Marea emigratie 2
Last Updated: Dec 16 2017 12:58, Started by
andreibb
, Dec 02 2017 23:00
·
0
#127
Posted 12 December 2017 - 19:18
Arata bine vita aia a lui mufa, poate apare si pe la noi prin Lidl, pana acum nu am vazut. In schimb de vreun an sau doi au aparut din ce in ce mai multe sortimente de vita premium in toate magazinele, incepe sa creasca si la noi consumul deci automat si oferta. Citeam undeva ca sunt aproape 20k de vite Angus in Romania acum, fata de 200 acum zece ani.
|
#129
Posted 12 December 2017 - 21:42
Hai să emigrăm
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_1rmp1V0394?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#130
Posted 12 December 2017 - 23:03
nestorr, on 11 decembrie 2017 - 18:46, said:
Am bagat un weekend la munte cu prietenii, ne-am strans vreo 8 familii de prieteni, chiar nu ne mai vazusem de mult in formula completa, numai platouri cu slanina, ceapa, branzeturi, carne la garnita, carnati, sloi la ceaun afara, muraturi, totul de casa - priceless! Pai pe celoc sindtem la boli cardio vasculare? Trebuie sa traiasca si bolile alea cu ceva.. Merg chestiile astea daca ai o viata activa fizic, esti tinar, si o fac rar. Dar vezi o multime de burtosi care fac asta saptaminal si arata la 38 de ani de parca au 68 iar la 55 de ani le baga stentul. Apropo de vaca si brinza. Eu inca nu am vazut brinza buna sub citeva zeci de euro kilul (bine, depinde si de brinza, unele sortimente sint ieftine gen ricotta, dar nici aia daca e buna nu e 5E), iar kilul de carne de vaca buna nici in SUA nu e sub citeva zeci de $. Si nu ma refer la aia dry aged de friptura care e 100$. Si nu pentru ca le cumperi de la cine stie ce magazine cu adaos mare, astea sint preturi chiar de Costco (desi Costco nu are brinza buna, numai satisfacatoare in unele cazuri). . Edited by vrajitoruldinoz, 12 December 2017 - 23:08. |
#131
Posted 12 December 2017 - 23:11
Pengoon, on 12 decembrie 2017 - 15:19, said:
nu este carrefour in germania. peste oceanic proaspat e greu de gasit la mine-n zona. ce gasesc e la Real congelat de calitate rezonabila. d-aia, cand is in Hongkong sau Shenzhen mananc aproape numai peste. mai bun ca acolo inca n-am prins. Edited by avenirv, 12 December 2017 - 23:11. |
#132
Posted 12 December 2017 - 23:12
Revenind la subiect, dicolo de bani si nivelul de viata dat de chirie si mincare, sint multe lucruri de luat in seama cind emigrezi. De exemplu, pro, sistemul in care traiesti, iar contra faptul ca o iei d ela 0 cu tot, nu numai financiar, pierzi prieteni, familie etc.
|
#133
Posted 12 December 2017 - 23:15
vrajitoruldinoz, on 12 decembrie 2017 - 23:03, said:
Pai pe celoc sindtem la boli cardio vasculare? Trebuie sa traiasca si bolile alea cu ceva.. Merg chestiile astea daca ai o viata activa fizic, esti tinar, si o fac rar. Dar vezi o multime de burtosi care fac asta saptaminal si arata la 38 de ani de parca au 68 iar la 55 de ani le baga stentul. Apropo de vaca si brinza. Eu inca nu am vazut brinza buna sub citeva zeci de euro kilul (bine, depinde si de brinza, unele sortimente sint ieftine gen ricotta, dar nici aia daca e buna nu e 5E), iar kilul de carne de vaca buna nici in SUA nu e sub citeva zeci de $. Si nu ma refer la aia dry aged de friptura care e 100$. Si nu pentru ca le cumperi de la cine stie ce magazine cu adaos mare, astea sint preturi chiar de Costco (desi Costco nu are brinza buna, numai satisfacatoare in unele cazuri). . se vorbeste de branza de oaie...prea grasa pt vest, prea primitiva pt vest... si cand iti arata la tv frantuzoaica aia la 104 ani inca fumand si band te apuca dorul...grasii aia de care vorbesti sunt pe acolo pe la tine ? bineinteles ca apar si in romanika, doar se modernizeaza... |
#134
Posted 12 December 2017 - 23:39
Nu sint la mine aici, sint prin alte state...
Frantuzoaica aia e una singura, a cistigat la loteria enetica.. Pentru noi astialalti statistica e alta. Si statistica iti spune ca Romania e in frunte cu bolile cardio vasculare, si nu de anul asta. Si cum sa nu se gaseasca brinza de oaie in vest? Numai francezii cita fac. |
#135
Posted 13 December 2017 - 00:51
Dupa "standardele" de aici, mancarea romaneasca, mai ales ardeleneasca e o calamitate: grasimi, prajeli, colesterol, zahar. Paine, carbohidrati... moarte, ce mai.
Dar sunt mai multi obezi ca in Ro. Ce mananca astia? Cu siguranta ca raspunsul trebuie nuantat. Realitatea este ca pentru mancare buna trebuie si bani si minte si educatie, plus vointa de a refuza tentatii. Trebuie toate astea la un loc. Pentru emigranti nu e usor. La inceput cum dau de ceva bani se cam arunca la "bunatati", dupa o vreme realizeaza ce sunt cu adevarat bunatatile alea. Ca "natural" e diferit de "sanatos". Ca sunt chimicale necesare. Ca stilul de viata aiurea bate orice calitate a mancarii. Stresul si plictiseala combinata cu statul la tembelizor devin dusmanii de moarte si nici o dieta nu poate sa salveze. Cu timpul si cu varsta incep sa aprecieze tot mai putin mancarea dupa gust sau dupa cantitate si devin mai atenti cu ce baga in ei. Ajungem sa facem invers decat am fi facut pe vremuri: acum o zi fara carne este o zi castigata pentru sanatate. O zi (saptamana..) fara prajitura la desert este iarasi una castigata. E de ales intre viata mai buna dar mai scurta sau viata nu asa buna (la capitolul asta) dar mai lunga? Problema este mai acuta in cazul afectiunilor sau imbolnavirilor: nu mai este pomana teribila din Ro cu concediile medicale pentru orice fleac. Nu mai poti pastra slujba daca se observa ca stai mai prost cu sanatatea. Out, poti fi inlocuit imediat cu cineva sanatos, care nu se tot cere la doctor. Cand realizezi astea, cat de fragila este pozitia ta, cat de schimbatoare poate fi soarta, o iei mai incet cu excese si placeri. Aici intra si mancarea, bautura, fumatul. Foarte putini oameni mai fumeaza, comparativ cu 15-20 ani in urma: e un risc pe care nu-l mai accepta nu atat in cauza efectelor asupra sanatatii dar de multe ori din cauza efectelor posibile la locul de munca, la angajare, in societate. Edited by Rosebud09, 13 December 2017 - 00:55. |
#136
Posted 13 December 2017 - 02:54
Hai ca sunteti ROMANI. O dati pe mancare.
rezultatul sondajului e. o treime au plecat deja. din cei ramasi, 60% isi cauta activ sau au in plan sa isi caute. Stiu ca e prost ca a fost mutat sondajul pe topicl de emigratie, eu il pusesem pe poiana lui Iocan. Romania a mai avut o astfel de emigratie, de aia am numit-o emigratia 2, ca prima a fost emigratia 1, imediat dupa aderarea la UE Au fost ani in care au plecat 4-5 sute de mii, intr-un an 550.000 2016 a trecut pentru prima data de atunci de 200.000, asta dupa cresteri consecutive de la an la an de 12%, in ultimiii 5 ani Din ce date am, cred ca 2017 care se incheie, nu o sa aiba 2 sute si ceva, ci o sa sara bine de 300.000. |
|
#137
Posted 13 December 2017 - 07:22
Nu grasimile te omoara, nici macar alea saturate din slanina si branza, te omoara zaharul din sucuri, din paine, din ketchup, din cereale, din ciocolata. Romanii obezi pe care ii vezi sunt aia care au descoperit tot ce a avut America mai bun de oferit lumii in materie de nutritie in timp ce americanii sanatosi sunt aia care cheltuie o avere pe mancarea naturala si traditionala din vechea Europa.
In Romania se gasesc din ce in ce mai multe sortimente de branza de calitate foarte buna, am descoperit si noi maturarea, invechirea prin pesteri, din astea, branza de bivolita, capra, au aparut tot felul de sortimente artizanale. E normal, suntem tara cu traditie si avem potential, a fost nevoie insa ca romanii sa se plimbe putin pe afara, unii sa isi educe gusturile, altii sa invete cum se produc. |
#138
Posted 13 December 2017 - 07:38
On topic acum, as fi si eu curios sa stiu cine se gandeste sa plece si de ce, adica inteleg ca acum 15-20 de ani motivele era evidente, as vrea insa sa inteleg de ce acum, cand lucrurile in lume in general stau mai prost ca acum 20 de ani, si economic, si din punct de vedere al sigurantei, si din punct de vedere al perspectivelor, in timp ce in Romania este fix pe dos, lucrurile s-au imbuntatit substantial pe aproape fiecare directie iar potential de crestere inca exista, o gramada chiar.
|
#139
Posted 13 December 2017 - 09:56
Cine poate sa faca substantial mai multi bani afara ca in Romania.
Cine are perspective mult mai bune profesionale afara ca in Romania. Si nu in ultimul rind cine vrea sa traiacsa in alt "sistem", de la relatiile sociale la coruptie, de la sistemul de sanatate la cel financiar sau educational. Si evident sint cei care pleaca pentru o schimbare de peisaj, o calatorie, sa vada lucururi noi, oameni noi, culturi noi. Quote Nu grasimile te omoara, nici macar alea saturate din slanina si branza, te omoara zaharul din sucuri, din paine, din ketchup, din cereale, din ciocolata. Romanii obezi pe care ii vezi sunt aia care au descoperit tot ce a avut America mai bun de oferit lumii in materie de nutritie in timp ce americanii sanatosi sunt aia care cheltuie o avere pe mancarea naturala si traditionala din vechea Europa. Aiurea, romanii manica patiserie, fainoase, covrigi, cartofi prajiti cu piine, sucuri etc ca alea sint ieftiine. Asta pe linga slanina si jumari. Maninca enorm de multe dulciuri si amidoane, e plin peste tot de chioscuri care vind "patiserie", placinte, covrigi, inghetata, sucuri, coca cola. Numai de citi am citit aici pe forum ca beau un 1-2L de coca cola pe zi, in SUA nu am vazut nicaieri asa ceva, nici nu am vazut in casa nimanui sticle de coala cola. Mai beau oamenii o cutie ocazional, si atunci e fara zahar. Ma refer la astia cu un minim de educatie, ca sint sigur ca e plin de insi care cumpara coca cola la litru ca sint in supermaket, dar nu cunosc personal nici unul, si am prieteni si cunoscuti in toate straturile sociale. Parerea mea e ca salvarea la noi e faptul ca oamenii trebuie sa mai mearga pe jos si mai ales genetica mai buna decit la neamurile germanice/nordice. Nu ca e mincarea de calitate. Noi nu avem o cultura a mincarii ca francezii sau nemaurile mediteraneene. |
#140
Posted 13 December 2017 - 10:04
nestorr, on 08 decembrie 2017 - 12:40, said:
Eu ti-am mai zis ca ce cumperi din Lidl sunt niste chestii care se apropie vag ca si gust de ce ar trebui sa fie branzeturile si mezelurile alea, Ca daca zici ca alea de la Lidl sunt nashpa, precis ai alta sursa de produse mult superioare calitativ... |
#141
Posted 13 December 2017 - 10:31
nestorr, on 12 decembrie 2017 - 19:18, said:
poate apare si pe la noi prin Lidl, pana acum nu am vazut ... Citeam undeva ca sunt aproape 20k de vite Angus in Romania acum, fata de 200 acum zece ani. Cat despre vita Angus din Ro, nu stiu ce sa zic, cred ca nu-i tocmai clima potrivita, cu verile alea lungi si secetoase si cu iernile grele in care vacile mananca mancare uscata. Clima oceanica, ploioasa din UK si Irlanda, care favorizeaza cresterea de iarba suculenta aproape tot timpul anului, e in mod cert mai potrivita pt tipul asta de vaci de carne. |
|
#142
Posted 13 December 2017 - 11:22
vrajitoruldinoz, on 13 decembrie 2017 - 09:56, said:
... Aiurea, romanii manica patiserie, fainoase, covrigi, cartofi prajiti cu piine, sucuri etc ca alea sint ieftiine. ... Numai de citi am citit aici pe forum ca beau un 1-2L de coca cola pe zi, in SUA nu am vazut nicaieri asa ceva, nici nu am vazut in casa nimanui sticle de coala cola. Mai beau oamenii o cutie ocazional, si atunci e fara zahar. Ma refer la astia cu un minim de educatie, ca sint sigur ca e plin de insi care cumpara coca cola la litru ca sint in supermaket, dar nu cunosc personal nici unul, si am prieteni si cunoscuti in toate straturile sociale.... cumva hamburgerul este ceva fainoase cu cartofi prajiti ? cumva chestiile alea de la kentuchifraidcikn sunt facute respectand normele de evitare a grasimilor si prajelilor ? tocmai ai descris americanul mediu. zilele trecute se publica dieta unui personaj important care este stindardul multor persona, persoana extrem de importanta, bea 12 diet cola pe zi. tu chiar crezi povestile cu diet cola ? stii ca alea au chestii mai nasoale decat zaharul... dar revenind, visul romanului este sa traiasca ca un american. de aici pleac totul. tu spui ca nu ai vazut. tu iesi de sub piatra ta sa mai vezi ce fac peste 70% din oameni ? ai prieteni din toate straturile sociale dar nu vezi cum traiesc 70% din americani ? cam subtiri si elevate straturile acelea. dar cel mai tare din parcare consume 12 diet cola pe zi. iar altul inaintea lui era mort dupa hamburgeri, in asa hal ca incepuse sa aiba probleme cu inima. dar tu pe acestia nu-i vezi. nu-s in stratul din cercul tau ? altfel pusa, daca tu nu ai vazut cu nu vrei sa vezi atunci si in romanika daca este mizerie in jur poti sa traiesti foarte bine pretinzand ca nu o vezi. am fost rau, imi cer iertare, dar sa acuzi romanul ca traieste dietar macar ca un american de rand m-a pus pe ganduri... |
#143
Posted 13 December 2017 - 13:52
rog un admin sa mute discutia asta la culinare.. )))
|
#144
Posted 13 December 2017 - 20:48
Karhu, on 13 decembrie 2017 - 10:31, said:
Acuma imi dau seama, de fapt ce aici se vinde la Lidl si alte magazine de saraci, in Ro se vine la magazinele de lux. No, nu-i bai, bine ca macar acolo incepe sa se gaseasca si mancare cat de cat buna. Cat despre vita Angus din Ro, nu stiu ce sa zic, cred ca nu-i tocmai clima potrivita, cu verile alea lungi si secetoase si cu iernile grele in care vacile mananca mancare uscata. Clima oceanica, ploioasa din UK si Irlanda, care favorizeaza cresterea de iarba suculenta aproape tot timpul anului, e in mod cert mai potrivita pt tipul asta de vaci de carne. Vita americana, texana, ca sa fiu mai precis, care este mai buna decat orice am mancat vreodata pe undeva, nu cred ca vede iarba, nu mai zic sa puna gura pe ea. Da, chiar asa e, orice chestie cat de cat decenta este pozitionata direct lux la Lidl pentru simplul motiv ca se gasesc suficienti care sa dea banii aia. Interesant este ca desi se scumpesc constant, totusi se cumpara. Adica vita aia de 100 de lei kg, care nu isi merita neam banii aia, se vinde a naibii, ca nu gasesti niciodata la reducere. Si somonul de 70 de lei kg, cu vreo 50% mai scump decat prin Carrefour de altfel, si ala se vinde tot, si camambert-ul ala de carton fara nici un gust se vinde. Aparent nu mai sunt nici romanii chiar asa de saraci, poate doar fraieri, ca inca ne mai iau ochii etichetele straine si cumparam toate chestiile de mana a doua la pret premium in loc sa invatam sa apreciem chestiile proaspete, produse local, care se gasesc din abundenta, dar de, cum sa zici ca mananci niste branza de burduf cu ceapa rosie in loc de branzeturi frantuzesti cu nuca, sau slanina afumata in loc de pancetta, sau un muschiulet afumat de porc in loc de un prosciutto imbibat de nitrati. Edited by nestorr, 13 December 2017 - 20:51. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users