Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut un VPN gratuit si un Antivir...

ajutor VPN

Sfaturi montaj folie antivapori l...

Borseta barbateasca
 Ce este cu declaratiile cerute ce...

Focul bacterian,basicarea,mucegai...

infectie zona inghinala

Dua Lipa - Training Season
 Informatii complete despre servic...

tema circuite

Voua va merge sa va logati pe git...

Fara curent casetofon Dacia Dokker
 Schimbare difuzor Golf 7

Recomandare aparat de ras electric

Lant clinici dentare vs cabinete ...

Site-uri bune pentru cumparat Sma...
 

Functii, variabile si onkeyup

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Incerc sa modific un script si am o nelamurire


<script>
function softpedia(textbox) {

varX = "mesajX";
varY = "mesajY";
varZ = document.getElementByID('input-nume').value

document.getElementById('input-mesaj').value = varX + "-" + varY + "-" + varZ;

}
</script>

si 2 input-uri:

<input type="text" name="functii".............. onkeyup="softpedia"(this) />
<input type="text" name="nume".............. onkeyup="softpedia"(this) />

Sa zicem ca nume=virus

De ce la completarea campului "nume" nu-mi afiseaza: mesajX-mesajY-virus si imi modifica in mesajX-virus-virus

Oare pentru varZ sa fac alta functie de onekeyup?

Am incercat si asa si nu merge:

<script>
function softpedia(textbox) {

varX = "mesajX";

varY = "mesajY";

document.getElementById('input-mesaj').value = varX + "-" + varY + "-" + varZ;

function softpedia2(textbox) {

varZ = document.getElementByID('input-nume').value
}
}
</script>

si la input:

<input type="text" name="nume".............. onkeyup="softpedia2"(this) />

Ms

Edited by xxvirusxx, 01 December 2017 - 20:27.


#2
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009
1. document.getElementByID trebuie să fie document.getElementById
2. Nu sunt sigur că sintaxa "softpedia2"(this) este corectă.
3. Ai setat id-urile cum trebuie dacă folosești getElementById?


<script type="application/javascript">
function softpedia(textbox) {
  varX = "mesajX";
  varY = "mesajY";
  varZ =document.getElementById('nume').value
  document.getElementById('mesaj').value = varX + "-" + varY + "-" + varZ;
}
</script>

<input type="text" id="mesaj" onkeyup="softpedia(this)" />
<input type="text" id="nume" onkeyup="softpedia(this)" />



#3
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
1. Asa am scris, dar am gresit aici
2. Era un exemplu...poftim : function vasile.....si onkeyup="vasile(this)"
3. Da sunt setate.

#4
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009
Încearcă să pui var la variabilele din funcție.

var varX = ...
var varY = ...
etc

Îmi sună a problemă de scope. Poți folosi debugger-ul din browser să vezi exact cum funcționează.

Edited by tavitu, 01 December 2017 - 21:10.


#5
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,413
  • Înscris: 10.08.2005
De ce onkeyup si nu alt event?

#6
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Asa arata scriptul:

<script>
function sync(textbox) {
var titlesi = textbox.value;
var mesaj = "mesaj";
var model = document.getElementById('input-model').value
var seoURL = titlesi.replace(/\s+/g, '-')			 // collapse whitespace and replace by -
			 .replace(/-+/g, '-');			 // collapse dashes

			 var from = "·/_,:;öçşığüÖÇŞİĞÜ";
			 var to = "------ocsiguOCSIGU";
			
	 for (var i=0, l=from.length ; i<l ; i++)
	 { seoURL = seoURL.replace(new RegExp(from.charAt(i), 'g'), to.charAt(i)); }
seoURL = seoURL.toLowerCase();
metaTags = titlesi.replace(/\s+/g, ', '); // collapse whitespace and replace by ,

document.getElementById('input-meta-title1').value = textbox.value;
document.getElementById('input-meta-description1').value = textbox.value;
document.getElementById('input-meta-keyword1').value = metaTags;
document.getElementById('input-tag1').value = metaTags;
document.getElementById('input-keyword').value = mesaj + "-" + seoURL + "-" + model;

}
</script>

cele 2 input-uri:

<input type="text" name="product_description[<?php echo $language['language_id']; ?>][name]" value="<?php echo isset($product_description[$language['language_id']])
? $product_description[$language['language_id']]['name'] : ''; ?>" placeholder="<?php echo $entry_name; ?>" id="input-name<?php echo $language['language_id']; ?>"
class="form-control" onkeyup="sync(this)" />

<input type="text" name="model" value="<?php echo $model; ?>" placeholder="<?php echo $entry_model; ?>" id="input-model" class="form-control" onkeyup="sync(this)" />

Cand se completeaza campul "model", inlocuieste si "seoURL", probabil din cauza functiei sync, care se regaseste la ambele input-uri.

@MarianG

Un mic exemplu? Posted Image

Edited by xxvirusxx, 01 December 2017 - 22:04.


#7
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
Am schimbat asa, dar nu inteleg de ce nu adauga  si "model", cand valoarea campului >0 caractere
<script>
function sync(textbox) {
var titlesi = textbox.value;
var mesaj = "Mesaj";
var seoURL = titlesi.replace(/\s+/g, '-')			 // collapse whitespace and replace by -
				.replace(/-+/g, '-');			 // collapse dashes

			  var from = "·/_,:;öçşığüÖÇŞİĞÜ";
			  var to   = "------ocsiguOCSIGU";
			 
		for (var i=0, l=from.length ; i<l ; i++)
		{ seoURL = seoURL.replace(new RegExp(from.charAt(i), 'g'), to.charAt(i)); }
seoURL = seoURL.toLowerCase();
metaTags = titlesi.replace(/\s+/g, ', ');   // collapse whitespace and replace by ,

  document.getElementById('input-meta-title1').value = textbox.value;
  document.getElementById('input-meta-description1').value = textbox.value;
  document.getElementById('input-meta-keyword1').value = metaTags;
  document.getElementById('input-tag1').value = metaTags;
  document.getElementById('input-keyword').value = mesaj + "-" + seoURL;
}
function sinc(textbox) {
var model = document.getElementById('input-model').value
var SEO = document.getElementById('input-keyword').value
if(SEO.length>0)
{
document.getElementById('input-keyword').value = + model;
}
}
</script>


#8
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,225
  • Înscris: 24.02.2007
https://jsfiddle.net/ introdu aici htmlul si jsul necesar pentru a putea reproduce problema. Usurezi mult munca celor ce doresc sa te ajute.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate