Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Viata este doar un joc frumos

Cum recalculeaza enel?

Apocalipsa dupa Ioan- interpreta...

Probleme HDD (End to End Detectio...
 De ce filmele sunt taiate !

costuri manopera camara balcon - ...

Problema necunoscuta Geely CK

Învațamant interactiv a la 1962
 Lalele

Modificare viteza video

O luna artificiala ar urma sa inl...

Dilema morala - bani gasiti
 Pot primi recomandate externe int...

Alternativa apa de gura

LED Curbat Smart Samsung, 123 cm,...

CITROËN CACTUS C4 Feel 1,2 Puretec...
 

Schimbare modul wifi

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
DeuxEx

DeuxEx

    Dark Matter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,483
  • Înscris: 11.11.2007
Salut! Detin un laptop Lenovo Ideapad 700 (I7 6700HQ, 8 GB DDR 4, SSD Crucial MX300 de 275 GB M2, HDD 1 TB, wifi Realtek 8821AE). Atunci cand merg la tara ma conectez numai pe wifi si am constatat cu stupoare ca in anumite jocuri (gen CS GO) imi ingheata imaginea pentru cateva secunde (1-3 secunde, in general), fapt ce conteaza enorm in jocuri ca cel mentionat anterior.
In schimb, la oras nu am problema asta deoarece ma conectez pe cabul LAN.

Prin urmare, mi s-a pus pata sa schimb modulul wifi Realtek cu unul mai performant. Slotul este mini PCIe, iar in trecut (pe vechiul laptop), am folosit un modul Intel 5100 de care am fost foarte multumit.

Acum am gasit un modul Intel Dual Band Wireless-AC 7260, pe slot HMC, dar habar n-am ce inseamna asta. Daca nu, sunt deschis si la optiuni. Multumesc anticipat!

Edited by DeuxEx, 14 November 2017 - 01:00.


#2
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,986
  • Înscris: 26.11.2006
Te ajuta asta , sa intelegi?
http://www-01.ibm.co...id=nas8N1012597

#3
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,374
  • Înscris: 01.01.2008
Daca e lenovo aproape sigur ai avea nevoie de modarea biosului pentru a permite instalarea unor placi neautorizate de catre lenovo.Din ce vad lenovo permite (din fabrica) modelul intel 3165 insa atentie,e obligatoriu necesar modulul Lenovo si nu un modul generic.

#4
iulian160380

iulian160380

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 426
  • Înscris: 20.09.2017
De ce nu-ti iei un adaptor wifi pe usb?

#5
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,204
  • Înscris: 17.05.2004
Dar viteza netului de acolo de "la tara" ai verificat-o ?
Degeaba schimbi modulul daca viteza e slaba. Ai posibilitatea sa te conectezi si la tara tot pe lan ?

#6
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,651
  • Înscris: 06.01.2008

View PostDeuxEx, on 14 noiembrie 2017 - 01:00, said:

Salut! Detin un laptop Lenovo Ideapad 700 (I7 6700HQ, 8 GB DDR 4, SSD Crucial MX300 de 275 GB M2, HDD 1 TB, wifi Realtek 8821AE). Atunci cand merg la tara ma conectez numai pe wifi si am constatat cu stupoare ca in anumite jocuri (gen CS GO) imi ingheata imaginea pentru cateva secunde (1-3 secunde, in general), fapt ce conteaza enorm in jocuri ca cel mentionat anterior.
In schimb, la oras nu am problema asta deoarece ma conectez pe cabul LAN.
Nu uita ca uneori si routerele au probleme pe partea de wireless, mai ales daca sunt modele ieftine sau vechi. Plus conteaza enorm si distanta fata de router si peretii prin care trebuie sa treaca semnalul.
Cred ca cel mai bine ar fi cu o placa de retea externa cu antena separata, daca nu poti trage cablu de la router.

#7
djbiti1

djbiti1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 27.06.2009
Eu am Lenovo y50 cu intel AC 7260 din fabrica si uneori am spike-uri chiar daca sunt la 30 cm de router. Asta e problema cu WiFi in general. Mai bine iti iei in cablu si ai scapat de probleme.

#8
D3an

D3an

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,526
  • Înscris: 30.09.2006
lasa acolo modulul ca nu are nimic.
pe wifi va fi mereu la fel.
bate vantu, scade semnalul...etc.
mai degraba schimba routerul. sau de ce nu iti iei un patchcord de 10-20 de metri si cand vrei sa te joci te bagi intr-un port lan la router

Edited by D3an, 14 November 2017 - 12:34.


#9
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,295
  • Înscris: 28.10.2006
Poate nu este WiFi-ul lui, ci al vecinului. SI nu are cum sa lege cablul!
Si vecinul meu de la tara are WiFi si eu si fi-miu ne conectam la el, dar stim de la inceput la ce sa ne asteptam.
20 m distanta, are repeater in curte, montat de mine!

#10
DeuxEx

DeuxEx

    Dark Matter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,483
  • Înscris: 11.11.2007
@myshyk: nu prea inteleg mare lucru, nu am pregatirea necesara. Probabil este o explicatie a standardului HMC, nu?

@xeleron: am vazut un videoclip pe net unde un tip schimba modulul wireless la un laptop Lenovo similar cu al meu (cred ca avea procesor I5, daca nu ma insel), cu un modul Intel AC7260, fara niciun artificiu

@iulian160380: am un model chinezesc, AC1200, care merge splendid pe desktop. Dar parca nu as vrea sa ma plimb cu adaptoru' dupa mine Posted Image

@exceswater / @Hider141 /djbiti1 / @D3an/ viceroy56: La tara am un router UPC (acel Connect Box), iar vitezele pe cablu sunt de ≈ 460 mbps - download/ 25 mbps upload (testat Netograf) pe cablu. Router-ul este plasat pe un hol, la circa 6-7 m de locul unde este biroul la care stau cu laptopul si 2 pereti de caramida. Conexiunea pe LAN nu este posibila fara a da vreo 2 gauri prin acei pereti, lucru pe care nu sunt dispus sa-l fac in acest moment (mai ales ca acel birou l-am mutat din camera in camera in ultimul an Posted Image )

Edited by DeuxEx, 14 November 2017 - 21:27.


#11
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,374
  • Înscris: 01.01.2008

View PostDeuxEx, on 14 noiembrie 2017 - 21:26, said:

@myshyk: nu prea inteleg mare lucru, nu am pregatirea necesara. Probabil este o explicatie a standardului HMC, nu?

@xeleron: am vazut un videoclip pe net unde un tip schimba modulul wireless la un laptop Lenovo similar cu al meu (cred ca avea procesor I5, daca nu ma insel), cu un modul Intel AC7260, fara niciun artificiu

@iulian160380: am un model chinezesc, AC1200, care merge splendid pe desktop. Dar parca nu as vrea sa ma plimb cu adaptoru' dupa mine Posted Image

@exceswater / @Hider141 /djbiti1 / @D3an/ viceroy56: La tara am un router UPC (acel Connect Box), iar vitezele pe cablu sunt de ≈ 460 mbps - download/ 25 mbps upload (testat Netograf) pe cablu. Router-ul este plasat pe un hol, la circa 6-7 m de locul unde este biroul la care stau cu laptopul si 2 pereti de caramida. Conexiunea pe LAN nu este posibila fara a da vreo 2 gauri prin acei pereti, lucru pe care nu sunt dispus sa-l fac in acest moment (mai ales ca acel birou l-am mutat din camera in camera in ultimul an Posted Image )
Baga un kit powerline.Nu te aștepta la viteze wow dar macar sunt stabile.

#12
DeuxEx

DeuxEx

    Dark Matter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,483
  • Înscris: 11.11.2007
Am unul de la TP-Link. Se descurca onorabil, cu viteze de pana la 80 mbps. Uite, chiar o sa-l testez weekend-ul asta ca o solutie de rezerva.

#13
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,204
  • Înscris: 17.05.2004
O solutie barbara e sa iei 10 metri de cablu gata mufat, daca ai acces fizic la router si sa intinzi cablul cand te joci. Posted Image

Cea mai buna solutie wireless pentru tine va fi un cablu din pacate :)

(peretii aia de caramida nu au cumva plasa metalica pe ei ? )

Edited by exceswater, 15 November 2017 - 08:32.


#14
DeuxEx

DeuxEx

    Dark Matter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,483
  • Înscris: 11.11.2007
Casa e facuta cand inca nu aparusera metodele moderne de constructie.
Metoda cu cablul nu functioneaza pentru ca as avea nevoie de vreo 20 de m de cablu si vreo 2 usi deschise.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate