Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Primul interviu in IT

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
79 replies to this topic

#73
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006

View Postdani.user, on 08 decembrie 2017 - 18:56, said:

N-are sens discutia generalizata despre ce inseamna si ce nu inseamna junior. Difera atat de mult intre firme si persoane ca oricum nu spune nimic.

discutia nu este despre "ce inseamna junior", ci despre cate niveluri sunt.
cam toti au 3 grupe: junior, mid-level, senior.

#74
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View Post_Smiley_, on 08 decembrie 2017 - 12:05, said:

iti recomand sa citesti asta: https://softwareengi...ers/14972#14972

eu n-as numi "junior" pe cineva care are "1-2 experienta in frameworkurile specificate + proiecte finalizate in productie". daca are "bagajul" asta si e inca junior, atunci si-a gresit meseria si programarea nu e pentru el.
Ce scrie cineva pe un forum oarecare este absolut irelevant, e doar opinia lui proprie si personala, nu un fel de lege.

Dpmdv anii n-au nici o treaba cu nivelul de experienta, in sensul ca nu poti sa spui sigur "asta are x ani de experienta atunci e nivelul z". Mi se pare foarte important istoricul locurilor de munca, daca si-a schimbat jobul din 1 in 2 ani sau mai des dpmdv e complet de evitat, ori e un neinteles, ori e un special snowflake, ori e un psihopat :w00t:


View Post_Smiley_, on 08 decembrie 2017 - 19:40, said:

discutia nu este despre "ce inseamna junior", ci despre cate niveluri sunt.
cam toti au 3 grupe: junior, mid-level, senior.
Da fiecare din grupele alea sint foarte largi ca experienta si salarii. Plus ca am lucrat si la firma unde erau 4 nivele, doar ca nivelul 4 nici nu exista in Romania :w00t: Sau am lucrat la firma mica unde nu exista nici un fel de nivel, doar nivelul salariului, care pina la urma e cel mai important :lol:

#75
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,627
  • Înscris: 21.06.2016

View Postnavistar_eagle, on 08 decembrie 2017 - 18:47, said:



Aceea este parerea personala a acelei persoane.

Facand o analogie cu sistemul de invatamant am avea asa:

intern I = clasele 1 - 4
intern II = clasele 5 - 8

junior I = clasele 9 -12
junior II = anii I - III facultate
senior I  =  masterat
senior II = doctorat

N-are nici o legatura cu sistemul de invatamint. Doctoratul nu are nici o treaba cu masterful, e cu totul altceva si ca timp necesar si ca aptitudini si tu le pui una linga alta. La fel liceul nu are treaba cu facultatea.

#76
crs12decoder

crs12decoder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 27.12.2005

View PostVladBtz, on 03 decembrie 2017 - 02:14, said:

Ma simt putin debusolat de facultate ptr ca fac foarte multe lucruri inutile si depasite. De exemplu: La Operational Research trebuie  sa scriu algoritmi de mana in niste notatii matematice ciudate ( nu se accepta limbaj de programare sau pseudocod) si nu am voie sa folosesc loopuri. Daca sunt 8 iteratii scriu 8 iteratii de mana. Mi se pare degeaba, am invatat mai bine algoritmii aia din Algorithms in C de Sedgewick. Vreau sa merg la munca in domeniu sa invat ceva practic si util.

M-am apucat sa citesc cartea asta

https://www.amazon.c...cking interview

M-am uitat pe hippo si ejobs si inca unele, pentru Junior Developer. Vad ca pe algoritmica pun accent mai mult astia mari de alde Facebook sau Google, dar in firme mai mici din Romania ( Zitec, H grup etc ) se cauta sa stii un limbaj cu OOP ( sintaxa, sa rezolvi exercitii simple) si cel mult si o tehnologie ( gen OpenGL C++ ). Am vazut chiar anunturi de firme care cauta doar critical thinking si o limba straina ( franceza, germana ) si sunt dispusi sa te invete programarea intr-un limbaj nou de la 0.

Cum ar trebui sa ma pregatesc pentru un interviu la un post de Junior cu 0 experienta in piata muncii ? Cunostinte, proiecte personale ?

Alte aptitudini , lucru in echipa de exemplu ? Am auzit povesti cu oameni care infloreau cate un detaliu prin CV si se descurcau pe parcurs. Merge si asa ?

Nu cred ca a expirat intrebarea inca.
Sincer sa fiu, eu am fost doar la 2 interview-uri (la primul mi-au facut oferta, iar la al 2-lea m-am dus de curiozitate si mi-au zis ca sunt un fraier si ca e cineva mai bun decat mine care nu stie nimic dar prefera sa-l ia de la 0. Nu au folosit exact cuvintele astea, dar, asta era esenta). Dar am mai fost chemat la interview-uri si dupa ce m-am angajat, insa nu prea am avut chef sa ma duc. Pentru incepatori, testele sunt cam ca la facultate. Deci aici ar trebui sa te descurci.

Ideea e ca fiind un nimeni, la testele tehnice o sa primesti chestii destul de generice. Unele sunt mai grele, altele mai usoare. Unele firme au pretentia sa faci cat mai corect la teste, altele au pretentia sa vada ca gandesti. Spre exemplu la firma la care am fost angajat, testele au fost mai grele. La cealalta, au fost mult mai simple dar aveau pretentia sa nu fac nicio greseala.Deci, depinde in esenta de angajator, exista resurse pe internet din care iti poti face o parere cam ce urmareste fiecare firma.

Cu privire la proiecte:
Da. Sunt incantati sa vada ca ai facut lucruri. Fie in timpul liber de fun, fie contra cost pentru chestii, sau chiar lucruri din facultate.
Iarasi, depinde de angajator, ii intereseaza sa vada daca esti pasionat si daca esti dispus sa inveti chestii noi. Ei la inceput investesc in tine, asteapta sa inveti cat mai repede ce au ei nevoie si sa devii productiv. Incearca sa intelegi nevoia angajatorului. Pe el in general il intereseaza sa cunosti lucruri comune proiectelor lui.
Poti sa incerci sa minti ca ai facut anumite proiecte (eu nu am facut asta), dar trebuie cel putin sa te gandesti ca te vor intreba detalii despre proiectele cu care ei au tangenta (nu te intreba despre proiectele cu care nu au tangenta, dar, in acelasi timp, nici nu au valoare pentru ei acele proiecte). Eu spre exemplu ajunsesem sa le povestesc de lucruri pe care le faceam cand aveam 16 ani si pareau interesati. DAR. Daca vrei sa minti in CV si sa-i minti pe ei, trebuie sa-ti pui bine la punct ideea de implementare (chiar daca nu ai implementat). Pentru ca daca se prind ca ai mintit, sigur nu te angajeaza.

De asemenea, daca te duci la 10 interview-uri si primesti reject pe banda rulanta, nu te descuraja. E ok. Angajarile oricum le fac niste oameni care au treaba si nu au chef de interview-uri, dar nah... fac asta ca e nevoie de oameni. De asemenea, angajatul ideal are varsta de 18 ani, doctorat, 10 ani de experienta fix in proiecte identice, cere salariu minim pe economie si e dispus sa faca overtime de cate 5-6 ore zilnic.

Iar la HR, te vor intreba doar cacaturi inutile ca sa vada cum esti tu ca om si cat de roz e compania aia pentru tine. De parca lucrurile sunt imbracate in culori deschise si cainii isi flutura covrigii din coada acolo. Uneori ma intreb daca HR-u are idee ce fac angajatii de fapt... in fine...

A... si inca o chestie, ca probabil ai auzit-o de 100 de ori dar o sa-ti spun si eu aceeasi chestie: Job != Facultate. Testele de la interview-ul ala vor fi ultimele chestii care au avut tangenta cu ce ai invatat la facultate.

Edited by crs12decoder, 16 December 2017 - 01:39.


#77
crs12decoder

crs12decoder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 27.12.2005

View PostPlatonX, on 06 decembrie 2017 - 09:17, said:

I-am intrebat pe colegii de la Inginerie-Automatica ce este integrala unei functii, ce este derivata, sa explice in cuvintele lor aceste concepte. Pur si simplu reproduceau ca pe o poezie definitia din manual, fara sa inteleaga conceptul.

Nu stiu unde au fost ei la automatica, dar ma indoiesc ca ajung in anu' 4 studenti care nu si-au dat clar seama ce reprezinta de fapt derivata sau integrala.

#78
cd9

cd9

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 04.04.2015

View PostMosotti, on 08 decembrie 2017 - 22:43, said:

daca si-a schimbat jobul din 1 in 2 ani sau mai des dpmdv e complet de evitat, ori e un neinteles, ori e un special snowflake, ori e un psihopat Posted Image
Valabil si pentru studenti? Multi isi schimba jobul dupa 6-10 luni.

Edited by cd9, 01 January 2018 - 15:03.


#79
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,596
  • Înscris: 30.07.2003
Daca e student atunci sa invete, nu are ce cauta la munca, n-are ce oferi (degeaba-mi face un lucru ingust dar n-are ansamblul in vedere). Sau daca are atunci n-are ce cauta la scoala. Nu punem la socoteala exceptiile gen n-are cine-l intretine etc.

Edited by neagu_laurentiu, 01 January 2018 - 15:03.


#80
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View Postcd9, on 01 ianuarie 2018 - 14:58, said:

Valabil si pentru studenti? Multi isi schimba jobul dupa 6-10 luni.
Studentii nu sint un caz special atita timp cit vor sa lucreze pe bune (contract nedeterminat) si nu ca studenti (practica / internship).

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate