Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 

Ciorba ca la munte

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
brusli

brusli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 24.01.2007
Salut,

De fiecare data cand ajung la munte (zona Brasov) mananc ciorba. Asta pt ca are un gust si o culoare aparte, pe care l-am gasit doar in zona de munte si cam la toate restaurantele. Presupun ca este de la zarzavat. Aveti o reteta de ciorba sau zarzavat din zonele montane?

#2
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,266
  • Înscris: 06.07.2007
pai ce ciorba mancai? Sunt o gramada de denumiri. De burta, de vacuta, de porc, taraneasca, ardeleneasca, radauteana, de fasole, de varza, de cartofi, cu smantana sau fara etc....

Edited by dan1980_25, 22 October 2017 - 19:33.


#3
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
Poate fi de la apă.

#4
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
evident ca e de la bucatar/reteta. in bucuresti te duci la restaurante?

#5
ph13xlv

ph13xlv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,115
  • Înscris: 09.01.2015

View Postdan1980_25, on 22 octombrie 2017 - 19:31, said:

pai ce ciorba mancai? Sunt o gramada de denumiri. De burta, de vacuta, de porc, taraneasca, ardeleneasca, radauteana, de fasole, de varza, de cartofi, cu smantana sau fara etc....
....de pasarica, de cocosel...

#6
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006
Vad ca esti membru din 2007. Deci se presupune ca ai mai mult de 10 ani. Ceea ce inseamna ca banuiesti macar ca sunt mai multe feluri de ciorbe, cu sau fara zarzavat.
Incearca sa ne dai un indiciu mai clar.

#7
CramaRecas

CramaRecas

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 22.10.2017
Ciorba e ciorba peste tot  daca e mester bucatarul .Si stropita masa cu un vin bun . Oau . Romania stie sa manance si sa bea bine .Posted Image

#8
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,266
  • Înscris: 06.07.2007

View Post41ex, on 22 octombrie 2017 - 19:32, said:

evident ca e de la bucatar/reteta. in bucuresti te duci la restaurante?
bucatarul e intotdeauna cheia.
De exemplu am mancat o ciorba de burta pe la Busteni de mi-a venit sa vomit. Burta aia parca era talpa de pantof. Gustul era horror porno, pretul super umflat. Mi-a venit sa-l caut pe bucatar si sa-i torn un pumn de sare in gat. In schimb pe Valea Oltului aproape de Sibiu, aceeasi ciorba avea un gust dumnezeiesc. Deci consider ca bucatarul face toata smecheria

#9
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,866
  • Înscris: 05.08.2014
Secretul ciorbei e sa pui afumatura in ea [ciolan afumat] --- incercati asa odata, faceti o ciorba de carne cu afumatura in ea si o sa vedeti ce inseamna ciorba adevarata.

#10
CramaRecas

CramaRecas

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 22.10.2017
Right . Bucatarul si apa buna sunt solutia si aveti mare dreptate . In Romania zarzavaturile si legumele inca se mai gasesc naturale iar unii patroni care stiu face comert  si turism de calitate stiu sa le gaseasca si sa le foloseasca .

#11
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014
Si borsul de peste e bun !

#12
brusli

brusli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 24.01.2007
Cum in ciorba de burta nu se pune zarzavat, nu vorbeam despre ea. De obicei mananc de vaca, uneori de pui. Au in comun uleiul rosiatic si gustul asemanator. Nu tine de bucatar pt ca retele par foarte asemanatoare. Si apa nu stiu sa aibe un asa impact.
In Bucuresti nu am gasit gustul asta.
Deci am raspuns la toate intrebarile rotunde?

#13
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,619
  • Înscris: 16.08.2010
Nu cred ca la munte legumele cresc altfel decat in alte zone sau au alt gust. In schimb, aerul de munte cred ca e cheia. Daca faci si un pic de miscare inainte, poti sa mananci si farfuria in care a fost ciorba... Posted Image

#14
CramaRecas

CramaRecas

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 22.10.2017
N-ai fost tu la Torna Fratre . Acolo mananci ca lumea , la Balamache .

#15
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postbrusli, on 22 octombrie 2017 - 19:25, said:

Salut,

De fiecare data cand ajung la munte (zona Brasov) mananc ciorba. Asta pt ca are un gust si o culoare aparte, pe care l-am gasit doar in zona de munte si cam la toate restaurantele. Presupun ca este de la zarzavat. Aveti o reteta de ciorba sau zarzavat din zonele montane?

Reteta nu e neaparat diferita de alte retete, ingredientele insa DA. Odata ca sunt naturale, proaspete, si sunt puse in cantitati mai mari decat la oras, fiind din abundenta.
Daca ai putea gasi si la oras, niste legume mai de la tzara sa poti face o ciorba la ceaun, undeva la iarba verde, ai vedea ca gustul e cam tot ala.

Deci, zarzavat de calitate (de toate tipurile), fara sa te saracesti la cantitate si adaugat doar in final, intr-un singur clocot.

#16
brusli

brusli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 24.01.2007
Deci pe bune... eu cautam o reteta si am gasit proba olimpica la paralele.

#17
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostFreeThinker, on 22 octombrie 2017 - 20:01, said:

Nu cred ca la munte legumele cresc altfel decat in alte zone sau au alt gust. In schimb, aerul de munte cred ca e cheia.

Ba da. Daca o sa mergi in Delta, o sa vezi ca ciorba de peste, cu apa din Dunare si cu peste proaspat prins si eviscerat, facuta la ceaun cu lemne, depaseste in calitate orice ciorba de peste ai putea manca vreodata in mediul urban.

@brusli, nu exista o reteta de ciorba care sa fie secret NASA.. toate ciorbele sunt variatiuni pe aceeasi tema. Difera doar materia prima si cat de mult le zapacesti in fierbere, ca daca le fierbi prea mult se duce drk tot gustul. Ideal e sa fie un pic crude toate.

Edited by rosix, 22 October 2017 - 20:06.


#18
brusli

brusli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 24.01.2007

View Postrosix, on 22 octombrie 2017 - 20:02, said:


Reteta nu e neaparat diferita de alte retete, ingredientele insa DA. Odata ca sunt naturale, proaspete, si sunt puse in cantitati mai mari decat la oras, fiind din abundenta.
Daca ai putea gasi si la oras, niste legume mai de la tzara sa poti face o ciorba la ceaun, undeva la iarba verde, ai vedea ca gustul e cam tot ala.

Deci, zarzavat de calitate (de toate tipurile), fara sa te saracesti la cantitate si adaugat doar in final, intr-un singur clocot.
Am cautat retete de zarzavat si am gasit cel putin 5 diferite.

View PostCramaRecas, on 22 octombrie 2017 - 20:02, said:

N-ai fost tu la Torna Fratre . Acolo mananci ca lumea , la Balamache .
Pai mersi de recomandare, o sa il incerc.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate