Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Gratar pe gaz

- - - - -
  • Please log in to reply
402 replies to this topic

#37
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
ok, o ceri. e o prostie si nimeni, nicaieri nu indica sau cere sa speli cu apa calda, cu sau fara detergent gratrul de fonta. este o prostie mare.
citeste ce inseamna seasonig la fonta si cum se pastreaza asta.

https://en.wikipedia...oning_(cookware)
Care[edit]
As with other cast iron vessels, a seasoned pan or dutch oven should not regularly be used to cook foods containing tomatoes, vinegar or other acidic ingredients,[citation needed] as these foods will eventually remove the protective layer created during the seasoning process. Cast iron ovens are best suited to cook food high in oil or fat, such as chicken, bacon, or sausage, or used for deep frying. Subsequent cleanings are usually accomplished without the use of soap. Detergent soaps and dishwashers can remove the seasoning on cast iron, so some cookbook authors recommend only wiping the pans clean after each use, or using other cleaning methods such as a salt scrub or boiling water.[14] The protective layer itself is polymeric and not very susceptible to soaps, and many users do briefly use detergents and soaps. However, cast iron is very prone to rust, and the protective layer may have pinholes, so soaking for long periods is contraindicated as the layer may start to flake off.

si asta mai sus e pt oale si alte chestii din fonta. gratarul se arde si se curata. flutu'i desinsectia mamii ei. iar cum se curata am spus mai sus si chiar am dat un sfat f bun
Daca totusi folositi perii, folositi cu fir de cupru, metal moale.
Ca alternativa eu am o spatula de lemn de la bucatarie, lata. O arzi pe forma gratului, se formeaza santuri si cu aia cureti gratarul. Un curatat bun, cade toata arura si cenusa jos si e gata pt o noua sarja

macar abtine'te daca nu ai minim de cunostinte si nu mai posta pt a te contrazice si face polemica.

#38
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
Eu nu cer nimic. Nu trebuie sa te enervezi doar pentru ca eu am o parere diferita. E forum - am voie sa postez la fel ca si tine. Ceilalti membri pot hotari singuri cum sa faca: sa spele, sa nu spele...

Texte de pe internet am citit si eu o gramada – toate sfaturile, recomandarile etc. despre cum sa nu speli, sa freci cu sare s.am.d.
Daca nu speli gratarul de fonta, evident ca ramane murdar, oricat l-ai racai cu spatula de lemn. Daca preferi sa-l tii asa de dragul specialistilor de pe internet, fa-o. Eu am incercat si nu mi-a placut deloc rezultatul. Dupa o pauza mai lunga, devine slinos, prafos, ba chiar incepe sa miroasa etc. Tinut afara (unde altundeva) e un magnet pentru muste, soareci si alte chestii.
Da, il arzi cand te apuci de urmatorul, dar toata mizeria aia nu se arde de tot la doar 250, hai 275 grade. In plus, la gratarele de fonta pe gaz, exista o tavita sub arzatoare, care colecteaza grasimea si mizeria. Cu aia ce faci? Pe aia o speli, iar gratarul nu? Dar capacul?
Vorbesc despre gratarul pe gaz. Gratarele pe lemne sau carbuni ridica temperatura mult mai mult – desi si acolo trebuie atentie pe la colturi.

Acestea sunt aspecte practice, pe care eu le-am constatat “facand si vazand”. Nu sunt obligatorii – faci cum vrei.
Oalele de fonta sunt si mai greu de tinut – desi mancarea e mai gustoasa, ele se preteaza mai mult pentru plita cu lemne: pentru aragaz sunt prea grele si dificil de manevrat. Nu stiu cate oale de fonta ati frecat cu apa si sare, ca pe internet; e mult mai greu decat cu detergentul mult hulit. Si spalate doar cu apa cu sare, trebuie tinute in alt loc, separat de oalele normale, curate de-adevaratelea…

Nu doresc sa intru in polemica, sau sa dau lectii, asa ca inchei aici. Faceti cum vreti, dar nu trebuie sa luati ca litera de lege orice recomandari de pe internet sau aiurea. Tot practica te omoara; de-aia eu am scris mai degraba din experienta mea si dupa preferintele mele.
I stick to my words.

#39
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Ma enervez pt ca ii faci pe ceilalti necunoscatori si le dai sfaturi, sfaturi foarte proaste.
Nu e vorba de specialisti, ci pur si simplu de lucruri normale. Fonta si apa nu se amesteca.
Vedeti topicul de cutite si cata atentie se cere pt otelul carbon. Si ala nu e fonta curata.
Fonta trebuie sa stea in grasime. Nu se indeparteaza de pe ea prin spalare. Cu o perie, sau spatula se indeparteaza resturile carbonizate, arsurile.
Daca tu nu reusesti sa cureti un gratar la 250gr, inseamna ca faci ceva gresit. 250 gr este o temperatura suficient de mare sa distruci toate resturile organice.
Sfaturile ce le dai pt intretinerea unui gratar de fonta sunt exact din categoria "asa nu".
Eu folosesc exclusiv fonta pt gratar, dar exclusiv, de foarte multi ani. Ceva timp in urma chiar ma gandeam ca la vara ar fi vremea pt un gratar nou poate, ca asta de il am e vechi desi inca functionabil si cugetand la asta realizam ca tb sa iau masuratorile grilului ca sa le transfer pe astea vechi in cel nou. Sunt de fonta, astazi nu toate gratarele au grilul de fonta si sunt in stare de nota 10, perfecte. In peste 10 ani de folosire, nu au pic de rugina.
Aici ma hazardez sa spun ca tu nu practici ce sfaturi dai, sau nu ai griluri de fonta. Nu ai cum sa le speli dupa fiecare folosinta si sa nu le ia rugina

#40
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,357
  • Înscris: 03.08.2004
Imi dau si eu cu parerea ca utilizator de gratar si vase din fonta. Dupa fiecare folosire spal doar cu apa dupa care incalzesc pana la uscarea completa. Urmeaza o pensulare pentru acoperirea cu o pelicula subtire de ulei si aia e. Sta bine mersi, curat si in siguranta. La urmatoarea folosire pelicula de ulei se arde si contribuie la mentinerea asezonarii. Sa lasi toata mizeria aia doar pentru ca asa ne invata google.... Sunt curios ce e gresit la modul acesta de intretinere.

#41
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
si recomandarile unuia dintre cei mai mari producat5ori de gratare din lume. ma rog, poate unul dintre cei mai faimosi, nu stiu exact cat e afacerea lor, dar astia sunt o referinta in lumea gratargiilor


Cleaning the cook box may seem tricky, but it’s actually extremely simple and can have a big impact on the way your grill performs. When your grill is completely cool, carefully remove your cooking grates and Flavorizer bars. Then, using a stainless steel grill brush, brush all excess grease and debris from inside the cook box into the bottom tray. From here, it will be easy to discard.
Burning off residue left on your grill is always a good practice, just turn on all your burners to high for 15 minutes before grilling. When your grill reaches these high temperatures, food debris will turn to ash, and will then be easy to brush off using a stainless steel bristle brush.


https://www.weber.co...ill-maintenance

si spicuiesc cateva i9ntrebari si raspunsuri interesante din subsolul articolului
12.07.16
BRUCE K
So, you suggest leaving the grill as is when done grilling and then wait to clean it after fully heating it up just prior to the next grilling. Does leaving those unburned foot particles and sauces on the grates between grillings cause any corrosion problems on the grates? I always thought it was best to leave the grill running on hi for ten minutes or so after cooking to burn off the meat and sauces and then go out and clean it.
I certainly like the idea of being able to just shut down the grill and not worry about it until the next time so that I can concentrate on eating the food I just grilled.
12.06.16
KEVIN KOLMAN
Bruce,
We used to recommend cleaning the grill at the end of your grilling session but now we recommend cleaning the grates at the beginning. Either method works but over time, letting it run an additional 10 minutes at the end is a waste of gas. To your comment if you do have excess things on the grates you can always turn the grill off and use a spatula to scrap it off. There will not be a corrosion problem if you leave the food not the grates until next time. Another advantage to shutting the grill off is you won’t forget to turn it off like I used to all the time and then the next time I go to grill I have no gas left in the tank. Hope this helps and if you have any other questions please let us know here or on Facebook and twitter at Kevin Kolman’s Backyard and always Grill On!!


09.15.16
JJ D
We just bought a Genesis, and have a few cleaning questions...
Why would the burners have to be cleaned? Don't the bars cover them? (from drips, anyway).
The bars have some sticky drips on them that won't come off. And some carbonized drips. I'm having a hard time cleaning them well. (I've never owned a grill that I thought needed cleaning, beyond the grid). Is there a cleaner that would get the crud off the bars?
I did buy a 24x13" tub to soak the parts in, on the deck. I'm not sure it helps, at all. And when done, you have a tub of dirty, soapy water to dispose of. But I don't want to scratch the sink, in the house. My wife suggests I put a sink on the deck. But this grill is turning into part time job! My Egg was never this much work! But the good news is that we are enjoying the grill - and using it.
So really - how much do you guys clean the grill? I think my wife was expecting the inside to stay clean, like it was never used.
09.14.16
KEVIN KOLMAN
JJ,
My rule of thumb is turn the grill on high for 10-15 minutes and burn everything off of it. Any excess debris I would then use a stainless steel brush and brush off. Although I appreciate all the hard work I myself only do a deep clean 4-5 times a year. The burners overtime can show some scaling and debris from the gas, which can settle on the tubes and eventually needs to be cleaned off with a clean stainless steel brush. I keep mine clean but maybe not JJ clean. Hope this helps and if you need anything else please let me know here or on Facebook and Twitter at Kevin Kolman’s Backyard and always Happy Grilling!!


observati cum cel mai de sus intreba de spalat si i se raspunde sa arda resturile.

\dar cum noi stim mai bine... ati incercat in masina de spalat vase?

si apropos, daca aveti greturi ca astea sunt texte de pe internet si rezultate de gugal, ghici ce.... ce vorbim aici, toto texte pe internet sunt/

Edited by argentum, 24 November 2017 - 19:41.


#42
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,357
  • Înscris: 03.08.2004
Sunt curios daca vreunui impatimit al cautarilor pe google i-a dat  prin cap sau a facut un minim de efort sa se intrebe daca nu cumva recomandarile producatorilor sunt facute astfel incat sa previna orice risc de deteriorare. Nu o sa-ti spuna niciodata sa-l speli pentru ca nu stie cata atentie o sa dai uscarii si astfel sa se trezeasca cu o reclamatie pe cap. O sa-ti spuna tine-l jegos ca asa este cel mai bine, pentru el nu pentru tine! Auzi prostie, fonta si apa nu se amesteca! De ce, explodeaza sau ce? O fonta corect asezonata nu pateste nimic in contact cu apa daca este bine uscata, iti spun din experentia a mai mult de 15 ani de folosire Am vrut sa evit genul asta de discutii dar cand vad ca se vine cu glume obosite cu masini de spalat vase si greturi... Este mult mai usor sa gandeasca altul pentru tine, dar risti sa ti se atrofieze organul dedicat!

Edited by destrug, 24 November 2017 - 22:46.


#43
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
vorbesti prostii si te tot tii de curu meu pe unde ma prinzi insinuand ca dau raspunsuri din gugal. eu folosesc acest intstrument pentru a aduce sustinere in sprijinul afirmatiilor mele.

orice gratargiu serios, iti va spune la fel si peste tot gasesti in instructiuni cum sa cureti un gratar. aveti o fobie spunanad ca gratarul e jegos si trebuie spalat.  aceasta fobie este venita din necunoastere. nu e jegos. si nici nu e problema sanitara sa dai cu dezinsectia. atata vreme cat alimentele stau sub 4gr sau peste 70, totul este ok. cand pornesti gratarul, se arde tot. ca poti sa alegi sa;l cureti la sfarsit sau la inceputul unei noi sarje (asa fac eu, fara sa stiu ca weber recomanda la fel) e chestie de gust.
sa speli gratrul dupa fiecare intrebuintare, este inutil si aberant, plus ca nici nu prea ai cum sa speli bine gratarul. e mare in mama ma'sii. sesoningul nu se face dupa fiecare intrebuintare. se poate reface de sunt probleme etc. dar tocmai ca toata smecheria e sa'l duci cat poti de mult.
sa dai cu ulei de fiecare data? asta este intretinerea oalelor din fonta, nu a gratarului. oalele dupa ce sunt spalate (doar in cazuri exceptionale cu detergent) inauntru (hard core-rarii doar le sterg, curata), ca nu ai posibilitatea sa le arzi inauntru. gratarul, daca il intretii cum am spus mai sus, nu necesita curatare.

ce se curata de fiecare data? gratarele plate, pline, de cele mai muilte ori sunt de restaurant si sunt de inox. alea le cureti cu bicarbonat si otet.

poate doar daca as gati doar legume la gratar ar trebui sa dau cu ulei pe gratar. stiu, e obicvei la noi sa ungi gratarul inainte sa pui ceva, dar iarasi, e din ncunoastere. incinge gratrul bine, nu pune carne f rece si nu ai nevoie de ulei. are carnea destula grasime in ea, in 3 secunde lasa mai mult ulei decat ai pus tu pe gratar. dara daca ai gratrul rece (nu ai reidicat temp bine), normal ca se prinde. oricum asta e rant impotriva altor practici

Posted Image

uite poze cu fripturi facute de mine. puteti remarca tona de arsura de pe gratar, ca nici macar nu ma chinui vara sa'l curat prea mult. nici nu stiu daca am facut doar astea sau a fost ceva facut inainte si apoi am adugat antricoatele. dar puteti vedea cat de jegos si plin de arsura e gratarul. folosesc multe marinate, condimente etc si se ard alea pe gratar de numa numa.
si apoi verificati cum arata friptura si cat de multa arsura a luat pe ea. vedeti ceva?
\si asta e o friptura macra cu f putina grasime
Posted Image

aici e postul original si puteti da click sa vedeti foto marite, ca vad ca apar mici.
https://forum.softpe...a/page__st__180

Edited by argentum, 25 November 2017 - 00:23.


#44
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,357
  • Înscris: 03.08.2004

 argentum, on 23 noiembrie 2017 - 21:09, said:

...
Daca totusi folositi perii, folositi cu fir de cupru, metal moale.
...


Apropo de prostii, oare nenea ala, Kevin Kolman, stie ca se afla intr-o mare eroare cand recomanda folosirea periilor de inox? Sau are dreptate doar atata timp cat nu contrazice afirmatiile tale? Ar trebui sa fii putin mai atent cand cauti pe Google articole care sa-ti sustina punctul de vedere pentru ca altfel, rezultatul poate sa fie hilar.
Eu nu am spus nicaieri ca este neigienica metoda ta. Doar ca mie personal imi repugna un gratar jegos (chiar daca este doar pe perioada in care este nefolosit).
Esti dragut sa fii putin mai exact si sa-mi arati unde am spus eu prostii?

Edited by destrug, 25 November 2017 - 00:54.


#45
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Spui prostii candspui ca producatorii ar avea vreun interes economic in a recomanda sa tii graarul nespalat.
Se intampla la cutite si nu am vazut ca cineva sa fie despagubit ca nu a avut grija de cutit si i'a ruginit, cand clar se specifica xca este susceptibil la rugina. Vb de carbon.

Chestia cu periile de cupru, e de finete. E sa nu zgarii fonta, sa nu o expui etc
Unele gratare de fonta sunt imbracate in portelan. Probabil ca astea poti sa le speli, oricum mie imi par aiurea. Daca dai cu peria la ritm stanahovist si e de otel, zagarii acoperire de portelan.
Oricum, eu nu recomand perii de niciun fel din cauza riscului de ingurgitare accidentala a firelor de metal. Unele tari interzic comercializarea lor, dar probabil nenea de il citezi mai sus, nu stie. Dar cum am spus, de folositi perii, puneti de cupru macar, un metal moale. Si nu cumparati perii ieftine.

#46
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,357
  • Înscris: 03.08.2004
Comparatia este fortata. Un weber ruginit poate arunca suspiciuni asupra calitatii fontei folosite.

 argentum, on 25 noiembrie 2017 - 01:05, said:

...
Chestia cu periile de cupru, e de finete. E sa nu zgarii fonta, sa nu o expui etc
....
Sunt de acord cu tine aici. Ce am vrut eu sa arat este ca recomandarile obtinute uneori chiar din surse asa zis avizate lasa de dorit.

 argentum, on 25 noiembrie 2017 - 01:05, said:

....
Daca dai cu peria la ritm stanahovist si e de otel, zagarii acoperire de portelan.
....
Banuiesc ca ai vrut sa spui stahanovist

#47
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Nu am avut vreodata weber. Totusi le'ma vazut destul de des. Sunt de o calitate ridicata. Daca rugineste grilul de la weber, cred ca eoproblema la utilizator
Fie lasat afara fara capac, fie..... iertati'ma ca inflamez, e spalat prea des si nu e uscat. Fonta e poroasa, grtarul are forme ddestul de neprietenoase stersului,e usor sa'l lasi umed

Stahanovist, chiar mi'a iesit gresit, nu e typo. E tipu ala cu productia record de carbune. Nu, nu am gugaluit. Da pot pune un link imediat de vrei

#48
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,357
  • Înscris: 03.08.2004
Binenteles ca este o problema la utilizator. Si nici nu poti sa acuzi producatorul daca incearca sa minimizeze aceste cazuri si esti naiv (scuza-ma, nu o zic cu rautate) daca tu crezi ca nu o face in scop comercial.
Stiu cine este. Eu fac parte dintr-o generatie care si-a construit cultura generala citind ( carti, nu monitorul).

Edited by destrug, 25 November 2017 - 01:53.


#49
jobist

jobist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,746
  • Înscris: 23.04.2010
Eu procedez aşa - grătar pe sol - rustic ca la câmpie:
- una bucată snop de coardă uscată de viţă de vie;
- se aprinde focul;
- când flacăra este în toi pun grătarul peste foc ca să-l ard;
- iau secera şi tai un mănunchi bun de fire înflorite de mentă sau tarhon, îndoi mănunchiul şi-l leg şomoiog;
- după 2-3 minute iau grătarul şi-l curăţ de cenuşă, etc. prin frecare pe ambele părţi cu  şomoiogul;
- când este jarul gata(nu mai iese fum/flacără) pun grătarul deasupra lui iar după 2-3 minute pun pe grătar cele de preparat;
- când se eliberează grătarul îl curăţ imediat(fierbinte) din nou prin frecare cu acelaşi şomoiog.

Aş prefera să fac focul/jarul cu coceni de ştiuleţi de porumb; şi frecatul/curăţatul grătarului tot cu cocean de ştiulete; dar când "nu e, asta e"!

P.S. grătarul îl manevrez cu mănuşi de sudor!Posted Image

#50
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Eu fac parte dintr'o generatie ce foloseau stiuleti di papusoi la mai toate gratarele. Si aveam slava domnului. Se aprind repede si ardtare. Partea proasta e ca nu tin jarulul. Dar o sarja merge f bine cu rezultate f bune. A doua tura poate nistelegume sau peste. Da cine face peste si porc sau vita in aceeasi zi? Mai rar.
Eu folosesc mult internetul si destrugma tot banueste ca as fi vreun bot pe calculator si traiesc viata doar din povestiriele altora.
Ideea e ca eu amtrait destul de izolat, cu f putin contact cu altii, f multi ani. Si cand ai timppe mana si nu ai prietenii pe langa tine, scapi pe internet si mai afli una alta, verifici etc. De aici si obiceiul meu

#51
Passenger001

Passenger001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,362
  • Înscris: 07.08.2015
Toate gratarele mele pe gaz au avut sau au curatare automata... pe gaz! Dai drumul la gaz si lasi sa se curete automat Posted Image

250°C?! Asta este temperatura la care ajunge un cuptor electric de bucatarie. Un gratar pe gaz trebuie sa ajunga la cel putin vreo 350°C. Si asta este temperatura masurata de termometrul care se afla sus in capac, pe gratar jos sunt cateva grade mai mult. La temperatura asta se transforma in 15-20 minute totul in cenusa.

Plus ca asta este foarte important ptr a obtine rezultate optimale. Un gratar pe gaz are nevoie de o anumita "patina" pe care o primeste dupa ce a fost folosit de cateva zeci de ori.

 argentum, on 25 noiembrie 2017 - 01:38, said:

Daca rugineste grilul de la weber, cred ca eoproblema la utilizator
Nu chiar, din pacate...
Nici Weber nu sunt asa perfecte pe cat sugereaza pretul. Mie mi-a fost inlocuit de Weber pe garantie de 2 ori gratarul de la un Q320 ptr ca ruginise rau de tot. Au avut ceva timp probleme cu calitatea lor. Se pare ca stratul de email nu era perfect si pleznea cu timpul => fonta de sub uncepea sa rugineasca. La noiile modele, Q2000/3000etc, se pare ca au rezolvat problema.

Attached Files



#52
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Prima

A doua

A treia

3

Prima e cu gratarul rece ramas asa dupa ultima tura. Multa marinata cu ierburi
A doua dupa ce l'am curatat
Nimic special pregatit pt show si forum
A treia este dupa ce am tras o sarja mare, cam 10kg porc si vita
Temperatura a scazut si pana la 150 grade, s'a deschis des si s'a gatit mult.

Attached Files



#53
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,872
  • Înscris: 14.10.2010

 Baxon, on 30 octombrie 2017 - 00:54, said:

...ideea este ca fumul de la lemn nu ajunge niciodata in carne ( nici nu e sanatos ) dar ies niste bunatati de fripturi clasa -ntaia !

NU fumul (mai ales cel rece) de la lemn este nesanatos, ci fumul rezultat din arderea grasimii (ce cade din carne) este toxic!

 Baxon, on 30 octombrie 2017 - 03:50, said:

Aia e o porcarie oribila .Ce iese pe " chestia " aia nu e gratar ci carne arsa cu gust de gaz Posted Image
Nu as recomanda-o nici dujmanilor !
O folosesc de ani buni dar nu mi-am dat seama ca ...carnea e arsa si ca miroase a gaz...data viitoare o sa fiu mai atent...

P.S. am vazut. zilele trecute, acest model la Kaufland. Si o chestie nostima: la un raion era cu pret redus iar la altul cu un pret mai mare!


ADENDDA. Este o intamplare ca am comentat de doua ori la acelasi coleg de forum.

Edited by Turnatoriu_de_orza, 30 November 2017 - 20:48.


#54
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,872
  • Înscris: 14.10.2010

 jafo, on 05 noiembrie 2017 - 00:16, said:

....atentie la arsul gratarului: e foarte usor sa-l "parlesti" mai mult decat sa-l arzi (dezinfectezi)...

Desi am dat like vin cu o intrebare: ce inseamna a arde/a dezinfecta?

Friptura poate fi facuta in 3-4 feluri: in sange, mediu, bine facuta. In sange, in seamna ca temperatura din interior trebuie sa fie la cca 69 grade.
Sa inteleg ca aceasta temperatura este insuficienta pentru dezinfectare?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate