Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

dumnezeul biblic yhwh sursa ateismului

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
222 replies to this topic

#217
Marro

Marro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 07.08.2017

View Postsubjective, on 27 decembrie 2017 - 07:23, said:

Apologia pacatului si a vinovatiei, instrumente cu care biserica a manipulat oamenii de doua mii de ani incoace.
Lewis macar e mai ingaduitor, zice ca Dumnezeu ii va lasa IN PACE pe cei ce nu vor sa fie iertati. Altii, mai cu mot, justifica violenta, ca instrument de educatie, prin versete biblice. Ce poate fi mai trist?



Uite mai sus o mostra de gandire cu premeditare: se citeaza un fragment in care ideea este sa fii milos, sa-ti ajuti prietenii sau pe cei din jurul tau aflati in nevoie, deci sa iubesti omul care are nevoie de iubirea ta, si se extrage de acolo ceea ce ar implica vreo presupusa violenta, daca nu iubesti 'in cristosii ma-tii' lol.
Acu depinde ce intelegi prin faptul ca Dumnezeu te lasa in pace. Ca io nu cred ca vrei asta.

Ba, fii atent.
Am bagat de seama ca in universul asa exista o singur loc unde falsa dilema nu e o eroare logica. Acolo unde Dumnezeu zice ca: " Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşe"
Adica, putem deduce ca daca Dumnezeu te lasa in pace, te ia dracu. Si dupa ce te ia, o sa vezi tu un' te duce.Posted Image

View Postsubjective, on 27 decembrie 2017 - 14:26, said:

Case closed. Transmite-i si lui Marro treaba asta, la o horinca, eventual. Posted Image
Caz closet pe naiba. Hai ca cand am vreme Posted Image iti mai trimit ceva din Lewis.

Edited by Marro, 27 December 2017 - 20:18.


#218
Marro

Marro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 07.08.2017
Negrule ciresule, ia si citeste:

De-a lungul Întregii lor istorii, evreii au fost în mod constant îndepărtaţi de cultul zeilor Naturii, nu pentru că zeii Naturii erau sub toate aspectele contrari Dumnezeului Naturii, ci pentru că, în cel mai bun caz, ei erau doar asemănători, şi destinul acelei naţiuni a fost să se întoarcă de la asemănare la lucrul în sine.
  Menţionarea acelei naţiuni ne îndreaptă atenţia către una din caracteristicile istoriei creştine ce repugnă spiritului modern. Ca să fim foarte sinceri, nu ne place cîtuşi de puţin ideea de „popor ales”. Democraţi prin naştere şi educaţie, am prefera să credem că toate naţiunile şi toţi indivizii pleacă de la acelaşi nivel în căutarea lui Dumnezeu sau chiar că toate religiile sunt deopotrivă adevărate. Trebuie să admitem de la bun început că creştinismul nu face nici un fel de concesii acestui punct de vedere. El nu spune nimic despre o căutare omenească a lui Dumnezeu, ci despre ceva făcut de Dumnezeu pentru, către şi referitor la om. Iar modul în care El o face e selectiv, nedemocratic în cel mai înalt grad. După ce cunoaşterea lui Dumnezeu a fost pierdută sau estompată la scară universală, un singur om de pe pămînt (Avraam) este ales. El e separat (destul de jalnic, presupunem) de mediul său firesc, trimis într-o ţară necunoscută şi făcut strămoşul unei naţiuni căreia îi va fi dat să poarte cunoaşterea Dumnezeului adevărat. Selecţia continuă în interiorul acestei naţiuni: unii mor în deşert, alţii rămîn în Babilon. Şi procesul de selecţie merge mai departe. Devine din ce în ce mai strîns, se subţiază în cele din urmă pînă ce ajunge un singur punct strălucitor ca vîrful unei suliţe. Este o tînără evreică în rugăciune. Intreaga omenire (în măsura în care e vorba de răscumpărarea ei) s-a redus la dimensiunile sale.

   Un atare proces este foarte diferit de exigenţele sensibilităţii moderne, dar e frapant de asemănător cu ceea ce face de obicei Natura. Selectivitatea şi, o dată cu ea (trebuie să recunoaştem), o risipă enormă, este însăşi metoda ei. Doar o porţiune foarte mică dintr-un spaţiu enorm e ocupată de materie. Dintre toate stelele, poate doar foarte puţine, poate doar una, au sisteme planetare. Dintre planetele sistemului nostru probabil una singură găzduieşte viaţă organică. în transmiterea vieţii organice, sunt emişi nenumăraţi spermatozoizi şi seminţe: doar cîţiva sunt aleşi pentru onoarea fertilităţii. Dintre toate speciile, una singură este raţională. în cadrul acelei specii numai cîţiva indivizi ating excelenţa frumuseţii, forţei sau inteligenţei....."

Sper ca nu te repezi sa tragi concluzii anapoda. Ar trebui sa ai macar disponibilitatea de a citi contextul de unde a fost luata bucata asta. Iar Mario te poate ajuta.
Mario are dreptate cand se refera la faptul ca evreii "l-au perceput greșit pe Dumnezeu" , dar numai in sensul ideii ca Domnul " ...a venit la ai Sai si ai Sai nu l-au primit".
In rest, trebuie sa mai cititi amandoi

".... Căci dacă examinăm selectivitatea atribuită de creştini lui Dumnezeu, nu găsim în ea nici urmă de acel „favoritism” de care ne era teamă. Oamenii „aleşi” sunt aleşi nu de dragul lor (categoric nu pentru propria lor cinste sau plăcere), ci de dragul celor nealeşi. Lui Avraam i se spune că „în sămînţa lui” (poporul ales) „toate popoarele vor fi binecuvîntate”. Naţiunea aceea a fost aleasă ca să poarte o povară grea. Suferinţele lor sunt mari, dar, aşa cum a recunoscut Isaia, ele îi vindecă pe alţii. Asupra Femeii alese în cele din urmă se pogoară extremul abis al supliciului matern. Fiul Ei, Dumnezeul întrupat, este un „om al durerilor”; singurul Om întru care a coborît Divinitatea, Omul unic care poate fi adorat în mod legitim este cu precădere menit suferinţei."

Edited by Marro, 27 December 2017 - 21:04.


#219
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,869
  • Înscris: 17.04.2016

View Postsubjective, on 27 decembrie 2017 - 14:35, said:

Caderea adamica e un mit, fara nici o legatura cu teoria evolutiei.

Ai devenit Dumnezeu și asta-i prima lege de pe tablele tale? Nu?! Atunci nu mai da sentințe fără explicația corespunzătoare.

View Postsubjective, on 27 decembrie 2017 - 13:42, said:

Dar ne departam de subiect. Sa zicem ca violenta lui yahve e indispensabila. Natura intreaga e un cerc in care violenta si armonia se completeaza. Asta sa fie Creatia?


De fapt lumea aceasta este doar un singur fruct al Creației (și ea are mii) și o buclă a timpului. Suntem urmașii lui Adam și, vrând-nevrând, trebuie să epuizăm cunoașterea binelui și răului. De aceea, în pilda cu bogatul nemilostiv și săracul Lazăr, părintele Avraam îi spune bogatului nemilostiv:

Luca 16:25 ‘Fiule’, i-a răspuns Avraam, ‘adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum, aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit.

După cum se vede, nu este nici o referire la vinovăție sau nevinovăție, la merite sau nemerite. Pur și simplu fiecare trebuia să cunoască atât binele, cât și răul. Iar din bucla aceasta se iese doar prin Hristos. Altă cale, nu există! Și intră cine vrea pe această Ușă (care este Hristos), ca să iasă din buclă, iar cine se încăpățânează să creadă că știe el ceva mai bine decât Hristos, rămâne veșnic captiv în această buclă.

Edited by Dorel666, 27 December 2017 - 21:21.


#220
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostShade_Wo, on 27 decembrie 2017 - 18:59, said:

Inflația, dacă s-a întâmplat, chiar a fost finită în timp și spațiu, în Universul ăsta cel puțin. Inflația s-a terminat, iar Universul ăsta chiar este finit în timp (înapoi), spațiu și cantitate de materie / energie. Nu văd saltul logic la Creator. Nici nu am luat în considerare că, orice model de inflație am aplica (există multe), este greu să evităm apariția conceptului de Multivers, care explică formarea Universului prezent ca unul din mai multe și tot din cauze materiale.
Nu-l vezi, pentru că nu-ți pui problema originii inflației. Conceptul de Multivers nu explică nimic, doar ne spune că universul nostru nu este singular.

View PostShade_Wo, on 27 decembrie 2017 - 18:59, said:

Legile științei, ale Naturii de fapt definesc proprietățile materiei. Într-un univers material, acestea sunt necesare. Noi nu cunoaștem decât un singur Univers, care este material. Să afirmi că este ordonat este o tautologie: nu poate fi altfel.

Dacă încercă să imaginezi măcar un Univers fără legi, n-o să poți.
Altul care nu e atent la implicațiile logice. Ia recitește dumneata răspunsul meu, până înțelegi ce am vrut să zic, bine?

View PostMarro, on 27 decembrie 2017 - 20:42, said:

Sper ca nu te repezi sa tragi concluzii anapoda. Ar trebui sa ai macar disponibilitatea de a citi contextul de unde a fost luata bucata asta. Iar Mario te poate ajuta.
Mario are dreptate cand se refera la faptul ca evreii "l-au perceput greșit pe Dumnezeu" , dar numai in sensul ideii ca Domnul " ...a venit la ai Sai si ai Sai nu l-au primit".
O completare: când am spus că evreii L-au perceput greșit pe Dumnezeu, nu m-am referit că L-au perceput în totalitate greșit, ci doar pe alocuri. Posted Image

38. Aţi auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte".
39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.
...
43. Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău".
44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,
45. Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.
46. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru?
47. Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru?
48. Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este.

Edited by mario_bril, 27 December 2017 - 22:11.


#221
Shade_Wo

Shade_Wo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 776
  • Înscris: 07.09.2006

View Postmario_bril, on 27 decembrie 2017 - 22:09, said:

Nu-l vezi, pentru că nu-ți pui problema originii inflației. Conceptul de Multivers nu explică nimic, doar ne spune că universul nostru nu este singular.
Originea inflației o explică diversele teorii ale inflației. Ipoteza creației nu explică absolut nimic.


View Postmario_bril, on 27 decembrie 2017 - 22:09, said:

Altul care nu e atent la implicațiile logice. Ia recitește dumneata răspunsul meu, până înțelegi ce am vrut să zic, bine?
Sincer, nu [prea] mă interesează ce ai vrut să zici, și m-am săturat de rebus. Fraza mea are înțeles și fără a fi o replică, încearcă să o combați:

Legile științei, ale Naturii de fapt definesc proprietățile materiei. Într-un univers material, acestea sunt necesare. Noi nu cunoaștem decât un singur Univers, care este material. Să afirmi că este ordonat este o tautologie: nu poate fi altfel. Dacă încerci să imaginezi măcar un Univers fără legi, n-o să poți.

Mai exact, ordinea Universului nu implică nici un Creator.

Edited by Shade_Wo, 27 December 2017 - 23:01.


#222
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostShade_Wo, on 27 decembrie 2017 - 22:42, said:

Originea inflației o explică diversele teorii ale inflației.
Nu explică nicio origine, nu știu de unde ai auzit dumneata aiureala asta.

#223
Marro

Marro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 07.08.2017

View Postmario_bril, on 27 decembrie 2017 - 22:09, said:

O completare: când am spus că evreii L-au perceput greșit pe Dumnezeu, nu m-am referit că L-au perceput în totalitate greșit, ci doar pe alocuri. Posted Image

38. Aţi auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte".
39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.
Sunt de acord. Asta este si sensul din ev dupa Ioan.
A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. 12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;. 13. născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate