Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme sutitrare pe apple tv 4k

Un sfat va rog la un land rover f...

Pc pre-configured.

Exindere monitor pe un TV
 Lacul Sf.Ana

Alternativa pentru Bitlocker

Becuri LED fiabile

Afisare info website dreapta la c...
 Zgomote cuidate PC. Sa fie de la ...

Avast Safezone Browser - s-a inst...

Problema transfer fișiere pe...

Cu cat poate fi mai scumpa o casa...
 Cablu prelungire videoproiector B...

A Quiet Place - 2018

Providerii meteo Android?

Minciuni si manipulare enel
 

cablu necesar pentru 4k 60hz 4.4.4

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
razor01

razor01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 01.03.2016
Momentan trimit semnal video din PC catre TV prin intermediul receiverului. Intrucat placa video dispune de o singura iesire HDMI nu pot lega separat receiverul (sunet) si TV -ul (imagine), ci trebuie sa trimit pe acelasi cablu catre receiver video si audio.

Vreau sa folosesc un cablu display port prin care sa trimit exclusiv video catre Tv, iar HDMI va ramane in continuare pentru sunet trimis spre receiver.

Motivul este ca actuala configuratie mi-a facut o gramada de probleme, de la flicker interminabil pana la opriri enervante de o secunda a ecranului (ecran negru). Aceste probleme au incetat cand am dezctivat Chroma 4.4.4 dar asta inseamna o paleta de culor semnificativ mai saraca.

Problema este ca TV-ul nu are intrare display port si as avea nevoie de un adaptor in acest sens. Ce solutie imi recomandati?

#2
SpeedDemon

SpeedDemon

    DIY-er

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,966
  • Înscris: 18.05.2009
https://www.amazon.c...0/dp/B017BQ8I54
Asa ceva posibil sa te ajute.

#3
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 77,312
  • Înscris: 07.02.2003

View Postrazor01, on 13 noiembrie 2017 - 23:33, said:

Problema este ca TV-ul nu are intrare display port si as avea nevoie de un adaptor in acest sens
Complicatie inutila, hdmi 1.4 trebuie sa mearga.

#4
razor01

razor01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 01.03.2016
Nu ai citit cu atentie, am spus ca dispun de o singura iesire HDMI pe placa video, iar aceea este necesara pentru a trimite audio catre receiver. Daca aveam 2 iesiri HDMI era simplu, dar am una singura. Asa ca trebuie sa ma folosesc cumva de iesirile displayport ca sa trimit imaginea in TV.

Edited by razor01, 14 November 2017 - 03:04.


#5
kesarion111

kesarion111

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 15.06.2009
spliter hdmi si ai 2,3,4 care iesiri vrei...

#6
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,246
  • Înscris: 01.01.2008
Ala nu face ce vrea el.
@Op, ce model de placa video este?

#7
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,246
  • Înscris: 01.01.2008

View Postandreic, on 14 noiembrie 2017 - 01:05, said:

Complicatie inutila, hdmi 1.4 trebuie sa mearga.
hdmi 1.4 si 60 hz cu chroma 4.4.4? Ma indoiesc profund.

#8
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 77,312
  • Înscris: 07.02.2003
Adica 12 biti culoare (4x3) ? Pai ar fi banal... orice dvd poate sau poate nu inteleg despre ce vorbesti exact... vasta majoritate a display-urilor bazate pe led/lcd fac drithering la culori oricum...

Edited by andreic, 14 November 2017 - 08:50.


#9
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,246
  • Înscris: 01.01.2008
Adica spectru de culori, la 4:4:4 e full RGB
https://en.wikipedia...oma_subsampling

#10
razor01

razor01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 01.03.2016

View Postxeleron, on 14 noiembrie 2017 - 07:55, said:

@Op, ce model de placa video este?

Acesta este modelul exact http://www.inno3d.co...l.php?refid=284

View Postandreic, on 14 noiembrie 2017 - 08:49, said:

Adica 12 biti culoare (4x3) ? Pai ar fi banal... orice dvd poate sau poate nu inteleg despre ce vorbesti exact... vasta majoritate a display-urilor bazate pe led/lcd fac drithering la culori oricum...

Este vorba despre transmiterea rezolutiei 4k la 60 hz cu setarile de culoare RBG sau YCBCR 4.4.4 . Doar anumite cabluri sunt capabile de asa ceva.

#11
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,234
  • Înscris: 28.10.2006
De ce nu incerci un cablu DVI-->HDMI. Ca din astea se gasesc cam peste tot.
La o simpla cautare cu gogu am gasit asta in Romanica

#12
razor01

razor01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 01.03.2016
Adaptorul ala duce 3840 x 2160 @ 30 Hz , eu am nevoie de 3840 x 2160 @ 60 hz

#13
vgabi

vgabi

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 07.08.2008
Se pare că standardul DisplayPort 1.4 încă nu duce 4k/60p/444 ci doar cel viitor care va fi lansat anul ăsta.
Cît despre HDMI se pare că doar de la versiunea 2.1 în sus poate aşa ceva.
E cam complicat avînd în vedere că trebe să ai tot lanţul de componente capabil de aşa ceva.

Edited by vgabi, 15 November 2017 - 11:13.


#14
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,246
  • Înscris: 01.01.2008
Nu este adevarat,HDMI 2.0 accepta Full RGB la 4k si 60hz,si Displayport accepta 60 hz cu 4.4.4 ,DP-ul viitor introduce rate mai mari de refresh.

#15
nei-k

nei-k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,582
  • Înscris: 21.12.2006

View Postrazor01, on 13 noiembrie 2017 - 23:33, said:

Momentan trimit semnal video din PC catre TV prin intermediul receiverului. Intrucat placa video dispune de o singura iesire HDMI nu pot lega separat receiverul (sunet) si TV -ul (imagine), ci trebuie sa trimit pe acelasi cablu catre receiver video si audio.

Televizorul nu știe să facă pass-trough la sunet către receiver? Lanțul corect ar fi: PC - TV - receiver

#16
razor01

razor01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 01.03.2016
Am incercat dar afecteaza calitatea sunetului, mai ales daca vreau sa urmaresc filme cu sunet bluray.

Edited by razor01, 15 November 2017 - 19:41.


#17
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,246
  • Înscris: 01.01.2008

View Postrazor01, on 15 noiembrie 2017 - 19:41, said:

Am incercat dar afecteaza calitatea sunetului, mai ales daca vreau sa urmaresc filme cu sunet bluray.
Sunet Blu-ray?

#18
razor01

razor01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 01.03.2016
adica formatele de sunet pe care le suporta exclusiv bluray-ul: DTS cu toate variantele lui, dolby atmos, etc

de asemenea afecteaza si calitatea sunetului stereo in muzica, televizorul fiind un element foarte ,,murdar'' din acest punct de vedere, este ultimul loc prin care vrei sa-ti treaca sunetul

Edited by razor01, 15 November 2017 - 23:00.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate