Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

TelDrum S.A. sau cum se poate face ca o afacere sa aiba succes

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
176 replies to this topic

#1
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,311
  • Înscris: 29.07.2013
Istoria afacerii Tel Drum a început în 1999. La data de 29.06.1999, Tel Drum a fost înmatriculată la Registrul Comerţului, având ca acţionar unic Consiliul Judetean Teleorman. Firma din subordinea CJ Teleorman se ocupa de reparaţii pe drumurile judeţene.

În vara anului 2000, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a fost câştigată de Liviu Dragnea. În septembrie 2000, Liviu Dragnea, aflat la primul mandat ca preşedinte de CJ, a intrat în Consiliul de Administraţie al regiei Tel Drum.

În 2001, în ciuda faptului că instituţia publică condusă de Dragnea avea în subordine o firmă pentru repararea drumurilor judeţene, oficialii CJ Teleorman au aprobat o hotărâre prin care o firmă din Giurgiu a preluat reparaţiile pe drumurile din Teleorman, printr-un contract în valoare de 1,6 milioane RON.

Fără administrarea drumurilor din Teleorman, Tel Drum n-a mai câştigat niciun alt contract şi părea o regie sortită falimentului. Pe de altă parte, cu un an înainte, sub conducerea lui Liviu Dragnea şi având susţinerea majorităţii consilierilor PSD, CJ Teleorman a făcut un credit de 1,54 de milioane RON pentru achiziţionarea unui utilaj numit „Trenul Reciclator - stabilizator la rece în situ“, folosit la asfaltat. Utilajul urma să intre în patrimoniul regiei Tel Drum.  
Tot în 2000, sub semnătura lui Dragnea, s-a decis scoaterea la vânzare a acţiunilor Tel Drum, o societate considerată neprofitabilă.
În aceeaşi perioadă, Liviu Dragnea a iniţiat un proiect de hotărâre privind contractarea unui credit de 10 milioane de dolari, cu garanţia statului, în scopul realizării de investiţii pe drumuri judeţene.
Atât proiectul privind privatizarea Tel Drum, cât şi proiectul legat de contractarea împrumutului au fost aprobate în aceeaşi şedinţă extrardinară din 21 mai 2001, convocată de Liviu Dragnea.  

Societatea a fost cumpărată de fostul coleg de liceu al lui Dragnea   Acţiunile Tel Drum au fost cumpărate în 2001 de Marian Fişcuci, fostul coleg de liceu al lui Liviu Dragnea. Cei doi erau amici vechi. Absolviseră împreună, în 1980, Colegiul Unirea din Turnu Măgurele.

Fişcuci a cumpărat firma cu 8 miliarde de lei vechi, plătiţi în rate, deşi activul net contabil era de 20 de miliarde de lei vechi. Raportul de evaluare întocmit la vânzarea Tel Drum a avut ca bază de referinţă balanţa contabilă la 30 noiembrie 2000, şi nu balanţa sau bilanţul de la 31 decembrie 2000.
Ca urmare, valoarea acţiunilor propuse spre vânzare a scăzut de la 25.000 lei/ acţiune la 6.369 lei/acţiune. Marian Fişcuci, cumpărătorul Tel Drum, alături de Liviu Dragnea, fost coleg de liceu şi bun amic, în vremea când actualul şef al PSD era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman  
După ce a cumpărat Tel Drum, noul proprietar s-a ales şi cu „Trenul Reciclator - stabilizator la rece in situ“, cumpărat cu credit de CJ Teleorman.
Într-o primă fază, Tel Drum a primit utilajul prin concesionare, plătind pentru el o redevenţă lunară.   Din momentul privatizării societăţii, toate lucrările de reparaţii pe drumurile din Teleorman au fost efectuate de Tel Drum.

Caietele de sarcini pentru licitaţii, întocmite de Direcţia Generală de Servicii a Consiliului Judeţean Teleorman, impuneau participanţilor deţinerea unui anume utilaj: „Trenul Reciclator - stabilizator la rece in situ“. Cum numai Tel Drum deţinea un asemenea utilaj, societatea a câştigat licitaţiile în serie.  
Trenul reciclator vândut către Tel Drum   În 2005, CJ Teleorman a decis scoaterea la licitaţie a utilajului pentru care făcuse credit în 2000. Evaluatorul contractat de CJ a stabilit preţul de minim de pornire a licitaţiei- 2.573.155 RON, fără TVA. La primul termen de scoatere la licitaţie, din 24.11.2005, utilajul a fost scos la vânzare cu preţul minim de 3.251.600 RON. La prima licitaţie nu s-a prezentat niciun doritor.
Trenul a fost vândut la a doua strigare, în data de 31.07.2006, la valoarea de 1.900.000 RON. Cumpărător a fost, în final, fostul coleg de liceu al lui Dragnea, Marian Fişcuci, deţinătorul Tel Drum.

Dacă înainte de privatizare, în 2001, firma avea un profit net de doar 250.000 de lei, în 2003 a ajuns la un profit net de 6,6 milioane lei.  

Cifrele profitului net al Tel Drum din contractele cu statul în anii 2000 arată astfel:

2004 - 16,1 milioane de lei profit;
2005 - 5,9 milioane de lei profit;
2006 - 7 milioane de lei profit.

În 2003 - 2004, Tel Drum a câştigat toate lucrările prin proiecte Sapard, valoarea acestora ajungând la 4,95 milioane de euro.

În 2005, Tel Drum a câştigat toate reparaţiile pe drumurile judeţene din Teleorman afectate din inundaţii. Din cele 247 de miliarde de lei alocate de Guvern cu această destinaţie, 196 de miliarde de lei au intrat în visteria Tel Drum.
În 2006, Consiliul Judeţean Teleorman aprobă contractarea unui credit de 400 de milioane de euro pentru repararea şi modernizarea drumurilor din judeţ. Licitaţiile sunt câştigate de Tel Drum, singura firmă care avea tren reciclator.

Investigaţii pentru licitaţii trucate cu fonduri europene   Tel Drum a câştigat şi cele mai importante proiecte finanţate cu fonduri europene derulate în Teleorman, pe vremea când judeţul era condus de Liviu Dragnea.

Două dintre ele au atras, în 2011, atenţia Comisiei Europene care a cerut un audit în Teleorman şi a acuzat faptul că licitaţiile au fost trucate. Tel Drum, aflată în mijlocul anchetei, a fost exonerată în 2013 de Consiliul Concurenţei şi investigaţia s-a clasat.  

Fostul coleg de liceu al lui Dragnea, Marian Fişcuci, primul proprietar în acte al Tel Drum, deţinea în 2003 96% dintre părţile sociale. În 2006, acţionariatul s-a schimbat. Deşi firma era extrem de profitabilă, Fişcuci, fostul coleg de liceu al lui Dragnea, a vândut afacerea unor alţi apropiaţi ai lui Dragnea.   În datele de la Registrul Comerţului apăreau: Marian Fişcuci - 9,33%, Liviu Lucian Dobrescu – 43,99%, iar Mugurel Sorin Gheorghieş - 44%.
Cei doi noi oameni din acţionariat sunt foşti colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea, de pe vremea când acesta era student la Transporturi. Cu acţionarii Tel Drum, Dragnea recunoştea în 2011 că a cântat în facultate într-o trupă rock. „Sobo (n.r. - Liviu Lucian Dobrescu) şi Melcul (n.r. - Mugurel Gheorghias) sunt foşti colegi de facultate şi de trupă. Asta s-a întâmplat acum 25 de ani. Nu înseamnă ca acum ştiu despre orice fost coleg ce firmă are“, declara Dragnea în 2011.

După scandalul cu fonduri europene din 2011, acţionariatul a trecut într-o nebuloasă şi mai deasă: acţiuni la purtător.  
Legături cu hotelul Bombonicăi Dragnea   Tel Drum şi-a extins domeniul de acivitate în 2005. A devenit radiodifuzor şi a trecut, de la asfaltări de drumuri, la ştiri locale. În „fondul de comerţ“ al Tel Drum au apărut în urmă cu 12 ani două posturi de radio – Radio Sud Turnu Măgurele şi Radio Z  Zimnicea. Radio Sud a avut sediul la SC Hotel Turris, hotelul deţinut de Bombonica Dragnea în Turnu Măgurele.
Un contract de locaţiune între Tel Drum şi hotelul soţiei lui Dragnea exista încă din 2002. Obiectul contractului era folosirea Hotelului Turris, deţinut de către Bombonica Dragnea, din Turnu Magurele de către firma Tel Drum pentru „turism, activităţi hoteliere şi alimentaţie public“. În acea perioadă, Tel Drum a renovat hotelul Bombonicăi Dragnea.  

În 2008, Tel Drum a fost amendată de CNA pentru că, de la radioul din hotelul Bombonică Dragnea fusese emisă chiar în ziua scrutinului o emisiune electorală care promova candidatul PSD la primărie.
În prezent, cele două posturi de radio nu se mai găsesc în portofoliul Tel Drum. Cel puţin oficial, canalele media au fost vândute către o altă firmă.  
Campioană la afaceri cu statul   În 2008, potrivit datelor publice, Tel Drum a avut contracte în valoare de 24,32 de milioane de euro. În perioada 2009 şi 2010, contractele Tel Drum au depăşit 100 de milioane de euro.  

După ce Liviu Dragnea a ajuns în Guvern în 2012, Tel Drum a depăşit graniţele judeţului Teleorman şi a început să aibă contracte în aproape toate colţurile ţării. 2013 şi 2014 au fost cei mai buni ani ai firmei, după contracte locale şi naţionale câştigate pe vremea când Dragnea a condus Ministerul Dezvoltării.  
Spoiler

Conform cifrelor publicate pe Ministerul de Finanţe, Tel Drum SA a avut în 2015 contracte în valoare de 185,82 milioane lei, majoritatea fiind afaceri cu bani publici.
Acuzaţiile lui Vanghelie   În 2015, Marian Vanghelie, colegul de partid al lui Liviu Dragnea, îl acuza pe fostul şef de CJ din Teleorman că se află în spatele afacerii Tel Drum.

Dragnea a negat că ar avea vreo legătură cu firma:

”Nu am. Singura mea legătură e că de 11 ani se tot vorbeşte asta. M-am plictisit, este mult prea mult. Se tot repetă genul ăsta de afirmaţii mincinoase şi care sunt prostii. Dacă ar fi o firmă din Teleorman care să aibă o cifră de afaceri de 1 miliard de euro, eu aş fi bucuros, dar nu cred că există aşa ceva.
Întrebat dacă PSD are vreo legătură cu Tel Drum, Dragnea a răspuns: "Doamne fereşte, nu!”

Locul 1 în topul firmelor cliente la banii statului
În 2007, Tel Drum a ocupat locul 5 în Top 20 al companiilor care au făcut afaceri cu statul, cu o valoare a contractelor de 33 de milioane de euro.
În 2008, firma a ocupat locul 11, cu contracte de 24,32 de milioane de euro din banii statului.
În 2009 şi 2010, compania s-a clasat pe locul 19 în topul naţional al firmelor abonate la bani publici, cu contracte în valoare de 107 milioane.
În 2014, Tel Drum a ajuns pe primul loc în rândul companiilor cliente ale banilor statului, cu contracte care însumează 40,7 milioane de euro.

Asadar iacata ca se poate !
Se pot face afaceri de succes, pot fi "revitalizate" vechile firme "de stat" prin schimbarea proprietarului cu un privat al carui principal interes este sa faca profit, sa faca firma sa produca, sa asigure locuri de munca pentru o multime de oameni si prosperitate administratorilor si asociatilor, printrun management de calitate.

Ne gandim ca asta ar fi fost solutia si pentru "mormanul de fiare vechi" al industriei romanesti, asa cum l-a catalogat inteligentul Petre Roman.
Se putea si se poate in continuare, cu o singura conditie - banii sa ajunga in buzunarele cui trebuie Posted Image

Am avut o sansa in anii '90 sa revitalizam tot, din pacate decidentul de la acea vreme a preferat sa ramana "Sarac si Cinstit", alaturi de pulimea cazuta in extaz in fata tunurilor baetzilor destepti.

Cam asta-i capitalismul romanesc, in toata splendoarea lui.

Pacat ca la un moment dat poti ajunge sa-l contempli din spatele gratiilor, cu conditia ca unu' Olaf sa-ti contabilizeze furaciunile.
Ca ai nostrii ... ca brazii - sade, se uita si cujeta Posted Image

Edited by argonaut, 21 November 2017 - 12:32.


#2
trabaho

trabaho

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 21.08.2017
teldrum is number one!

#3
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Dragnea a negat că ar avea vreo legătură cu firma:

”Nu am. Singura mea legătură e că de 11 ani se tot vorbeşte asta. M-am plictisit, este mult prea mult. Se tot repetă genul ăsta de afirmaţii mincinoase şi care sunt prostii. Dacă ar fi o firmă din Teleorman care să aibă o cifră de afaceri de 1 miliard de euro, eu aş fi bucuros, dar nu cred că există aşa ceva.
Întrebat dacă PSD are vreo legătură cu Tel Drum, Dragnea a răspuns: "Doamne fereşte, nu!”


Asta minte cum respira,chiar interlopul interlopului sa fii ,cum plm sa ai incredere sa faci afaceri cu astfel de specimen?

#4
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Ba da ,in North Korea,dar si acolo LE ASFALTEAZA nu le face doar in paint.

Edited by daniMMM, 21 November 2017 - 12:43.


#5
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,311
  • Înscris: 29.07.2013

View PostKreutzerKonig, on 21 noiembrie 2017 - 12:37, said:

Propagandă populistă de cea mai joasă speță. De parcă în alte state străzile n-ar fi construite tot pe același sistem de „contracte cu statul”

Sunt date publice, pot fi consultate de oricine se oboseste sa le caute.

Astept sa-mi indici unde anume in text se afla "propaganda populista de cea mai joasa speta", ca sa-l sanctionam pe autor.
Daca nu, te sanctionam pe tine pentru atac la persoana !

#6
Malus_Dacus

Malus_Dacus

    Brasovean

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,917
  • Înscris: 11.07.2016
"Propagandă populistă de cea mai joasă speță. De parcă în alte state străzile n-ar fi construite tot pe același sistem de „contracte cu statul”

Si daca si in alte orase se fac asemenea talharii, este ok sa le trecem cu vederea pe cele din teleorman?
Care cum e descoperit si dovedit, rapid la puscarie cu ei....

Edited by Malus_Dacus, 21 November 2017 - 12:45.


#7
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,311
  • Înscris: 29.07.2013

View PostMalus_Dacus, on 21 noiembrie 2017 - 12:41, said:

Si daca si in alte orase se fac asemenea talharii, este ok sa le trecem cu vederea pe cele din teleorman?
Care cum e descoperit si dovedit, rapid la puscarie cu ei....

Se fac cam peste tot.
"Regii asfaltului" nu s-au nascut din spuma marii.
Insa ingineriile din cazul prezentat mai sus sunt mult prea flagrante ca sa fie trecute cu vederea.
Asta-i motivul pentru care se nasc suspiciuni in ceea ce priveste modul de actiune si, mai ales, faptul ca au fost trecute cu vederea ba chiar scoase de sub urmarire (in cateva situatii) !

Sistemul isi protejeaza resursele, indiferent de culoarea politica, astai remarca cea mai importanta !

#8
KreutzerKonig

KreutzerKonig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 04.10.2017

View Postargonaut, on 21 noiembrie 2017 - 12:40, said:

Daca nu, te sanctionam pe tine pentru atac la persoana !
Nu e atac la persoană, e propria mea opinie. La mine în oraș parcările au fost asfaltate de către Teldrum. Au făcut o treabă mai mult decât excelentă, dacă are termen de comparație.

Am văzut chestia asta și în străinătate. Primăriile au firme de casă cu care lucrează constant.

Edited by KreutzerKonig, 21 November 2017 - 12:49.


#9
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,311
  • Înscris: 29.07.2013

View PostKreutzerKonig, on 21 noiembrie 2017 - 12:47, said:

Nu e atac la persoană deloc, e propria mea opinie.

Ai acuzat textul de "propaganda populista de cea mai joasa speta", implicit pe autorul sau.
Astept sa-mi precizezi care alineat se incadreaza in aceasta "opinie proprie" ?!

Si eu am niste "opinii proprii" despre tine insa, daca le-as pune pe sticla ai striga in gura mare ca te jignesc, cu toate ca sunt opiniile mele proprii.

#10
cooze28

cooze28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 457
  • Înscris: 30.09.2016

View PostKreutzerKonig, on 21 noiembrie 2017 - 12:47, said:

Nu e atac la persoană, e propria mea opinie. La mine în oraș parcările au fost asfaltate de către Teldrum. Au făcut o treabă mai mult decât excelentă, dacă are termen de comparație.

Am văzut chestia asta și în străinătate. Primăriile au firme de casă cu care lucrează constant.
teldrum a avut contracte de zeci de milioane de euro si tu vorbesti de o parcare care a iesit excelent. bravo capitane.....esti exact ca cetatenii care se bucurau la o galeata si o bricheta

Edited by cooze28, 21 November 2017 - 12:57.


#11
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

View PostKreutzerKonig, on 21 noiembrie 2017 - 12:47, said:

Am văzut chestia asta și în străinătate. Primăriile au firme de casă cu care lucrează constant.
Ai vazut o poola.Iti aperi codrul de paine uscata,ai fost in strainatate cum stiu eu popice.Scrie pe parcarile alea din strainatate cine le-a facut,asa-i?

Edited by daniMMM, 21 November 2017 - 12:54.


#12
Uteib

Uteib

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 08.06.2017
Pai de ce doar teldrum? Ia-le pe toate la rand de peste tot! Daca nu era numele lui Dragnea legat de societatea asta nu va durea nici macar in calcai, nici macar nu aflati ca exista!

#13
KreutzerKonig

KreutzerKonig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 04.10.2017

View PostdaniMMM, on 21 noiembrie 2017 - 12:53, said:

Ai vazut o poola.Iti aperi codrul de paine uscata,ai fost in strainatate cum stiu eu popice.
Superb. E mai mult decât evident că tu știi cel mai bine pe unde am lucrat eu. LOL.

View Postargonaut, on 21 noiembrie 2017 - 12:53, said:

Ai acuzat textul de "propaganda populista de cea mai joasa speta", implicit pe autorul sau.
Am acuzat ideea. Pe care am tot auzit-o repetată la alții.

Edited by KreutzerKonig, 21 November 2017 - 12:59.


#14
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,311
  • Înscris: 29.07.2013

View PostUteib, on 21 noiembrie 2017 - 12:57, said:

Pai de ce doar teldrum?

Pentru ca despre asta e vorba. Vrei sa iei la rand altele, dechide un topic separat ;)

View PostKreutzerKonig, on 21 noiembrie 2017 - 12:58, said:

Am acuzat ideea. Pe care am tot auzit-o repetată la alții.

Care idee ?

#15
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,725
  • Înscris: 06.08.2004


View PostdaniMMM, on 21 noiembrie 2017 - 12:35, said:

Dragnea a negat că ar avea vreo legătură cu firma:

”Nu am. Singura mea legătură e că de 11 ani se tot vorbește asta. M-am plictisit, este mult prea mult. Se tot repetă genul ăsta de afirmații mincinoase și care sunt prostii. Dacă ar fi o firmă din Teleorman care să aibă o cifră de afaceri de 1 miliard de euro, eu aș fi bucuros, dar nu cred că există așa ceva.
Întrebat dacă PSD are vreo legătură cu Tel Drum, Dragnea a răspuns: "Doamne ferește, nu!”

Dar domnule Dragnea nu si dvs vorbiti de " statul paralel" si nu va plictisiti? Lasati-ne si pe noi atunci sa vorbim cum TelDrum e a dvs toata ziua.


#16
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
daca cineva are vreo dovada ca teldrum a luat bani fara sa faca o lucrare sau a facut o lucrare supraevaluata, sa aduca actele. astfel de acte sunt perfect publice.
altfel este doar "gura lumii".
teldrum este o firma care chiar face treaba.

#17
KreutzerKonig

KreutzerKonig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 04.10.2017

View Postargonaut, on 21 noiembrie 2017 - 13:00, said:

Care idee ?
Perpetuarea ideii că „e nasol să ai contracte cu statul”.

#18
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,311
  • Înscris: 29.07.2013

View Postargonaut, on 21 noiembrie 2017 - 12:25, said:

Întrebat dacă PSD are vreo legătură cu Tel Drum, Dragnea a răspuns: "Doamne fereşte, nu!”


Cu bani de la Tel Drum trăiește multă lume. În categoria asta se înscrie Dan Neagoe, un milionar din Pitești, care face parte din cercul intim al liderului PSD încă din facultate.

La fel ca patronii oficiali ai Tel Drum. Toți sunt parteneri de vânătoare, chefuri, business. Neagoe mai este asociat și cu cumnatul lui Petre Pitiș, directorul general al companiei, dar cei doi fac și afaceri.

Dan Neagoe e contractor important al Tel Drum și sponsor de vază la PSD. Firmele piteșteanului au primit peste 164 de milioane de lei de la corporația din Teleorman între 2007 și 2015. Din aceștia, Neagoe a redirecționat 30 de milioane către altă societate legată de Dragnea Jr. și Dragnea Senior (Interfrigo Logistics).

Neagoe nu doar că încasează de la Tel Drum ca să bage în PSD, dar a făcut afaceri și cu Liviu Dragnea personal. În 2011, a cumpărat de la președintele Consiliului Județean Teleorman un spațiu comercial la un preț de 15 ori mai mare.
Mai exact, un parter de bloc de 78 mp din Turnu Măgurele pe care grila notarilor publici îl evalua atunci la aproximativ 9.516 de euro. Liviu Dragnea a primit, însă, aproape 150.000 de euro de la firma lui Dan Neagoe (Interfrigo Logistics) – capitalizată sistematic cu bani de la Tel Drum și în care Dragnea Junior a devenit asociat la vedere acum doi ani.
Între timp, în același spațiu, fiul liderului PSD a deschis o carmangerie.


În nume propriu, Dan Neagoe a donat 480.000 de lei la filiala PSD Teleorman. Un asociat de-al său, Dumitru Valentin Ghiță, a băgat și el 495.000 lei. Iar firmele lor au trimis alți 685.000 de lei în contul PSD.
Donațiile, cash, au fost cărate la București de Florin Tunaru – atunci, trezorier PSD Teleorman, astăzi vicepreședinte ANAF.

Mare parte din bani s-au topit în campania prezidențială din 2009, când candidatul PSD a fost Mircea Geoană.

View PostKreutzerKonig, on 21 noiembrie 2017 - 13:08, said:

Perpetuarea ideii că „e nasol să ai contracte cu statul”.

OK, citeaza-mi te rog textul din care sa rezulte afirmatia asta.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate