Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

sfat achizitie masina buget 1500 E

- - - - -
  • Please log in to reply
77 replies to this topic

#37
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postraducut123, on 20 noiembrie 2017 - 18:43, said:

...Ce masini conduceti, stimabililor?
Opel Astra 1.7 DTL, Golf 4 1.9 TDI si Fabia III 1.0 MPI.
Da' tu?

View Postgrapefruit, on 20 noiembrie 2017 - 18:18, said:

Eu zic sa lasati frustrarile voastre personale si toate cliseele din toata lumea intreaga ,eu v-am cerut sfaturi tehnice nu lectii de viata ,lectii de altfel foarte subiective.
Ia-ti cea mai noua masina de o gasesti in banii de-i ai si gata. Poate ai noroc...

Edited by _R_A_D_U, 20 November 2017 - 20:06.


#38
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View Postaiptek, on 20 noiembrie 2017 - 10:46, said:

la banii astia o sa isi ia o masina direct de pe butuci, mai ales la ce pretentii are.Dieselurile alea vechi si in banii aia sunt ca si sacul fara fund
Gasesti si  mai ieftine iar cu diferenta de bani o faci ca noua !
Io am reusit : https://forum.softpe...na-de-400-euro/

#39
t-balt

t-balt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,133
  • Înscris: 05.08.2005
Am vândut de curând o mașina cu 1000e ce o aveam de 17 ani. Motor de 2.0 benzina, mergea bine, am întreținut-o și am dat-o cu mici defecte optice și 2 chestii care se reparau cu 300 de lei.
Aveam la ea schimbate multe, anul trecut refacusem circuitul de la frana plus discuri și plãcute noi ATE și altele. Aveam o fisa in care Țineam evidenta la toate operațiunile fãcute, km și cu ce piese.
Dar chestii minore le reparam eu ca hobby. Gen geamuri care nu mai urcau singure calumea si am dat jos garnitura pe care urca și coboarã geamul și am curãțat-o (are niște perișori ce se îmbibã cu mizerie și nu mai aluneca cum trebuie). Montat la loc totul și funcționa bine. Curatat clapeta de acceleratie, egr și IAC etc.

Dacã vrei mașina asa ieftinã cauți urmãtoarele:
Benzina, luatã de noua de la prim proprietar, clasa micã gen Corsa C, fiesta etc și te uiți sa aibã minimul decent: ABS și 2 airbag-uri, AC dacã e posibil.
sa verifici sa nu aibã lonjeroanele îndoite, Iar conductele de frana sa nu fie pușcate și ruginite ca rãmâi fãrã frana. Pe caroserie rugina e posibila, se rezolva ieftin, dar sa nu ai rugina serioasã pe șasiu.

Sa te aștepți ca odatã la 2-3 luni sa vizitezi service-ul pt diverse probleme și sa normezi mãcar 1000 de lei pe an pt probleme in afara reviziilor uzuale de ulei filtre.

Sa schimbi obligatoriu cureaua de distribuție, asta e ieftinã, dacã nu vrei sa faci distribuția completa cu role și pompa.

Edited by t-balt, 20 November 2017 - 20:15.


#40
GhostMan71

GhostMan71

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 11.11.2017

View PostMagicwisewolf, on 20 noiembrie 2017 - 14:36, said:

Acu' de ce sunteti rautaciosi ? Nu ne gandeam cu totii la fel cand eram studenti (ca daca ai masina dai mai mult la buci), chiar daca nu era asa ? Atunci mai aveai o sansa, chiar daca nu aveai masina.
In ziua de azi, daca nu scoti Iphang-ul pe masa si cheia de la masina si ultima naspeta stramba din bot inainte s-o bage in bot...
Poate chiar are nevoie de masina, munceste si isi permite una, care e faza ? Haideti sa nu mai judecam prea repede o persoana. Ce, daca esti student, nu poti sa ai 30 de ani si sa ai nevoie de masina sa faci naveta intre facultate si serviciu ?


bine zis!

#41
grapefruit

grapefruit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 597
  • Înscris: 25.06.2013
Eu m-am gandit ori un Ford focus ori Opel astra ori golf 4 ,astea imi plac in momentul asta si sunt si in bugetul asta .

Edited by grapefruit, 20 November 2017 - 23:18.


#42
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,051
  • Înscris: 29.01.2016
Mergi pe Opel. Mi se par mai bune ca Ford. Piesele sunt parca si mai ieftine ca la Ford. Si mi se pare ca arata si mai bine. Parerea mea.
Golf 4 la 1500 eur care sa fie si bine intretinut si cu putini km e un vis. Nu te baga la Golf daca nu ai minim 2300-2500 eur. Astra daca vreinmasina ok, nu coaja.

#43
Sthylo

Sthylo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 12.11.2012
Dintre focus si astra, (pentru ca un golf 4 nu vei gasesi in mintiile lui), iti recomand sa alegi focusul. Intretinere nu este deloc scumpa fata de alte marci, iar daca treci peste aspectul  consolei centrale vei capata o tinuta de drum mult mai buna fata de golf si astra intrucat focusul are pe spate suspensie independeta ( + confort, + stabilitate crescuta), pe cand celelate au punte. Cel putin mie imi place mai mult aspectul fordului decat a astrei ( parere pesoanala, gusturile nu se discuta :* )
BTW, cred ca "disputa" asta dintre golf 4, focus mk1 si astra g este una dintre cele mai mari lupte pentru o masina de ~2000 euro =)))))

#44
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
...Iar din aceasta disputa iese invingator Golf 4.

#45
aiptek

aiptek

    the big red

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,121
  • Înscris: 02.07.2006

View PostBaxon, on 20 noiembrie 2017 - 20:09, said:

Gasesti si  mai ieftine iar cu diferenta de bani o faci ca noua !
Io am reusit : https://forum.softpe...na-de-400-euro/
ai reusit, o masina draguta intradevar, sa o folosesti sanatos, ma loveste si pe mine dorul de fostul matiz.Si azi il tineam daca nu era putreda tabla pe el.
Sa fiu ontopic , in 1500 afli si skoda Fabia, chiar mai ieftina, dar mai ai de bagat bani in ea ca sa o faci cum trebuie si deja sari peste buget.

#46
spe_ripper

spe_ripper

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,519
  • Înscris: 04.03.2009

View PostLauCalin, on 20 noiembrie 2017 - 14:49, said:

De ce nu as face acelasi lucru cu autobuzul sau metroul? Este si mai relaxant dupa o zi grea de munca, pentru ca nu trebuie sa fii cu ochii in patru ca si cum ai conduce tu. Stii, pe langa faptul ca avem o infrastructura deficitara, sunt f mult care gandesc fix asa. Iar cand stau blocati in trafic cu orele si injura politicienii, consumand si benzina (ca la 1500 de euro masina conteaza fiecare litru), ne enervam ca ce tara de rahat avem. Nu zic ca nu avem. Dar parerea e ca fiecare dintre noi contribuie la aceasta situatie de rahat, cate putin. Iar pe principiul "unde-s multi puterea creste", iese ceva cu mot. Posted Image Eu nu zic sa renuntam la masini, ci sa le folosim cand chiar avem nevoie de ele sau daca avem nevoie de ele. Un drum de la Bucuresti pana la Timisoara cu avionul (dus-intors), costa cam 50 de euro. Hai 60. Pe o distanta de peste 1000 de km. Si cam cam o ora. Cat faci cu masina? Cata banzina consumi? La fel si in oras. Este muuult mai ieftin si mai rapid sa mergi de la est la vest in Bucuresti cu metroul, decat cu masina. Daca toti am proceda asa, cred ca traficul al fi cu cel putin 20%-30% mai lejer. Iar asta am simti-o toti. Si poate s-ar mai ieftini si carburantii, pentru ca cerera ar scadea si ea.

Tu ai placerea ca dupa munca sa stai ca sardina in autobuz sau metrou? Iar in cazul autobuzului sa mergi in aceleasi ambuteiaje ca si cu masina personala?
Pentru mine masina inseamna injumatatirea timpului petrecut pe drum, deci timp castigat sa fac orice alteceva, sa stau pe o banca in parc si sa ma uit la pasari.
Nici eu nu ii inteleg pe cei care stau in aceeasi aglomeratie zi de zi. Si nu inteleg inclusiv la ore mai normale de ce e aglomeratie in Bucuresti.


View Postgrapefruit, on 20 noiembrie 2017 - 18:18, said:

Eu zic sa lasati frustrarile voastre personale si toate cliseele din toata lumea intreaga ,eu v-am cerut sfaturi tehnice nu lectii de viata ,lectii de altfel foarte subiective.

Lol! Ce frustrari avem noi ma? Ca nu stim ce masina de 1500 euro sa ne luam? Posted Image
Sfaturi tehnice? E o loterie! La banii aia ori Logan mai tinerel, ori masina straina cu peste 10 ani vechime. Tehnic tu verifici masina.
Ti s-a zis, orice e cat de cat in stare buna de functionare, cu istoric service cat mai verificabil.
Sau Golf4 din Germania cu 1000 EURO, mai fuge/cade motorul singur din masina, dar se rezolva.

Hai ca ti-am mai citit si postul: Sunt student si am luat carnetul de 3 luni timp in care nu am condus,am un buget de 1500 E si ma intereseaza o masina diesel.Ideea este ca vreau sa consume cat mai putin si sa investesc in ea minim minimorum.Totusi nu vreau o masina de mosi cu motor foarte mic.Ma gandeam la un ww golf 4 sau la un Opel astra din 2001.Voi ce imi recomandati?


Serios ma? :)   1500 Euro, habar nu ai sa conduci, nu ai nici bani de benzina/motorina sau reparatii, dar nu vrei nici motot mic de mosi sa te faci de ras. :)))))))))))))))))))
Cat de serios vrei sa raspundem acestui post?


View Postraducut123, on 20 noiembrie 2017 - 18:43, said:

Pai decat sa-i asculti pe toti smecherii si frustratii de pe forum, mai bine-ti cauti tu mașină.Ce masini conduceti, stimabililor?

Stimabile crezi ca toti conducem Mertzane si Haudiuri?
Suntem frustrati ca ce? Ca nu avem 1500 EURO de o masina? Ca altceva nu inteleg.

LE: Am cautat in interiorul meu mai mult si am gasit frustrarea, inca o troaca pe drumurile patriei, sper doar sa nu fie in Bucuresti, ca si asa e plin de masini si soferi care nu au bani sa schimbe un bec la far si merg noaptea in regim comando.

Edited by spe_ripper, 21 November 2017 - 10:58.


#47
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,141
  • Înscris: 08.12.2008

View Postspe_ripper, on 21 noiembrie 2017 - 10:53, said:

Tu ai placerea ca dupa munca sa stai ca sardina in autobuz sau metrou? Iar in cazul autobuzului sa mergi in aceleasi ambuteiaje ca si cu masina personala?
Pentru mine masina inseamna injumatatirea timpului petrecut pe drum, deci timp castigat sa fac orice alteceva, sa stau pe o banca in parc si sa ma uit la pasari.
Nici eu nu ii inteleg pe cei care stau in aceeasi aglomeratie zi de zi. Si nu inteleg inclusiv la ore mai normale de ce e aglomeratie in Bucuresti.

Adevarul e ca daca mergi cu masina in loc de autobuz sau tramvai, plutesti in trafic. Nu stai la fel de mult. Posted Image Stii, si eu am masina si te contrazic. Sa mergi cu masina, nu inseamna ca sigur ajungi mai repede la destinatie. De exemplu, mi se pare muuuult mai eficient sa mergi la de Bucuresti la Brasov, cu trenul. Asa cum mi se pare si in Bucuresti muuult mai eficient (inclusiv mai ieftin) sa mergi cu transportul in comun, in loc de masina. Ah, nu stai inghesuit ca in autobuz, e mai comod si de-aia mergi cu masina? Atunci nu te mai plange de poluare, pret al carburantului sau de ambuteiaje, care inevitabil duc la mai mult stres si stat mai mult in trafic. Contribui si tu la ele. Posted Image
PS: eu nu am spus ca este neaparat o greseala sa cumperi o masina de 1500 de euro. Nu e cazul sa o dai in extreme cu "haudiuri" (eu am auzit de Audi in schimb) Am spus ca riscurile sa dai peste o petarda sunt mult mai mari. Ca sa fii cat de cat sigur ca ai cumparat o masina ok in acesti bani, e bine sa mai ai macar 500 de euro "la ciorap". Ori sa cumperi ceva de 1000 de euro si de restul sa o aranjezi un pic: o distributie, niste discuri si placute noi (daca e cazul), amortizoare, sa aranjezi un pic semnele de rugina... chestii de-astea.

https://www.autovit....html#6147ead78e

https://www.autovit....8cf    (poate are noroc si are km reali)

https://www.autovit....34876b8cf  (si asta pare ok in mare... cu putin "tratament" cum am scris mai sus)

Sau daca mai are ceva pe langa cei 1500 de euro:

https://www.autovit....earch[country]=

https://www.autovit....html#2120b4b11f

Edited by LauCalin, 21 November 2017 - 11:29.


#48
emix1

emix1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 06.05.2016
Lasati frate mistourile, la asa buget recomand BMW Posted Image  https://www.olx.ro/o...html#287a673d51

Altfel "se aude" manelele cu subwoofer in portbagaj.

#49
spe_ripper

spe_ripper

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,519
  • Înscris: 04.03.2009

View PostLauCalin, on 21 noiembrie 2017 - 11:20, said:

Adevarul e ca daca mergi cu masina in loc de autobuz sau tramvai, plutesti in trafic. Nu stai la fel de mult. Posted Image Stii, si eu am masina si te contrazic. Sa mergi cu masina, nu inseamna ca sigur ajungi mai repede la destinatie. De exemplu, mi se pare muuuult mai eficient sa mergi la de Bucuresti la Brasov, cu trenul. Asa cum mi se pare si in Bucuresti muuult mai eficient (inclusiv mai ieftin) sa mergi cu transportul in comun, in loc de masina. Ah, nu stai inghesuit ca in autobuz, e mai comod si de-aia mergi cu masina? Atunci nu te mai plange de poluare, pret al carburantului sau de ambuteiaje, care inevitabil duc la mai mult stres si stat mai mult in trafic. Contribui si tu la ele. Posted Image
PS: eu nu am spus ca este neaparat o greseala sa cumperi o masina de 1500 de euro. Nu e cazul sa o dai in extreme cu "haudiuri" (eu am auzit de Audi in schimb) Am spus ca riscurile sa dai peste o petarda sunt mult mai mari. Ca sa fii cat de cat sigur ca ai cumparat o masina ok in acesti bani, e bine sa mai ai macar 500 de euro "la ciorap". Ori sa cumperi ceva de 1000 de euro si de restul sa o aranjezi un pic: o distributie, niste discuri si placute noi (daca e cazul), amortizoare, sa aranjezi un pic semnele de rugina... chestii de-astea.

https://www.autovit....html#6147ead78e

https://www.autovit.... (poate are noroc si are km reali)

https://www.autovit.... (si asta pare ok in mare... cu putin "tratament" cum am scris mai sus)

Sau daca mai are ceva pe langa cei 1500 de euro:

https://www.autovit....earch[country]=

https://www.autovit....html#2120b4b11f


Nu ma intelege gresit, nu ma certam cu tine.
Dar, timpul costa bani si cand il vrei. Eu vorbeam strict de mine, de ce sa nu prefer sa ajung in 15 minute la birou cu masina in loc de 30 minute cu metroul?  Si nu am probleme sa merg nici asa cu metroul. Dar cand vezi turma aia de lume in pasaj sau cand se misca prin statii, parca te ia cu ameteala.
Eu nu merg in ambuteiaje, decat in cazuri fortate.

Chiar nu mai stiu cum e cu trenul, dar chiar daca ajungi mai repede, unde mai e placerea condusului? Nu cred ca toti au masina doar pentru situatii de urgenta sau cand e mai eficient sa mergi cu masina. Eu de exemplu foarte des vreau sa ies in lume cu masina, pe orice drum, doar sa ma plimb. Si nici macar nu am vreun bolid, am o putoare de motor.

In concluzie, nu sunt eu ala care sta cu masina in ambuteiaje. Si nici eu nu ii inteleg pe aia care stiu ca zi de zi la fel se circula si pierd ore pe drum, de ce nu lasa masina acasa.

#50
pand3mic

pand3mic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 04.07.2015
@initiator, poti cauta un Fiat punto mk1 sau mk2 cu motor de maxim 1.2 8v. Parintii mei au folosit un mk2 timp de 6 ani, iar acum a venit randul meu sa o chinui. Nu e nu stiu ce masina, motorul nu are putere mai deloc, interiorul nu ma atrage in mod special, iar consumul nu e tocmai ideal. Cu toate defectele astea, masina a carat de la materiale de constructii, pana la 4 persoane in ea, pe munte, si cu cateva bagaje. Nici la exterior nu arata prea bine, pentru ca nimeni nu mai are timp de ea. Ideea e ca de aproximativ 3 ani nu a mai fost schimbat nimic la ea, in afara de ulei si alte fluide. Eu recomand masina asta oricarui tanar care doreste o masina care sa-l duca din punctul A, in punctul B, fara batai de cap. Eu te inteleg foarte bine, pentru ca acum cateva luni cautam febril o masina in buget de laptop... Iar daca iti doresti masina ca sa atragi privirile boancelor, lasa, ca ai timp dupa ce te realizezi pe plan material si iti permiti. Asculta ce-ti zic ca si eu sunt la fel de "pârlit" ca tine. ((:


#51
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005

View Postspe_ripper, on 20 noiembrie 2017 - 13:15, said:

Oricare porneste si merge 100m
mai ales la vale...

@grapefruit
costul combustibilului e cea mai mica problema....
la banii aia sigur e cu consumabilele terminate iar lista consumabilelor ce trebuiesc schimbate e din ce in ce mai mare, dupa care incep sa pice si componente neconsumabile....

Edited by arg, 21 November 2017 - 16:42.


#52
pand3mic

pand3mic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 04.07.2015
Poti sa te orientezi si catre un seat leon din '99-2004. Just sayin'...

Edited by pand3mic, 21 November 2017 - 16:46.


#53
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,156
  • Înscris: 12.09.2013

View Postspe_ripper, on 21 noiembrie 2017 - 11:42, said:



Nu ma intelege gresit, nu ma certam cu tine.
Dar, timpul costa bani si cand il vrei. Eu vorbeam strict de mine, de ce sa nu prefer sa ajung in 15 minute la birou cu masina in loc de 30 minute cu metroul?  Si nu am probleme sa merg nici asa cu metroul. Dar cand vezi turma aia de lume in pasaj sau cand se misca prin statii, parca te ia cu ameteala.
Eu nu merg in ambuteiaje, decat in cazuri fortate.

Chiar nu mai stiu cum e cu trenul, dar chiar daca ajungi mai repede, unde mai e placerea condusului? Nu cred ca toti au masina doar pentru situatii de urgenta sau cand e mai eficient sa mergi cu masina. Eu de exemplu foarte des vreau sa ies in lume cu masina, pe orice drum, doar sa ma plimb. Si nici macar nu am vreun bolid, am o putoare de motor.

In concluzie, nu sunt eu ala care sta cu masina in ambuteiaje. Si nici eu nu ii inteleg pe aia care stiu ca zi de zi la fel se circula si pierd ore pe drum, de ce nu lasa masina acasa.
Zici ,,turma " mai bucurestene ?Atunci lasa turma si mergi cu masina...Tare curios sunt ce masina conduci.

#54
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postarg, on 21 noiembrie 2017 - 16:39, said:

...
@grapefruit
costul combustibilului e cea mai mica problema....
la banii aia sigur e cu consumabilele terminate iar lista consumabilelor ce trebuiesc schimbate e din ce in ce mai mare, dupa care incep sa pice si componente neconsumabile....
Pai la Golf, in afara de caroserie si bloc motor totul e consumabil. Asta daca nu le "declara" si pe astea consumabile... Mai ramine o nimica toata. :D
Glumesc insa purceaua e moarta in cotet. Recunosc, eu la masinile sehas am avut noroc, insa norocul nu tine la nesfirsit... La aia noua insa i-am schimbat kit ambreiaj la 1 saptamina de cind mi-a dat dealerul cheile. Daca si initiatorul are norocul meu, e ok.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate