Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...
 Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?
 Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok
 Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras
 

De ce am ce am cu modernitatea

* * * - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
92 replies to this topic

#1
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,448
  • Înscris: 13.06.2004
Mulți îmi sar în cap pe motivul "de ce nu mă modernizez" sau "sunt rămas blocat în trecut", deși nu caută să înțeleagă de ce sunt așa. La fel cum mă fac retrograd sau încuiat, prin prisma pasiunilor, deși nu sunt deloc așa; da, am fixismele mele cu trecutul și am repulsii la anumite chestii (fiecare cu repulsiile lui), dar ar rămâne mirați de faptul că-s o persoană chiar liberală.
La fel de interesant e să afle că nu-mi plăcea moda de pe vremuri, detestam magazinele cu aspect vechi, doream vagoane noi la C.F.R. (clădările vechi, locomotivele cu aburi și automotoarele din seria 78 mi-au plăcut din copilărie, iar din adolescență și tramvaiele vechi, mașinile de epocă și aparatele pe lămpi). Sau că visam 16:9 și L.C.D.-uri. Atunci ce s-a schimbat?
Pot să încep cu cunoașterea. Cred că asta a fost una dintre marile schimbări. Pe măsură ce am început să fiu pasionat de muzica anilor '50 (mă săturasem de Euro-Dance) am început să studiez și această decadă. Da, îmi plăceau mașinile de epocă, dar uram moda de atunci. Dar hopa, a început să-mi placă moda. Mă atrăgea. Pe urmă am început cu alte perioade. Am văzut că încep să-mi placă vizual acele perioade, și din anumite puncte de vedere chiar mai mult decât prezentul. Atât de multe erau frumoase. De obicei din punct de vedere vizual și artistic.

Vine și faptul că asociez modernitatea cu urâțenia și trecutul cu frumosul.

Apoi e nostalgia. Și băgatul pe gât. Și sperațele distruse. De ceva nostalgie am avut parte din adolescență. Pasiunea pentru istorie m-a lovit pe la 12-13 ani. Dar priveam spre viitor cu speranță, crezând că vor urma vremuri mai bune. Nu pot să afirm că trăim 100% vremuri nasoale, căci din anumite puncte de vedere e mai bine decât în trecut. Deocamdată avem venituri ceva mai mari, e mai sigur pe străzi. Dar în rest, lumea se urâțește pe zi ce trece. Nu că nu am fi avut kitch în perioada 1990-2004, dar acum se răspândește ca ciuma.
În naivitatea mea credeam că răspândirea tehnologiei noi îi va face pe oameni mai apropiați. Când colo a ajuns să-i despartă (mai sunt și excepțiile).
Iar pe mine nimeni nu m-a întrebat dacă sunt de acord cu schimbarea a, b, c. Și nu, nu ține de mersul la alegeri. Ține de tehnologie, artă... Da, ei sunt mai mulți, dar lor le-ar plăcea. Iar schimbarea nu s-a făcut întotdeauna pentru că e mai bine, ci s-a mai făcut doar de dragul schimbării, fără a judeca.

Distrugerea inutilă a trecutului. Uneori cauzată de schimbarea de dragul schimbării. Unele chestii nu mai meritau ținute, dar alteori s-au apucat oamenii să distrugă fără nici o noimă, că hai că mi s-a năzărit ceva și să fac ce mi-a trecut prin cap. Fenomenul ăsta nu e nou și oamenii nu au învățat nimic din el, dar între Ceaușescu și "credit cu buletinul" + boom imobiliar, în afară de industrie, fenomenul nu a fost așa de accentuat în România. Noul se îmbina cu vechiul, ceea ce era foarte frumos. Însă omul nu știe să se oprească.
Îi compar pe cei care cauzează această distrugere cu criminalii și violatorii (în serie), iar pe cei care îi urmează fără cap (acum nu sunt nici eu fără de greșeală, căci și eu m-am aruncat cu capul înainte) și nu învață niciodată să judece cu cei ce urmează flautul magic.

Oare toți oamenii din trecut erau toți niște proști și niște încuiați? Așa ar acuza mulți. Dar ei cum de cu mai puțin au reușit să realizeze mai mult? De ce azi când avem la dispoziție mijloace moderne, creăm kitch în masă? De ce dacă am devenit mai liberi, ne-am băgat singuri la închisoare?

Ce rost mai are să repari azi un produs? Mașina are 10 ani, huă, e veche! Doar nu te însori cu mașina de spălat. Eh, eu nu pot să fiu de acord cu așa ceva. Sunt genul care are chef să se căsătorească cu lucrurile (bine, mă mai apucă "aventura" uneori). Nu pot să concep lucrurile făcute să țină puțin! Mi se pare inutil, dăunător, periculos (pentru mediu). Gata, ce repede am schimbat, am totul nou (chit că din cele vechi unele mai țineau). Ah, aveai numai stricăiuni, dar atunci schimbi, dar dacă schimbi de nebun începi să nu mai știi cum era în trecut. Și atunci nu mai faci comparație. Și ajungi la flautul magic.
Nu sunt eu chiar aprofundat în tehnică, dar îmi place să stuidez, să văd ce făceau oamenii în trecut, să văd cum gândeau, să pot face comparații. Ehei, ce faci cu aparatul ăla pe film, retrogradule? Hopa, cu ce aparat ai făcut pozele alea? Cu unul din anii '80 și cu unul din 1961? Neh, frumoase, dar tot e învechit filmul.
Plus, cred că pot să adaug, un fel de mândrie patriotică sau de rasă sau de anumite țări? De ce să-mi saboez industria națională sau din zona mea economică, de ce să-mi iau pâinea de la gură și să le-o dau altora. Nu urăsc, dar nici nu-mi doresc să-mi fac mie rău ca să le meargă altora bine.

Introduc un fel de epilog: nu eu ăla pasionat de trecut strică "mediul înconjurător". Nu sunt eu cel care aruncă gunoaie pe unde îl apucă, nu sunt eu cel care se uită la emisiuni tabloid, nu sunt eu cel care pupă în dos politicenii.
Și nu sunt nici 100% contra noului. Din moment ce mă documentez și de pe youtube.
Eu sunt pentru coexistența pașnică între vechi și nou. Dar când încearcă să mi se bage pe gât, reacționez.

#2
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,742
  • Înscris: 26.08.2008
Ce-i, djl, au nu a fost buna fasolea cu carnati?
Ce te-a apucat de ziua noastra, seara tarziu sa scrii romane despre probleme [s]existentiale?
Cine ce ti-a facut de te-a suparat fix de ziua asta?

Edited by BlueKing-69, 01 December 2017 - 23:45.


#3
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

 djl, on 01 decembrie 2017 - 23:35, said:

...Iar pe mine nimeni nu m-a întrebat dacă sunt de acord cu schimbarea...
Niște măgari.

 djl, on 01 decembrie 2017 - 23:35, said:

...Din moment ce mă documentez și de pe youtube...
Indubitabil.

 djl, on 01 decembrie 2017 - 23:35, said:

...Dar când încearcă să mi se bage pe gât, reacționez.
Bravo.

Despre ce discutăm totuși?

#4
68x95

68x95

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,510
  • Înscris: 16.10.2017

 djl, on 01 decembrie 2017 - 23:35, said:


Esti baiat bun.

Attached Files



#5
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007
Dude, mie-mi place foarte mult stilu' art-deco. De asemenea imi plac stilurile steampunk si dieselpunk. Imi plac si mie chestiile vechi, in special electronicele. DAR toate astea sunt o chestie secundara ce tine de hobby-uri si timp liber, nu definitorie pentru mine.

#6
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 djl, on 01 decembrie 2017 - 23:35, said:

îmi plăceau mașinile de epocă,

Ce e aia "de epoca" ?
Dupa mine asta
https://sinclairldjo...5/mustang-2.jpg

e niua!!!

hai sa iti arata veddeta absolita a celor cu adevarat vechi :
[ https://revsinstitute.org/wp-content/uploads/2014/05/Mercedes-Benz-SSK-front-3-4-900x600.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
asta da!!!DA!!! SSK !!!!

Sau apropae moderna :

[ https://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/mercedes-benz-540k-104182_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
540 K!

Dar , poate cea mai tare :
http://media.fastest...om/frasbjrzsjmh

Dusesemberg JS. 1930,  360 cp. 220 km ora!!!!! Demenata curata!@!
Ma ror ar fi Bgatii atlantic cu numai 215 in 1939!~!!

#7
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,448
  • Înscris: 13.06.2004
De epocă înseamnă cică mai vechi de 30 de ani. Mie îmi plăceau foarte mult modelel de dinainte de 1962-1963.
Azi îmi plac cele de epocă + cele clasice... modele din anii '90 nu sunt încă de epocă, da-s clasice.

Edited by djl, 02 December 2017 - 00:23.


#8
macrosoftx

macrosoftx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 15.11.2017

 BlueKing-69, on 01 decembrie 2017 - 23:43, said:

Ce-i, djl, au nu a fost buna fasolea cu carnati?
Ce te-a apucat de ziua noastra, seara tarziu sa scrii romane despre probleme [s]existentiale?
Cine ce ti-a facut de te-a suparat fix de ziua asta?


Lasa-l ca chiar are dreptate oleaca in ce priveste atitudinea oamenilor.
Pe multi, tehnologia i-a schimbat mai mult in rau decat in bine, ne-au instrainat unii de altii si am devenit mult mai superficiali. Copii nascuti dupa 2000 (majoritatea, nu toti) sunt AUTISTI de-a dreptul!
Pe aia, daca ii lasi 3 zile pe strada sau in padure fara smartphone, sunt MORTI! Prea multa dependenta fata de tehnologie cam strica.  

De asta tot spun ca pana la urma o sa ajungem sa ne futem cu roboti la cat au fost femeile de azi spalate pe creier cu materialism si feminism. Uite asa, fiintele organice ajung sa fie posedate de propria lor creatie sintetica.  

Si apoi, mai e si publicitatea  cretina si agresiva  de azi. Serios, pe voi nu va irita reclamele si trailerele mincinoase de azi?  

Ce-i mai rau e ca ne distrugem si cultura si traditiile cu corectitudinea p**ii si diversitatea etnica impusa care mai mult ne dezbina si de divizeaza decat ne uneste.


Internetul, care era candva un refugiu,  a devenit si ala invadat de prosti.

Edited by macrosoftx, 02 December 2017 - 00:44.


#9
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,813
  • Înscris: 01.11.2005

 djl, on 02 decembrie 2017 - 00:19, said:

De epocă înseamnă cică mai vechi de 30 de ani. Mie îmi plăceau foarte mult modelel de dinainte de 1962-1963.
Azi îmi plac cele de epocă + cele clasice... modele din anii '90 nu sunt încă de epocă, da-s clasice.
Adica un Golf 3 din 1995 este o masina clasica ? Opel Corsa si VW Polo din 98 sunt masini clasice... ?
Pai in cazul asta, iti dai seama ca Romania cred ca e tara cu cele mai multe masini clasice din Europa ? ...ca sa nu mai spunem cate multe alte masini clasice intra in Romania zilnic Posted Image

Ai pe bune acum djl. Pana sa deschizi topicul asta chiar imi erai simpatic...dar aici ai dat cu bata-n balta. Mai bine ramaneai la intrebarile tale retorice.

Quote

De asta tot spun ca pana la urma o sa ajungem sa ne futem cu roboti
Vezi, ai grija sa nu fii tu futut de vre-un robot de culoare neagra. S-ar putea sa nu iti placa.

Edited by tehnics, 02 December 2017 - 00:45.


#10
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,572
  • Înscris: 16.08.2010
N-ai inteles... "Vehiculele istorice sunt cele pentru care perioada trecută de la încetarea fabricaţiei tipului respectiv de vehicul (care a utilizat acelaşi tip de caroserie şi acelaşi tip de motor) este de cel puţin 30 de ani."

#11
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,813
  • Înscris: 01.11.2005

 macrosoftx, on 02 decembrie 2017 - 00:40, said:


Si apoi, mai e si publicitatea  cretina si agresiva  de azi. Serios, pe voi nu va irita reclamele si trailerele mincinoase de azi?  

Doar daca te uiti. Eu nu vad nici o reclama ca am TV_ul stins.

#12
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,448
  • Înscris: 13.06.2004
Anii '90 = 1990 - 1999

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9FRUrS1WBQU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/94GPghdeCNE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#13
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,813
  • Înscris: 01.11.2005

 FreeThinker, on 02 decembrie 2017 - 00:48, said:

N-ai inteles... "Vehiculele istorice sunt cele pentru care perioada trecută de la încetarea fabricaţiei tipului respectiv de vehicul (care a utilizat acelaşi tip de caroserie şi acelaşi tip de motor) este de cel puţin 30 de ani."
Pai naiba sa ma ia, dar Golful 3 cred ca s-a fabricat pana in 1998 parca ( nu sunt sigur ). Adica de la anul, toti care au Golf 3, au o masina istorica sa inteleg. NU fac astia niste reduceri la impozit pentru masini afumatori istorice ?

PFFF fimi-ar alcoolul si matematica Posted Image
Da. RECUNOSC CA AM BELIT_O LA CALCULE MATEMATICE.
SCUZE.
Dar trebuie sa recunosc ca am in familie o masina istorica....o Dacie 1310 din 1987, a lu taica-miu. SI da, este inca inmatriculata, merge pe gaz dar sta in curte pe post de masina personala a copiilor. Posted Image

Edited by tehnics, 02 December 2017 - 00:56.


#14
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
@djl, confunzi chestiile "de gust / modă" cu progresele tehnologice reale.

Că-ți place cum arată o mașină veche sau hainele din anii 50, e una. Și oricum, la haine moda revine periodic.

Dar să spui că preferi un aparat cu film față de unul digital... mi se pare cam absurd. Să trebuiască să cumpăr mereu filme (care nu erau chiar ieftine), să bat drumul pînă la centrul de developat, să PLĂTESC ca să-mi developeze propriile poze, să aștept o zi două developarea, să trebuiască apoi să selectez manual și să dau tot la centru acele poze în care apăreau și prietenii pt a le multiplica în N exemplare (cu alți bani), și eventual să constat că poza care mă interesa cel mai mult nu a ieșit bine,... și cîte și mai cîte dezavantaje ale filmului - nu m-aș întoarce NICIODATĂ la aparatul cu film !

Îți urez spor la pornit la manivelă mașina lui Stan și Bran !

#15
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,195
  • Înscris: 06.01.2007
@djl.
Fixisme, stereotipii, inadaptabilitate.
Eu te cunosc pe tine. Am o fiica care e la fel ca tine si stiu cum gandeste.
Bine, ea nu e cu vechituri, are 8 ani, dar acelasi tip de motor va pune pe voi astia, autistii, in functiune.
De-aia fac terapie cu ea. S-o aduc pe planeta noastra.

#16
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015

 macrosoftx, on 02 decembrie 2017 - 00:40, said:

Pe aia, daca ii lasi 3 zile pe strada sau in padure fara smartphone, sunt MORTI! Prea multa dependenta fata de tehnologie cam strica.  

Ai sa ramai "prost" cand o sa vezi ce minuni se intampla cu, cate un "drogat" din asta de tehnologie cand da de greu. :)

#17
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

 djl, on 01 decembrie 2017 - 23:35, said:

Mulţi îmi sar în cap pe motivul "de ce nu mă modernizez" sau "sunt rămas blocat în trecut", deşi nu caută să înţeleagă de ce sunt aşa.
. Dar când încearcă să mi se bage pe gât, reacţionez.
Djl , promit ca nu mai fac aluzie la nevoia ta acuta de femeie . Te las sa ramai " blocat " in trecut la etapa cand inca nu simteai nevoie sa ai o prietena / iubita , reala ( nu imaginara ca aia sunt convins ca e in pat cu tine deja , la ora asta ) .

P.S. Pe bune , cand parasesti cuibul matern ?! Ai vreo sansa reala , curand ?

#18
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,204
  • Înscris: 23.08.2014
Eu cred ca nu ai nimic cu modernitatea, insa te plictisesti si vrei sa ajungi la 100k posturi pe SP.Vezi ca apoi oricum creste targetul la un milion...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate