Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 

Casa P+1+M langa Bucuresti

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
372 replies to this topic

#307
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,293
  • Înscris: 29.04.2008
Ceea ce nu măsoară aparatele sunt metalele grele care sunt cel puțin la fel de nocive și persistă mai mult. Oricum voc-urile trec cu geamul deschis, cum zice DIY și nici nu sunt în cantități atât de periculoase, cele din locuințele proaspăt zugrăvite și vopsite. Dacă în peste 10 ani de când printez zilnic cu cerneluri pe bază de solvenți nu mi-a crescut încă o mânuță, atunci după o săptămână de la o zugrăveală nu e nici o problemă.

#308
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007
Corect Posted Image Tu cu printatul, eu cu parfumurile ... acelasi lucru, ca ambele sunt cu "p".
Tot cu "p" ... periculoase; mai periculoase (in masura in care nu se scapa de ele cat mai curand) decat vopselurile moderne sunt materialele din care se face mobila, din produsele "compozite" din lemn Posted Image , din covoarele sintetice si altele asemena.

#309
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017
da, eu nici nu ma gandesc la lavabila asa mult cat la parchet si multa mobila noua.
Astea la inceput emana cel mai mult, de asta ziceam ca ar fi bine sa facem o pauza dupa ce mobilam si sa le contemplam Posted Image

@DIY tu ai zis ca ai avut blat de lemn la bucatarie si o sa iti mai pui in viitor.
Ai vreo recomandare de furnizor? Ti-ai pus problema daca se dezvolta mai multe bacterii pe lemn decat pe altfel de blat?
Nu prea imi plac cele gen dippanels cu lamele, oare se poate obtine un aspect mai continuu si sa fie stabil in acelasi timp?
Am bucataria in forma de U, o latura f mica de 1m, latura lunga de 4,5m si inca una mica de 2,4m.
Caut furnizori de blaturi de lemn si voi lua o mostra de parchet sa incerc sa obtin ceva sa se potriveasca.
Thx!

Edited by deliacrin, 13 November 2018 - 20:27.


#310
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,293
  • Înscris: 29.04.2008
Nu cred că poți face blat de bucătărie altfel decât cu lamele. Nu mă pricep, dar sunt aproape sigur că îți trebuie o structură stratificată.

Și nici nu e chiar așa fragmentată, dacă mă uit bineAttached File  IMG_20181113_204632.jpg   154.45K   67 downloads

Edited by iladi, 13 November 2018 - 20:53.


#311
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007
Prioritatile, pentru mine, sunt ca blatul (1) sa-mi placa mie Posted Image , (2) sa poata fi curatat, igienizat - eu folosesc, la greu!, aparatul cu abur - fara prea mare bataie de cap, (2) sa arate impecabil mai mereu - adica fara urme de apa, degete sau de grasime la cea mai mica atingere (3) sa fie usor de sters & lustruit pe moment. Nu ma intereseaza sa fie rezistent la oale fierbinti, nu tai painea direct pe el si, in general, nu-l atac decat cu ... cafea. In masura in care criteriile pe care le aplic eu in alegerea blatului ti se potrivesc si tie, iata un clasament, bazat pe ceea ce am avut sau am eu.

1. Lemn Posted Image Posted Image Posted Image  Imi place aspectul, se intretine f.f. usor, se curata pe segmente fara sa fiu nevoita sa iau la mana tot blatul, fiindca nu are acelasi luciu peste tot. Se repara exrtem de usor (da, cineva a pus o oala fierbinte pe blat si mi l-a ... pirogravat) prin smirgheluire si refinisare. De finisat l-am finisat cu o solutie home made din ulei mineral alimentar in amestec cu ceara de albine; dat un strat, sters excesul, uscat, "lustruit" cu o carpa mai grosiera, dat un al doilea strat, repetat procesul, lustruit cu o carpa din microfibra. Finisajul acesta inchide porii, iar suprafata nu are cum dezvolta bacterii sau alte animale Posted Image De cateva ori, din comoditate si curiozitate, l-am mai tratat cu ulei de cocos. A mirosit frumos si, din cate stiu eu, uleiul de cocos are si ceva efect dezinfectant. Dar nu s-a mentinut. Mult mai porivit, in loc de ulei mineral, este uleiul de nuca - atat in solutia initiala, cat si pentru intretinere. O alta varianta destul de "safe" este cea cu ulei de in, numai sa fie ulei fiert si fara alte amestecuri; de la Fondul Plastic, adica.

2. Compozit Posted Image Posted Image Posted Image  Imi place la nebunie cum arata si, cum e aproape alb, se vad mai greu urmele pe el. Dar se vad! Cand bate soarele pe el, se reliefeaza, foarte "frumos", orice ... neglijenta. In plus, spre deosebire de lemn, se simt la mana petele pe care nici nu le vezi. Curatarea pe bucati merge doar daca nu e soare afara Posted Image , altminteri, tre' sa mut totul, ca sa termin la perete. Nu se trateaza cu nimic. Il instalezi si-i bun de bataie. Asta am acum.

3. Granit Posted Image  Trebuie tratat ca sa-si mentina luciul, fiindca altminteri se matuieste. Am avut negru si m-a terminat cu urmele, umbrele, petele. Cand batea soarele pe el, era prapad! Se vedea si cea mai fina urma de carpa. Am incercat cu fel de fel de solutii, care mai de care specilizate si tot degeaba.

Foarte usor de intretinut sunt cele din pal melaminat dar nu intra in discutie, fiindca nu-mi plac.

Pe ultimul, ultimul loc posibil, mentionate doar asa, ca atentionare, cele din faianta / gresie lipita Posted Image Am avut o bucata, intre chiuveta si aragaz, finisata in felul asta. Cei de la care am cuparat casa s-ori fi gandit ca e treaba buna. Sau poate ... tocmai de-aia au vandut Posted Image  Din pacate, a durat vreo doi ani pana ce ne-am invrednicit sa renovam bucataria, asa ca m-am luptat cu el - si urat si greu de intretinut.

#312
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postdeliacrin, on 13 noiembrie 2018 - 20:23, said:

[...]@DIY tu ai zis ca ai avut blat de lemn la bucatarie si o sa iti mai pui in viitor.
Ai vreo recomandare de furnizor?

Nu, din pacate nu am. Eu le-am cumparat, candva, de la Ikea, pe vremea cand comercializau blaturi din lemn masiv ... ce vremuri! Am avut blaturi din stejar masiv (tot lamele, insa), groase de 5 cm.

View Postdeliacrin, on 13 noiembrie 2018 - 20:23, said:

[...] Nu prea imi plac cele gen dippanels cu lamele, oare se poate obtine un aspect mai continuu si sa fie stabil in acelasi timp?
Am bucataria in forma de U, o latura f mica de 1m, latura lunga de 4,5m si inca una mica de 2,4m.[...]
Thx!

Din cate stiu eu, se poate face prin "laminarea" lemnului (un lemn destul de subtire, dar mult mai gros decat furnirul) pe un suport de pal,  MDF sau HDF. ; adica se aplica scandura de lemn, care are alt aspect fata de acele lamele. E un fel de compromis, mai ales la margini.
O alta optiune este sa gasesti un atelier unde sa-ti construiasca blaturile, tot asa din scandura, nu din lamele. In acest caz scandurile pot fi de grosimea blatului dar trebuie sa fie (1) imbinate si cu "biscuti", nu numai cu clei, (2) rigidizate bine - pe dos - cu o retea sau cu bare metalice prinse in suruburi, lucru ce va impiedica deformarea si (3) finisate astfel lemnul sa nu aiba, practic, contact cu aerul si - mai ales - umezeala din aer.

Asta stiu eu ...

View Postiladi, on 13 noiembrie 2018 - 20:32, said:

Nu cred că poți face blat de bucătărie altfel decât cu lamele. Nu mă pricep, dar sunt aproape sigur că îți trebuie o structură stratificată.

Și nici nu e chiar așa fragmentată, dacă mă uit bineAttachment IMG_20181113_204632.jpg

Ce folos Posted Image daca nu ne spui furnizorul si tipul de lemn Posted Image

Edited by DIY, 13 November 2018 - 23:06.


#313
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,293
  • Înscris: 29.04.2008
Stejar de la Dippanels, credeam că știe toată lumea

#314
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017

View Postiladi, on 13 noiembrie 2018 - 20:32, said:

Nu cred că poți face blat de bucătărie altfel decât cu lamele.
asta al tau arata bine, eu ma refeream ca nu imi plac cele cu lamele mici, gen parchet 3-strip (atasez poza)
Si mai e problema ca cei de la dippanels au aceste lamele mari doar pe varianta asta mai rustica, mie mi s-ar potrivi ceva mai "curat"

View PostDIY, on 13 noiembrie 2018 - 23:04, said:

Eu le-am cumparat, candva, de la Ikea, pe vremea cand comercializau blaturi din lemn masiv ... ce vremuri!
Mersi de info. Acum la ikea tot mi se par misto, au lemn deasupra si pal dedesubt. Nu as avea o problema cu asta, doar ca nu au lungimi mai mari de 250cm

Eu am luat bucataria de la Ikea, modelul voxtorp alb mat. Nu mi-a convenit ca este pal in loc de mdf vopsit, insa au garantie foarte multi ani, merita riscul.
De cand am luat decizia sa punem parchet pe tot parterul inclusiv bucatarie, ma simt mai ok cu ideea de blat compozit in loc de lemn, dar totusi modelul voxtorp parca arata mai bine cu lemn deasupra.

Attached Files


Edited by deliacrin, 14 November 2018 - 09:33.


#315
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,219
  • Înscris: 11.03.2006
Cred ca si cele de la Dippanels sunt facute din bucati. Oricum, arata nemaipomenit. Sunt mai ieftine ca cele de la IKEA, sau nu am inteles eu bine?

#316
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,293
  • Înscris: 29.04.2008
Iar sunt avocatul diavolului, dar cred ca este foarte greu sa obtii lamele mari fara noduri. Adica, vrei lamele mari = noduri, vrei fara noduri = lamele mici, selectionate.

Edit: ma uit la dippanels si vad ca au blat de fag care pare cu lamele late si un singur strat. E si cel mai scump Posted Image  Cred ca se poate da cu un ulei mai inchis la culoare care sa-l faca sa semene cu stejarul, daca asta e nuanta pe care o cauti, dap, se numeste Havana

https://www.dippanel...emn-deluxe.html

Edited by iladi, 14 November 2018 - 10:00.


#317
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017
nici nu ma deranjeaza asa tare nodurile. si nu e asa greu, ai vazut ca cei cu parchetul au, in functie de pret, selectii diferite. Pentru cat lemn intra la blatul de bucatarie nu e greu sa elimini nodurile.
ce nu imi place si nu mi se potriveste in amenajare sunt diferentele de nuanta intre lamele.

#318
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017
au venit si capacele de canal carosabile, ar trebui sa reziste la 12,5t. Nu sunt asa grele, s-au potrivit f bine, le vom prinde in dibluri mai tarziu.

Planul acum: se zugraveste parterul si se termina de gletuit si pus faianta in baia de la parter.
Saptamana viitoare tre' sa soseasca parchetul.
In lasam o saptamana la aclimatizat si pentru ca am lucrat asa recent la parter il vom cara pe tot la etaj. asta e.
Ne rugam de electrician sa vina sa monteze diverse si de instalator sa monteze sanitarele inainte de parchet.
O cadita de dus slim trebuie schimbata fiindca nu am ingropat sifonul in pardoseala si e riscant sa mai spargem. O schimb cu una normala, cu masca...
Comanda trebuia sa vina in 2 saptamani, azi s-a implinit termenul, guess what?! nu a venit si mai dureaza............2 saptamani. Explicatii, bla bla, nu e vina lor, of course...o fi a mea....
Un muncitor care trebuia sa vina azi m-a sunat la 9.30 sa ma intrebe daca mai vine, ca afara ploua. I-am zis ca da. La 11 a zis ca e in statie la maxitaxi vine in 10-15 min. Nu a mai venit. Nu raspunde la telefon. Am stabilit cu el ca il platesc sambata, deja a muncit 3 zile....banii nu i-a luat, deci nici aceasta tehnica nu functioneaza garantat....
beats me...

Attached Files



#319
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,293
  • Înscris: 29.04.2008
N-ai ambitie daca nu vopsesti capacele in tricolor :D

#320
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,176
  • Înscris: 23.02.2007
Unul in tricolor si unul in steagul "Italiei".

#321
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,219
  • Înscris: 11.03.2006
Eu le-as picta ca si ochi care se uita sasiu.Posted Image

#322
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017
Ok, acu' am dat de una mai nasoala....
Zilele astea o sa recitesc pe forum parti legate de acoperis/condens...

Dupa ce am dat lavabila bleumarin v-am zis ca am observat mici pete pe tavan in pod, ca niste infiltratii. Nenea care a facut acoperisul si a pus tigla a venit, a scos niste tigle putin mai sus de velux (pe acolo au aparut petele) si a zis ca folia Creaton este uscata, deci nu a curs apa pe acolo, din punctul lui de vedere e totul ok.
Ne-a zis ca ar putea fi condens, ceea ce pare mult mai nasol si mai greu de reparat decat infiltratiile din acoperis.
Ne-a mai zis si ca ar putea in ultima faza sa scoata prin acoperis toate straturile pana la vata, inclusiv sa taie astereala....sper sa nu ajungem acolo, insa nici prin interior nu pare simplu de investigat.

Pe interior avem vata bazaltica de 20cm, folie anticondens isover lipita cu scotchul lor special.
Petele au aparut in 2 locuri, chiar langa o contravantuire, unde folia anticondens era intrerupta si lipita cu acel scotch special.

#323
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,219
  • Înscris: 11.03.2006
Eu am avut cateva pete pe rigips, dar erau de la invelitoare. La o dolie se miscasera tiglele. Se usuca lemnul si mai apar chestii din astea.

Aveti rigips, nu? Daca e sigur ca e condens, inseamna ca folia nu e etansa si cred ca mai degraba trebuie desfacut rigipsul.

#324
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017
Nu e sigur nimic, deocamdata nu e clar, de-aia si zic ca ar trebui sa asteptam sa vedem ce se mai intampla la ploi/zapezi.
Noi am primit la acoperis 10 ani garantie si din cauza asta tipul care a facut acoperisul a hidroizolat zona de langa contrasipcile verticale pe care s-a prins folia creaton.

Ce ma intriga e cat de etansa poate fi o folie lipita cu scotch?
Si cat condens se poate face in spatele acestei folii? Pana la urma vata aia balteste in condens?

Edited by deliacrin, 19 November 2018 - 07:03.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate