Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Cum ar fi aratat Romania fara Ceausescu?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
158 replies to this topic

#37
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Cam ca Grecia sau Portugalia, poate puutin mai bine.

Si sa nu uit, nu am fi depasit 10 mil de locuitori!

Nu ar fi existat municipii fantoma gen Calarasi sau Slobozia facute artificial, nu ar fi existat orase muncitoresti mono-industriale. Bucurestiul ar fi fost un oras frumos cu 800.000, maxim 1 milion de locuitori. Ar mai fi fost vreo 4-5 orase cu putin peste 200k locuitori. Cele mai multe orase mari ar fi avut intre 50 si 150k locuitori.
Satele ar fi aratat 100% altfel si ar fi avut peste 60% din populatie.
Migratia din ultimii 20 de ani ar fi aparut fix in anii de boom demografic, prin anii 70-80.

Edited by underb, 04 November 2017 - 10:55.


#38
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Fara ceausescu probabil si acum aveam paie pe acoperisurile caselor....cum aveam inainte de Dej
Ceausescu a ridicat tara foarte mult.....daca facea o jonglare de putere cu Nicu Ceausescu acum eram departe....Nicu avea o alta viziune mai libertina aproape de democratie,gen yugoslavia

Edited by I2O, 04 November 2017 - 11:28.


#39
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

 iulian160380, on 04 noiembrie 2017 - 06:53, said:

TREBUIE sa fii "retard" sa crezi ca Romania acum o duce mai bine decat pe vremea lu' Ceausescu.... cum dracu poti sa o duci mai bine cand esti jefuit?... iar cine critica acele vremuri sunt doar simple "haimanale" manipulatoare de oameni si mancatoare de rahat la adresa acelui regim, carora nici atunci nici acum nu le place munca dovada "carierele" lor sunt ca un rahat... put de la 2 metrii ca n-au un an vechime in campul muncii si batea regimu' lu' Ceausescu la ei ca la sacu de box ca de muncit nu munceau, rahat mancau si se tineau numai de porcarii... ceea ce fac si acum daca ajung la putere... toata scursura comunista a ajuns la putere

Trebuie să fii prost să zici că pe vremea lui Ceașcă, când 90% din popor murea de foame ca să trăiască nomenclatura bine, se trăia mai bine decât în prezent.
Trebuie să fii prost să zici că cu 2 ore de tv, cu apă caldă cu porția, cu obligația de a avea dacie și atât, cu faptul că era închis în România și nu puteai ieși afară, e mai bine decât acuma când ești liber să faci ce vrei, acuma dacă vrei te duci în Columbia și îți dai cu cocaină până mori de fericire.
Trebuie să fii tare prost să consideri asasinii poporului român, asasinii elitei românești ca fiind mari români care au dezvoltat România.

 iulian160380, on 04 noiembrie 2017 - 08:08, said:

In mintea ta... si aia bolnava... am fost sclav...si n-a fost nimeni sclav in comunism din moment ce era platit pentru munca depusa.... Da' ce stii ce-i ala sclavagismu'...il folosesti DOAR ca sa jignesti un om fara sa aduci argumente solide. Atunci se traia mult mai bine si mai sanatos ca acum, aveai siguranta pe strazi si in viata de zi cu zi. Acum,romanul, este doar o simpla sluga "ascultata" si urmarita si-n gaura de sarpe platitoare de taxe si impozite sluga la patron de dimineata pana seara

Realitatea o vezi chiar tu... platesti toata ziua taxe, amenzi, accize si impozite si nu vezi ca se schimba nimic in Romania in timp ce averile altora cresc de la o zi la alta. Te bucuri ca ai curent toata ziua, sute de programe pe cablu, internet si telefonie la discretie, tone de mancare in magazine si alte exemple care-l fac pe roman si acum sa urasca comunismul....  in schimb te-ai intrebat vreodata unde-ti vezi cariera si situatia ta financiara peste 1 an de zile in aceasta "siguranta" falsa oferita de capitalism?

Daca maine vin rusii si ne baga iar un regim comunist.... pai in plm... isi pun aia mainile in cap cand vad ce gasesc aici... cred ca le ia vreo 100 de ani de data asta ca sa aduca Romania iar la situatia economica din 89. In anii 40 barem au avut ce sa fure au luat tezauru.,.. acum ce dracu sa mai fure din Romania... gaura din coorul romanilor... ca o sa ajungem ca ramele sa ne ascundem in pamant ca or sa ne puna astia si taxe si accize pe aer daca vrei sa stai la suprafata... ca deja taxa pe apa de ploaie exista de mult ca sa te poti ascunde intr-o apa

Și în afară de idei superficiale și argumente pe care le auzi în tramvai de la bătânii de 80 de ani care ciordeau din fabircile comuniste, mai ai ceva?

 rosix, on 04 noiembrie 2017 - 09:10, said:

Cei care ati citit cu atentie istoria, ati aflat ca, atunci cand au venit comunistii la putere, Romania era intr-un hal de saracie fara precedent. Iesirea tarii din foame, mai ales la nivel de muncitori si tarani, s-a facut cu eforturi si avant muncitoresc colosale, care numai intr-un astfel de regim ar fi fost posibile. intr-un regim capitalist, nefocalizat pe investitii majore (cum este cel din prezent), patura de jos, ramanea la nivel de opinca, puteti fi siguri de asta.  Regimul comunist a asigurat si paturii sarace o sansa de a se desprinde cat de cat de saracie. Multi munictori si tarani locuiesc in prezent la bloc, tocmai pentru ca i-a scos comunismul din bordeie, le-a dat un loc de munca, un apartament, i-a mutat la oras. Industrializare agriculturii tot atunci a avut loc. Pana atunci se ara, la greu, cu carul cu boi si se semana manual.

Lasă că trăiesc acuma bine mersi în orașele muncitorești falimentare unde trăiesc toți în cutii de chibrituri de zici că sunt prin Chernobyl.
Într-un regim capitalist, ieșirea din sărăcie s-ar fi făcut treptat, prin competiție și prin logica naturii, nu prin constuirea de fabrici și orașe muncitorești în câmp, unde chiar dacă se mergea pe minus se dădea de lucru la proști ca să se simtă și ei folositori societății.

 rosix, on 04 noiembrie 2017 - 10:05, said:

Daca ar fi fost capitalism, experienta ne arata investitii ZERO in zonele sarace. In 30 de ani de capitalism post-comunist, impostorii care s-au perindat pe la conducerea Romaniei au facut doar jocul unor puteri si interese straine, luand mai degraba decizii in favoarea corporatiilor decat in favoarea poporului.


Ce legătură are 1990, unde tot gunoaiele comuniste și securiștii au ajuns la conducere cu ce s-ar fi întâmplat într-o Românie capitalistă după 45?
De unde știi tu ce premier ar fi venit și ce idei de reformă ar fi avut? Pe ce te asiguri? Crezi că prin alte țări nu era o sărăcie lucie? Tu știi cum arăta Irlanda? Erau vai de capul lor, erau mai săraci ca românii, o insulă depopulată și uite că n-au avut nevoie de șobolani roșii ca să se dezvolte.

Asta e din Irlanda, nu din Bărăgan

[ https://i.pinimg.com/originals/1d/eb/60/1deb60f6305f8360f3eb0c0816ca3b2c.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.maggieblanck.com/Mayopages/ImagesM07/020707a2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Velaxa, 04 November 2017 - 11:40.


#40
vbn

vbn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 340
  • Înscris: 21.07.2017
Nu confundati comunismu cu ceausescu care era un dictator, adevaratu comunism e in China care va fi prima cea mai dezvoltata tara din lume si daca ne amintim unde erau acum 30 ani erau mai saraci ca africani.

Edited by vbn, 04 November 2017 - 11:43.


#41
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

 vbn, on 04 noiembrie 2017 - 11:41, said:

Nu confundati comunismu cu ceausescu care era un dictator, adevaratu comunism e in China care va fi prima cea mai dezvoltata tara din lume si daca ne amintim unde era acum 30 ani erau mai saraci ca africani.

Păi ăia sunt mai mult capitaliști decât comuniști, cum sunt ăia adevărați comuniști?
Cum să fie adevărați comuniști când jumătate de China trăiește în orașe super dezvoltate și cealaltă jumătate e vai de capul ei?
Cum să fie adevărați comuniști dacă o mare parte din economia lor stă prin ciordirea de idei capitaliste și vinderea acestor idei fără licență prin lume?

[ http://www.funcage.com/blog/wp-content/uploads/2011/06/shanzhai20.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://www.imbalife.com/media/image/2015/07/12/1-FakeCompanies_China.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Velaxa, 04 November 2017 - 11:44.


#42
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
ma apuca greata cand vad pe unii care slavesc "regimul ceausescu"
eram copil pe atunci,mai bine zis copil-sclav, ne incarcau in vagoane de puscariasi sau camioane cu prelata, mergeam pe camp la cules struguri, mere, piersici, alune de pamant, cartofi, sfecla, la plantat ardei pe frig si ploaie cumplita, nu avea importanta.. de cules porumbi am scapat, eram prea mic
nu ii pasa nimanui ca se imbolnaveau copii, unii au si murit de "la o raceala", nici o paguba..
apoi crescut viermi de matase, adunat fier vechi sau hartie, sa facem planul.. de unde atata hartie si fier?? sa fi vazut atunci spagi in natura contra cartoane
bataie la palme cu aratatorul de la harta era ceva absolut normal, la fel si fracturile de degete sau capete sparte

teme la lumina lumnarii am facut ani in sir, am evoluat apoi la lampa cu gaz, motorina nu exista oricum
apa calda si caldura .. Posted Image  aia e pentru capitalisti, nu ?

mancare?? eu am fost un fericit cu bunici la tara, dar altii traiau cu ciorba de frunze si carne doar de sarbatori
cozi la orice, o sticla cu lapte era o moneda mult mai pretioasa decat hartia aceea albastra cu balcescu pe ea

si nu stiu ce ii opreste pe imbuibatii care plang acum dupa comunism sa traiasca la fel
e foarte simplu sa renunte la telefon, televizor, masina, apa calda si caldura, haine scumpe.. mancare cat sa nu moara de foame
sa foloseasca curentul electric doar cateva ore pe zi, internet desfintat, fara mall sau excursii in straintate, mers doar la mare la noi (cu trenul, nu cu masina inexistenta pe atunci)
si o sa constate uimire ca 2000 de lei pe luna ajung sa tina si nevasta si copii, sa vezi surpriza!

#43
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/GzVRZPgThZ8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#44
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Ca sa va dati seama ca dezvoltarea capitalsita, post 89, este o tzeapa, uitati-va la avansul incredibil al datorie externe. Ce se vede de pe urma ei in tara?  Va spun eu - aproape nimic.  Doar escrocheriile infractorilor politici. Cum sa ai datorie publica externa de 70 miliarde de euro in doar 30 de ani si sa nu se vada nimic de pe urma ei?  Nu inseamna oare ca ai mancat pe datorie ??
http://www.zf.ro/ban...n-2017-16693415

Iar in articolul de mai jos, un alt exemplu de capitalism in tarile sarace (Republica Moldova):
Cum să furi un miliard și să-ți condamni poporul la 25 de ani de sărăcie
http://www.capital.r...i-condamni.html

Apropo, in caz ca nu stiati, ultimele alegeri au fost castigate de pesede tot pe datorie (mancare pe datorie data la popor, hrana cumparata de la magazin pe caiet).

Edited by rosix, 04 November 2017 - 11:52.


#45
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012
Ce bine se trăia pe vremea aia, doar "retarzii" (așa ne consideră colegul) susțin că în prezent e mult mai bine decât pe vremea când copii erau omorâți fără milă, când avortul era ilegal, unde dacă voiai să deschizi gura era băgat la pârnaie, unde erai închis la tine în țară, unde dacă te manifestai mai diferit erai băgat în dubă unde omul pur și simplu nu avea viață.
Dar da, doar oamenii superficiali, egoiști și care se mulțumesc cu o bugată de pâine și cărora le este frică de concurența dată de capitalism pot să spună că șobolanii roșii au adus prosperitate în România

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bvL_DGjGuhA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#46
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

 aeon, on 04 noiembrie 2017 - 11:47, said:


eram copil pe atunci,mai bine zis copil-sclav, ne incarcau in vagoane de puscariasi sau camioane cu prelata, mergeam pe camp la cules struguri, mere, piersici, alune de pamant, cartofi,
Acum regimul te imbarca in autobuz si te trimite la multinationala....tot sclav esti,numai ca un sclav dispensabil

#47
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,111
  • Înscris: 30.04.2007

 vbn, on 04 noiembrie 2017 - 11:41, said:

Nu confundati comunismu cu ceausescu care era un dictator, adevaratu comunism e in China care va fi prima cea mai dezvoltata tara din lume si daca ne amintim unde erau acum 30 ani erau mai saraci ca africani.
nu confunda socialismul cu comunismul .. chiar daca "forta politicatoare, centrul vital al natiunii" se numeste partid casta nu inseamna ca in tara respectiva este o societate comunista. comunism pur, adevarat, nu a existat decit in comuna pnde toate bunurile erau impartite egal, si in star treck ..

#48
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

 rosix, on 04 noiembrie 2017 - 11:51, said:

Ca sa va dati seama ca dezvoltarea capitalsita, post 89, este o tzeapa, uitati-va la avansul incredibil al datorie externe. Ce se vede de pe urma ei in tara?  


Cele mai dezvoltate țări au cele mai mari datorii, o țară care acumulează datorii și primește credite, înseamnă că este o țară care este de încredere în fața creditorilor. Simplu...
[ https://i.imgur.com/aApP9K5.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://1.bp.blogspot.com/_nSTO-vZpSgc/TOB2YTxBYLI/AAAAAAAAJvc/qD5B04aYUCk/s1600/Global%2BDebt%2BImap.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Acuma depinde și ce faci cu datoria, dacă crești doar salariile ca și grecii, e normal să vină falimentul. Este o diferență între creștere economică și dezvoltare economică.
Deci da, asta cu datoria externă, este o propagandă comunistă prin care se speria populația și se încerca în a se găsi un motiv pentru care Ceaușescu era nevoit să producă un genocid , prin raționalizarea alimentelor.

Edited by Velaxa, 04 November 2017 - 11:57.


#49
vbn

vbn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 340
  • Înscris: 21.07.2017

 Velaxa, on 04 noiembrie 2017 - 11:44, said:

Păi ăia sunt mai mult capitaliști decât comuniști, cum sunt ăia adevărați comuniști?
Cum să fie adevărați comuniști când jumătate de China trăiește în orașe super dezvoltate și cealaltă jumătate e vai de capul ei?
Cum să fie adevărați comuniști dacă o mare parte din economia lor stă prin ciordirea de idei capitaliste și vinderea acestor idei fără licență prin lume?

[ http://www.funcage.com/blog/wp-content/uploads/2011/06/shanzhai20.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://www.imbalife.com/media/image/2015/07/12/1-FakeCompanies_China.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Si atunci de ce conduce tara partidu comunist daca sint capitalisti, partea saraca sint aia religosi.

#50
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Fiecare partid care candideaza nu ar trebui acceptat pe listele de vot decat daca isi asuma public reducerea datoriei externe cu 10% intr-un mandat electoral, pentru ca despre asta este vorba - reducerea sclaviei fata de camatarii financiari internationali.

#51
jokerkroker

jokerkroker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 03.11.2017

 r_murphy, on 04 noiembrie 2017 - 09:50, said:

nu poti pune intrebarea sata fara sa specifici ce ar fi fost in jurul romaniei. o enclava capitalista intr-o mare comunista, in coasta rusiei, chiar si pentru cel mai anticomunist anticomunist este greu de crezut.  
Sa presupunem ca rusilor le era efectiv sila de romani si se multumeau cu resursele furate de la vecinii nostri. Sau pur si simplu nu am fi trecut Prutul la comanda lui Hitler.  

Romania avea soarta Greciei de a se alatura lumii libere daca Churchill si FDR s-ar fi interesat   sa asigure pentru NATO    o iesire strategica la Marea Neagra .

#52
sandy76

sandy76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,058
  • Înscris: 20.10.2008

 aeon, on 04 noiembrie 2017 - 11:47, said:

ma apuca greata cand vad pe unii care slavesc "regimul ceausescu"
eram copil pe atunci,mai bine zis copil-sclav, ne incarcau in vagoane de puscariasi sau camioane cu

Aici exagerezi, de unde stii cum aratau vagoanele alea?

prelata, mergeam pe camp la cules struguri, mere, piersici, alune de pamant, cartofi, sfecla, la plantat ardei pe frig si ploaie cumplita, nu avea importanta..

Am fost o data 2 saptamani in cantonament la Valea Calugareasca!

de cules porumbi am scapat, eram prea mic

Nu am prestat dar au fost cei din ciclul 1 in armata, io am bagat la garda cat "calul lu Berila".

nu ii pasa nimanui ca se imbolnaveau copii, unii au si murit de "la o raceala", nici o paguba..
apoi crescut viermi de matase, adunat fier vechi sau hartie, sa facem planul.. de unde atata hartie si fier?? sa fi vazut atunci spagi in natura contra cartoane

Asta cu viermii de matase era la scoala prin a 8-a,(1976) la fel cu fierul si hartia!
Am vazut odata o sina de cale ferata abandonata linga calea ferata si am spus si altora sa mergem sa o luam ca facem planul cu ea (avea vreo 4 m) ca sa transportam sina mai lejer pana la scoala am pus-o pe calea ferata si am  tras-o usor cu sfori de ambele capete mai bine de 1km.
Nu am ajuns cu ea la destinatie ca ne-a fugarit picherul din cauza ca facea contact ca si cum ar fi un tren pe cale...

bataie la palme cu aratatorul de la harta era ceva absolut normal, la fel si fracturile de degete sau capete sparte

Asta a fost o data prin a 3-a.

teme la lumina lumnarii am facut ani in sir, am evoluat apoi la lampa cu gaz, motorina nu exista oricum
apa calda si caldura .. Posted Image  aia e pentru capitalisti, nu ?

Aia era de la soba cu lemne si nu am suferit de frig!

mancare?? eu am fost un fericit cu bunici la tara, dar altii traiau cu ciorba de frunze si carne doar de sarbatori
cozi la orice, o sticla cu lapte era o moneda mult mai pretioasa decat hartia aceea albastra cu balcescu pe ea


Exagerari de copil!

si nu stiu ce ii opreste pe imbuibatii care plang acum dupa comunism sa traiasca la fel
e foarte simplu sa renunte la telefon, televizor, masina, apa calda si caldura, haine scumpe.. mancare cat sa nu moara de foame
sa foloseasca curentul electric doar cateva ore pe zi, internet desfintat, fara mall sau excursii in straintate, mers doar la mare la noi (cu trenul, nu cu masina inexistenta pe atunci)
si o sa constate uimire ca 2000 de lei pe luna ajung sa tina si nevasta si copii, sa vezi surpriza!
La mine curentul nu a fost oprit decat atunci cand era o avarie la linia de 20kv, adica de vreo 2 ori in 27 de ani!

#53
jokerkroker

jokerkroker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 03.11.2017

 zyppster, on 04 noiembrie 2017 - 10:13, said:

Romania fara comunism ar fi fost ca o tara occidentala.

Si crezi ca inainte de comunism, cand era ditamai monarhia constitutionala cu dinastie germana la putere si se invarteau partide liberale si conservatoare la guvernare , Romania era tara occidentala?

 Velaxa, on 04 noiembrie 2017 - 11:37, said:

Ce legătură are 1990, unde tot gunoaiele comuniste și securiștii au ajuns la conducere cu ce s-ar fi întâmplat într-o Românie capitalistă după 45?
De unde știi tu ce premier ar fi venit și ce idei de reformă ar fi avut? Pe ce te asiguri? Crezi că prin alte țări nu era o sărăcie lucie? Tu știi cum arăta Irlanda? Erau vai de capul lor, erau mai săraci ca românii, o insulă depopulată și uite că n-au avut nevoie de șobolani roșii ca să se dezvolte.
Asta e din Irlanda, nu din Bărăgan
[ http://www.maggieblanck.com/Mayopages/ImagesM07/020707a2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si crezi ca irlandezii s-au dezvoltat fiindca n-au avut comunism?
Nu cumva fiindca ei sunt un popor muncitor si mereu capabil sa supravietuiasca si sa se descurce  ?   Cred ca si daca ar fi avut comunism, tot s-ar fi descurcat mai bine decat noi.  

Intelegeti unde  bat?  
Noi ca popor suntem jalnici dpdv GENETIC.
Mereu am fost codasii si saracii Europei.

Edited by jokerkroker, 04 November 2017 - 12:30.


#54
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,972
  • Înscris: 02.02.2008

 jokerkroker, on 04 noiembrie 2017 - 12:27, said:

era ditamai monarhia constitutionala cu dinastie germana la putere
ce parere ai de dorinta tot mai crescuta a din ce in ce mai multor romani sa revenim la monarhie?

Nu e genetica, e traiul demoralizant oferit de comunism si capitalism.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate