Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De anul viitor, inmatricularea un...

Despre natura realitatii

ITP expirat = suspendarea inmatri...

Audi a anunțat ca va schimba denu...
 o intrebare va rog ?

Gareth Emery feat. Christina - Co...

PS4 Move

Cast to LAN TV
 Windows 10 Enterprise sau LTSB ?

Retur produs cumparat din magazin

Bere facuta acasa - lipsa spatiu ...

Doogee s60 vs Ulefone Armor 2
 Portare nr de telefon de la Tec T...

Setari torrent pentru Fiberlink 1...

Caut rezervor GPL TOROIDAL interi...

Care este cel mai usor profil d...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

cablu necesar pentru 4k 60hz 4.4.4

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
razor01

razor01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 01.03.2016
  • ID membru: 947,395
Momentan trimit semnal video din PC catre TV prin intermediul receiverului. Intrucat placa video dispune de o singura iesire HDMI nu pot lega separat receiverul (sunet) si TV -ul (imagine), ci trebuie sa trimit pe acelasi cablu catre receiver video si audio.

Vreau sa folosesc un cablu display port prin care sa trimit exclusiv video catre Tv, iar HDMI va ramane in continuare pentru sunet trimis spre receiver.

Motivul este ca actuala configuratie mi-a facut o gramada de probleme, de la flicker interminabil pana la opriri enervante de o secunda a ecranului (ecran negru). Aceste probleme au incetat cand am dezctivat Chroma 4.4.4 dar asta inseamna o paleta de culor semnificativ mai saraca.

Problema este ca TV-ul nu are intrare display port si as avea nevoie de un adaptor in acest sens. Ce solutie imi recomandati?

#2
SpeedDemon

SpeedDemon

    DIY-er

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,180
  • Înscris: 18.05.2009
  • ID membru: 460,601
  • Locație: Neamt
https://www.amazon.c...0/dp/B017BQ8I54
Asa ceva posibil sa te ajute.

#3
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 71,520
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL

View Postrazor01, on 13 noiembrie 2017 - 23:33, said:

Problema este ca TV-ul nu are intrare display port si as avea nevoie de un adaptor in acest sens
Complicatie inutila, hdmi 1.4 trebuie sa mearga.

#4
razor01

razor01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 01.03.2016
  • ID membru: 947,395
Nu ai citit cu atentie, am spus ca dispun de o singura iesire HDMI pe placa video, iar aceea este necesara pentru a trimite audio catre receiver. Daca aveam 2 iesiri HDMI era simplu, dar am una singura. Asa ca trebuie sa ma folosesc cumva de iesirile displayport ca sa trimit imaginea in TV.

Edited by razor01, 14 November 2017 - 03:04.


#5
kesarion111

kesarion111

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 15.06.2009
  • ID membru: 471,854
spliter hdmi si ai 2,3,4 care iesiri vrei...

#6
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,469
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud
Ala nu face ce vrea el.
@Op, ce model de placa video este?

#7
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,469
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud

View Postandreic, on 14 noiembrie 2017 - 01:05, said:

Complicatie inutila, hdmi 1.4 trebuie sa mearga.
hdmi 1.4 si 60 hz cu chroma 4.4.4? Ma indoiesc profund.

#8
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 71,520
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL
Adica 12 biti culoare (4x3) ? Pai ar fi banal... orice dvd poate sau poate nu inteleg despre ce vorbesti exact... vasta majoritate a display-urilor bazate pe led/lcd fac drithering la culori oricum...

Edited by andreic, 14 November 2017 - 08:50.


#9
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,469
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud
Adica spectru de culori, la 4:4:4 e full RGB
https://en.wikipedia...oma_subsampling

#10
razor01

razor01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 01.03.2016
  • ID membru: 947,395

View Postxeleron, on 14 noiembrie 2017 - 07:55, said:

@Op, ce model de placa video este?

Acesta este modelul exact http://www.inno3d.co...l.php?refid=284

View Postandreic, on 14 noiembrie 2017 - 08:49, said:

Adica 12 biti culoare (4x3) ? Pai ar fi banal... orice dvd poate sau poate nu inteleg despre ce vorbesti exact... vasta majoritate a display-urilor bazate pe led/lcd fac drithering la culori oricum...

Este vorba despre transmiterea rezolutiei 4k la 60 hz cu setarile de culoare RBG sau YCBCR 4.4.4 . Doar anumite cabluri sunt capabile de asa ceva.

#11
viceroy56

viceroy56

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,984
  • Înscris: 28.10.2006
  • ID membru: 105,550
  • Locație: Bucuresti
De ce nu incerci un cablu DVI-->HDMI. Ca din astea se gasesc cam peste tot.
La o simpla cautare cu gogu am gasit asta in Romanica

#12
razor01

razor01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 01.03.2016
  • ID membru: 947,395
Adaptorul ala duce 3840 x 2160 @ 30 Hz , eu am nevoie de 3840 x 2160 @ 60 hz

#13
vgabi

vgabi

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,146
  • Înscris: 07.08.2008
  • ID membru: 357,138
  • Locație: Hunedoara
Se pare că standardul DisplayPort 1.4 încă nu duce 4k/60p/444 ci doar cel viitor care va fi lansat anul ăsta.
Cît despre HDMI se pare că doar de la versiunea 2.1 în sus poate aşa ceva.
E cam complicat avînd în vedere că trebe să ai tot lanţul de componente capabil de aşa ceva.

Edited by vgabi, 15 November 2017 - 11:13.


#14
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,469
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud
Nu este adevarat,HDMI 2.0 accepta Full RGB la 4k si 60hz,si Displayport accepta 60 hz cu 4.4.4 ,DP-ul viitor introduce rate mai mari de refresh.

#15
nei-k

nei-k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,307
  • Înscris: 21.12.2006
  • ID membru: 117,857
  • Locație: Bucuresti - România

View Postrazor01, on 13 noiembrie 2017 - 23:33, said:

Momentan trimit semnal video din PC catre TV prin intermediul receiverului. Intrucat placa video dispune de o singura iesire HDMI nu pot lega separat receiverul (sunet) si TV -ul (imagine), ci trebuie sa trimit pe acelasi cablu catre receiver video si audio.

Televizorul nu știe să facă pass-trough la sunet către receiver? Lanțul corect ar fi: PC - TV - receiver

#16
razor01

razor01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 01.03.2016
  • ID membru: 947,395
Am incercat dar afecteaza calitatea sunetului, mai ales daca vreau sa urmaresc filme cu sunet bluray.

Edited by razor01, 15 November 2017 - 19:41.


#17
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,469
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud

View Postrazor01, on 15 noiembrie 2017 - 19:41, said:

Am incercat dar afecteaza calitatea sunetului, mai ales daca vreau sa urmaresc filme cu sunet bluray.
Sunet Blu-ray?

#18
razor01

razor01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 01.03.2016
  • ID membru: 947,395
adica formatele de sunet pe care le suporta exclusiv bluray-ul: DTS cu toate variantele lui, dolby atmos, etc

de asemenea afecteaza si calitatea sunetului stereo in muzica, televizorul fiind un element foarte ,,murdar'' din acest punct de vedere, este ultimul loc prin care vrei sa-ti treaca sunetul

Edited by razor01, 15 November 2017 - 23:00.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users