Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ciorba ca la munte
Last Updated: Oct 29 2017 15:17, Started by
brusli
, Oct 22 2017 19:25
·
0
#1
Posted 22 October 2017 - 19:25
Salut,
De fiecare data cand ajung la munte (zona Brasov) mananc ciorba. Asta pt ca are un gust si o culoare aparte, pe care l-am gasit doar in zona de munte si cam la toate restaurantele. Presupun ca este de la zarzavat. Aveti o reteta de ciorba sau zarzavat din zonele montane? |
#2
Posted 22 October 2017 - 19:31
pai ce ciorba mancai? Sunt o gramada de denumiri. De burta, de vacuta, de porc, taraneasca, ardeleneasca, radauteana, de fasole, de varza, de cartofi, cu smantana sau fara etc....
Edited by dan1980_25, 22 October 2017 - 19:33. |
#4
Posted 22 October 2017 - 19:32
evident ca e de la bucatar/reteta. in bucuresti te duci la restaurante?
|
#5
Posted 22 October 2017 - 19:34
#6
Posted 22 October 2017 - 19:34
Vad ca esti membru din 2007. Deci se presupune ca ai mai mult de 10 ani. Ceea ce inseamna ca banuiesti macar ca sunt mai multe feluri de ciorbe, cu sau fara zarzavat.
Incearca sa ne dai un indiciu mai clar. |
#7
Posted 22 October 2017 - 19:35
Ciorba e ciorba peste tot daca e mester bucatarul .Si stropita masa cu un vin bun . Oau . Romania stie sa manance si sa bea bine .
|
#8
Posted 22 October 2017 - 19:48
41ex, on 22 octombrie 2017 - 19:32, said:
evident ca e de la bucatar/reteta. in bucuresti te duci la restaurante? De exemplu am mancat o ciorba de burta pe la Busteni de mi-a venit sa vomit. Burta aia parca era talpa de pantof. Gustul era horror porno, pretul super umflat. Mi-a venit sa-l caut pe bucatar si sa-i torn un pumn de sare in gat. In schimb pe Valea Oltului aproape de Sibiu, aceeasi ciorba avea un gust dumnezeiesc. Deci consider ca bucatarul face toata smecheria |
#9
Posted 22 October 2017 - 19:49
Secretul ciorbei e sa pui afumatura in ea [ciolan afumat] --- incercati asa odata, faceti o ciorba de carne cu afumatura in ea si o sa vedeti ce inseamna ciorba adevarata.
|
#10
Posted 22 October 2017 - 19:53
Right . Bucatarul si apa buna sunt solutia si aveti mare dreptate . In Romania zarzavaturile si legumele inca se mai gasesc naturale iar unii patroni care stiu face comert si turism de calitate stiu sa le gaseasca si sa le foloseasca .
|
|
#12
Posted 22 October 2017 - 19:59
Cum in ciorba de burta nu se pune zarzavat, nu vorbeam despre ea. De obicei mananc de vaca, uneori de pui. Au in comun uleiul rosiatic si gustul asemanator. Nu tine de bucatar pt ca retele par foarte asemanatoare. Si apa nu stiu sa aibe un asa impact.
In Bucuresti nu am gasit gustul asta. Deci am raspuns la toate intrebarile rotunde? |
#13
Posted 22 October 2017 - 20:01
Nu cred ca la munte legumele cresc altfel decat in alte zone sau au alt gust. In schimb, aerul de munte cred ca e cheia. Daca faci si un pic de miscare inainte, poti sa mananci si farfuria in care a fost ciorba...
|
#14
Posted 22 October 2017 - 20:02
N-ai fost tu la Torna Fratre . Acolo mananci ca lumea , la Balamache .
|
#15
Posted 22 October 2017 - 20:02
brusli, on 22 octombrie 2017 - 19:25, said:
Salut, De fiecare data cand ajung la munte (zona Brasov) mananc ciorba. Asta pt ca are un gust si o culoare aparte, pe care l-am gasit doar in zona de munte si cam la toate restaurantele. Presupun ca este de la zarzavat. Aveti o reteta de ciorba sau zarzavat din zonele montane? Reteta nu e neaparat diferita de alte retete, ingredientele insa DA. Odata ca sunt naturale, proaspete, si sunt puse in cantitati mai mari decat la oras, fiind din abundenta. Daca ai putea gasi si la oras, niste legume mai de la tzara sa poti face o ciorba la ceaun, undeva la iarba verde, ai vedea ca gustul e cam tot ala. Deci, zarzavat de calitate (de toate tipurile), fara sa te saracesti la cantitate si adaugat doar in final, intr-un singur clocot. |
|
#16
Posted 22 October 2017 - 20:04
Deci pe bune... eu cautam o reteta si am gasit proba olimpica la paralele.
|
#17
Posted 22 October 2017 - 20:04
FreeThinker, on 22 octombrie 2017 - 20:01, said:
Nu cred ca la munte legumele cresc altfel decat in alte zone sau au alt gust. In schimb, aerul de munte cred ca e cheia. Ba da. Daca o sa mergi in Delta, o sa vezi ca ciorba de peste, cu apa din Dunare si cu peste proaspat prins si eviscerat, facuta la ceaun cu lemne, depaseste in calitate orice ciorba de peste ai putea manca vreodata in mediul urban. @brusli, nu exista o reteta de ciorba care sa fie secret NASA.. toate ciorbele sunt variatiuni pe aceeasi tema. Difera doar materia prima si cat de mult le zapacesti in fierbere, ca daca le fierbi prea mult se duce drk tot gustul. Ideal e sa fie un pic crude toate. Edited by rosix, 22 October 2017 - 20:06. |
#18
Posted 22 October 2017 - 20:08
rosix, on 22 octombrie 2017 - 20:02, said: Reteta nu e neaparat diferita de alte retete, ingredientele insa DA. Odata ca sunt naturale, proaspete, si sunt puse in cantitati mai mari decat la oras, fiind din abundenta. Daca ai putea gasi si la oras, niste legume mai de la tzara sa poti face o ciorba la ceaun, undeva la iarba verde, ai vedea ca gustul e cam tot ala. Deci, zarzavat de calitate (de toate tipurile), fara sa te saracesti la cantitate si adaugat doar in final, intr-un singur clocot. CramaRecas, on 22 octombrie 2017 - 20:02, said:
N-ai fost tu la Torna Fratre . Acolo mananci ca lumea , la Balamache . |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users