Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

De ce am ce am cu modernitatea

* * * - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
92 replies to this topic

#19
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,440
  • Înscris: 10.08.2005

 scaiba, on 01 decembrie 2017 - 23:45, said:

Despre ce discutăm totuşi?
Confesiuni ... eu spun ca sunt bine-venite, din cel putin doua motive
1. se exteriorizeaza, asta ajuta la problema descrisa de maccip
2. nu mai trebuie sa punem noi intrebari

#20
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Toate bune si frumoase cand apreciem trecutul si vrem sa mai pastram lucrurile frumoase din el, dar cand se ajunge la exagerari, nu prea pot si nici nu vreau si nici nu incerc sa inteleg. Spre exemplu: Am plecat de la tam-tam, am ajuns la tobe de mii de W. Am plecat de la tatuajul cu scoici, am ajuns la piercing.Ne-am nascut goi, am ajuns la "tinuta" din doua snururi. Primele sunete erau niste mormaituri, am ajuns la vorbire de tip FB
Toate aste mi se par "regres" nu aprecierea lucrurilor frumoase facute in trecut.
Pe de alta parte, societatea "de consum" nu poate supravietui in conditiile in care un lucru, odata facut, e pastrat toata viata, fiindca e bine facut si nu se mai strica.Chiar dimpotriva, ideal e sa se strice, sau cel putin sa devina "depasit" din momentul in care a parasit raftul, pentru a fi inlocuit cu altul. Cazul "Smarfoanelor", "smarLED"-urilor, "lepto"-urilor.
Asa incat, e de apreciat efortul unor "vizionari" de a incerca sa pastreze, macar in colectii private, o parte din istoria sbuciumata a descoperirilor , atat cele stiintifice, cat si cele care au avut ca rezultat dezvoltarea gustului pentru frumos, imbunatatirea confortului sau ridicarea nivelului intelectual. Pentru ca, oricum se face si o selectie naturala a lucrurilor bune si utile care au marcat istoria omenirii. De aceea ramanem gura-casca in fata piramidelor si a Sfinxului, a picturilor lui Michelangelo, la sunetul viorilor Stradivarius si asa mai departe, pana la Elvis sau Jimi Hendrix.

#21
bullterrorist

bullterrorist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,941
  • Înscris: 18.10.2007

 macrosoftx, on 02 decembrie 2017 - 00:40, said:

Lasa-l ca chiar are dreptate oleaca in ce priveste atitudinea oamenilor.
Pe multi, tehnologia i-a schimbat mai mult in rau decat in bine, ne-au instrainat unii de altii si am devenit mult mai superficiali.

Tehnologia exista ca sa fie utilizata, daca vrei o schimbare in rau probabil banul ar fi cel mai vinovat.
Ne-am instrainat deoarece nu mai avem nevoie de p.c.r. (pile/cunostinte/relatii) pentru a pune ceva pe masa.

Copii nascuti dupa 2000 (majoritatea, nu toti) sunt AUTISTI de-a dreptul!
Pe aia, daca ii lasi 3 zile pe strada sau in padure fara smartphone, sunt MORTI! Prea multa dependenta fata de tehnologie cam strica.

Dupa 3 zile in padure majoritatea oamenilor ar fi morti, cu sau fara smartphone, putini stiu sa faca un foc fara bricheta, sa construiasca un adapost si sa caute apa.
Apoi copiii (3 de i) nu au ce cauta 3 zile in strada, exista adulti care sa aiba grija de ei sau institutii care sa-i ia sub ocrotire. Diferenta fata de adultii "neautisti" din postarea ta este ca copiii invata foarte repede orice si accepta schimbarea, adultii......"pe vremea mea".


De asta tot spun ca pana la urma o sa ajungem sa ne futem cu roboti la cat au fost femeile de azi spalate pe creier cu materialism si feminism.

Femeile de astazi nu mai simt nevoia sa desfaca picioarele la orice ratat numai fiindca el are un cromosom Y, faptul ca oferta unora nu se ridica la nivelul pietei iar piata poate sa zica nu, se numeste civilizatie.

Uite asa, fiintele organice ajung sa fie posedate de propria lor creatie sintetica.  

Si apoi, mai e si publicitatea  cretina si agresiva  de azi. Serios, pe voi nu va irita reclamele si trailerele mincinoase de azi?  

Ce-i mai rau e ca ne distrugem si cultura si traditiile cu corectitudinea p**ii si diversitatea etnica impusa care mai mult ne dezbina si de divizeaza decat ne uneste.

Suma asta de tampenii merita un post separat: Tu, in curtea ta, distrugi sau conservi ce vrei, atata timp cat nu treci in curtea mea! Apoi chiar nu vad unde traiesti de nu mai incapi de diversitate etnica, in Sydney cumva? Dezbina si divizeaza, in capul unora, traim in epoca cu cele mai putine conflicte, cu cel mai ridicat nivel al cunoasterii si cu cea mai mare speranta de viata.


Internetul, care era candva un refugiu,  a devenit si ala invadat de prosti.


#22
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014

 djl, on 02 decembrie 2017 - 00:50, said:



din postarea asta apreciez clipul 2. un produs ce inca se proiecta cu creionul, foaie de calc, rigla, echer si raportor, pe masa de proiectare. un clip ce se filma cu primele masini deja produse, nu ca azi pe calculator pt a insela privirea si clientul in general.

ca vrem sau nu, lumea evolueaza, da, apreciez si eu unele lucruri vechi sau metode vechi de proiectare sau de intrebuintare a unor lucruri, insa trebuie sa pasim si spre evolutie. trebuie sa acceptam ca sunt lucruri ce azi ne usureaza viata si sa nu ne ancoram in trecut, sa nu ramanem blocati in ceva.

peste inca 50 de ani si aceste lucruri de azi se vor uita, vor spune altii despre noi ca eram asa de in urma. peste 100-200 deja vom ajunge primitivi daca e sa luam in calcul ascendenta tehnologica. mare parte din ce mai avem azi despre trecut vor fi ca si disparute. asta (ne) e natura.

#23
PicoDazore

PicoDazore

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 25.11.2011

 djl, on 02 decembrie 2017 - 00:50, said:

Anii '90 = 1990 - 1999





Dar acest model classic, de ce te indisplace?!!!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zg1YHsfEs08?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

E foarte important sa fie prezenta in noi si aceasta latura a copilariei mature.

#24
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,838
  • Înscris: 01.11.2005

 TruculMagic, on 02 decembrie 2017 - 01:44, said:


Ai sa ramai "prost" cand o sa vezi ce minuni se intampla cu, cate un "drogat" din asta de tehnologie cand da de greu. Posted Image
Depinde de "drogat". Nu toti sunt la fel de descurcareti. Oricat ai fi de documentat trebuie sa ai in tine mai mult decat cunostinte...sa ai acel instinct de supravietuire.

#25
vimann

vimann

    Feed on Tragedy

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,727
  • Înscris: 06.07.2005

 Dany_Darke, on 02 decembrie 2017 - 09:49, said:

trebuie sa acceptam ca sunt lucruri ce azi ne usureaza viata si sa nu ne ancoram in trecut, sa nu ramanem blocati in ceva.
Asta voiam sa scriu si eu.
I-am luat batranului smartfon(sa vada usor), simplificat tot (numai apeluri/mesaje/camera). Il are de un an si ceva si tot injura de mama focului cand face ceva gresit. Umbla cu el crispat, zici ca e ou si se sparge.
De cand ma stiu s-a opus sa invete sa umble pe calculator. In ultimii ani da vina ba pe ochi, ba ca-l doare ceva, ba ca n-are timp, desi ii pot pune la dispozitie tot necesarul (si ecran cat de mare vrea).
E electronist si se pierde daca umbla pe un televizor smart. Ca el multi alti consumatori care suna rudele mai pricepute cand apasa un buton aiurea si nu se mai "vede" tv-ul.

Mi se pare tragic. Ziua in care refuz sa ma adaptez va fi ziua cand mor.

#26
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 djl, on 01 decembrie 2017 - 23:35, said:

De ce să-mi saboez industria naţională
Care industrie nationala ?

#27
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
@ PicoDazore : cum să-mi indisplacă?   Posted Image  Ba chiar af face senzaţie.

Cât despre lucrurile care ţin puţin... dacă sunt de calitate nu înseamnă că toate au să ţină o eternitate. Dar vor ţine cu 5-10-15 ani mai mult decât în prezent.

@ Ion_de_la_Raion : în cazul României, cea de textile în principal. Dar vorbeam la modul general, nu numai despre România.

Cât despre drogaţi cu tehnologia: da, majoritatea oamenilor nu s-ar descurca în pădure, fie că sunt sau nu drogaţi cu tehnologia. Dar dacă multora din ăştia tineri le-ai accesul la internet (heh, nici eu nu-mi doresc să rămân fără internet) timp de 3-4 zile, sunt curios cum s-ar descurca fără el. Cum ar asculta muzică, cum ar face rost de informaţii.

@ billterorist : ne-am înstrăinat pentru că nu mai avem nevoie de P.C.R. (Pile, Cunoşinţe, Relaţii)? Posibil şi asta. Acum găseşti mai tot ce ai nevoie în domeniul on-line, aşa că şanse mai mici să interacţionezi cu oamenii.

Edited by djl, 02 December 2017 - 11:01.


#28
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 myshyk, on 02 decembrie 2017 - 08:25, said:

Pe de alta parte, societatea "de consum" nu poate supravietui in conditiile in care un lucru, odata facut, e pastrat toata viata, fiindca e bine facut si nu se mai strica.Chiar dimpotriva, ideal e sa se strice, sau cel putin sa devina "depasit" din momentul in care a parasit raftul, pentru a fi inlocuit cu altul. Cazul "Smarfoanelor", "smarLED"-urilor, "lepto"-urilor.

Societatea de consum trebuie desfiintata prin lege si creata o societate a bunurilor durabile, astfel incat banii cheltuiti pe astfel de bunuri sa se transforme din foarte multi, in foarte putini. Toti producatorii de bunuri de mantuiala (chinezarii), care se strica repede, trebuie arestati si bagati la beci. Mall-urile cu haine de duzina trebuie desfiintate iar achizitiile de haine si incaltaminte sa se faca doar din locuri "verificate" care sa ofere calitate maxima controlata de stat si consumatori.

Personal, cred in teoria conspiratiei - respectiv ca exista grupuri interesate (banci, corporatii, guverne, etc) in furnizarea de calitate redusa catre iobagi astfel incat acestia sa decarteze banul cat mai des. In acest fel, veniturile reduse (de mizerie) ale populatiei, devin si mai reduse prin cumparare de bunuri de calitate indoielnica, intrucat iei o tzeapa si platesti mai des.

Consumatorii, daca n-ar fi tampiti, ar trebui sa boicoteze toate formele de comert cu bunuri de calitate redusa (ocuparea in forta a magazinelor, legarea cu lanturi la intrare si alte chestii din astea, care sa bage in faliment asemenea corporatii).

In privinta ideii principale din topic - subscriu si eu cu un singur exemplu - o pereche de incaltaminte realizata din sintetic nu va fi in veci identica calitativ ca una realizata din piele, asa cum erau in trecut. Iar, pana prin anii 2000 aceasta calitate a existat iar acum nu mai exista.  Pentru ca asta se doreste de corporatii - fabricarea de consumatori tampiti care sa cumpere orice.

Edited by rosix, 02 December 2017 - 11:12.


#29
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Cu forţa, greu de făcut. Mai ales că nu ţi-ai pune în cap doar bogaţii, ci şi boborul. Lumea a ajuns prea drogată cu unele lucruri ca să se schimbe aşa de uşor înapoi.

#30
bullterrorist

bullterrorist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,941
  • Înscris: 18.10.2007

 rosix, on 02 decembrie 2017 - 11:05, said:

Societatea de consum trebuie desfiintata prin lege si creata o societate a bunurilor durabile, astfel incat banii cheltuiti pe astfel de bunuri sa se transforme din foarte multi, in foarte putini. Toti producatorii de bunuri de mantuiala (chinezarii), care se strica repede, trebuie arestati si bagati la beci. Mall-urile cu haine de duzina trebuie desfiintate iar achizitiile de haine si incaltaminte sa se faca doar din locuri "verificate" care sa ofere calitate maxima controlata de stat si consumatori.

Personal, cred in teoria conspiratiei - respectiv ca exista grupuri interesate (banci, corporatii, guverne, etc) in furnizarea de calitate redusa catre iobagi astfel incat acestia sa decarteze banul cat mai des. In acest fel, veniturile reduse (de mizerie) ale populatiei, devin si mai reduse prin cumparare de bunuri de calitate indoielnica, intrucat iei o tzeapa si platesti mai des.

Consumatorii, daca n-ar fi tampiti, ar trebui sa boicoteze toate formele de comert cu bunuri de calitate redusa (ocuparea in forta a magazinelor, legarea cu lanturi la intrare si alte chestii din astea, care sa bage in faliment asemenea corporatii).

In privinta ideii principale din topic - subscriu si eu cu un singur exemplu - o pereche de incaltaminte realizata din sintetic nu va fi in veci identica calitativ ca una realizata din piele, asa cum erau in trecut. Iar, pana prin anii 2000 aceasta calitate a existat iar acum nu mai exista.  Pentru ca asta se doreste de corporatii - fabricarea de consumatori tampiti care sa cumpere orice.


Folosirea verbelor a desfiinta, a interzice, a inchide, indica oameni prea mici pentru o lume prea mare. Nimeni nu te impiedica sa deschizi tu fabrica de pantofi care tin 2 ani, daca ai calitate si preturi cumparatorii vor veni la tine.

#31
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,906
  • Înscris: 14.11.2004
Societatea de consum exista din dorinta de nou, de ce sa conduc aceeasi masina timp de 10 ani, cand dupa 5 o schimb, de ce sa folosesc acelasi telefon 2 ani cand in fecare an iau altul, care face cam aceleasi chestii pe care le facea cel vechi, la fel la calculatoare, televizoare si orice altceva.

Djl are o ura viscerala pentru telefoanele inteligente, dar el singur nu realizeaza cat de util este sa ai un "birou" la purtator unde sa poti accesa internetul, trimite email-uri, face si edita fotografii si video, asculta muzica si destinde cu un joc.

Djl are multe probleme inexistente, de la felul cum arata masinile moderne, moda actuala, cladirile nou construite si viteza cu care ne deplasam prin viata.

Nu stiu daca il vom vedea schimbat, asta doar timpul si vointa sa pot decide, dar am dubii, mai repede ajung pe ISS decat sa-l vad pe Djl fan modern.

Legat de chestiile care tin: trebuie sa stii ce cumpari si de unde, am unele articole vestimentare care au 10 ani si arata ca noi, desigur, purtate prin rotatie si ales modele simple care sa nu se demodeze.

Ia zi Djl, pe care sa il aleg?

[ https://pmchollywoodlife.files.wordpress.com/2017/09/apple-iphone-x-vs-galaxy-s8-ftr.jpg?w=620 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by connectorxp, 02 December 2017 - 21:33.


#32
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 connectorxp, on 02 decembrie 2017 - 21:32, said:

Ia zi Djl, pe care sa il aleg?

[ https://pmchollywoodlife.files.wordpress.com/2017/09/apple-iphone-x-vs-galaxy-s8-ftr.jpg?w=620 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Daca-l intrebi pe djl, raspunsul e

[ https://i.pinimg.com/736x/ea/0c/ab/ea0cabda61ca0407c49c87fe48a4cd7a--old-phone-back-porches.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#33
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Există "Nokia" 3310   Posted Image

Dacă stilul nou e urât, nu pot fi obligat să-mi placă. E ca şi cum v-ar pune cineva pe voi să ascultaţi manele. Gândiţi-vă la comparaţia asta.
O maşină nouă, afară de A.B.S. şi mai puţine noxe emise nu are nimic în plus faţă de o maşină de acum 30 de ani. Mă refer la cele cu motor cu ardere internă. Nu e ca şi cum aş trece de la un automobil de la 1900 la unul din 1928.

Edited by djl, 03 December 2017 - 00:12.


#34
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Eu mai am un Nokia 5146. Dar nu mai e buna bateria.

#35
jinxdinx

jinxdinx

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.12.2017

Quote

Ne-am instrainat deoarece nu mai avem nevoie de p.c.r. (pile/cunostinte/relatii) pentru a pune ceva pe masa.
Nu mai avem nevoie, dar inca exista..se numeste NETWORKING!
Ca sa obtii un job, tot trebuie sa ai abilitati de comunicare ca sa treci peste un interviu, si ca sa rezisti la jobul respectiv, tot trebuie sa stii sa comunici cu colegii si seful.


Quote

Dupa 3 zile in padure majoritatea oamenilor ar fi morti, cu sau fara smartphone, putini stiu sa faca un foc fara bricheta, sa construiasca un adapost si sa caute apa.
Apoi copiii (3 de i) nu au ce cauta 3 zile in strada, exista adulti care sa aiba grija de ei sau institutii care sa-i ia sub ocrotire. Diferenta fata de adultii "neautisti" din postarea ta este ca copiii invata foarte repede orice si accepta schimbarea, adultii......"pe vremea mea".
Acei adulti "neautisti"  au trait cu lipsuri in copilarie.
Multi dintre ei au copilarit la tara fara curent, fara apa la robinet, fara incalzire, pentru care TV-ul era o nava spatiala,   iar cei de la oras au copilarit cu cheia de gat.....pe cand odraslele lor au avut parte de tot confortul, crescand cu iPhone-ul la gat  si pica un BAC amarat in proportii mari si stau cu parintii pana la 30 de ani.


Quote

Femeile de astazi nu mai simt nevoia sa desfaca picioarele la orice ratat numai fiindca el are un cromosom Y, faptul ca oferta unora nu se ridica la nivelul pietei iar piata poate sa zica nu, se numeste civilizatie.
Sunt selective si feministe  ca asa zic ele, dar in realitate sunt cele mai ipocrite curve.  
Daca  ii arati bancnota asta oricarei domnisoare tinere de pe strada (da, chiar genul ala de femeie  dupa care intorci capul pe strada), te intreaba imediat "la mine , la tine sau la hotel? ".


[ http://fs69.trilulilu.ro/imgs/Prada921/100-euro_5026753e0ea307.jpg?size=original - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://i.ytimg.com/vi/Vc5z7Awonmo/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Quote

Dezbina si divizeaza, in capul unora, traim in epoca cu cele mai putine conflicte, cu cel mai ridicat nivel al cunoasterii si cu cea mai mare speranta de viata.



Wikipedia te contrazice:  realitatea e ca in epoca globalizarii  se poarta mai multe conflicte pe planeta decat se purtau in trecut, chit ca vorbim de tari africane sau arabe. Sa nu mai zic ca  occidentul   infrunta cea mai mare amenintare, terorismul islamic, care a dus razboiul la alta scara, devenind unul mobil si asimetric.
List of wars 2011–present - Wikipedia

Pacea de care vorbesti tu e asigurata momentan de niste RACHETE NUCLEARE si de doctrina sinucigasa si autodistrugatoare MAD.
Suntem de mai bine de 70 de ani la  mijlocul unui Razboi Rece Mondial  dintre SUA si Rusia...mai nou si China.  

Momentan, doar 1 din 7 miliarde de oameni pot spune cu certitudine  ca duc un trai  decent si civilizat, au putere de cumparare satisfacatoare si ca traiesc intr-o libertate absoluta, in timp ce restul fac foamea , traind in conditii mizerabile   si ducand grija zilei de maine.  

La standardele civilizatiei occidentale, ca roman care se indoapa cu junk food si GMO-uri   zi de zi, traieste dintr-un salariu de sub 300 euro lunar , cu servicii sociale de proasta calitate oferite de o clasa politica corupta,  detine un laptop/smartphone  cu garantie de 2 ani si  care locuieste intr-un apartament  de confort 2  dintr-un bloc comunist ce sta sa cada la urmatorul cutremur ............ nu poti sa spui ca traiesti bine!

Nici macar nu poti sa spui ca faci parte din clasa de mijloc in astfel de conditii. Dar daca e sa compari traiul strabunilor  de acum 100 de ani, intr-adevar, traim regeste.

Edited by jinxdinx, 03 December 2017 - 00:45.


#36
bullterrorist

bullterrorist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,941
  • Înscris: 18.10.2007
Toate raspunsurile tale sunt blabla.

Morala ar fi: nu cauta ieri raspunsuri la probleme pe care le-ai avut alataieri, incearca maine sau poimaine.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate