Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme retea vodafone - convorb...

De anul viitor, inmatricularea un...

Despre natura realitatii

ITP expirat = suspendarea inmatri...
 Audi a anunțat ca va schimba denu...

o intrebare va rog ?

Gareth Emery feat. Christina - Co...

PS4 Move
 Cast to LAN TV

Windows 10 Enterprise sau LTSB ?

Retur produs cumparat din magazin

Bere facuta acasa - lipsa spatiu ...
 Doogee s60 vs Ulefone Armor 2

Portare nr de telefon de la Tec T...

Setari torrent pentru Fiberlink 1...

Caut rezervor GPL TOROIDAL interi...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

PANASONIC+TX-21PZ1P

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 07.05.2012
  • ID membru: 760,033
Bună seara,dețin un PANASONIC+TX-21PZ1P,care nu mai vrea să pornească,am următoarele tensiuni,u1-95v în loc de 123v,9v pe bara de14v,10v pe altâ ieșire de14v și7v în loc de 12v.Am verificat alimentare,amschimbat strw6753,dioda zener,electrliticii,rezistențele dau ca pe schemă a mai rămas choperul,posibi sâ fie el cauza?am scos finalul linii și am pus bec pornește se aprinde becul tare dar imediat scade u1 la70v aștept un ajutor de la voi câ eu m-am înpotmolit nu mai știu unde să mai sap.

#2
modoran

modoran

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,202
  • Înscris: 08.02.2011
  • ID membru: 663,282
Nu poate fi chopperul, vezi bucla de reactie, inclusiv optocuplorul ( daca are ).

#3
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,535
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Când tensiunea e mai mică decât normalul de obicei e dus hibridul ăla ceramic gen SE125.

Edited by mihaicozac, 13 November 2017 - 21:56.


#4
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 07.05.2012
  • ID membru: 760,033

View Postmihaicozac, on 13 noiembrie 2017 - 21:56, said:

Când tensiunea e mai mică decât normalul de obicei e dus hibridul ăla ceramic gen SE125.
Este vorba de dp125 cel marcat de mine pe schemă? dacă da se găsește de cumpărat?eu am verificat dioda și trz.par bune la aparat dar cred că mai e ceva pe plăcuța aia și nu am cum să verific,optocuplorul l-am schimbat,am întrerupt circuitul de la acel hibrid spre u1 și a crescut spre 140v,să-mi spuneți cum pot ști sigur că e acel hibrid,ce anume să măsor?  picturenu reușesc să atașez foto cu schema.

Edited by ramuser, 14 November 2017 - 06:41.


#5
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,535
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Ăla e...   prea multe piese nu are, un tranzistor, un zener, câteva rezistenţe. Dacă tensiunea sursei e prea mică sunt 2 variante: ori e tranzistorul cu pierderi ori e divizorul de rezistenţe devalorizat. Oricum trebuie schimbat cu totul, modulul nu se repară.

#6
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 07.05.2012
  • ID membru: 760,033
Am înțeles că se poate înlocui cu SE 125 eu nu am avut SE125 și am pus SE130 dar nu s-a schimbat nimic am schimbat zenerul și cei doi trz.2sc5343 și nimic aceiași tensiune,poate că nu merge înlocuit cu SE130 am verificat rezistențele și nu sânt devalorizate,spunețimi și mie  cum pot încărca o pozâ că eu nu am reușit.

Edited by ramuser, 14 November 2017 - 11:48.


#7
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,535
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Dai click pe "More reply options" şi de jos stânga alegi fişierul apoi dai "Attach this file".

Dacă nici nu alt hibrid nu pleacă măsoară tensiunea în gol, fără sarcină.
Dacă nici fără sarcină nu e suficient, trebuie verificat Q810, tensiunea în bază trebuie să fie zero. Dacă are tensiune înseamnă că primeşte comandă proastă şi e softul TV-ului de vină.

Edited by mihaicozac, 14 November 2017 - 14:18.


#8
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 07.05.2012
  • ID membru: 760,033
Am scos dioda zener d811 și u1 a revenit la125v cu hibridu scos u1este 140v,am făcut comandă de un alt strw 6753 am schimbat cu ceva zile unul defect și mă gândesc că am uitat să-l arunc și acum să-l fi luat de bun,o să verific ce mi-ați spus,mulțumesc mult de ajutor seară bună.

#9
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 07.05.2012
  • ID membru: 760,033
Bună ziua,am înlocuit din nou strw6753 și nici o schimbare,domnule mihaicozac am măsurat tr.810 și are 0,85v în bazâ sâ fie softul?dacă da puteți să atașați unul să-l schimb să văd dacă pleacă,dacă nu e de vină el ce să mai măsor?

#10
mihaicozac

mihaicozac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,535
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Comanda vine direct din integratul mare, dacă nu e softul de vină singura variantă e că e el dus.
Dump pt. modelul ăla nu am, dar sunt convins că găseşti pe net.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users