Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Bautura de pufoaica

* * * - - 5 votes
  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#37
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

 Zark, on 31 octombrie 2017 - 23:27, said:

Bun gasit.
Am gasit aici reteta completa si metoda de fabricare a acestei bauturi:

http://www.ciprianho...at-si-pufoaica/

Am cateva intrebari acum:
1. Ce parere aveti despre acest tip de bautura?
2. Este sanatoasa?
3. A baut cineva? Ce gust are?

PS: Nu e o gluma. E o bautura reala.
Multumesc.
De ce discutam despre asa ceva, intr-un mediu presupus civilizat?!

#38
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017

 richelieu, on 01 noiembrie 2017 - 15:03, said:

De ce discutam despre asa ceva, intr-un mediu presupus civilizat?!

Pentru ca suntem civilizati si ne intereseaza aceasta reteta.

#39
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,861
  • Înscris: 06.01.2008

 Zark, on 01 noiembrie 2017 - 15:01, said:

Pai nu e scarbos, nu e cacat de om, e de gaina in clipul ala. E de origine vegetala, gandeste-te ca si cum ai face tuica din grau. E acelasi lucru.
Sunt si oameni ce tin dieta vegana si mananca doar legume si fructe. Ala nu e tot cacat de om?
ffs, numai egiptenii antici mai credeau ca fecalele pot fi folosite in astfel de scopuri, si chiar faceau tratamente cu ele. Asta in timp ce evreii aveau legi clare ca trebuie sa le ingroape si sa se spele bine pe maini dupa aia. Plus lopata folosita la ingropat fecalele sau vasele in care erau transportate nu aveau voie sa fie folosite la altceva.

 Zark, on 01 noiembrie 2017 - 15:05, said:

Pentru ca suntem civilizati si ne intereseaza aceasta reteta.
Poate pe tine si inca 1-2 ca tine. Dar restul nu suntem drojdieri, si preferam sa nu bagam in gura ceva ce a fost deja evacuat indiferent de starea in care se afla, si cum a fost preparat.

Edited by Hider141, 01 November 2017 - 15:11.


#40
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

 Serafim606, on 31 octombrie 2017 - 23:36, said:

E o bautura din rahat. Ce gust ar avea inafara de rahat?
Nu are gust de rahat. Alcoolul e alcool, indiferent de sursa. E obtinut printr-o serie de transformari chimice, care daca sunt corect aplicate, obtii acelasi produs final, indiferent de sursa. Aromele tin de o chestie secundara, nu de obtinerea alcoolului in sine. Chestiunea e ca nu stim cat de corect e aplicata si de aceea....eu unul nu m-as risca la asa ceva. Si de ce as face-o, cand exista atatea fructe?

#41
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017
Treaba e ca oamenii isi fac tuica din fructe, dar daca sunt betivi si o beau repede, din ce sa mai faca? Doar nu o sa astepte pana anul viitor, asa ca, fiind inventivi dupa cum bine cunoastem, isi fac tuica din ce pot si ei saracii. Am auzit de unul care a facut nu stiu ce boala la stomac si era sa moara de la o tuica de genul, dar n-as crede. Mie mi se pare destul de naturala si sanatoara. Din rahatul de cal cred ca e si mai sanatoasa decat din cel de gaina, macar calul mananca doar iarba, gainile mananca orice apuca.

#42
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006

 Zark, on 01 noiembrie 2017 - 15:05, said:


Pentru ca suntem civilizati si ne intereseaza aceasta reteta.
Oamenii civilizati, beau bauturi civilizate si in primul rand, beau civilizat :).
Astea sunt retete pentru alcoolici, care au nevoie sa bea alcool mai mult decat isi pot ei permite....

#43
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010

 r_murphy, on 01 noiembrie 2017 - 08:08, said:

mai nene, la cite fructe putrezesc neculese de prin livezi, astia fac matrafox din cacat?
ne meritam soarta!
Exact asta voiam sa scriu dar am citit postarea ta. Pai chiar asa, cat de jos trebuie sa te cobori ca sa bei mizeria asta? Uite eu am un vișin in curte din care culeg doar vreo 3kg sa fac un pic de dulceața. Restul, ramane in pom ca nu are cine sa-l culeagă. Am un smochin care face peste 10kg de fructe. Nu-mi plac smochinele asa incat le culege un vecin sa-si faca rachiu.  Am bolta cu vita de vie, as scoate vreo 100-150litri de vin dar il culeg niste rude si imi dau si mie cateva kile de must. Iar ca mine sunt o gramada. Lăsați, dracu’ rahaturile si faceți băuturi din fructe fiindca le puteti lua aproape gratis pe cele semi stricate de la angrourile de fructe.

#44
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,111
  • Înscris: 30.04.2007
mi-ai adus aminte de "legendele urbane" cu muncitorii romani de dinainte de 89, plecati prin tari straine (arabe preponderent) cum isi faceau ei matrafoxul cel de toate zilele din fructele pe care le luau aproape gratis din pietele de prin zona ..

#45
SineNomine

SineNomine

    Artisan Distiller

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,452
  • Înscris: 12.02.2012

 richelieu, on 01 noiembrie 2017 - 15:16, said:

Nu are gust de rahat. Alcoolul e alcool, indiferent de sursa. E obtinut printr-o serie de transformari chimice, care daca sunt corect aplicate, obtii acelasi produs final, indiferent de sursa. Aromele tin de o chestie secundara, nu de obtinerea alcoolului in sine. Chestiunea e ca nu stim cat de corect e aplicata si de aceea....eu unul nu m-as risca la asa ceva. Si de ce as face-o, cand exista atatea fructe?

Crezi ca aia care distileaza cacatul au coloane de rectificare care sa faca alcoolul neutru? Nu, au cazane simple din care ori de cate ori ai distila tot mai raman arome ale lichidului original.
Si atunci intreb inca o data: de ce sa vei asa ceva? Si de ce nu se inchide acest topic? De ce nu este mutat la Fun sau la Psihiatrie si psihologie unde se poate ca cei care isi doresc asta sa primeasca ajutor calificat?

#46
titi_greucean

titi_greucean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 14.06.2017
Cacatul de om fermentat nu produce alcool, cel mult uree si amoniac. Tuica de pufoiaca se face din gainaț de pasare, deoarece ala prin fermentatie produce alcool. Mai ales daca pasarile au fost hranite cu porumb. E un fel de wiskey practic.
Iar treaba cu electrozii e mit urban. Electrozii se foloseau ca sa mesteci pufoiaca imbibata in gainat in cazanul de rachiu. Electrozii nu dau nici un gust, doamne fereste.

#47
SineNomine

SineNomine

    Artisan Distiller

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,452
  • Înscris: 12.02.2012

 titi_greucean, on 01 noiembrie 2017 - 19:23, said:

Cacatul de om fermentat nu produce alcool, cel mult uree si amoniac. Tuica de pufoiaca se face din gainaț de pasare, deoarece ala prin fermentatie produce alcool. Mai ales daca pasarile au fost hranite cu porumb. E un fel de wiskey practic.
Iar treaba cu electrozii e mit urban. Electrozii se foloseau ca sa mesteci pufoiaca imbibata in gainat in cazanul de rachiu. Electrozii nu dau nici un gust, doamne fereste.

Posted Image  pe bune??? De care whiskey? Ai idee macar de modalitatea de obtinere a alcoolului din grane? Stii ce implica asta? Care sunt asemanarile care te-au facut sa spui ca este un fel de whiskey?

#48
titi_greucean

titi_greucean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 14.06.2017
Se pun cerealele la fermentat, apoi borhotul se toarna in cazan  si iese uischiu pe țava. Mare filosofie.

#49
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,111
  • Înscris: 30.04.2007
Se pun cerealele la fermentat incoltit, se coace maltzul, ....... apoi borhotul se toarna in cazan  si iese uischiu pe țava. Mare filosofie.

cam este ..

#50
titi_greucean

titi_greucean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 14.06.2017
Ei na, ca daca pui doar la fermentat nu obtii tot ch3-ch2-oh.  Prea ridicati in slavi posirca aia americana.

#51
SineNomine

SineNomine

    Artisan Distiller

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,452
  • Înscris: 12.02.2012

 titi_greucean, on 01 noiembrie 2017 - 20:56, said:

Ei na, ca daca pui doar la fermentat nu obtii tot ch3-ch2-oh.  Prea ridicati in slavi posirca aia americana.

Si ce fermenteaza? Amidonul din cereale? Cum ar putea sa faca asta? Cine le fermenteaza?
Nu ridic in slavi whisky-ul. Vroiam doar sa subliniez lipsa ta de cunostinte in privinta asta. Dar vii aici si spui ca "E un fel de wiskey practic". Recunoaste ca esti un habarnist si ca ce iese din cacat tot de cacat este.
Si nu mai fa comparatii care iti depasesc puterea de intelegere!

 r_murphy, on 01 noiembrie 2017 - 20:32, said:

Se pun cerealele la fermentat incoltit, se coace maltzul, ....... apoi borhotul se toarna in cazan  si iese uischiu pe țava. Mare filosofie.

cam este ..

In mare esti pe aproape, dar mai sunt niste pasi importanti ai plamadirii...

#52
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,551
  • Înscris: 15.06.2007

 argentum, on 31 octombrie 2017 - 23:39, said:

cacastoreala are o traditie cu bauturile, desi multi vor stramba din nas.
cafeau aia cacata de maimute ajunge la preturi inalte. pentru muritorii de rand, cum scrie si pe blog, pufoaica cea de toate zilele e mult hulita. oricum, nu este o inventie romaneasca, desi pe acel blog scrie de gainat, rachiul se face si cu submarine umane. cacatul fermenteaza repede.
mexicanii fac pulche din agave si ca sa porneasca femrmentarea mai repede, adauga cacat. se ia un crac de pantalon, se pune in el cacat si se baga in butoiul cu pulche
Mai era o bautura prin Africa, se mesteca in gura nu stiu ce planta si se scuipa intr-un vas de lut. Apoi se lasa la fermentat, si devenea usor alcolizata. Practic era o bautura din scuipat..  am vazut intr-un documentar.

#53
SineNomine

SineNomine

    Artisan Distiller

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,452
  • Înscris: 12.02.2012

 tfmercedez, on 01 noiembrie 2017 - 21:33, said:

Mai era o bautura prin Africa, se mesteca in gura nu stiu ce planta si se scuipa intr-un vas de lut. Apoi se lasa la fermentat, si devenea usor alcolizata. Practic era o bautura din scuipat..  am vazut intr-un documentar.

Se mestecau boabe de porumb...
Practic era o bautura care folosea enzimele din scuipat pentru a transforma amidonul in zaharuri pentru a putea fi fermentat de drojdii si astfel sa produca alcool.
Nu se compara cu distilarea cacatului.

Fiecare bautura are gustul dat de cerealele sau fructele din care este produsa. Ce aroma poate avea distilatul din cacat? Cum sa bei asa ceva?

Moderatorilor, cum permiteti topicul asta pe aria de retete? Cum sa amesteci ideea de mancare cu ceva facut din cacat?

#54
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017
Topicul a fost facut la dezbateri. A fost mutat de moderatori aici, acestia considerand o arie mai potrivita pentru el. Cititi articolul pe care l-am pus in ultimul meu post si veti vedea cat de benefic poate fi cacatul atata timp cat el provine de la oameni sanatosi.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate