Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...
 Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 

Opozitia parlamentara din mandatul 2016-2020

* * * * * 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
15 replies to this topic

#1
zardato

zardato

    Coruptii la puscarie!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,634
  • Înscris: 01.12.2013
PSD are majoritatea parlamentara din 2012, dar romanii, spre regretul meu, au prelungit majoritatea PSD din parlament in decembrie 2016.
Partidele din opozitie sunt USR, PNL si PMP.
UDMR, dupa mine un fel prelungire urat mirositoare a politicii romanesti se pozitioneaza pro majoritatea PSD-ALDE.

Adesea citesc ca PSD poate face ce face, si tot ce face, face rau, pentru ca nu exista opozitie parlamentara.  Motiv pentru care propun acest topic, sa postam si sa comentam decent - adica doar argumentat, opiniile reale sau mincinoase sunteti rugati scrieti pe alte topicuri - actiunile opozitiei din parlament, actiuni ale USR, PNL si PMP.

Incep cu aceasta masura prin care USR, PNL si PMP au blocat o lege PSD de finantare a partidelor politice prin care s-ar fi permis sa se fure din banii donati pentru campania electorala.

Quote

Legea privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale este neconstituțională, a decis, joi, Curtea Constituțională a României (CCR), care a admis sesizarea formulată de 50 de deputați aparținând grupurilor parlamentare ale USR, PMP și PNL.
https://www.agerpres...ionala-14-48-38


As aprecia daca tineti cont de rugamintea mea privind argumentarea comentariilor.

Edited by zardato, 14 November 2017 - 13:02.


#2
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

View Postzardato, on 14 noiembrie 2017 - 13:00, said:

Adesea citesc ca PSD poate face ce face, si tot ce face, face rau, pentru ca nu exista opozitie parlamentara.
Este foarte bine ca ii lasa sa faca exact ce vor pt astfel nu vor putea da vina pe nimeni ca nu si-au dus la inteplinire programul de guvernare. PSD are tot ce ii trebuie sa isi duca la indeplinire promisiunile, fara nici o opozitie. Deci, in 2020 nu vor avea nici o scuza.

Edited by PlatonX, 14 November 2017 - 13:14.


#3
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
CCR nu face "opozitie", iar sesizarea CCR-ului nu este "opozitie parlamentara".

opozitia parlamentara se manifesta prin depunerea de motiuni de cenzura si prin vot (atat in plen cat si in comisiile de specialitate).
din pacate in momentul de fata coalitia de guvernare este foarte bine organizata (un pic spre ilegal, as zice, din moment ce forteaza votul "la vedere" pe problemele importante, ignorand prevederea constitutionala care spune ca votul este secret), asa ca actiunile opozitiei n-ar prea avut succes.

#4
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,308
  • Înscris: 29.07.2013
1. Opozitia este ca si inexistenta pentru simplul motiv ca nu este unita, lipsind cu desavarsire un lider sau un grup de lideri care sa coordoneze treaba.
2. Opozitia celor care fac "opozitie" este de toata jena pentru simplul motiv ca niciunul dintre partidele aflate in aceasta situatrie inca nu are o strategie de "lupta" dovedit viabila. Lucreaza doar cu paleative de moment, plamadite pe coltul mesei.
3. Opozitia nu are la ora actuala niciun posibil lider pentru ca, probabil, inca nu s-a nascut unul, deci mai avem de asteptat.

Concluzia : Pe cat de slaba si atomizata este opozitia, pe atat de "puternic" pare pesedeul.

Aceasta pozitie de putere insa este buna pentru ca este bazata pe o opozitie slaba nu pe o inalta calitate a coalitiei de la putere, fapt ce va fi sesizat (probabil) de cat mai multi dintre cei care n-au iesit la vot sau au votat deamboulea pesede, imbatati de aroma pomenii aburinde si culeg acum "roadele" Posted Image

Devine din ce in ce mai clar ca imnul national "Desteapta-te romane" este de o actualitate imperativa.

Atata doar ca din somn te poti oricand destepta, din prostie mai greu dar nu imposibil.

Edited by argonaut, 14 November 2017 - 13:38.


#5
KreutzerKonig

KreutzerKonig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 04.10.2017
PSD e singurul partid care încearcă să miște lucrurile în România. Atata timp cât opoziția va avea discursuri de genul PSD e nasol și nu va clădi un proiect concret, o alternativă, gașca PNL-USR o va suge-n batistă. Perpetuu.

Edited by KreutzerKonig, 14 November 2017 - 13:57.


#6
Esticul

Esticul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,089
  • Înscris: 24.09.2016
PSD a luat-o spre dreapta cu stimularea creșterii salariilor paralel cu flexibilizarea pieței muncii (prin eliminarea neoliberală a contribuțiilor angajatorilor pentru utilizarea muncii). PNL este extremă dreaptă preconizând ținerea jos a salariilor care crează profituri precare și nu stimulează deloc înlocuirea mânii de lucru cu tehnologii. După mine concepția PNL este concepția unor țygani ajunși afaceriști. Ea a fost ilustrată de fostul ministru de finanțe din guvernul Cioloș.

Creșterea economică este realizată de politica PSD. Există deficit comercial, dar nu cred că privații se împrumută ca să dea salarii, care salarii să stimuleze importul. Mai degrabă stimularea salariilor a dus la interesul pentru import de tehnologii ca să nu crească costul cu mâna de lucru.

#7
zardato

zardato

    Coruptii la puscarie!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,634
  • Înscris: 01.12.2013
PNL intiaza o motiune de cenzura impotriva guvernului Dragnea - Tudose.

Quote

PNL pregătește o moțiune de cenzură
Liberalii sunt nemulțumiți de măsurile fiscale ce urmează să fie adoptate astăzi de Guvern. Luni vor propune depunerea unei moțiuni de cenzură, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.
http://www.digi24.ro...-cenzura-825123

USR sustine motiunea de cenzura initiata de PNL

Quote

Partidul Uniunea Salvați România va iniția alături de Partidul Național Liberal o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE condus de Mihai Tudose
https://www.usr.ro/2...ernului-tudose/


Eu cred ca Dragnea va face totul sa dea legile pe justitie si apoi sa fuga de la guvernare, incercand sa ramana totusi majoritar in parlament, cum a facut in 2015.
Dar cata sustinere mai are infractorul penal, Dragnea in pesedime?!

Edited by zardato, 16 November 2017 - 08:24.


#8
dexter_lab

dexter_lab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,390
  • Înscris: 31.10.2007

View PostEsticul, on 15 noiembrie 2017 - 12:21, said:

PSD a luat-o spre dreapta cu stimularea creșterii salariilor paralel cu flexibilizarea pieței muncii (prin eliminarea neoliberală a contribuțiilor angajatorilor pentru utilizarea muncii). PNL este extremă dreaptă preconizând ținerea jos a salariilor care crează profituri precare și nu stimulează deloc Ă®nlocuirea mânii de lucru cu tehnologii. După mine concepția PNL este concepția unor țygani ajunși afaceriști. Ea a fost ilustrată de fostul ministru de finanțe din guvernul Cioloș.

Creșterea economică este realizată de politica PSD. Există deficit comercial, dar nu cred că privații se Ă®mprumută ca să dea salarii, care salarii să stimuleze importul. Mai degrabă stimularea salariilor a dus la interesul pentru import de tehnologii ca să nu crească costul cu mâna de lucru.

Pnl extrema dreapta??? E o gluma asta? Tocmai gândirea ca salariile trebuie sa creasca ca urmare a productivitatii este o conceptie de politică de dreapta. Din pacate e doar o gândire. Cand ajung la putere se transforma in socialisti.
Psd-ul a încurajat foarte mult inlocuirea mâinii de lucru umane cu tehnologii. Isi doresc cat mai multi asistati sociali pt a avea cat mai multe voturi. Sa fim seriosi. Ai vazut vre-un punct in programul de guvernare legat de stimularea achizitiei de tehnologie? Ar fi complet contrar politicii socialiste care o promoveaza psd.
Cresterea economica se bazeaza pe consum. Atat. Privatu nu se împrumuta sa plătească salarii. Creste preturile.


#9
Esticul

Esticul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,089
  • Înscris: 24.09.2016

View Postdexter_lab, on 16 noiembrie 2017 - 09:00, said:

Pnl extrema dreapta??? E o gluma asta? Tocmai gândirea ca salariile trebuie sa creasca ca urmare a productivitatii este o conceptie de politică de dreapta. Din pacate e doar o gândire. Cand ajung la putere se transforma in socialisti.
Nu e de dreapta, este de-a prostia. Piața muncii din România face parte din piața europeană a muncii. Iar poziția României în acest sistem este foarte proastă. Salariile trebuie să crească, iar dacă productivitatea muncii nu face față, oamenii trebuie să se mute toți în Germania sau în țări europene asemănătoare. Cel puțin asta trebuie să fie gândirea din punct de vedere strict economic, pe care pretinde PNL-ul că o practică.

View Posttomaso, on 16 noiembrie 2017 - 10:21, said:

V-ați bucurat de distrugerea PDL? .
Ăsta e căc...tul extremist care i-a păcălit pe ardeleni, care de regulă sunt mai moderați: PDL-ul lui Băsescu. Acuma PNL-ul tinde să se extremizeze, ca să se depărteze de ALDE, de centru-dreapta, care câștigă teren. Probabil la alegerile viitoare, bine condus, eventual fără Tăriceanu, ALDE va avea mai multe voturi decât PNL.

Edited by Esticul, 16 November 2017 - 10:31.


#10
zardato

zardato

    Coruptii la puscarie!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,634
  • Înscris: 01.12.2013

View Posttomaso, on 16 noiembrie 2017 - 10:21, said:

V-ați bucurat de distrugerea PDL?  Ați juisat văzând compromiterea acestuia cu ajutorul securiștilor?
Refuzați să vedeți realitatea și să admiteți faptul că a fost cel mai bun partid de după 89, singurul care a făcut ceva bun pentru această țară?
Ok.   Luați psd pe pâine.   Mult psd.  
Următoarele alegeri parlamentare vor fi câștigate tot de psd.   3+4 = 7 ani.    2017+7=2024.
Este prețul trădării din 2012, atunci când ați votat contra lui Băse și pentru usl. Credeați că așa merg treburile? Luați Dragnea, luați psd.   O meritați! Vivat!  Dreptate până la capăt.

Mesaj de provocare, flame!

Am dat raport, astept un timp, daca ramane, se considera ca nu-i flame si-ti voi raspunde in acelasi fel! Posted Image

Edited by zardato, 16 November 2017 - 10:36.


#11
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostEsticul, on 16 noiembrie 2017 - 10:31, said:

Probabil la alegerile viitoare, bine condus, eventual fără Tăriceanu, ALDE va avea mai multe voturi decât PNL.

Ar fi cool.
PNL este cel mai nociv partid de pe eșicherul politic actual.   Parazitează dreapta.  Ține locul ocupat cu scârna lor de partid.  Să se ducă după pnțcd, la lada de gunoi, alături de toate partidele colaboraționiste și trădătoare.   Să stea în opoziție până în anul 2100, din partea mea.

#12
dexter_lab

dexter_lab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,390
  • Înscris: 31.10.2007

View PostEsticul, on 16 noiembrie 2017 - 10:31, said:

Nu e de dreapta, este de-a prostia. Piața muncii din România face parte din piața europeană a muncii. Iar poziția României în acest sistem este foarte proastă. Salariile trebuie să crească, iar dacă productivitatea muncii nu face față, oamenii trebuie să se mute toți în Germania sau în țări europene asemănătoare. Cel puțin asta trebuie să fie gândirea din punct de vedere strict economic, pe care pretinde PNL-ul că o practică.


Ăsta e căc...tul extremist care i-a păcălit pe ardeleni, care de regulă sunt mai moderați: PDL-ul lui Băsescu. Acuma PNL-ul tinde să se extremizeze, ca să se depărteze de ALDE, de centru-dreapta, care câștigă teren. Probabil la alegerile viitoare, bine condus, eventual fără Tăriceanu, ALDE va avea mai multe voturi decât PNL.

oare in piata europeana, in germania sau tari asemanatoare salariile cresc din pix? nu prea cred.
productivitatea creste daca ceea ce se produce se consuma. daca se consuma doar intern, automat si productivitatea va fi mica pt ca piata interna e limitata (asta daca nu esti sua, rusia sau china sa ai populatie de sute de milioane sau chiar miliarde). pt a avea profit trebuie sa exporti, sa te extinzi, sa te dezvolti. ceea ce Romania nu prea face. noi producem si vindem intern. plus ca si importam mult. si daca exportam ceva, exportam materii prime.
din pacate nu am vazut vre-un guvern care sa incurajeze exportul de produse finite (mobila si nu cherestea, paine nu grau).

#13
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,308
  • Înscris: 29.07.2013
P.N.L., ca si P.S.D. nu sunt altceva decat niste abrevieri seci care au ajuns sa nu mai defineasca nimic. Sau definesc orice altceva decat o doctrina politica, o comunitate de optiuni politice adunate in nacelasi grup.

Putere - Opozitie ar insemna sa existe contradictie, contradictie care (zic gurile rele) ar naste Progresul.

Progres pe dreaq, contradictie pe dreaq, politica pe dreaq !

Exista doar o adunatura de unii care se zbat sa le cada cat mai bine averile adunate sau pe cale de a se aduna, unii care sa-si sporeasca si protejeze statutul si agoniseala castigate cu ajutorul asa zisei politici.

Singura doctrina politica a Romaniei la ora asta este : "Votati-ne pe noi, ca noi va dam mai mult"
Iar berbecii voteaza, politica merge-nainte, cu toate ca imnul tarii se cheama "Deteapta-te romane".

Probabil ca mai e necesara o singura lege, una care sa statuteze un nou imn "Dormi in pace Romanie", ca lucrurile sa fie asa cum sunt ! :D

#14
Esticul

Esticul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,089
  • Înscris: 24.09.2016

View Postdexter_lab, on 16 noiembrie 2017 - 10:54, said:

din pacate nu am vazut vre-un guvern care sa incurajeze exportul de produse finite (mobila si nu cherestea, paine nu grau).
Prelucrarea înseamnă capital implementat în tehnologie, organizare, calificare. Nu are niciun sens acumularea primitivă a capitalului, nu ai cum să concurezi neamțul pe această cale. Trebuie să te angajezi la neamț cu salariu bun (în Germania sau în România), să devii supercalificat, să-ți faci întreprindere proprie, și pe calea asta să creezi capital românesc. Este singura posibilă, sau cel puțin realistă. Adică singurul obiectiv al guvernului român ar trebui să fie resursa umană. Nu îi pasă de ea. Românii ar trebui să știe engleză și germană de mici, cel puțin ca evreii sau olandezii, sau slovenii.

Edited by Esticul, 16 November 2017 - 11:19.


#15
dexter_lab

dexter_lab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,390
  • Înscris: 31.10.2007

View PostEsticul, on 16 noiembrie 2017 - 11:16, said:

Prelucrarea înseamnă capital implementat în tehnologie, organizare, calificare. Nu are niciun sens acumularea primitivă a capitalului, nu ai cum să concurezi neamțul pe această cale. Trebuie să te angajezi la neamț cu salariu bun (în Germania sau în România), să devii supercalificat, să-ți faci întreprindere proprie, și pe calea asta să creezi capital românesc. Este singura posibilă, sau cel puțin realistă. Adică singurul obiectiv al guvernului român ar trebui să fie resursa umană. Nu îi pasă de ea. Românii ar trebui să știe engleză și germană de mici, cel puțin ca evreii sau olandezii, sau slovenii.

tocmai de aceea statul ar trebui sa creeze facilitati pt cei care vor sa produca si sa exporte produse finite.
de pilda daca exporti produs finit te scutesc de la plata impozitului pe profit (sau pe cifra de afaceri) timp de 3 ani. sau poti accesa un credit garantat de stat (gen prima casa) pt achizitionarea de utilaje.

#16
Esticul

Esticul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,089
  • Înscris: 24.09.2016

View Postdexter_lab, on 16 noiembrie 2017 - 11:23, said:


tocmai de aceea statul ar trebui sa creeze facilitati pt cei care vor sa produca si sa exporte produse finite.
de pilda daca exporti produs finit te scutesc de la plata impozitului pe profit (sau pe cifra de afaceri) timp de 3 ani. sau poti accesa un credit garantat de stat (gen prima casa) pt achizitionarea de utilaje.
Nu ai voie să dai ajutor de stat în U.E. Pe de altă parte țările sărace au avut nevoie să dea ajutoare de stat, dar erau extrem de corupte și ajutoarele se transformau în hoții.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate