Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior
 ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 

Mivarom SRL - practici ilegale?

- - - - -
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#73
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,503
  • Înscris: 02.09.2006

View Postdexterash, on 08 noiembrie 2017 - 23:33, said:

1. Nu's niciunul Arduino Nano - dar, deh, cine sa ii traga la raspundere/boicoteze pe chinezi? In primul rand, ai CP2102/CH430/care o mai fi pe seriala in loc de FT232. Sau LMul stabilizator inlocuit cu AMS/altul. Deci "Nano", dar nu prea. "Sub forma de nano" sau "compatibil nano" ar fi termenii ok. In plus, ar fi trebuit sa se cheme GDuino, HDuino, TYTYDuino - orice altceva, numai nu Arduino (marca inregistrata) - din nou, bucuria chinezilor ca lumea* nu face diferenta si ii baga in aceeasi oala cu cretinii aia de au inventat, muncit la si sustinut toata treaba cu Arduino. Iar altii beneficiaza moca de munca lor. Dar, hei, Romania si romanii, nu? Aceeasi care tipa ca nu's platiti, in timp ce ei nu platesc munca altora.

2. Foarte bine ca merg - nu am zis ca 100% nu merg. Eu stiu care nu au mers. Asa, si? Asta'i riscul.

Putem discuta la infinit pe tema asta - mai ales sa vedem ca la fiecare argument mai apare cate o "romaneasca". Nimic nou sub soare!

*Ma refer la lumea ignoranta, indiferenta sau slab...informata (ca sa nu zic slab educata).
Desigur si vopseaua de pe cablaj este de la alt producator decit cel original! Draguta, lasa-ma! eu m-am adresat celor care stiu despre ce e vorba si nu se apuca sa numere foile din placinta. putea sa fie realizat si cu cdb-uri, isi fac datoria!

Firma la care lucrez a cumparat si cumpara ion fiecare an echipamaente si componenete electronice cit nu cumpara unii toata viata (ca sa nu zic direct de tine) asa ca am pretentia ca stiu mai bine cum stau produsele chinezesti dpdv calitativ.
Ca cei care incerca sa vinda in tara cu adaos de 3000% o iau in mare parte in brate, vorba ta, asta-i riscul!

iar chestia ca mai pot fi si cu probleme printre chinezarii e fix pix. Este la fel si la marile branduri, de aia au service-uri care nu stau deloc goale! iar la vinzarile
chinezilor procentul se defecte este foarte redus, chiar uimitor de mic.

P.S. Te iei prea in serios!

View Postzzhunt, on 09 noiembrie 2017 - 10:51, said:

Puișor fix aceiași telecomanda era.
A venit în 2 săptămâni.

10 lei taxa de ambalaj + 15 transportul

Ăștia cereau 10 lei că sa o lăsăm inveleasca într-o hârtie și să scrie adresa pe ea.


Așa am preferat alixpress tot într-un plic a venit și ce să vezi și merge foarte bine.
Sincer, singura chestie defecta luata in toti anii de cind este Mivarom pe piata a fost o telecomanda de 5 lei. S-au oferit sa o inlocuiasca dar era prea pierdere de timp sa o trimit inapoi si sa astept alta asa ca am luat una de la un coleg care mai face inca depanare tv. Si care tot de la ei cumpara.

Pentru cei care inca nu stiu: s-a cam tyerminat perioada de haiducie, nu se mai trimit pachete cu cartofi sau altceva decit ai comandat, iar calitatea chinezariilor din ultimii ani este foarte buna. zic chinezatii ca asa ne-am obisnuit, altfel nici marii distribuitori pomeniti mai sus nu le importa de pe marte, sint din aceleasi loturi ca cele de pe Ali sau Ebay.

#74
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Impunerea unei comenzi minime e ilegală cf. Legii 296/2004

ART. 10
Este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs, de cumpărarea unei cantităţi impuse sau de cumpărarea concomitentă a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisă prestarea unui serviciu către consumator, condiţionată de prestarea altui serviciu sau de cumpărarea unui produs.

Taxa de procesare, pentru comenzile sub 100 lei este legală. Cheltuielile de transport sau de pregătirea coletului sunt la latitudinea comerciantului.

Acum, vorbind strict practic, ignorând aspectul legislativ, e cam panaramă să faci colet, să scrii eticheta, să chemi curierul, să-l înregistrezi, faci factură, înregistrezi factură, pentru un produs de 50 de bani, pentru care tu ai profit 20 de bani. Ai 30 de comenzi de-astea într-o zi, faci profit 6 lei, pe ele, în condițiile în care angajatul care le-a pregătit a muncit destul de mult. Ajunge să fie mai scump plicul decât produsul.

#75
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Postzzhunt, on 09 noiembrie 2017 - 10:51, said:

Puișor fix aceiași telecomanda era.
A venit în 2 săptămâni.
Ouț din baterii de gaini crescute la sol (adică un fel de puișor care n'a vazut lumina zilei), ai primit aceleasi servicii ca in Romania? Ti-a venit in 48-72 de ore? Poti sa o returnezi in 30 de zile fara motive? Ai aceleasi drepturi? Traiesti/mananci din ceea ce se plateste/cum se plateste in China? Iti place si visezi sa te umilesti pentru un castron de orez la Partidul Comunist chinez, asa cum fac unii vanzatori de pe AliExpress?

N'are careva ceva cu pomanagii si cei care se uita si la ultimul leut (pentru ca nu sunt in stare sa castige mai mult sau sa faca mai mult), dar asta nu inseamna ca toti tre' sa fie egali si sa traiasca din pomana in pomana, doar ca sa satisfaca foamea altora...

Consideri si tu, ca nea' Ion (si nu numai), ilegal faptul ca nu ti-ai permis o telecomanda din Romania? Sau 10 rezistori? Sau cum vine asta? Ca idee, a fi sarac nu este ilegal (momentan). A atenta la averea altuia este ilegal (sunt altii care o pot face, legal, dar cetateanu' nu are dreptul). Valabil si pentru Nea' Ion (repet: sa nu cumva sa reuseasca Mivarom sa demonstreze ca i-ai stricat imaginea prin acest thread ca ai de munca... si ceva nopti de nesomn - pe bune si conform legilor pe care le-ai invocat fara sa le cunosti).

View Posttytysor, on 09 noiembrie 2017 - 13:03, said:

Firma la care lucrez a cumparat si cumpara ion fiecare an echipamaente si componenete electronice cit nu cumpara unii toata viata (ca sa nu zic direct de tine) asa ca am pretentia ca stiu mai bine cum stau produsele chinezesti dpdv calitativ.
Ca tot a fost TFN facut de CCIR aseara, ia zi, care'i firma aia de cumpara chinezesti, la care lucrezi, de rupe si face performanta folosindu-se de copiile ilegale dupa munca altora? E prin top? Sau e la "mh, avem si noi ceva treaba in piata"?
Si care'ti permite sa vorbesti in numele ei si sa ma judeci, in timp ce esti oripilat de supravegherea angajatilor?

Pretentii avem toti... realitatea, in schimb, ii bate pe [mult prea] multi romani. De'i indoaie si'i claseaza la curu' tuturor clasamentelor pozitive si in topul clasamentelor negative din Europa... Da' ei au pretentii si idealuri chinezo-comunisto-socialiste.

P.S. Nu de alta, dar incerc sa fac un anuar al companiilor si angajatilor pentru care ciordeala si comunismul este inca o virtute. Chiar avem un proiect prin Iasi pe tema asta.

Edited by dexterash, 10 November 2017 - 05:54.


#76
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,503
  • Înscris: 02.09.2006
nu mai stiu, ti-am zis ca te iei prea in serios??

#77
misike1

misike1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 619
  • Înscris: 07.11.2010
Buna ziua
A reusit cineva sa ia legatura telefonic sau prin mail cu cei de la Mivarom?
Eu incerc sa-i contactez pe toate cele 4 numere afisate pe site si nu raspunde nimeni niciodata.

Edited by misike1, 02 April 2019 - 11:58.


#78
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,837
  • Înscris: 26.02.2010
Raspund mai greu, odata m-am certat cu ei, ca nu vroiau sa inregistreze o comanda.

#79
cristi_74

cristi_74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 419
  • Înscris: 05.03.2011
Noutati:comanda minima la ShitAROM(mivarom) este mai nou de 300RON pt persoane fizice.Cred ca in banii astia iti fac si o clanta.Intelegeam daca puneau 50....pana la 100RON,dar 300!!!!Cred ca au facut o miscare proasta,clientii migreaza la tehnoelectric,conex.........

#80
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
Niste bulangii. Nu mai comandați nimic. Falimentul ii mănâncă. Am comandat acu 3 ani de la ei ceva. Mergeți la Maica Domnului că găsiți de toate.

#81
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
Culmea e ca inca au o gramada de clienti care se uita pe site.

Am avut si eu nevoie de niste potentiometre si semireglabile (care la ei sunt intr-adevar mai ieftine ca la altii) si am constatat treaba cu 300 lei-ul. Cum nu aveam incotro, ca potentiometrele si etc nu treceau de 150, ma apuc sa mai bag un ochi ici-colo.
Colac peste pupaza, m-a pus dracu sa iau si produse care ar fi putut fi proaste. Si cum legea fundamentala a lui Murphy spune stim noi ce, exact asa s-a si intamplat.

TNY280 - ieftin, asa ca am luat 10 buc ca tot voiam sa fac niste surse de vreo 25W.
S-a dovedit a fi intr-adevar TNY, dar afara-i vopsit gardu... inauntru e TNY274 sau 275. Clar 280 nu e, ca intra in protectie la vreo 0.3A curent de drena. Daca-i pun condensatorul ala de 10uF pe pinul BP/M, urca la 0,42-0,43A max dar se-ncinge ca dracu. Oricum nu merge.. Zic: dracu, sunt eu prost? si caut prin cutii, gasesc un TNY278 si-l infig in locul celui de la Mivarom. Porneste camiloiul.... Merge perfect. Deci rahatul de la Mivarom e FAKE.

Masor condensatoarele (ca am luat si de-alea cateva, diverse valori, sa fie-acolo)
Toate au capacitatea de pe eticheta, aproximativ (un pic mai putin, dar nu conteaza). In schimb ESR-ul e dezastruos, de 5-10 ori mai mare decat la condensatoare similare (fara pretentii) cumparate in anii trecuti de la Comet (Fujicon-uri) sau TME . Ma frige o banuiala si ma apuc sa le pun la o sursa de tensiune mare sa vad daca urca la cat scrie pe ele. Pe dracu, deja la jumatate din tensiunea nominala curentul de fuga creste mult peste 1mA, apoi incepe sa scada, pe masura ce trece timpul. Dar nu pot sa trec de 2/3 - 3/4 din tensiunea de pe eticheta. Curentul nu vrea sa mai scada, nici in ore intregi. Sunt FAKE.

Fludor (pt ca stiu ca poate fi prost, iau doar 100 gr pe un mosor.
Vine coletul cantaresc mosorul de fludor: 100 grame. Brutto. Adica platit si plastic tot la pret de fludor.

Nimic de zis, au fost si produse ok sau aproape ok la calitate, conform asteptarilor, de ex semireglabilii aia, etc, cam 2/3. Adica per ansamblu am iesit la bani ca si cum as fi luat intre Comet si TME (TME are preturi mult mai mari in general in ultimul timp, s-au scumpit ceva de speriat).

Dar daca aveam neaparat nevoie tocmai de produsele alea proaste? O luam in barba?? O luaaaam.

#82
holver

holver

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 22.10.2008
nu pot vinde oricum chiar daca sunt on line iar pretul final trebuie sa aibe in el incluse toate taxele asa ca da faceti plangeri la opc daca au timp opc ul pot da amenzi si sa le faca niste gauri in buget ..daca pretul unui produs e 30 de lei fara transport iar transportul mai costa 15 lei sunt obligati sa afiseze pretul final adica 45 de lei...asa e legea!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate