Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Bautura de pufoaica
Last Updated: Nov 10 2017 17:19, Started by
Zark
, Oct 31 2017 23:27
·
0
#37
Posted 01 November 2017 - 15:03
Zark, on 31 octombrie 2017 - 23:27, said:
Bun gasit. Am gasit aici reteta completa si metoda de fabricare a acestei bauturi: http://www.ciprianho...at-si-pufoaica/ Am cateva intrebari acum: 1. Ce parere aveti despre acest tip de bautura? 2. Este sanatoasa? 3. A baut cineva? Ce gust are? PS: Nu e o gluma. E o bautura reala. Multumesc. |
#38
Posted 01 November 2017 - 15:05
#39
Posted 01 November 2017 - 15:08
Zark, on 01 noiembrie 2017 - 15:01, said:
Pai nu e scarbos, nu e cacat de om, e de gaina in clipul ala. E de origine vegetala, gandeste-te ca si cum ai face tuica din grau. E acelasi lucru. ffs, numai egiptenii antici mai credeau ca fecalele pot fi folosite in astfel de scopuri, si chiar faceau tratamente cu ele. Asta in timp ce evreii aveau legi clare ca trebuie sa le ingroape si sa se spele bine pe maini dupa aia. Plus lopata folosita la ingropat fecalele sau vasele in care erau transportate nu aveau voie sa fie folosite la altceva. Zark, on 01 noiembrie 2017 - 15:05, said:
Pentru ca suntem civilizati si ne intereseaza aceasta reteta. Edited by Hider141, 01 November 2017 - 15:11. |
#40
Posted 01 November 2017 - 15:16
Serafim606, on 31 octombrie 2017 - 23:36, said:
E o bautura din rahat. Ce gust ar avea inafara de rahat? |
#41
Posted 01 November 2017 - 15:20
Treaba e ca oamenii isi fac tuica din fructe, dar daca sunt betivi si o beau repede, din ce sa mai faca? Doar nu o sa astepte pana anul viitor, asa ca, fiind inventivi dupa cum bine cunoastem, isi fac tuica din ce pot si ei saracii. Am auzit de unul care a facut nu stiu ce boala la stomac si era sa moara de la o tuica de genul, dar n-as crede. Mie mi se pare destul de naturala si sanatoara. Din rahatul de cal cred ca e si mai sanatoasa decat din cel de gaina, macar calul mananca doar iarba, gainile mananca orice apuca.
|
#42
Posted 01 November 2017 - 15:21
#43
Posted 01 November 2017 - 15:24
r_murphy, on 01 noiembrie 2017 - 08:08, said:
mai nene, la cite fructe putrezesc neculese de prin livezi, astia fac matrafox din cacat? ne meritam soarta! |
#44
Posted 01 November 2017 - 15:40
mi-ai adus aminte de "legendele urbane" cu muncitorii romani de dinainte de 89, plecati prin tari straine (arabe preponderent) cum isi faceau ei matrafoxul cel de toate zilele din fructele pe care le luau aproape gratis din pietele de prin zona ..
|
#45
Posted 01 November 2017 - 19:23
richelieu, on 01 noiembrie 2017 - 15:16, said:
Nu are gust de rahat. Alcoolul e alcool, indiferent de sursa. E obtinut printr-o serie de transformari chimice, care daca sunt corect aplicate, obtii acelasi produs final, indiferent de sursa. Aromele tin de o chestie secundara, nu de obtinerea alcoolului in sine. Chestiunea e ca nu stim cat de corect e aplicata si de aceea....eu unul nu m-as risca la asa ceva. Si de ce as face-o, cand exista atatea fructe? Crezi ca aia care distileaza cacatul au coloane de rectificare care sa faca alcoolul neutru? Nu, au cazane simple din care ori de cate ori ai distila tot mai raman arome ale lichidului original. Si atunci intreb inca o data: de ce sa vei asa ceva? Si de ce nu se inchide acest topic? De ce nu este mutat la Fun sau la Psihiatrie si psihologie unde se poate ca cei care isi doresc asta sa primeasca ajutor calificat? |
#46
Posted 01 November 2017 - 19:23
Cacatul de om fermentat nu produce alcool, cel mult uree si amoniac. Tuica de pufoiaca se face din gainaț de pasare, deoarece ala prin fermentatie produce alcool. Mai ales daca pasarile au fost hranite cu porumb. E un fel de wiskey practic.
Iar treaba cu electrozii e mit urban. Electrozii se foloseau ca sa mesteci pufoiaca imbibata in gainat in cazanul de rachiu. Electrozii nu dau nici un gust, doamne fereste. |
|
#47
Posted 01 November 2017 - 19:39
titi_greucean, on 01 noiembrie 2017 - 19:23, said:
Cacatul de om fermentat nu produce alcool, cel mult uree si amoniac. Tuica de pufoiaca se face din gainaț de pasare, deoarece ala prin fermentatie produce alcool. Mai ales daca pasarile au fost hranite cu porumb. E un fel de wiskey practic. Iar treaba cu electrozii e mit urban. Electrozii se foloseau ca sa mesteci pufoiaca imbibata in gainat in cazanul de rachiu. Electrozii nu dau nici un gust, doamne fereste. pe bune??? De care whiskey? Ai idee macar de modalitatea de obtinere a alcoolului din grane? Stii ce implica asta? Care sunt asemanarile care te-au facut sa spui ca este un fel de whiskey? |
#48
Posted 01 November 2017 - 20:13
Se pun cerealele la fermentat, apoi borhotul se toarna in cazan si iese uischiu pe țava. Mare filosofie.
|
#49
Posted 01 November 2017 - 20:32
Se pun cerealele la
cam este .. |
#50
Posted 01 November 2017 - 20:56
Ei na, ca daca pui doar la fermentat nu obtii tot ch3-ch2-oh. Prea ridicati in slavi posirca aia americana.
|
#51
Posted 01 November 2017 - 21:10
titi_greucean, on 01 noiembrie 2017 - 20:56, said:
Ei na, ca daca pui doar la fermentat nu obtii tot ch3-ch2-oh. Prea ridicati in slavi posirca aia americana. Si ce fermenteaza? Amidonul din cereale? Cum ar putea sa faca asta? Cine le fermenteaza? Nu ridic in slavi whisky-ul. Vroiam doar sa subliniez lipsa ta de cunostinte in privinta asta. Dar vii aici si spui ca "E un fel de wiskey practic". Recunoaste ca esti un habarnist si ca ce iese din cacat tot de cacat este. Si nu mai fa comparatii care iti depasesc puterea de intelegere! r_murphy, on 01 noiembrie 2017 - 20:32, said:
Se pun cerealele la cam este .. In mare esti pe aproape, dar mai sunt niste pasi importanti ai plamadirii... |
|
#52
Posted 01 November 2017 - 21:33
argentum, on 31 octombrie 2017 - 23:39, said: cacastoreala are o traditie cu bauturile, desi multi vor stramba din nas. cafeau aia cacata de maimute ajunge la preturi inalte. pentru muritorii de rand, cum scrie si pe blog, pufoaica cea de toate zilele e mult hulita. oricum, nu este o inventie romaneasca, desi pe acel blog scrie de gainat, rachiul se face si cu submarine umane. cacatul fermenteaza repede. mexicanii fac pulche din agave si ca sa porneasca femrmentarea mai repede, adauga cacat. se ia un crac de pantalon, se pune in el cacat si se baga in butoiul cu pulche |
#53
Posted 01 November 2017 - 21:42
tfmercedez, on 01 noiembrie 2017 - 21:33, said:
Mai era o bautura prin Africa, se mesteca in gura nu stiu ce planta si se scuipa intr-un vas de lut. Apoi se lasa la fermentat, si devenea usor alcolizata. Practic era o bautura din scuipat.. am vazut intr-un documentar. Se mestecau boabe de porumb... Practic era o bautura care folosea enzimele din scuipat pentru a transforma amidonul in zaharuri pentru a putea fi fermentat de drojdii si astfel sa produca alcool. Nu se compara cu distilarea cacatului. Fiecare bautura are gustul dat de cerealele sau fructele din care este produsa. Ce aroma poate avea distilatul din cacat? Cum sa bei asa ceva? Moderatorilor, cum permiteti topicul asta pe aria de retete? Cum sa amesteci ideea de mancare cu ceva facut din cacat? |
#54
Posted 01 November 2017 - 21:46
Topicul a fost facut la dezbateri. A fost mutat de moderatori aici, acestia considerand o arie mai potrivita pentru el. Cititi articolul pe care l-am pus in ultimul meu post si veti vedea cat de benefic poate fi cacatul atata timp cat el provine de la oameni sanatosi.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users