Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Marea emigratie 2

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
167 replies to this topic

Poll: Marea emigratie 2 (96 member(s) have cast votes)

Vrei sa pleci din Romania? (doar pentru angajati la privat)

  1. Am plecat deja (33 votes [34.38%])

    Percentage of vote: 34.38%

  2. Imi caut activ (7 votes [7.29%])

    Percentage of vote: 7.29%

  3. E in planul meu.. (32 votes [33.33%])

    Percentage of vote: 33.33%

  4. Nu, sunt multumit aici (13 votes [13.54%])

    Percentage of vote: 13.54%

  5. Nu, pentru ca nu pot pleca din varii motive (11 votes [11.46%])

    Percentage of vote: 11.46%

Vote Guests cannot vote

#145
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,552
  • Înscris: 02.10.2009
Dom' doctor, pe unde esti?

#146
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View PostRosebud09, on 13 decembrie 2017 - 21:17, said:

Dom' doctor, pe unde esti?

haleste niste gratar de urs, gratar de ren si balena. dar tot salmonul e cel mai bun la ei.

View Postnestorr, on 13 decembrie 2017 - 20:48, said:

Vita americana, texana, ca sa fiu mai precis, care este mai buna decat orice am mancat vreodata pe undeva, nu cred ca vede iarba, nu mai zic sa puna gura pe ea.
Da, chiar asa e, orice chestie cat de cat decenta este pozitionata direct lux la Lidl pentru simplul motiv ca se gasesc suficienti care sa dea banii aia. Interesant este ca desi se scumpesc constant, totusi se cumpara. Adica vita aia de 100 de lei kg, care nu isi merita neam banii aia, se vinde a naibii, ca nu gasesti niciodata la reducere. Si somonul de 70 de lei kg, cu vreo 50% mai scump decat prin Carrefour de altfel, si ala se vinde tot, si camambert-ul ala de carton fara nici un gust se vinde.
Aparent nu mai sunt nici romanii chiar asa de saraci, poate doar fraieri, ca inca ne mai iau ochii etichetele straine si cumparam toate chestiile de mana a doua la pret premium in loc sa invatam sa apreciem chestiile proaspete, produse local, care se gasesc din abundenta, dar de, cum sa zici ca mananci niste branza de burduf cu ceapa rosie in loc de branzeturi frantuzesti cu nuca, sau slanina afumata in loc de pancetta, sau un muschiulet afumat de porc in loc de un prosciutto imbibat de nitrati.

esti foarte rau.

#147
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016

View Postavenirv, on 13 decembrie 2017 - 11:22, said:

tu spui ca nu ai vazut. tu iesi de sub piatra ta sa mai vezi ce fac peste 70% din oameni ? ai prieteni din toate straturile sociale dar nu vezi cum traiesc 70% din americani ?

cam subtiri si elevate straturile acelea. dar cel mai tare din parcare consume 12 diet cola pe zi. iar altul inaintea lui era mort dupa hamburgeri, in asa hal ca incepuse sa aiba probleme cu inima. dar tu pe acestia nu-i vezi. nu-s in stratul din cercul tau ?
altfel pusa, daca tu nu ai vazut cu nu vrei sa vezi atunci si in romanika daca este mizerie in jur poti sa traiesti foarte bine pretinzand ca nu o vezi.

Eu ti-am spus ca depinde foarte mult de zona. Americanul de pe coasta de vest sau Colorado sau NY nu se compara cu ala din Alabama, asa cum romanul din Cluj nu e tot ala cu romanul dintr-un sat cu buda in curte.
Si prin oamenii pe care ii cunosc eu m-am referi la, literal, mii de oameni (nevasta-mea are mii de oameni populatie de pacienti, de exemplu, toate visrtele, straturi sociale destul de variate).
Nu exista nici o mizerie in jurul meu, daca vreua sa vad ce spui tu trebui sa zbor citeva ore intr-o directie cu un avion. E ca si cum ai spune ca in Romania e razboi pentru ca e razboi in Siria si Siria e la 2 pasi, 2 ore de avion.
Intr-o tara gigantica iti poti alege unde traiesti.



Quote

am fost rau, imi cer iertare, dar sa acuzi romanul ca traieste dietar macar ca un american de rand m-a pus pe ganduri...

Eu nu stiu ce insemna sa traiesti dietar, dar vroiam numai sa spun ca Romania e departe de acel rai al mincarii sanatoase si bio pentru ca e foarte sus in ierahie la boli cardio vasculare, sta prost la sport, la nivelul de viata al batrinilor etc.

View Postnestorr, on 13 decembrie 2017 - 20:48, said:

Aparent nu mai sunt nici romanii chiar asa de saraci, poate doar fraieri, ca inca ne mai iau ochii etichetele straine si cumparam toate chestiile de mana a doua la pret premium in loc sa invatam sa apreciem chestiile proaspete, produse local, care se gasesc din abundenta, dar de, cum sa zici ca mananci niste branza de burduf cu ceapa rosie in loc de branzeturi frantuzesti cu nuca, sau slanina afumata in loc de pancetta, sau un muschiulet afumat de porc in loc de un prosciutto imbibat de nitrati.

Si unde gasesti muschiuletul ala afumat d eporc? Ca majoritatea sint porcarii penale, mult sub chiar ce era pe vremea lui Ceausescu.
Eu am o singura firma de la care cumpar, e dublu la pret decit cel mai scump sortiment normal de supermarket, dar se gaseste greu, si numai unele produse de la ei...
Daca cunosti pe cineva care creste porci pentru el si are afumatoare rece, inteleg, dar nu cred ca sint multi d-astia in Romania... restul se multumesc cu calitatea de porc crescut cu concentrate si injectat cu apa, karagenan si nitriti si aroma de fum lichida.

Si oricum ti se acreste si de asta, vrei ceva nou. Gustul de afumat e interesant o vreme, dupa aia nu mai ai chef.

#148
nestorr

nestorr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 02.03.2016
Poti sa platesti pe cineva sa iti creasca la tara un porc pe care il primesti direct sunca
si carnati. Sau poti cumpara de la sutele de mici producatori, toate pietele din Bucuresti au mici standuri din astea, se organizeaza periodic piete unde vin, sau poti sa comanzi si iti aduc la usa: legume, lapte, oua, pui.
Ideea e ca daca vrei se gasesc o multime de optiuni ieftine de a manca asa cum trebuie, ce trebuie. Iar daca vreau neaparat prosciutto iau avionul pana in Italia, s-ar putea sa fie mai ieftin decat in magazin si sigur mult mai bun.

Acum vreo cateva luni au fost niste reportaje pe la noi despre calitatea marfii din magazinele est europene, aceeasi firma, acelasi produs, aceeasi eticheta, compozitie si calitate diferita - e ditamai scandalul in comisiile EU pe tema asta, chiar companiile  au recunoscut dublele standarde, jusitificate prin faptul vezi doamne, in est oamenii au alte gusturi si ei doar ne servesc mai bine aceste gusturi. Si e cat se poate de real, sa vezi diferenta intre paste Barilla cumparate din Italia si cele cumparate de la noi, culoare diferita, textura diferita, gust si consistenta diferita atunci cand sunt gatite. Dar e bine ca oamenii inghit pe nemestecate povestile astea, daca scrie pe eticheta ca e  branza si e facuta in Franta atunci inseamna ca sigur e buna, ca doar francezii sunt oameni seriosi. Sau daca scrie neamtul ca e lasagna de vita atunci nu are cum sa fie decat lasagna de vita, ca doar nu o sa bage neamtul carne de cal sau mai stiu eu ce...nu mai are sens sa mai insist pe diferentele intre branza din lapte crud versus pasteuriizat, sau cat de extravirigin si italian sau grecesc e uleiul de masline de pe rafturile magazinelor, eu chiar am incheiat aici discutia. Fiecare a tras concluziile care erau de tras.

Edited by nestorr, 14 December 2017 - 00:28.


#149
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017
In Romania nu se traieste, se supravietueste.
Daca ajunge melteanu imparat sau ministru de finante, atunci caltabosul este mita suprema.

#150
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Porcii aia sint toti crescuti ci ingrasaminte si hormoni. Ca doar si micul poducator se uita la profit.

Daca platesti pe cineva si ai control e ok, doar ca nu e o chestie de masa. Si nici practic nu e sa tii un porc transat in casa cu lunile.

Sint de accord cu tine ca Romania are potential enorm agricol, dar totul e teorie cind vrei sa vinzi. Competitia se face la pret, nu la calitate. De aia gasesti foarte greu lucruri de calitate.

View Postvrajitoruldinoz, on 13 decembrie 2017 - 09:56, said:

Cine poate sa faca substantial mai multi bani afara ca in Romania.
Cine are perspective mult mai bune profesionale afara ca in Romania.
Si nu in ultimul rind cine vrea sa traiacsa in alt "sistem", de la relatiile sociale la coruptie, de la sistemul de sanatate la cel financiar sau educational.
Si evident sint cei care pleaca pentru o schimbare de peisaj, o calatorie, sa vada lucururi noi, oameni noi, culturi noi.


Mai voiam sa adaug una: anturajul. Pentru mine sau copilul meu e important sa am in jur oameni care au reusite importante in viata, fie ele de educatie/cultura, materiale, tehnice, stiintifice etc.
Oameni pe care sa-I intrebi cu ce se ocupa si sa=ti povesteasca mult timp si sa fie foarte interesant.
Oameni care sint un exemplu pentru lucrurile care se pot realiza in viata si care te trag inainte, te ambitioneaza. E important sa ai exemple pozitive in viata.
Nu oameni pentru care preoucparea principala e subzistenta, mindria un iphone, si raiul un salariu de 2-3000E. Iar exemplele "pozitive" sa fie tot felul de corupti.
Nu vrei sa fii chiorul in satul orbilor. Vrei sa fii cel mai prost din gasca ta.

Edited by vrajitoruldinoz, 14 December 2017 - 00:54.


#151
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postvrajitoruldinoz, on 13 decembrie 2017 - 23:37, said:

Eu ti-am spus ca depinde foarte mult de zona. Americanul de pe coasta de vest sau Colorado sau NY nu se compara cu ala din Alabama, asa cum romanul din Cluj nu e tot ala cu romanul dintr-un sat cu buda in curte.
Si prin oamenii pe care ii cunosc eu m-am referi la, literal, mii de oameni (nevasta-mea are mii de oameni populatie de pacienti, de exemplu, toate visrtele, straturi sociale destul de variate).
Nu exista nici o mizerie in jurul meu, daca vreua sa vad ce spui tu trebui sa zbor citeva ore intr-o directie cu un avion. E ca si cum ai spune ca in Romania e razboi pentru ca e razboi in Siria si Siria e la 2 pasi, 2 ore de avion.
Intr-o tara gigantica iti poti alege unde traiesti.


Eu nu stiu ce insemna sa traiesti dietar, dar vroiam numai sa spun ca Romania e departe de acel rai al mincarii sanatoase si bio pentru ca e foarte sus in ierahie la boli cardio vasculare, sta prost la sport, la nivelul de viata al batrinilor etc.


Si unde gasesti muschiuletul ala afumat d eporc? Ca majoritatea sint porcarii penale, mult sub chiar ce era pe vremea lui Ceausescu.
Eu am o singura firma de la care cumpar, e dublu la pret decit cel mai scump sortiment normal de supermarket, dar se gaseste greu, si numai unele produse de la ei...
Daca cunosti pe cineva care creste porci pentru el si are afumatoare rece, inteleg, dar nu cred ca sint multi d-astia in Romania... restul se multumesc cu calitatea de porc crescut cu concentrate si injectat cu apa, karagenan si nitriti si aroma de fum lichida.

Si oricum ti se acreste si de asta, vrei ceva nou. Gustul de afumat e interesant o vreme, dupa aia nu mai ai chef.

in san jose este suficient sa mergi cateva statii cu tramvaiul ala mai circular. sau la iesirea spre sud sa vezi huts unde dorm culegatorii de poame.
in la, ai auzit de watts ? sau de zona centrala unde stau mexicanii ?
alea nu sunt la cateva ore de zbor...sunt in california langa tine.
si cei mai successfuli 2 oameni de la tine beau 12 cole pe zi si si-au nenorocit inima cu hamburgheri (adica paine cu cartofi prajiti si ceva tocatura de care nu esti foarte sigur din ce carne provine).
dar bineinteles ca pe astia nu-i vezi.
cel mai mare vis pt un copil american este sa ajunga Presedintele Statelor Unite. este un vis si o onoare.
si procentul de americani mai mari ca mine este foarte mare...asta deoarece mananca bio si sanatos, nu-i asa ?! si este plina california de ei.

Edited by avenirv, 14 December 2017 - 10:43.


#152
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Bine domle, am inteles, e naspa la americani, te prind si-ti baga cola si hamburgher pe git pe strada, dar subiectul era altul: ce tare e mincarea la noi. Este? ca mie nu mi se pare deloc.

#153
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
io cand am fost in CA anu trecut m-am asteptat totusi sa vad substantial mai multi obezi. Hamburgher am mancat la Carl's Jr langa LAX, substantial mai bun decat orice alt hamburgher pana atunci. Iar in ce priveste restaurantele, am prins chestii faine mexicane, steak-uri de calitate excelenta iar restaurantele chinezesti erau net mai bune ca ce prind in germania (unde de fapt 90% din bucatari is vietnamezi sau thailandezi). Bineinteles cine vrea sa se-ndoape doar cu fast food& coke n-are decat si e usor si accesibil ca pret. in germania la fel. Amu, unii n-au de ales. Io inca ma bucur, ca am.

Edited by Pengoon, 14 December 2017 - 11:57.


#154
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postvrajitoruldinoz, on 14 decembrie 2017 - 10:44, said:

Bine domle, am inteles, e naspa la americani, te prind si-ti baga cola si hamburgher pe git pe strada, dar subiectul era altul: ce tare e mincarea la noi. Este? ca mie nu mi se pare deloc.

nu, nu vrei sa intelegi.
ce vreau sa zic eu este ca nicaieri nu este alb-alb sau negru-negru, ci peste tot sunt nuante.
dar sa spui ca in the States nu se bea cola si nu se mananca paine cu cartofi prajiti (zic, eu chiar in proportie mai mare ca in romanika-motivul e simplu, la romanika nu au toti bani sa mearga la un hamburger) este ceva care bate spre "fake news" (ca sa fim si noi in normalitatea de astazi).

in vara ne-au vizitat 2 prieteni si colegi de muuuult (din romankia veche), locuiesc in orange county, profesori de colegiu, apropitari, cu copii absolventi de ivy league si...sunt de 2 ori mai mari ca noi. si nu mananca comfort food. si sunt lesinati dupa mancarea din ieropa.
pot sa spun ca americanii sunt grasi ? eu nu zic asta, asa cum nu spun ca NUMAI romanashii cumpara cola la litru, etc si ca la america lumea (pe care o cunosc; dar ii cunosti si pe cei ce ii vezi la tv sau la orice tot timpul) mananca numai organic.
adica mie nu-mi plac talibanismele.

#155
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Rog moderatorii sa schimbe titlul topicului in  "Ce mananca Romanii de peste hotare?"
Multumesc pentru intelegere.

#156
nestorr

nestorr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 02.03.2016
Cine vrea sa vada numai americani obezi sa incerce Texas data viitoare. Si in Germania am vazut substantial mai multi grasi in zona Dusseldorf decat in Frankfurt sau Munchen. Nici Romania nu sta grozav, sunt mult, dar mult mai multi grasi pe strada, si adulti si copii, decatt erau acum zece ani, si mai multi fata de acum douazeci de ani - nu pentru ca facem mai putin sport ci pentru ca mancam mai multe din mizeriile ambalate din occident.

Edited by nestorr, 14 December 2017 - 12:27.


#157
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postgumball3000, on 14 decembrie 2017 - 12:17, said:

Rog moderatorii sa schimbe titlul topicului in  "Ce mananca Romanii de peste hotare?"
Multumesc pentru intelegere.

nu-i adevarat, se discuta ca americanii mananca organic si nu beau cola spre deosebire de romanika unde numai asta fac.
fake news.

#158
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016

View Postavenirv, on 14 decembrie 2017 - 12:37, said:

nu-i adevarat, se discuta ca americanii mananca organic si nu beau cola spre deosebire de romanika unde numai asta fac.
fake news.


In continuare te faci ca nu intelegi.
Ma refer strict la grupul din care fac eu parte, atit professional cit si geografic etc. Nu la americani in general.
De exemplu intre oameni similari in Romania si aici, sa spunem ITsti, sansa e mai mare ca cei din Romania sa manince mai cu mai putine obsesii dar mai multe calorii, sa bea mai mult alcool, sa bea suc sau cola, sa fumeze, sa se duca mai rar la doctor, sa aiba dintii in stare mai proasta, sa faca sport organizat mai putin etc.
Indiferent daca consideri chestiile astea negative sau positive, ca nu sintem la judecata aici, e o diferenta in impactul asupra sanatatii.

Asta e parerea mea subiectiva, pe baza unui esantion limitat.

Edited by vrajitoruldinoz, 14 December 2017 - 20:27.


#159
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,552
  • Înscris: 02.10.2009
Absolut de acord.

In momentul cand poti sa alegi fara constrangeri materiale semnificative si ai de unde sa alegi, lucrurile se schimba, comparativ cu situatia multora din Ro.
Intervinn educatia si informarea.
Desigur ca nu trebuie sa fii foarte inteligent ca sa observi ca o doaza de Cola sau Sprite sau orice altceva, inclusiv (mai ales) de suc natural contine ea singura cca 5-6 lingurite de zahar. Cu varf. Daca vezi pe careva ca pune 5 lingurite de zahar intr-o cana de ceai zici ca nu le are pe toate bine aranjate la mansarda, dar in acelasi timp nu zici nimic daca bea doua doze din alea una dupa alta. Ca e sete...
la fel cu alte multe produse din magazine, marea majoritate sunt facute doar sa aduca profit producatorilor, comerciantilor si doctorilor. Nu le pasa de sanatatea oamenilor, si daca n-ar fi posibilitatea (foarte mica totusi) de a fi controlat de cineva in raport cu niste recomandari sau norme, ar fi chiar dezmat.

Intervine selectia naturala, dobitocii mor mai repede si nu stiu de ce.

Odata stabilit in alta societate, cu timpul se adopta din obiceiurile de acolo, in dauna celor vechi.

Edited by Rosebud09, 14 December 2017 - 21:22.


#160
wb626ek

wb626ek

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,392
  • Înscris: 05.11.2014
http://ioanacuzino.n...grav-sanatatii/

Un articol ce meritã citit!
Apropo, acum s-a ajuns la mâncare! :)

#161
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Nu, cu siguranta NU merita citit... gizas.

#162
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,552
  • Înscris: 02.10.2009
Am citit eu. O amesecatura de lucruri logice si aberatii.
Era o vreme si in Ro, mai ales in tabloide sau ziarele oamenilor puterii (EVZ parca), cand in fiecare zi se puteau citi articole despre mancare, nutritie. Ce scria intr-o zi era anulat si intors pe dos cateva zile mai tarziu. Toate erau cancerigene, toxice, desigur cu exceptia catorva recomandate de autor (nu fara un interes mai transparent ca sticla de geam).

Un fel de incercari de auto-promovare spre statutul de "guru" probabil dupa exemplul unor inaintasi mai cunoscuti ca dr. Phil, dr. Oz, etc, etc.

Fiecare, daca are cap, ar trebui sa gandeasca. Sa se informeze din mai multe surse. Tebuie sa stie sa discearna. In vest poate gasi orice produs, aliment, substitut, biologic, natural la pret rezonabil in general.

Dar oare romanii emigreaza doar ca sa manance mai bine?  Posibil la inceput sa fie tentati sa manance mai mult sau mai bine, odata ce au venituri mai mari. Cu timpul, odata obisnuiti cu un anume sistem de viata devin mai putin atenti la unele lucruri, vor ceva nou. Mancaruri noi, experiente noi. Au la dispozitie zeci de restaurante "etnice" cu toate mancarurile Pamantului. Incep sa uite de sarmalutele romanesti, de branza de burduf sau slanina cu ceapa... vai ce primitiv era... Adopta meniul local. E interesant de vazut efectul in timp al schimbarii, vorbesc de 10-15 ani sau mai mult. Cata pretuire mai acorda mancarurilor romanesti (asa cum erau ele cand traiau in Ro)?

Edited by Rosebud09, 15 December 2017 - 00:28.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate