Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Bautura de pufoaica

* * * - - 5 votes
  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#109
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,466
  • Înscris: 15.06.2007

View PostZark, on 02 noiembrie 2017 - 23:57, said:

Imi pare rau sa aud asta. Dar ai facut o greseala, asa ceva nu se varsa langa casa. Se spune ca vinul cu cat e mai vechi cu atat e mai bun, putea fi baut sau vandut pe bani grei (desi daca e doar de 7 ani m-as mira). Cu rachiul propus de mine nu ai fi avut aceeasi duhoare, probabil cu totul altul ar fi fost mirosul.

Ce vorbim? Desopre morti numai de bine,,dar, cel care a facut acel vin, il facea din plictiseala. El nici macar nu gusta vinul. Il dadea cadou, si avea impresia ca era si bun. Am avut ocazia sa primesc de la el vin cand era in viata.  Mereu a ajuns la buda, de prost ce era.  Un vin rau invechit, nu va deveni bun niciodata.
Nu oricine stie sa faca vin.
Imagineaza-ti sa faca cineva vin, pe care niciodata nu l-a gustat. Doar asa din lipsa de ocupatie.

Edited by tfmercedez, 03 November 2017 - 08:39.


#110
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,352
  • Înscris: 03.08.2004

View Postargentum, on 02 noiembrie 2017 - 21:32, said:

uimeste'te! unii ie mai perspicaci.
Putin probabil. Mai degraba au mai mult timp sa gugaleasca si apoi sa se dea atotstiutori.

#111
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Si ai vreun user anume in minte cand spui asta?
Aaa, stai ca stiu, imi amintesc...m'ai mai intepat pe un alt topic cu ceva vreme in luma. Te bagi ca musca'n

#112
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017

View Postargentum, on 05 noiembrie 2017 - 02:29, said:

Si ai vreun user anume in minte cand spui asta?
Aaa, stai ca stiu, imi amintesc...m'ai mai intepat pe un alt topic cu ceva vreme in luma. Te bagi ca musca'n
Ca musca-n rachiul meu.
Eu am mult timp sa gandesc esenta vietii si licoarea tineretii.

#113
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Cum zicea scriitorul
Din bube, mucegaiuri si noroi
Iscat'am frumuseti si drinkuri noi

#114
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,352
  • Înscris: 03.08.2004

View Postargentum, on 05 noiembrie 2017 - 02:29, said:

Si ai vreun user anume in minte cand spui asta?
Aaa, stai ca stiu, imi amintesc...m'ai mai intepat pe un alt topic cu ceva vreme in luma. Te bagi ca musca'n
N-am nimic cu tine, nu-mi amintesc sa mai fi avut contre. Am alergie cand se exagereaza, google este prietenul nostru, nu personalitatea noastra. Dar daca zici tu ca esti atotstiutor si in cacat ca si in restul de jdemii de posturi de pe acest forum...

Edited by destrug, 05 November 2017 - 22:27.


#115
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Ai mai aruncat suspiciunea asta asupra mea si eu sunt un pic orgolios si nu iau bine insinuarile ca mint.
Dar gresesti. Nu sunt specialist in vita argentiniana. Nu am afirmat asta niciodata. Poate specialist in vita, unde specialist as spune ca stiu mult mai multe decat userul de rand.
Apoi treaba cacatului e simpla. Orice vita ajunge cacat, daca ramanem la vita.
Ca unul ce am prins carciunile unde mustarul se servea cu polonicul pe carton si votca se bea din borcanele golite de mustar, cred ca am fost mereu interesat sa cunosc noii modalitati de a face bautura din orice, cazul in speta rahat. Putem vorbi si de mere padurete sau coarne, si din alea se pot face. Dar rahatul e mai la idemana.

Altfel, asta e, imi plac multe. Iti pot enumera multe din preocuparile mele. Pot face deosebire intre monet si manet, putem discuta discuta duby sau despre portelan antic asiatic. La fel puetm vorbi despre argintul englezesc, despre gravurile lui Rembrandt, despre muzica baroca sau despre proiectoare media si uleiuri de masline.
Asta e. Cunosc destule. Pe topicul de fata prefer sa vorbesc despre cacat.

#116
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postargentum, on 05 noiembrie 2017 - 23:30, said:

cred ca am fost mereu interesat sa cunosc noii modalitati de a face bautura din orice, cazul in speta rahat. Putem vorbi si de mere padurete sau coarne, si din alea se pot face. Dar rahatul e mai la idemana.


Pe mine m-ai dat gata :)))))

Lasa-l in doamne iarta-ma de rahat. Altceva n-ai gasit din ce sa faci tuica? Si din scoarta de copac as face de n-ar mai exista fructe pe planeta. Dar din cacatul ce musteste in groapa veceului din fundul curtii al bunicului.. never ever ;)

#117
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Mai, cacatul ca proces in cultura noastra a fost ceva de nediscutat. Mereu pe ascuns, departe de ochii lumii, repede sa nu te afle careva. Oarecum si procesul in sine e rusinos in loc sa fie privit ca ceva normal si natural.
Cacatul a fost si inca mai este folosit in multe parti ale lumii ca fertilizator etc.
Acum, in igoranta noastra, credem ca lasam galeata pe franghie in buda, o scoatem si o rasturnam in alambic si ii dam cu distilatu.
Nu e adevarat, nu se face asa ceva.
Totusi, tu nu gasesti deloc fascinant ca unii au facut rahatul bici? Mie aici imi pare ca e toata smecheria...


#118
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postargentum, on 06 noiembrie 2017 - 00:01, said:

Cacatul a fost si inca mai este folosit in multe parti ale lumii ca fertilizator etc.

Da, dupa ce a fost filtrat de catre planta. Si din cate stiu se foloseste rahat de animal, in speta cal ori vaca care sunt ierbivore.
Dar asa sa bagi kktul in oala si  sa-l distilezi.. Si mai este si de om. Nu, mersi!


View Postargentum, on 06 noiembrie 2017 - 00:01, said:

Acum, in igoranta noastra, credem ca lasam galeata pe franghie in buda, o scoatem si o rasturnam in alambic si ii dam cu distilatu.
Nu e adevarat, nu se face asa ceva.

Si cum faci? Te kk direct in cazan?

Edited by MembruAnonim, 06 November 2017 - 00:34.


#119
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Nu chiar rahat de om. S'a folosit sute de ani. Iar in cazul pufoaicei, "filtrarea" este net superioara, deoarece avem distilare.daca exista inca pericol de contaminare patogena in cazul fertilizarilor, in cazul trascaului este total exclus.

Faza e ca ideea iti repugna, altfel crede'ma sunt lucruri mult mai scarboase pe lume.

Reciclarea rahatului o sa devina o chestie banala in viitor. Nu mai stiu ce oras in lume deja practica reciclarea apei reziduale. Nu'mi mai amintesc daca a fost doar pilot sau orasul e un proiect pilot. Faza e ca din buda ajunge la robinet

In cazul asta, merg pe mana pufoaicei distilate. Macar ma ajuta sa uit...

#120
dalu364

dalu364

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,297
  • Înscris: 21.02.2006

View Posttiti_greucean, on 01 noiembrie 2017 - 19:23, said:

Iar treaba cu electrozii e mit urban. Electrozii se foloseau ca sa mesteci pufoiaca imbibata in gainat in cazanul de rachiu. Electrozii nu dau nici un gust, doamne fereste.
Te asigur ca nu-i nici un mit.  Acum vreo .....multi ani, am avut treaba la un mare combinat din Copsa-Mica ( acum inchis ) . Intamplator , am dat cu ochii de o situatie a consumului de electrozi de sudura. Cifrele de consum erau ametitoare. In teorie, aia sudau cat tot Ardealul la un loc !!!  Curios din fire, m-am apropiat de un inginer batran, specializat in sudura clasica si tot felul de suduri exotice. Omul mi-a raspuns in felul urmator : Electrozii erau scosi pe bon, sa fie legal, dar nu suda nimeni cu ei. Erau dusi acasa si batuta pasta de pe ei cu un ciocanel. Pasta asta contine, pe langa altele, AMIDON, care in prezenta drojdiei, fermenteaza rezultand , alcool etilic( chiar si mici cantitati de metilic - care orbeste ). Amidonul este sursa principala de glucide din cartofi, cereale , etc. pentru prepararea alcoolului.

Edited by dalu364, 06 November 2017 - 07:36.


#121
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Amu, nu ca ma cac pe mine, vorba topicului, dar parca tuica de electrozi nu as bea... pufoaica macar e bio

#122
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,851
  • Înscris: 25.01.2007

View Postargentum, on 06 noiembrie 2017 - 01:49, said:

Nu chiar rahat de om. S'a folosit sute de ani. Iar in cazul pufoaicei, "filtrarea" este net superioara, deoarece avem distilare.daca exista inca pericol de contaminare patogena in cazul fertilizarilor, in cazul trascaului este total exclus.

Faza e ca ideea iti repugna, altfel crede'ma sunt lucruri mult mai scarboase pe lume.

Reciclarea rahatului o sa devina o chestie banala in viitor. Nu mai stiu ce oras in lume deja practica reciclarea apei reziduale. Nu'mi mai amintesc daca a fost doar pilot sau orasul e un proiect pilot. Faza e ca din buda ajunge la robinet

In cazul asta, merg pe mana pufoaicei distilate. Macar ma ajuta sa uit...
Ultimele zile am bagat la facut rachiu de pruna. Ma uitam cum arata borhotul ala, sincer, cred ca daca puneam o pufoaica alaturi, nu multi se prindeau care-i pufoaica, care prunele...

#123
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Tuica o iesi mai bună dacă pufoaica este de la mama ei din rusia ??

#124
Skyspy

Skyspy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 02.09.2017
De aia din electrozi nu stiam desi se faceau la noi la combinat(electrozii) in schim am experienta cu cealaltaPosted Image
https://forum.softpe...4#entry21924533

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate