Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Sapa, tencuiala preturi

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#1
MissIce

MissIce

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.03.2017
Am si eu o problema si orice sfat este bine venit, am cautat n firme, cele bune nu au timp cele ce au ramas nu vor sa ia proiectul ca e prea mic.

Am gasit niste meseriasi ce imi tot schimba preturile in functie de zi:

-am stabilit preturile de ex pe camera si azi am aflat ca pretul este fara lavabil; eu stiu clar ca am intrebat daca pretul include faianta si lavabilul si ei au zis da de aiz  nu mai e asa.

-oamenii ce au tot venit la noi au tot facut asta, nu ca parem ca avem bani ( nu avem, avem strict cat sa ne facem casa) dar nu inteleg cum sa procedez corect fata de ei, pentru ca eu cand aud ca iar se modifica pretul imi vine sa le zic sa nu mai vina.

- nimeni nu mi ofera nici o factura, deci banuiesc ca pe banii nostri ei nu platesc taxe ( clasica idee: statul e oricum corupt) fapt ce imi displace, am eu tampenia mea sa nu ajungem ca in Grecia.

-eu le spun la meseriasi ce vreau, ei nu tin cont, de exemplu ma rog de ei de 10 zile sa tencuiasca un anume perete, mereu spun ca il fac dar pana la urma ei fac altceva.
-incep munca la 9, au pauza cam o ora si in general pleaca la 15:00, o singura data au stat pana la 17:00, pentru ca nu ii platesc la zi ci la lucrare, efectiv sunt atat de inceti incat sotul meu le cara nisipul sau ce au nevoie.
-sincer nici apa turnata nu e dreapta dar vor banii pe ea.

Cum sa procedez?

#2
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,218
  • Înscris: 13.03.2017
Spune-le ca te-a dat cineva in gat la ITM - o sesizare anonima - si trebuie neaparat sa faceti o hartie de mana intre tine si ei inregistrata la notar.
Hartia trebuie facuta extraordinar de urgent altmiteri riscati amenzi mari de tot mai ales ca cine a facut reclamatia a depus la dosar si poze.
Vezi ce iese

#3
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Nu pricep de ce la noi nu se poate lucra cu factura, cu garantie, legal, cu termene de predare respectate. Toti se tocmesc la negru la nasparlai cu 4 clase, betivi, mincinosi, care fac treaba de mantuiala. Ba mai rau, in ziare toti zic ca sint autorizati, pocaiti, etc., oameni perfecti, dar cand colo, e exact pe dos. Nu dau acte, termina cand au ei chef, cum au ei chef. Si iese cum iese.

#4
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,104
  • Înscris: 05.06.2002
meseriasii tai au ajuns sa conduca situatia. am patit si eu asta. cand se inteleg cu tine, ca sa te prinda de client iti dau un pret, dupa ce se apuca de lucru si tot iau "avansuri" li se pare ca lucreaza degeaba si incep sa masoare, sa zica ca ei s-au inteles la metru patrat, nu la lucrare si altele de genul asta... cei care lucreaza in constructii majoritatea sunt niste ciumpalaci, ca daca se pricepeau la altceva nu-i prindeai la constructii, nu te astepta de la ei sa fie parolisti si de treaba. de curiozitate, cum stai cu plata lucrarilor? daca esti in avans cu plata al lor esti. daca nu baga aia cu sesizarea la ITM si spune-le ca ai sa-i cauti cand se linistesc apele. le dai viteza si cauti altii mai de Doamne ajuta. daca vin dupa bani spune-le ce v-ati inteles la inceput si ca nu-s de cuvant. le dai cat consideri tu ca merita in baza intelegerii initiale, nu-i lasa pe ei sa hotarasca ca-ti cer luna de pe cer. ia tot timpul pe cineva cu tine cand discuti cu ei ca nu ma mira de loc sa te ameninte. altadata nu te mai imprieteni cu ei. ia si verifica-i in fiecare zi, pune-i sa refaca ce nu-ti place, daca nu vor, tu nu platesti ceva de care nu esti multumit. banii la urma.

io in ultima vreme am ajuns sa lucrez cu un meserias scump dar care-si face treaba bine fara sa stau la coada lui dupa ce am vazut cat costa astia ieftini

Edited by Fane, 17 November 2017 - 17:14.


#5
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,087
  • Înscris: 15.05.2008
revin cu ideea mea,cu meseriasu bun nu discuti la pret(nu te lasa el)
niciodata nu-l prinzi liber,doar rand cu programare
recent turnat eu sape,11 lei/ metru mi-a luat pe manopera

Edited by ceanu1980, 17 November 2017 - 18:04.


#6
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
faptul ca ceri factura nu inseamna ca ai vreo garantie....sunt patit! chiar cu oameni pescuiti aici, pe forum

Edited by alexpet, 17 November 2017 - 18:20.


#7
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Din cate povesteste initiatoarea aia sunt pusi pe ciupeala. Uite motivul pentru care nu negociez nici in calitate de prestator nici in calitate de client cand vine vorba de prestari servicii. Cand merg si iau lucrarea ii spun pretul si ala e batut in cuie indiferent ce intervine, nu il modific sa stiu ca vin cu bani de acasa.
Cand au venit sa imi faca altii la mine cat au cerut atat am dat cu o singura conditie. Ceri la inceput si nu vezi un ban peste. Vrei banii pe parcursul lucrarii? Nu am nimic impotriva, stabilim etape si fiecare etapa cat valoreaza.  Totul la inceput.

  Cum eu nu merg sa ii zic la client ca a intevenit ceva sau am fost bou si mi-am calculat gresit ce am de lucru, exact la fel nu accept nici o modificare de la cei care lucreaza la mine.
Aia la care mai apare ceva neprevazut asa procedeaza la toata lumea. Nu imi explic altfel cum de la unii apare in mod constant ceva neprevazut iar la altii nu apare niciodata.
Eu zic sa scapi de ei pe baza de repede. O sa te mulga de bani si o sa si lucreze de mantuiala ca asa lucreaza toti astia ce schimba pretul pe parcurs.

  Acum citeam celalat topic. Ala cu acoperisul. Dar ai un "noroc" la meseriasi, ceva de invidiat :D

Edited by PoeOvidiu, 17 November 2017 - 19:55.


#8
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,013
  • Înscris: 26.11.2001
Problema e generalizata, nu prea mai sunt meseriasi (plecat afara pe capete) si in plus e o perioada in care ei sunt inundati cu lucrari, isi permit sa ceara orice pret. Ce ti-a spus PoeOvidiu e ok, pune pe hartie ce te-ai inteles. Insa dincolo de asta, roaga-te sa vina la munca ...

#9
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View Postceanu1980, on 17 noiembrie 2017 - 18:03, said:

revin cu ideea mea,cu meseriasu bun nu discuti la pret(nu te lasa el)
niciodata nu-l prinzi liber,doar rand cu programare

Si daca-s multi meseriasi buni ?

Revenind, tu stii proverbul cu pomul laudat ?

View Postalexpet, on 17 noiembrie 2017 - 18:19, said:

faptul ca ceri factura nu inseamna ca ai vreo garantie....sunt patit! chiar cu oameni pescuiti aici, pe forum

Din pacate, da.

Edited by Ion_de_la_Raion, 17 November 2017 - 23:11.


#10
MissIce

MissIce

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.03.2017
Da, suntem foarte `norocosi`. Nu gasesc oameni, cunosc cateva firme serioase si bune, dar ei au liber de abia din vara-toamna, iar noi vrem sa ne mutam pana de Craciun. In rest f mare ghinion, f multa lipsa de experienta( din partea noastra, fapt ce a fost usor de speculat), sunt multi neghiobi si noi am fost neghiobi.


Cand ma uit la casa nu-mi vine sa cred cati bani a mancat si cate experiente mai putin placute am avut. Le-am spus sa nu mai vina, deoarece, nici macar sapa nu este dreapta, noi am cerut sa fie si putina piatra, deoarece aveam un beci ce l-am umplut, evident ca nu au pus. Sincer nu voi calcula sapa la cat mi-au cerut 30 ron pe m2 ci la un pret mai mic. Daca era dreapta, taceam si plateam.

Avem un baiat ce il platim cu ziua, face curat si etc, si ne-a zis ca i-a auzit cum vorbeau sa ne faca de bani. Eu nu am probleme sa platesc. Insa de ce as da bani cuiva in avans pana sa inceapa lucrarea( noi cumparam materiale, absolut tot). Tot ce le-am cerut e inainte sa se apuce de orice sa faca necesarul de materiale si sa mi spuna ce trebuie. evident ca nu m-au ascultat. Tot ce le-am cerut e sa: faca necesarul de materiale inainte sa se apuce de orice, sa faca curat dupa ei( nici macar sticla de suc nu si-o arunca), sa ne spuna si noua din timp care e planul pe ziua sau saptamana respectiva, sa-mi spuna cu 24 de h ce suma de bani vor asta numai cand termina o etapa, sa ne asculte cand le cerem ceva( era necesar sa faca glafurile si sa indrepte la usa pentru a veni un alt om sa instaleze termopanele, ma rog de ei de o saptamana sa faca asta).

Oamenii ce stiu meserie si sunt seriosi, multi sunt deja cu alte lucrari si nimeni nu are timp, si gasesc doar oameni ce par seriosi dar de fapt nu sunt. Oamenii astia lucreaza aproape dublu la ce se cere in Constanta, am zis ca e ok, sunt nitel disperata deoarece ajung la limita cu nervii, cu banii ce sa mai zic, noroc ca avem familie ce ne ajuta, altfel eram pa.

Sotul meu considera ca ce a mai ramas, sufrageria si bucataria sa o terminam noi, sincer la cat am stat pe langa oameni am invatat amandoi sa facem compozitia si n chestii, si adesea sotul meu facea compozitia doar sa se miste mai repede, cand i-am intrebat de ce muncesc doar 5-6 pe zi mi-au zis ca ei nu sunt la patron si muncesc cum vreau, ce sa zic la asa ceva? sa tip? nu. sa tac? sunt luata de fraiera. asa ca mi-a ajuns si in seara asta am decis ca noi doi sa terminam si poate ne vor ajuta niste prieteni, pentru ca nu mai pot, oricum la sf zilei, noi muncim mai mult ca ei.

Singura oftica pe care o am e ca daca eram o tara nitel civilizata, astfel de cazuri nu ar fi atat de dese, caci nu sunt singura ce a primit buleala si nici ultima, dar gandul ca nu le poti face nimic si nu ai cum sa ii tragi la raspundere datorita sistemului greoi, e cum sa va zic, mai frumos, fff frustrant. Eu mereu merg pe principiul win-win, si mie sa mi fie bine dar si  omului cu care muncesc, nu mi place sa slugaresc pe cineva si sa nu il platesc cat merita dar nici sa fiu speculata, eh dupa 3 luni nu gasesc nici un meserias de calitate.( am gasit o singura persoana, in afara de firmele mentionate, dar omul pleca in germania unde muncea pe 3-4.000 pe luna).

Multumesc pentru reply-uri.

#11
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostMissIce, on 17 noiembrie 2017 - 23:42, said:

cand i-am intrebat de ce muncesc doar 5-6 pe zi mi-au zis ca ei nu sunt la patron si muncesc cum vreau

Pai voi sinteti patronii in cazul de fata.

#12
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View PostMissIce, on 17 noiembrie 2017 - 23:42, said:

am gasit o singura persoana, in afara de firmele mentionate, dar omul pleca in germania unde muncea pe 3-4.000 pe luna).
un meserias bun, harnic si serios.....cu businesul lui in constructii castiga lejer banii astia ......in Romania!
In rest ce sa va mai spun din propria experienta? sunteti cu casa la rosu si vi se pare ca a costat mult pana acum?.....am o veste proasta

Edited by alexpet, 18 November 2017 - 06:54.


#13
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Asculta la mine. Daca sotul tau are putin timp si aveti o betoniera atunci mergeti la un depozit si luati o teava rectangulara de 20x30, o taiati in doua bucati de 3m si le puneti jos. Le fixati cu putina sapa pe capete si la mijloc sa stea fixe si la poloboc/nivela cum vreti sa ii zicei si le folositi pe post de ghidaje sa trageti sapa dreapta. Cu un dreptar de aluminiu de 2m rezolvi problema. Daca e camera mai mare luati doua tevi si puneti 3 randuri sa nu fiti nevoiti sa le mutati. La capatul dinspre usa lasati 10 cm nefacut sa puteti intra sa scoateti tevile cat timp sapa nu s-a intarit complet. Cam dupa o ora doua de la turnare.  A doua zi acoperiti santurile unde au fot tevile si capatul lasat pentru acces.
  Intre tevi si pereti de langa ele lasi 10-15 cm ca trebuie sa poti plimba dreptarul stanga/dreapta.
Eventual toarna o portiune de 70-80 cm si dupa ce se usuca putin o poate driscui. pe urma toarna mai departe. Daca poate face in doua camere deodata e perfect. Pana se intareste putin una sa o poate driscui toarna in cealalta.

  Avand in vedere meseriasii de care ai noroc, eu cred ca sfatul meu e cel mai bun, apucati-va si faceti voi ce puteti.

Edited by PoeOvidiu, 18 November 2017 - 07:29.


#14
shmecherul

shmecherul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,866
  • Înscris: 22.11.2006
Ti-am citit si topicul cu acoperisul, aveti un noroc la oameni...!
Daca nu vrei sa patesti ca la acoperis, sfatul meu este scapa de ei. Esti din Constanta, daca erai din zona Prahova iti recomandam eu meseriasi buni.
Auzi, 3o lei m2 de sapa! Placata cu gresie sau doar turnata?

#15
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Unde e topicul cu acoperisul ?

Later: L-am gasit.

Edited by Ion_de_la_Raion, 18 November 2017 - 10:42.


#16
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,156
  • Înscris: 12.09.2013
Încearcă să le dai viteză meseriasilor care-i ai.Ăștia sunt scursuri, nenorociti, nici nu stiu cum sa le zic.Oricum, fără bani in avans...

#17
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Eu de cand sustin ideea ca e o magarie obiceiul cu "avans lucrare". Din pacate sunt si pe forum cativa care ma combat. Eu lucrez fara avans si cu materialul meu. Asa mi se pare corect. Si nu accept nici altii sa ceara avans la mine. Avansul ala ce e? Ce platesc? O promisiune? Adica tu nu ai facut absolut nimic dar eu trebuie sa te platesc deja. Nu prea mi se pare corect.
Daca nu uit o sa intreb azi baietii ce lucreaza la mine cu cat e mp de sapa si de tencuit clasic. Sunt baieti faini. Pacat ca esti in Constanta ca ti-i recomandam cu drag. Seriosi, harnici, organizati. Mi-au promis ca termina in 3 saptamani. Au inceput de 2 si dupa cum vad mersul lucrarii cred ca pe maine, cel tarziu miercuri trebuie sa ma caut prin buzunare ca termina, in conditiile in care o zi nu au venit dar m-au anuntat de seara ca nu vin a doua zi.
Pe astia i-am prins la fratele meu la o lucrare si de atunci ii tot mutam de la unul la altul sa nu ii pierdem.

Edited by PoeOvidiu, 20 November 2017 - 07:22.


#18
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
si la mine asta a fost criteriul 0, de la care plecam cu discutia....fara avans. Plata am facut la doua saptamani ca asa ne-am inteles. Astfel am terminat casa in timp record, fara emotii si in totala armonie cu constructorul.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate