Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Copil dificil

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#19
Mihalache-A-2014

Mihalache-A-2014

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 03.11.2017
Multumesc pt raspuns. Asta cu gradinita e cam infricosator pt mine. Mi.e teama ca nu o sa se integreze acolo ca nu o sa asculte ca nu o sa stea locului ca o sa fiu vazuta o mama iresponsabila de catre educatori mai ales de directoare care mi.a fost diriginta. Si apoi nu stiu cum sa procedez pt ca nu e inscris. Mi.l primesc si asa? Macar de il duc de 2 ori pe sapt tot e bine. Si mai e si transportul. Daca fuge din clasa si aia nu e atenta? Daca daca daca... E primul copil nu ma asteptam sa am baiat desi asta mi.am dorit si pana mai fac eu altul va fi deja mai mare. Eu vreau sa gasesc o solutie sa il ajutam noi familia pt ca un strain nu mi se pare potrivit sa il invete ceea ce putem noi.

#20
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,827
  • Înscris: 01.11.2005
Cred ca problema este la tine, nu la copil. Pui prea multi de "daca" si iti faci prea multe griji fara nici macar sa ai o problema. Esti exact ca in povestea lui Creanga cu drobul de sare....

Du-l la gradinita si vei vedea ca o sa se integreze. Poate primele zile sau prima saptamana va fi un piculet mai dificila, in rest o sa se simta ca pestele in apa.

Iar acel strain de care vorbesti dumneata are calificarea de a educa copii si ala a vazut sute de copii nu doar unul.

Fica-mea din prima zi s-a integrat excelent. NIci macar o lacrima.

Edited by tehnics, 04 November 2017 - 01:49.


#21
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostMihalache-A-2014, on 04 noiembrie 2017 - 01:41, said:

Multumesc pt raspuns. Asta cu gradinita e cam infricosator pt mine. Mi.e teama ca nu o sa se integreze acolo ca nu o sa asculte ca nu o sa stea locului ca o sa fiu vazuta o mama iresponsabila de catre educatori mai ales de directoare care mi.a fost diriginta.

Du-te si discuta la o gradinita. Nu pare copil autist din ceea ce ai descris dar hiperactiv e sigur. Are nevoie de socializare si modele de comportament de afara, nu din casa, asa ca du-l in parc, plimba-te cu el pe strada, du-l la gradinita...treptat o sa inceapa sa se comporte normal. Marele avantaj al gradinitei este ca acolo nu poate alerga oricand si oriunde cat e ziua de lunga. Mai sta si locului, se mai si joaca in patatica lui, cum fac si ceilalti copii.  Incepe sa inteleaga ca viata asta nu e compusa numai din foiala permanenta si manifestari ego-centriste.  E vorba si de alintare la copiii mici - pentru ca toata lumea ii pune in centrul atentiei si de asta devin hiperactivi. Stiu si eu copilul unei vecine care niciodata nu se joaca singur - numai tragand de mana adulti pe care sa-i implice in joaca lui si de la care sa ceara ceva... Daca oamenii aia se duc la bucatarie sa stea la o cafea, sa discute, se duce dupa ei si ii trage de mana sau ii deranjeaza permanent.  Cred ca trebuie impuse niste limite cu astfel de copii. Nici sa le strici universul, dar nici sa-i lasi sa ti se urce in cap...

#22
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017

View Postdan1980_25, on 03 noiembrie 2017 - 23:12, said:

trebuie consultat de un specialist care se ocupa de genul asta de probleme, in speta de un specialist în evaluarea dezvoltării comportamentale, sociale şi de limbaj
fiica-mea are 30 de ani ! ... adica sunt parinte de "moda veche" ! ... Posted Image
parerea mea este ca daca il dai pe mana "medicilor" il vei face bolnav toata viata (lui) !
noi suntem fiinte EXTREM de sociale si sociabile ! ...
da-l la gradinita ! ...acolo vb in limba lor, invata unu' de la altu', isi creaza ierarhii, etc !
ca in viata noastra, a adultilor ! ... copilul tau va fi fortat sa gandeasca !
copii cresc singuri, daca au companie si activitate ! ...yo, peronal, in ziua de azi, nu as lasa
copilul meu sa atinga nimic de plastic ! ... if you know what I mean ! ... Posted Image
TV-ul (de exemplu) indobitoceste copii !

Edited by realduc, 04 November 2017 - 04:55.


#23
mariachi'

mariachi'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 02.07.2007
Din cate il descrii, copilul nu sufera nici de autism, nici de ADHD. Este doar foarte energic, probabil si peste medie de inteligent, dar si asta e subiectiv. Este posibil sa ti se para _tie_ prea energic, prin comparatie cu viata de adult, mai ales daca voi, parintii, sunteti mai sedentari de fel. :) Iar cu inteligenta... sunt mai multe feluri, inclusiv inteligenta fizica. Poate are adrenalina in sange, poate va ajunge pilot de formula 1. Sau poate va fi un sportiv de performanta, cine stie :)
Spui ca se uita la TV... Ai grija ce vede acolo. NU Cartoon Network, NU buletine de stiri... Incearca un Baby TV sau cel mult un Minimax. Conteaza enorm modelele de comportament vazute acolo, iar modul de vorbire al personajelor ii poate influenta comportamentul prin ridicarea nivelului de stress. Am un baiat de 8 ani la care se cunoaste imediat. Dupa o ora la NatGeoWild e calm, dar daca il scap o ora pe Boomerang devine irascibil si agitat.

In privinta limbajului... gradinita face minuni. Dau dreptate celor care ti-au scris de gradinita pana acum. Nu-ti mai face atatea probleme, du-l la gradinita. Punct. :)
La gradinita invata social skills, poate face si ceva sport optional, gen karate sau inot. Va fi doar spre binele vostru, al familiei, ca el sa socializez cateva ore pe zi intr-un mediu diferit. 3 ani este varsta ideala pentru integrarea in colectiv, incearca sa nu o depasesti. Un copil tinut numai acasa poate dezvolta probleme de comportament chiar daca nu avea inainte. Copiii au nevoie de socializare, masiva. O ora-doua in parc, cu mami langa el mereu preocupata "nu sari", "nu fugi", "ai grija sa nu cazi" nu-l ajuta cu nimic, decat poate la sintetizat vit. D. :)

In plus, ai grija si ce ii dai sa manance. Taie complet tot ce contine zahar. :)

#24
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd eºti condus de proºti, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Un consult la medicul de familie.
Copilul trebuie crescut între copii
Mult timp afarã
Nepoatã-mea a stîlcit cuvintele pînã la 4 ani. N-avea r,l,c,m....toate erau t!!

Și puține dulciuri!!!! Mai ales seara!

Edited by sarac.lipit, 04 November 2017 - 07:57.


#25
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View Posttehnics, on 04 noiembrie 2017 - 01:02, said:

Ai sa vezi schimbari majore in comportament. Lasa naibii gura lumii cu psihologi si logopeti ca daca ma luam si eu dupa unul si dupa altul asa as fi crezut si eu ca are ADHD sau autism ( odata chiar mi-am pus problema asta ) dar dupa ce a ajuns la gradinita s-a schimbat complet.
Nu la toti copiii merge. La cei care sunt doar hiperactivi si nu au alte probleme, intr-adevar se schimba.
Dar sunt si multe cazuri cand schimbarea este doar de scurta durata, cateva 2 - 3 luni de zile, iar apoi simptomele revin si se manifesta si in gradinita. Ceea ce inseamna ca problema e mai profunda si necesita consult de specialitate.

Pana pe la 7 ani, nu cred ca poate sa-ti spuna cineva clar daca e ADHD. Simptomele sunt prea putin diferentiate.

Asa ca: nu dauneaza sa consulti un specialist inca de pe acum, dar lucrurile se vor clarifica pe la 7 ani, clasa I.

#26
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postmariachi, on 04 noiembrie 2017 - 07:34, said:

Din cate il descrii, copilul nu sufera nici de autism, nici de ADHD. Este doar foarte energic, probabil si peste medie de inteligent, dar si asta e subiectiv. Este posibil sa ti se para _tie_ prea energic, prin comparatie cu viata de adult, mai ales daca voi, parintii, sunteti mai sedentari de fel.

Te inseli. Copiii hiperactivi nu bubuie de inteligenta, din contra. Sunt inteligenti mai degraba cei care comunica mult si cei care se joaca in patratzica lor, nu cei care alearga prin toata casa.  Astfel de copii, hiperactivi, sunt proveniti de regula din parinti muncitori si tzarani care si ei au fost hiperactivi odata, dar acum au devenit niste putori de apartament si nu sunt in stare nici macar sa duca copilul in parc, crezand, in mod eronat, ca un copil care alearga toata ziua prin apartament o sa creasca corect si o sa bubuie de inteligenta la varsta adulta. Nici vorba de asa ceva.  Copilul trebuie dus in parc si in colectiv sa deprinda cat mai rapid normele de comportament alaturi de alti oameni, unde nu poti sa faci doar ce te taie capul, ca viata asta nu e un stadion.

#27
Mihalache-A-2014

Mihalache-A-2014

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 03.11.2017
Multumesc mult pt raspunsuri mai ales pt cele incurajatoare dar si celor mai putin. Si nu e vorba ca vrrau neaparat sa economisesc pt ca daca ar avea o problema si as ajunge cu el la medici tot voi cheltui si voi face tot posibilul sa fie bine. E copilul meu si il iubesc indiferent de orice. Persoana care a scris ca dupa ce ca are probleme vreau sa economisesc probabil nu are copii si daca are probabil are o situatie financiara destul de buna. Oricum multumesc pt rasp. Cateodata e mai bn sa intrebi niste necunoscuti decat sa vorbesti cu rudele. Am sa iau in calcul gradinita cu siguranta! 😉

Nu suntem putori de apartament. Stam la tara si da suntem tarani muncitori pt ca altfel am dormi in aer liber. Are parte de destula activitate intr.o zi iesim afara aproape zilnic daca ne permite vremea. Insa nu am considerat gradinita o prioritate la varsta lui pt ca stiam ca repeta clasa si mi se parea absurd sa trezesc copilul devreme un an de zile mai ales ca abia acum incepe sa mai zica cuvinte noi. Insa acum am inteles ca anul asta in plus e pt cumintire si acomodare. 😉

#28
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View PostMihalache-A-2014, on 04 noiembrie 2017 - 08:49, said:

1. Si nu e vorba ca vrrau neaparat sa economisesc pt ca daca ar avea o problema si as ajunge cu el la medici

2. Persoana care a scris ca dupa ce ca are probleme vreau sa economisesc probabil nu are copii si daca are probabil are o situatie financiara destul de buna

3. Cateodata e mai bn sa intrebi niste necunoscuti decat sa vorbesti cu rudele.
1. Tu nu ești prea rapid în gândire. Copilul deja poate să aibă o problemă și tu să nu știi de ea.
Nu se pune problema de ”dacă ar avea” și ”aș merge” - se întâmplă acum, și în loc să procrastinezi ar trebui să treci la acțiune, dacă îți pasă de el.
Te poți da cu capul de pereți când ajunge în stadiu mai avansat orice ai avea și îți va zice medicul Asta e, taică, trebuia să te trezești mai devreme.

2. Deci despre aia e vorba, până la urmă. Tot la situația financiară ajungem.

3. Păi așa du-te la cârciumă și întreabă necunoscuții de acolo ce cred despre problema ta.

#29
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostMihalache-A-2014, on 04 noiembrie 2017 - 00:46, said:

Ideea era sa aflu daca mai e cineva care are in copil la fel. Autism nu e sigur. Am vazut si eu copii cu autism stiu cum e. Si nu ma spovedesc doar caut un sfat ca de la parinte la parinte ca de dus la doctor stiu si eu ca nu.s tampita dar la cum sunt doctorii la noi.. Oricum daca vad ca nu inainteaza o sa il duc cu siguranta pt ca vreau sa incep usor cu gradi prin febr martie dupa iarna asta si as vrea sa stiu ca am un copil normal cred ca asta ma sperie mai mult. Nu am nici posibilitati financiare de ore de terapie sau vreun medic pt bani iar la noi in oras sunt destui. Oricum multumesc pt raspunsuri.


Fii miu a vorbit o limba a lui pana la varsta de 4 ani, stai linistita. Si, la fel, nu statea locului o clipa. L am dat la gradi tarziu, direct in grupa mijlocie si aia de acolo au crezut ca e autist si au chemat psihologul. Nu e autist, e un copil perfect normal, nici ADHD nu are. Acum are 10 ani si e un sarcastic si jumatate! :)

View Postrosix, on 04 noiembrie 2017 - 08:37, said:

Te inseli. Copiii hiperactivi nu bubuie de inteligenta, din contra.

Tastezi prostii.

#30
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,565
  • Înscris: 08.03.2017
NU educa niciodata copilul tau in functie de ce spune/vede lelea Saveta !
Tu ca parinte simti daca este ceva in neregula.
Copilul trebuie sa socializeze in cadru organizat : cresa, gradinita, scoala pe vremuri si armata contribuia foarte mult in netezirea caracterului la baieti (azi muti devin fete...dar e alt film)
Cum s-a mentionat fara sa facem ghiveci la tine in cap, prima interactiune este acum cu medicul de familie, el cu siguranta te va ajuta .
99% dupa parerea mea este o parere indusa de lelea Saveta !

#31
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,145
  • Înscris: 15.05.2008
ce aberatii poti citi in acest topic
dragi parinti, incetati a va compara copilul cu al altora
aveti pretentia sa fie toti la fel
din contra,in popor se spune,un copil daca sta acolo unde-l pui,ala sigur are ceva
am gemeni de 14 luni,unul din ei pana pe masa nu se opreste,celalalt nici pe pat nu urca
schimbare majora vei vedea in primele luni de gradinita,in special in comunicare,invata f multe
spor si sanatate

#32
Mihalache-A-2014

Mihalache-A-2014

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 03.11.2017
Da stiu si eu ca e SIMPLU sa iei pe cineva la misto chiar daca nu stii mare branza despre el. Si ne mai miram de ce e tara asta asa!

#33
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017

View PostMihalache-A-2014, on 04 noiembrie 2017 - 21:14, said:

Da stiu si eu ca e SIMPLU sa iei pe cineva la misto chiar daca nu stii mare branza despre el. Si ne mai miram de ce e tara asta asa!
Sa inteleg sa nu stii ce inseamna ironia?

Edited by YourFan, 05 November 2017 - 00:34.


#34
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Deci fii atenta aici.
Ce cauti pe internet -> aia gasesti.

Daca cauti "autism, carne de curcan" ai sa gasesti ca carnea de curcan da autism.
Daca cauti "copil hiperactiv" ai sa dai de clinici care te scapa de ADHD.

Informatiile, chiar si corecte, trebuie preocesate de catre cei care stiu sa le proceseze.
La varsta copilului tau, daca ar avea autism, trebuie sa aiba un comportament prin care sa se autostimuleze. Asa fac astia.
Dar tu nu il vei recunoaste daca nu ai mai vazut asa ceva.
Cineva care a mai vazut, il va recunoaste.

Daca vrei neaparat, spune ce ti se pare tie ciudat. Nu ce ai citit tu pe internet ca face si nu face.
Face gesturi ciudate pe care alti copii nu le fac? Ce fel de gesturi?
Cum se joaca cu jucariile sau cu obiectele? E ceva nefiresc?
Are copii cu care sa se joace? Daca da, cum o face? Ceilalti il accepta?

La ADHD, nu doar ca este prea activ, foarte bine ca e activ, tre sa aiba si o intarziere mentala datorata faptului ca nu se poate concentra, nu poate fi atent, nu ia informatii din jur. Coordonarea incorecta a miscarilor, ceva ce s-ar observa ca o ciudatenie in frecarea degetelor, picioarelor, etc. Poate arunca o minge? Poate da cu piciorul la o minge? Poate sari trepte in sus? Poate mangaia o pisica, un caine daca este invatat? Miscarile fine si le coordoneaza?
Este supus atentiei excesive din partea voastra? ii atrageti atentia la orice cacat? Se comporta la fel in prezenta voastra cat si cand e singur?
Sunt detalii care conteaza, dar un ADHD "se vede" repede, mai ales un caz "genuine". Eu cred ca trebuie exclus, daca era ceva, ziceai tu deja.

#35
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View PostMihalache-A-2014, on 04 noiembrie 2017 - 01:41, said:

Multumesc pt raspuns. Asta cu gradinita e cam infricosator pt mine. Mi.e teama ca nu o sa se integreze acolo ca nu o sa asculte ca nu o sa stea locului ca o sa fiu vazuta o mama iresponsabila de catre educatori mai ales de directoare care mi.a fost diriginta. Si apoi nu stiu cum sa procedez pt ca nu e inscris. Mi.l primesc si asa? Macar de il duc de 2 ori pe sapt tot e bine. Si mai e si transportul. Daca fuge din clasa si aia nu e atenta? Daca daca daca... E primul copil nu ma asteptam sa am baiat desi asta mi.am dorit si pana mai fac eu altul va fi deja mai mare. Eu vreau sa gasesc o solutie sa il ajutam noi familia pt ca un strain nu mi se pare potrivit sa il invete ceea ce putem noi.
Daca pui pe primul plan imaginea ta, inaintea binelui copilului, chiar ca vei avea o bila neagra din partea oricarui om normal... Iar pedagogii, daca sunt buni (sau pe bune) vad parintii asa cum sunt, indiferent de ce ar vrea ei sa para. Ca nu le zic in fata este altceva...

#36
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Deci... hai sa nu incepem cu rahaturi din astea, fiecare stie mai bine cum sa-si creasca copilul si cum sa-si apere imaginea pe care si-o doreste.
E contraproductiv, inutil si ipocrit sa critici pe baza unor spuse.  Nu toata lumea e experta in forumuri sa fie super-atenti ce scriu.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate