Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suntem chiar asa de necivilizati ...

Program DRPCIV

Conectarea boxelor la TV?

Just Cause 4
 Ajutor achizitionare model ram

Mini robot de bucatarie Jamie Oli...

Fortnite

UE este de acord cu noi reguli pr...
 datornici telecomunicatii

Sunet diminuat prin utilizarea un...

Sfat achizitie masina

Problema Asus K53SJ
 Problema admitere universitate

Obiectiv Tamron pentru Nikon D3200

Problema Optane Memory

valoarea unui j5 cu display dus..
 

PANASONIC+TX-21PZ1P

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.05.2012
Bună seara,dețin un PANASONIC+TX-21PZ1P,care nu mai vrea să pornească,am următoarele tensiuni,u1-95v în loc de 123v,9v pe bara de14v,10v pe altâ ieșire de14v și7v în loc de 12v.Am verificat alimentare,amschimbat strw6753,dioda zener,electrliticii,rezistențele dau ca pe schemă a mai rămas choperul,posibi sâ fie el cauza?am scos finalul linii și am pus bec pornește se aprinde becul tare dar imediat scade u1 la70v aștept un ajutor de la voi câ eu m-am înpotmolit nu mai știu unde să mai sap.

#2
modoran

modoran

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 08.02.2011
Nu poate fi chopperul, vezi bucla de reactie, inclusiv optocuplorul ( daca are ).

#3
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,612
  • Înscris: 05.12.2005
Când tensiunea e mai mică decât normalul de obicei e dus hibridul ăla ceramic gen SE125.

Edited by mihaicozac, 13 November 2017 - 21:56.


#4
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.05.2012

View Postmihaicozac, on 13 noiembrie 2017 - 21:56, said:

Când tensiunea e mai mică decât normalul de obicei e dus hibridul ăla ceramic gen SE125.
Este vorba de dp125 cel marcat de mine pe schemă? dacă da se găsește de cumpărat?eu am verificat dioda și trz.par bune la aparat dar cred că mai e ceva pe plăcuța aia și nu am cum să verific,optocuplorul l-am schimbat,am întrerupt circuitul de la acel hibrid spre u1 și a crescut spre 140v,să-mi spuneți cum pot ști sigur că e acel hibrid,ce anume să măsor?  picturenu reușesc să atașez foto cu schema.

Edited by ramuser, 14 November 2017 - 06:41.


#5
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,612
  • Înscris: 05.12.2005
Ăla e...   prea multe piese nu are, un tranzistor, un zener, câteva rezistenţe. Dacă tensiunea sursei e prea mică sunt 2 variante: ori e tranzistorul cu pierderi ori e divizorul de rezistenţe devalorizat. Oricum trebuie schimbat cu totul, modulul nu se repară.

#6
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.05.2012
Am înțeles că se poate înlocui cu SE 125 eu nu am avut SE125 și am pus SE130 dar nu s-a schimbat nimic am schimbat zenerul și cei doi trz.2sc5343 și nimic aceiași tensiune,poate că nu merge înlocuit cu SE130 am verificat rezistențele și nu sânt devalorizate,spunețimi și mie  cum pot încărca o pozâ că eu nu am reușit.

Edited by ramuser, 14 November 2017 - 11:48.


#7
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,612
  • Înscris: 05.12.2005
Dai click pe "More reply options" şi de jos stânga alegi fişierul apoi dai "Attach this file".

Dacă nici nu alt hibrid nu pleacă măsoară tensiunea în gol, fără sarcină.
Dacă nici fără sarcină nu e suficient, trebuie verificat Q810, tensiunea în bază trebuie să fie zero. Dacă are tensiune înseamnă că primeşte comandă proastă şi e softul TV-ului de vină.

Edited by mihaicozac, 14 November 2017 - 14:18.


#8
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.05.2012
Am scos dioda zener d811 și u1 a revenit la125v cu hibridu scos u1este 140v,am făcut comandă de un alt strw 6753 am schimbat cu ceva zile unul defect și mă gândesc că am uitat să-l arunc și acum să-l fi luat de bun,o să verific ce mi-ați spus,mulțumesc mult de ajutor seară bună.

#9
ramuser

ramuser

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.05.2012
Bună ziua,am înlocuit din nou strw6753 și nici o schimbare,domnule mihaicozac am măsurat tr.810 și are 0,85v în bazâ sâ fie softul?dacă da puteți să atașați unul să-l schimb să văd dacă pleacă,dacă nu e de vină el ce să mai măsor?

#10
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,612
  • Înscris: 05.12.2005
Comanda vine direct din integratul mare, dacă nu e softul de vină singura variantă e că e el dus.
Dump pt. modelul ăla nu am, dar sunt convins că găseşti pe net.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate