Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

A fost Isus un escroc, poate chiar cel mai mare sarlatan erudit al istoriei?

* * - - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
821 replies to this topic

#1
truematters

truematters

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 25.11.2017
De existat in mod sigur a existat, cineva trebuia sa fi initiat aceea miscare de propagare a noii religiei care are azi 1 miliard de adepti. Cand il pomenesc o gramada de autori istorici romani si s-au scris o gramada de evanghelii despre, n-are cum sa nu fi existat.  Cineva a initiat miscarea asta!
Dar daca pur si simplu Isus nu a fost fiul unei divinitati si chiar a fost un escroc, fapt pentru care era acuzat de preotii iudei si autoritatile romane?

Miracolele n-au avut loc niciodata.  
Era simplu in vremurile antice de atunci, neexistand internet,  sa  pacalesti oamenii. Trebuie doar sa-ti imaginezi cum erau vremurile de atunci, cat de mizerabila si saraca era Iudeea de atunci. Era logic sa fi existat mase de saraci creduli.
In viziunea mea, Isus era doar un speaker motivational religios sau ca un fel de comis voiajor care iti bate la usa si te pacaleste sa-i cumperi crema de intinerire si infrumusetare.
Da, Isus era un escroc, dar unul bun care a raspandit totusi idei de bun simt:  iertarea,  datoria de a-ti ajuta si iubi aproapele, milostenia, conceptul de egalitate dintre sclavi si robi in fata divinitatii, credinta intr-o viata mai buna dupa moarte si pedepsirea pacatosilor etc.
Dar cum putea el sa raspandeasca astfel de idei  printre randurile maselor de evrei saraci nemancati, obositi, analfabeti ?
Credeti ca mase de mii se evrei saraci l-ar fi bagat in seama daca Isus le povestea  pilde si predici de pe inaltime?  
Au mai existat si alti profeti inaintea lui, ca Ieremia, Ezekiel, Ilie, Isaia, Samuel etc., dar care nu prea au avut succes la public si care scriau mai mult pentru elitele evreiesti si nobilii invatati.

Cum putea Isus sa cucereasca multimea?  
Raspuns : pretinzand ca este "Fiul lui Dumnezeu", ca este "Mesia" si mintind ca face miracole.
Nu poti sa cuceresti un sarac daca nu-i oferi ceva in schimb.
Ori ii oferi bani , hrana sau ceva bunuri materiale la schimb, fie ii oferi povesti si idei in care sa creada.  
Si a convins lumea cu "miracole".
Cum proceda?


Pai pentru asta avea Isus 12 apostoli. Si nu toti apostolii aia erau niste pescari saraci.  Matei era vames colector de taxe,  Filip, Iacov si Iuda Thaddeus erau negustori, iar Iuda Iscarioteanul era tezorierul lui Isus. Deci erau apostoli cu competente financiare.  Pana si Maria Magdalena, una dintre adeptii lui Isus, era o vaduva bogata care il finanta pe Isus. Deci Isus avea putere si influenta mai mare decat ne imaginam. Secta lui crestina era ca un ONG.


Iata doua metode prin care Isus pacalea multimea:
Metoda 1:   la intrarea fiecarui oras sau sat, Isus il trimitea pe un apostol de-al sau sa sa se duca sa anunte multimea ca un crainic din ala care anunta ca vine circul cu ciudati pe la 1900 toamna: :
"A VENIT MESIA, YESHUA, CEL CARE FACE MINUNI, care vindeca leprosii, inmulteste painea si pestii, care merge pe apa, care transforma apa in vin  si readuce mortii la viata! Veniti sa-l vedeti caci va face minuni si va va mantui si ne va elibera de robie!"

Evident ca populatia analfabeta se scula si il credea si se ducea sa-i asculte predicile.   Exact dupa ce Isus terminase de spus pildele si predicile, populatia voia sa vada niste MINUNI.
Urma  astfel:
Metoda 2: imediat, Matei vamesul  facea  semn unor oameni sa aduca un cersetor culcat si nemiscat pe o targa si sa strige in gura mare" ia uitati , ala e paralizat, deci un pacatos ". Si Isus venea sa efectueze momentul magic  si sa spuna "pacatele iti sunt iertate, scoala-te si umbla".
Si paraliticul se sculase.
Alta data,  Iuda adusese un cersetor cu ochii inchisi care se facea ca nu vede si a strigat ca ala e un orb si nu poate vedea. Si Isus l-a spalat pe fata pe cersetor si i-a deschis ochii, si acel orb a inceput sa vada.
Alta data, a chemat un cersetor manjit cu noroi si pictat cu vopsea ca sa se creada ca e lepros. Isus l-a spalat, l-a sters si gata, i-a zis ca-i vindecat.


Cum facea asta?
Evident, cu BANI. Apostolii influenti plateau cersetorii sa se pretinda ca sunt bolnavi.  

La un moment dat, Isus a devenit un BRAND. Si multi nobili evrei, satui de ocupatia romana, sperand ca Isus ii va scoate de sub robie, au inceput sa-l finanteze, sa-l invita la mese, la nunti si chiar sa "regizeze" cateva miracole. Au pacalit multimea odata cand Isus a pretins ca a inviat o fata al unui aristocrat evreu.
Ori si-a pus bunul sau prieten sa se prefaca mort 4 zile si sa stea ascuns intr-un mormant infasurat de panza, ca Isus sa-l "readuca la viata" in vazul tuturor, tocmai atunci cand se adunase destui oameni.
Cand a fost invitat la nunta si vinul s-a terminat,  Isus a facut un mic experiment chimic ceva de genul asta :
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gkhkgjcMEtA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cand a dat de multimi de saraci infometati, un apostol i-a dat lui Isus 5 paini si 2 pesti. Isus a  impartit atunci multimei de oameni  sute de portii de paine si peste ascunse si furnizate de nobilii evrei , la fel cum fac politicienii nostri cand impart pomeni electorale (galeti, ulei, faina) la populatii din sate sarace din banii oferiti de baroni locali pe perioada alegerilor electorale.

Cand a fost furtuna de zapada pe un lac, Isus a mers pe lacul inghetat ca si cum a mers pe apa..
Jesus May Have Walked on Ice, Not Water, Scientists Say




Da, Isus nu era doar magician cu trucuri , speaker motivational, predicator religios, comis voiajor si vanzator de minciuni, dar si un bun politician orator.

Avand si ceva prieteni in randul preotimii iudaice (ca  Iosif din Arimateea si Nicodim.....nu oricine are relatii apropiate cu niste preoti de elita),  e evident cum si-a falsificat invierea din moment ce a fost dat jos de pe cruce mult prea devreme (un om normal murea asfixiat  dupa 2-3 zile de stat pe cruce , nu dupa 6 ore)  si e chiar inmormantat rapid intr-un mormant demn de printi, infasurat si cu un giulgiu.  Ca dupa numai 2 nopti sa aiba loc invierea.
Sau mai bine spus, revenirea din lesin......


Ma intreb apoi daca autorii evanghelilor nu au exagerat si dramatizat totul.
Oare chiar a fost biciuit de 40 de ori?  Oare chiar i-au batut cuie in maini si picioare? Dar oare o fi fost el cel crucificat?
De cand exista traditia stupida ca un procuror roman sa elibereze un talhar ca Baraba in defavoarea preaiubitului predicator?
Si cum se face ca dintr-o data multimea din Ierusalim care l-a primit cu crengi de salcie cu o saptamana inainte a inceput sa-l urasca de i-a dorit moartea?


Ceva e putred in povestea asta biblica.


Dar un lucru e sigur: ISUS nu a fost nimic altceva decat o momeala de la bogati si elite pentru saraci.  Nu a fost decat o alta metoda si una foarte buna pentru a controla masele de saraci si oameni de rand ignoranti.
S-a vazut apoi cat de util s-a dovedit Isus in perioada de divizare a Imperiului Roman sub Constantin cel Mare, fondatorul de facto al Bisericii Crestine (care a fost un instrument politic ingenios pentru controlarea si manipularea maselor cu scopul de a mentine ORDINEA), dar si in timpurile medievale. Si inca este util daca ne uitam la BOR.

Dar apoi, noi nu stim cu precizie ce s-a intamplat la 9/11, al doilea razboi mondial  sau la revolutia din 1989.

Edited by truematters, 25 November 2017 - 19:43.


#2
trabaho

trabaho

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 21.08.2017
sau in 13-15 iunie 1990

#3
Uteib

Uteib

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 08.06.2017
Escroci au fost aia care au scris cartile alea despre el si tacsu!

#4
gladiatore

gladiatore

    Moldovean !! Ceva probleme ???

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,449
  • Înscris: 01.10.2016
Nu am citit tot pomelnicul , dar iti raspund la titlu : Nu a fost escroc pantru ca pe atunci nu exista termenul , dar a amagit pe multi , si inca o face .

#5
truematters

truematters

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 25.11.2017
Pentru unii liberali progresisti, ce s-a intamplat pe 8 noiembrie 2016 in America  e inca un mister.  Posted Image

View PostUteib, on 25 noiembrie 2017 - 19:42, said:

Escroci au fost aia care au scris cartile alea despre el si tacsu!
Pe Einstein , Edison , Tesla, Da  Vinci, Newton, Fleming.......pe aia de ce nu-i venereaza nimeni? De ce nu li se dedica biserici?
Aia n-au amagit pe nimeni niciodata!    

Prostii aia care stau la coada pe la iPhone de ce ii aduc mai multa recunostinta lui Isus decat lui Graham Bell?

Edited by truematters, 25 November 2017 - 19:47.


#6
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View Posttruematters, on 25 noiembrie 2017 - 19:41, said:

Ceva e putred in povestea asta biblica.

Dar un lucru e sigur: ISUS nu a fost nimic altceva decat o momeala de la bogati si elite pentru saraci.  Nu a fost decat o alta metoda si una foarte buna pentru a controla masele de saraci si oameni de rand ignoranti.
Mai degraba in gandirea unora. Qoranul musulmanilor care detesta originea divina a lui isus spune ca a fost cel mai mare profet al tuturor timpurilor si ca a fost inaltat la cer. Daca era vorba sa fi fost escroc atunci nu ar fi aparut in cartea musulmanilor aceste precizari.

Apostolii care l-au urmat au fost omorati . Daca isus era un escroc nimeni nu l-ar fi urmat. Dar asta e , astazi apar ca ciupercile dupa ploaie tot felul de ciudati sa-si dea cu parerea.

Edited by pacopaco1967, 25 November 2017 - 19:49.


#7
truematters

truematters

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 25.11.2017

View Postpacopaco1967, on 25 noiembrie 2017 - 19:46, said:

Mai degraba in gandirea unora. Qoranul musulmanilor care detesta originea divina a lui isus spune ca a fost cel mai mare profet al tuturor timpurilor si ca a fost inaltat la cer. Daca era vorba sa fi fost escroc atunci nu ar fi aparut in cartea musulmanilor aceste precizari.
Coranul e un amalgam amestecat  plin de plagieri ordinare dupa Torah si Noul Testament.
Si pentru ca a fost scris la 600 de ani dupa evanghelii?

Ce voiau sa faca musulmanii ca sa-i convinga pe crestinii din apropiere sa se converteasca la noua religie?

Edited by truematters, 25 November 2017 - 19:48.


#8
Uteib

Uteib

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 08.06.2017

View Postpacopaco1967, on 25 noiembrie 2017 - 19:46, said:

Mai degraba in gandirea unora. Qoranul musulmanilor care detesta originea divina a lui isus spune ca a fost cel mai mare profet al tuturor timpurilor si ca a fost inaltat la cer. Daca era vorba sa fi fost escroc atunci nu ar fi aparut in cartea musulmanilor aceste precizari.
Tot niste escroci au scris si cartile alora, cred ca oleaca mai tarziu.

Edited by Uteib, 25 November 2017 - 19:58.


#9
truematters

truematters

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 25.11.2017

View Postpacopaco1967, on 25 noiembrie 2017 - 19:46, said:



Apostolii care l-au urmat au fost omorati . Daca isus era un escroc nimeni nu l-ar fi urmat. Dar asta e , astazi apar ca ciupercile dupa ploaie tot felul de ciudati sa-si dea cu parerea.
Sunt unii istorici   care neaga ca au existat persecutiile crestine din perioada lui Nero:
The Myth of Persecution - Wikipedia




Bine, eu am auzit de destui oameni spalati pe creier de comunism care au murit in numele comunismului.

De ce n-ar fi oameni spalati pe creier care sa moara in numele unei religii, ca Islamul de exemplu?

Edited by truematters, 25 November 2017 - 19:52.


#10
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 26.08.2009
Poate ar fi bine sa te informezi un pic ca nu de alta dar vine o duhoare de amatorism si ignoranta din ceea ce scrii.
Daca era "momeala de la bogati" de ce l-au omorat bogatii? N-are nici un sens ce scrii tu acolo. Numai aberatii. Dupa primele 2 randuri mi s-a facut sila sa mai citesc si restul.
Si in ziua de azi impotriva crestinismului lupta bogatii planetei.
Iisus Hristos a fost si este Fiul lui Dumnezeu. Este una din persoanele Sfintei Treimi.Punct.

#11
truematters

truematters

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 25.11.2017

View PostStan_Patzitul, on 25 noiembrie 2017 - 19:52, said:

Poate ar fi bine sa te informezi un pic ca nu de alta dar vine o duhoare de amatorism si ignoranta din ceea ce scrii.
Daca era "momeala de la bogati" de ce l-au omorat bogatii?
Nu a fost omorat. Totul a fost regizat, de la arestare la crucificare.
Ori, nu evreii au fost aia care l-au omorat pe Isus asa cum scrie in biblie, ci romanii.
Cum se face ca mai tarziu, Isus chiar le-a folosit atunci cand populatia saracita in perioada declinului  in sec. III-IV  incetase sa mai creada in zeitati si brusc, a aparut Constantin cu reteta succesului " un singur zeu, un singur imparat, un singur imperiu" ?  

Quote

Si in ziua de azi impotriva crestinismului lupta bogatii planetei.

Poate ONG-istii si progresistii lupta impotriva lui cu nu stiu ce interes de a importa alt jeg de religie mai din est, nu bogatii conservatori pentru care religia crestina reprezinta inca un instrument bun pentru control si apartenenta de identitate la comunitatea natala.  

Quote

Dupa primele 2 randuri mi s-a facut sila sa mai citesc si restul.

Iisus Hristos a fost si este Fiul lui Dumnezeu. Este una din persoanele Sfintei Treimi.Punct.

Mda, asa e,  ca  ti-a spus preotul si profu' de religie si povestile fanteziste.....bine ca n-ai uitat punctul ala ca altfel nu te luam in seama.



P.S.
Vezi ca Religia e cateva etaje mai jos, noi aici suntem pe aria de ISTORIE unde dezbatem stiintific si academic.
Aici nu e loc de fanatisme si credinta.

Edited by truematters, 25 November 2017 - 19:58.


#12
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 26.08.2009

View Posttruematters, on 25 noiembrie 2017 - 19:46, said:

Pe Einstein , Edison , Tesla, Da  Vinci, Newton, Fleming.......pe aia de ce nu-i venereaza nimeni? De ce nu li se dedica biserici?
Cum adica 'nu li se ridica biserici'? Dar universitatile si academiile ce ti se pare tie ca sunt? Doar ca fiind alt domeniu se numesc altfel.

#13
truematters

truematters

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 25.11.2017

View PostStan_Patzitul, on 25 noiembrie 2017 - 19:57, said:

Cum adica 'nu li se ridica biserici'? Dar universitatile si academiile ce ti se pare tie ca sunt? Doar ca fiind alt domeniu se numesc altfel.
Ei n-au zile de sarbatoare (abia mai recent, dar nu au festivitati grandioase cum e Craciunul sau Pastele de astfel, iar statul, primariile,  companiile de vanzari  si corporatiile nu toaca atatia bani pe savanti cat toaca pe sarbatoriile lui Jezus).
N-au moaste, icoane sau un semn gen crucea  la care sa se inchine adeptii.
N-au o carte proprie dupa care adeptii si simpatizantii sa se ghideze...........adica, pana si un comunist ca Mao, ca sa se faca tinut minte peste generatii, si-a scris carticica rosie, si-a pus chip peste tot.
Sau Isus cu Noul Testament si icoanele sale.



Alde Einstein, Newton, Edison  sau Da Vinci sunt acum celebri fiindca sunt inventatori si savanti mai recenti, dar ia sa mai treaca cateva secole sau milenii sa vedem daca isi mai aminteste careva de ei cand vor urma alte generatii de savanti , artisti si inventatori?
Vor fi uitati sau trecuti ca niste nume in enciclopediile si bibliotecile digitale.

Isus precis o sa mai aiba cateva zeci de milioane de adepti si peste 1000 de ani.
Ah, si Mao cu ai sai sute de milioane de chinezi care ii vor venera chipul.
Musulmanii precis ca in numar de vreo 2-3 miliarde il vor venera pe profetul lor si peste 5000 de ani dupa ce civilizatia moderna va colapsa si orasele vor deveni niste ruine.

Edited by truematters, 25 November 2017 - 20:07.


#14
gladiatore

gladiatore

    Moldovean !! Ceva probleme ???

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,449
  • Înscris: 01.10.2016
No , ziceti ce vreti voi , dar ce spune @truematters , dupa mine , are perfecta dreptate .

Edited by gladiatore, 25 November 2017 - 20:08.


#15
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 26.08.2009

View Posttruematters, on 25 noiembrie 2017 - 19:55, said:

Vezi ca Religia e cateva etaje mai jos, noi aici suntem pe aria de ISTORIE unde dezbatem stiintific si academic.
Aici nu e loc de fanatisme si credinta.

Asta e dezbatere "stiintifica si academica"?? :)) asta-i tare, am ras si cu curu'!
Omule, ca sa dezbati stiintific trebuie mai intai sa ai stiinta! Or in ceea ce ai scris dai dovada ca nu cunosti nici istorie, nici religie, nici macar la nivel elementar! Nu strica nici daca treceai printr-un liceu mai serios si studiai un pic logica. Poate ar fi ajutat un pic.

#16
truematters

truematters

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 25.11.2017

View Postgladiatore, on 25 noiembrie 2017 - 20:07, said:

No , ziceti ce vreti voi , dar ce spune @truematters , dupa mine , are perfecta dreptate .
Sincer.
Nu prea imi place sa cred in povesti cu unu' care merge pe apa, transforma apa in vin, readuce mortii la viata si care a inviat dupa 3 zile dupa moarte si care s-a nascut din fecioara etc.......

Dar cand vad ca alternativa e MULT mai groaznica (Mahomed,  minarete, jihad, imam- adica tampitul ala care striga toata ziua si noaptea sa cheme lumea la rugaciune, camile zburatoare, semiluni, val islamic, hijab, rugaciuni de 5 ori pe zi, burka, fara carne de porc, fara alcool,   terorism, atentate,  ramadan, moschei, mizerie, medievalism) , parca tot e mai bine sa mentinem religia crestina vie ca o forma de identitate culturala a spatiului americano-european.
Crede-ma, bisericile sunt mult mai tolerabile decat moscheile.  
Pana si regii medievali erau atei, dar stiau ca religia ii avantajau  in fata inamicilor si stiau sa o foloseasca ca pe un instrument ca sa mentina ordinea si sa uneasca oamenii impotriva inamicului comun.

Edited by truematters, 25 November 2017 - 20:16.


#17
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 26.08.2009

View Postgladiatore, on 25 noiembrie 2017 - 20:07, said:

No , ziceti ce vreti voi , dar ce spune @truematters , dupa mine , are perfecta dreptate .
Asta clar :)
Ti-ai creat inca un cont si te lauzi singur!? Come on, man, esti ridicol!

#18
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010

View Posttruematters, on 25 noiembrie 2017 - 19:41, said:

..............

Dar un lucru e sigur: ISUS nu a fost nimic altceva decat o momeala de la bogati si elite pentru saraci.  Nu a fost decat o alta metoda si una foarte buna pentru a controla masele de saraci si oameni de rand ignoranti.
S-a vazut apoi cat de util s-a dovedit Isus in perioada de divizare a Imperiului Roman sub Constantin cel Mare, fondatorul de facto al Bisericii Crestine (care a fost un instrument politic ingenios pentru controlarea si manipularea maselor cu scopul de a mentine ORDINEA), dar si in timpurile medievale. Si inca este util daca ne uitam la BOR.

Dar apoi, noi nu stim cu precizie ce s-a intamplat la 9/11, al doilea razboi mondial  sau la revolutia din 1989.
prea putin conteaza daca a fost un excroc sau nu. conteaza in schimb foarte mult mesajul transmis, iar mesajul asta e dumnezeiesc.
probabil ca tu nu a capacitatea intelectuala sa realizez acest lucru, dar crede-ma ca asa-i.

te inseli, mesajul lui Isus a fost atit pentru bogati sau elite cit si pentru saraci.
faptul ca religia la baza careia statea Isus a ajuns sa fie un instrument de control asupra maselor, nu are nici o legatura cu invatatura sa si cu mesajul transmis de el. nu Isus e de vina pentru ce face biserica crestina in ziua de azi.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate