Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 Va rog recomandati echipa serioa...

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari
 Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

Stimulente AJOFM
 

Sebastian Kurz: „Discuțiile privind aderarea Turciei la Uniunea Europeană ar trebui încheiate”

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
38 replies to this topic

#1
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Foarte recent Sebastian Kurz, conducătorul partidului ce a câștigat recent alegerile în Austria, a reiterat o poziție pe care au avut-o și alții înaintea lui și în ciuda faptului că unii conducători ai unor țări europene încă susțin aderarea Turciei la UE, anume aceea că discuțiile cu privire la acest aspect ar trebui încheiate și prin urmare Turciei să îi fie respinsă candidatura pentru aderarea la Uniunea Europeană. Kurz și-a argumentat poziția ținînd cont de derapajele parademocratice care au avut și au loc în Turcia condusă de „noul sultan și calif” Erdogan. Am putea totuși să ne întrebăm dacă nu există chiar mai multe rațiuni, poate nespuse public, pentru care Turciei Austria vrea „să îi pună piciorul în prag”; faptul că Turcia este o țară neeuropeană și necreștină, fără fundamente creștine, ci dimpotrivă cu un puternic fundal islamic, islamist, jihadist de-a lungul istoriei, faptul că Turcia sub conducerea otomanilor a atacat în multe rînduri Europa și chiar a stăpînit sau dominat părți din ea, ar constitui anumite argumente pentru care Turciei i-ar putea fi refuzată candidatura. Unii se iluzionează că Turcia se „democratizase”, se „secularizase”, se „kemalizase”, însă ultimii ani au înregistrat tot mai multe acțiuni considerate de către politicieni și analiști politicie europeni drept derapaje parademocratice, precum și tot mai multe acțiuni care trimit la o politică de reislamizare, lucruri care ar fi bine să fie evitate de Europa, avînd în vedere trecutul istoric.

Raporturile cu Turcia nu cred că pot fi privite doar din perspectiva extinderii economice și politice a Europei, a pieței europene. O dată cu o posibilă aderare a Turciei la UE, Turcia vine și cu 80 de milioane de locuitori, cu o populație în mare creștere demografică, dar și cu cultura aferentă anume islamul turcesc, mentalitatea de șaria și de jihad prezentă la unii lideri islamici inclusiv la cel care se visează „noul calif”, Erdogan. Până la urmă de ce i-ar mai spune Uniunea Europeană, dacă nu ar fi nici o problemă la „integrarea” unor populații, culturi și teritorii asiatice? Se vrea cumva o altă „Eurasie” care să concureze cu Eurasia lui Putin?

Din câte am înțeles, Iohannis nu are o poziție foarte clară, însă mai degrabă înclină spre susținerea Turciei la aderare, tot pomenind de „parteneriatul strategic” de la Marea Neagră. Oare ce-or zice Dragnea, Tăriceanu, USR-ul, Marian Munteanu, Băsescu? Din câte știu, românii nu s-au pronunțat în această chestiune, însă am convingerea că dacă ar fi bine informați cu privire la Turcia, lucru care nu se întîmplă prea bine în presa actuală, ar respinge în masă aderarea Turciei la Uniunea Europeană.

Care sînt opiniile voastre cu privire la această chestiune și la raportarea politicienilor europeni sau statelor europene la această chestiune, care nu cred că poate fi privită cu superficialitatea cu care ne este prezentată de presa despre care nu știm ale cui interese le reprezintă?

#2
KreutzerKonig

KreutzerKonig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 04.10.2017
Excelent, să le respingă candidatura. O țară care a șterpelit prin rapt istoria, cultura și pământul altora, nu are ce căuta în UE. Ca să nu mai zic de sutele de ani în care au încercat să supună și să cucerească/asedieze Europa.

Edited by KreutzerKonig, 20 October 2017 - 12:29.


#3
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,420
  • Înscris: 10.08.2005
Sa ne facem intelesi, respingem Turcia sau turcii ?

#4
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostKreutzerKonig, on 20 octombrie 2017 - 12:19, said:

Excelent, să le respingă candidatura. O țară care șterpelit prin rapt istoria, cultura și pământul altora, nu are ce căuta în UE. Ca să nu mai zic de sutele de ani în care au încercat să supună și să cucerească/asedieze Europa.
Încă nu le este respinsă candidatura, și îngrijorător este că sînt mulți conducători care sînt favorabili acestei aderări, în ciuda a oricâte contraargumente s-ar putea să li se aducă. Ei însă o „țin pe-a lor”, de parcă ar respecta un fel de ordin ocult dat de cineva care s-ar ascunde „în spatele cortinei”. Interesant este că mai nou, inclusiv în peisajul jurnalistic românesc, nu se pomenește nimic despre trecutul înspăimîntător de care au avut parte românii și Țările Române în „relațiile” lor cu turcii și cu statul islamic turco-otoman. Parcă s-ar vrea intenționat o manipulare a opiniei publice într-un sens favorabil Turciei și religiei islamice, despre care se poate argumenta foarte clar că numai pacifistă nu a fost de-a lungul istorie, ba dimpotrivă a fost și a rămas printre cele mai conflictuale și generatoare de conflicte religii din istorie. Dar pare-se că noi astea nu trebuie să le mai știm, or lucrul ăsta este împotriva rațiunii, pentru că aceia care nu mai cunosc istoria riscă să o repete, fapt pe care noi însă ar trebui să îl preîntîmpinăm. În general presa de largă răspîndire pare direcționată spre această manipulare în masă a opiniei publice, probabil urmărindu-se distorsionarea, falsificarea democrației și ducerea poporului și a popoarelor în direcții pe care ei nu le vor și nu le-ar alege, dacă ar fi corect informați.

#5
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,453
  • Înscris: 30.10.2003
Turcia trebuie tinuta in sah cu aderarea la UE si santajata mai departe sa faca reforme. O Turcie care nu mai are ce negocia, nu e de bun augur, se islamizeaza de tot.

Edited by Bursul, 20 October 2017 - 12:51.


#6
dreaQ

dreaQ

    I'm too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,382
  • Înscris: 02.06.2005
Mai bine ei decat noi :D

#7
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostMarianG, on 20 octombrie 2017 - 12:36, said:

Sa ne facem intelesi, respingem Turcia sau turcii ?
Dacă se acceptă  sau se respinge, asta este opinia fiecăruia, dar din câte se știe Turcia a înaintat demersuri oficiale pentru aderarea la Uniunea Europeană, deși nu este o țară europeană, nu este un popor european. În teoria democrației se spune însă că statul ar reprezenta poporul prin urmare nu se poate face o separare netă între Turcia și poporul turc, popor care începe să susțină tot mai puțin, conform ultimelor sondaje, aderarea Turciei la UE, datorită „islamofobiei” și „antiturcismului” unora dintre europeni.

„Poporul turc nu mai sprijină aderarea la UE din cauza 'dezamăgirii' provocate de islamofobia din Uniune (Cavusoglu)
joi, 19 Oct 2017
Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat joi că societatea turcă nu mai sprijină aderarea la Uniunea Europeană din cauza 'dezamăgirii și a resentimentelor' provocate de ascensiunea islamofobiei și a sentimentelor antiturce în interiorul Uniunii, transmite DPA. 'Poporul turc nu mai sprijină acest proces (de aderare la UE) pentru că există dezamăgire și resentimente din cauza unei asemenea ascensiuni a islamofobiei și a prezentării denaturate a Turciei', a declarat ministrul Cavusoglu la Istanbul, într-un discurs ținut cu prilejul unui forum internațional organizat de radio-televiziunea de stat TRT. Negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, lansate în 2005, se află într-un punct mort, UE criticând în special opresiunea declanșată de regimul de la Ankara după puciul eșuat din iulie 2016. Liderii celor 28 de state ale UE se reunesc joi și vineri, la Bruxelles, pentru un summit la care situația acestor negocieri se va afla printre punctele de discuție. ”
sursa: Agenția Națională de Presă AGERPRES

Vedem deci că unii se victimizează apelînd la o așa-zisă „islamofobie”, în vreme ce probabil că Merkel, Iohannis și compania or fi informați și convinși că islamul este religia păcii și, prin urmare, cum ai putea să refuzi oferte din partea unor inși care se revendică de la „religia păcii”. Să nu fi auzit Iohannis de Ștefan cel Mare, de Mircea cel Bătrân, de Iancu Corvin de Hunedoara, de Mihai Viteazul, de dezastrul de la Mohaci, de faptul că Transilvania a fost principat sub suzeranitatea statului islamic turco-otoman? Iohannis se pretindea un bun cunoscător al istoriei Transilvaniei atunci când s-a întîlnit cu autoritățile din Harghita și Covasna, întîlnire care a avut loc nu chiar cu multă vreme în urmă.

#8
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,997
  • Înscris: 30.07.2006

View PostIochanan, on 20 octombrie 2017 - 12:15, said:

Foarte recent Sebastian Kurz, conducătorul partidului ce a câștigat recent alegerile în Austria, a reiterat o poziție pe care au avut-o și alții înaintea lui și în ciuda faptului că unii conducători ai unor țări europene încă susțin aderarea Turciei la UE

Exagereaza.
Discutiile pot continua inca 30 de ani.
Deja discuta de vreo 13.
Putina conversatie nu face rau nimanui.

#9
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostBursul, on 20 octombrie 2017 - 12:48, said:

Turcia trebuie tinuta in sah cu aderarea la UE si santajata mai departe sa faca reforme. O Turcie care nu mai are ce negocia, nu e de bun augur, se islamizeaza de tot.
Erdogan solicită tot mai apăsat ca europenii să îi prezinte o clarificare a situației, adăugînd că „nu el are nevoie de Europa, ci Europa are nevoie de el”. Oricum Turcia va merge spre o islamizare tot mai accentuată, reislamizare care a început și continuă în forță în ciuda negocierilor de aderare la UE începute de vreo 13 ani încoace. Omul are credința lui ferventă în religia lui islamică și vrea ca turcii musulmani să fie viitorul Europei, de  aceea le și recomanda nu cu multă vreme în urmă turcoaicelor musulmance să facă cel puțin cinci copii, pentru a avansa demografic și religios (adică islamic) tot mai mult în Europa. Este o iluzie că crezi că omul va renunța (prea ușor) la credința, valorile, idealurile și planurile lui.

#10
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008
se invarte ataturk in mormant

#11
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
O Turcie reformată și asimilată în uniune poate ajuta uniunea să se protejeze de cucerirea culturală venită din exterior.

Dar e greu să reformezi o țară așa, trebuie să le dai cu picătura din "viața bună europeană" și să le ceri câte puțin în schimb.

În acest mod trebuie Turcia ținută în șah vreo 3-6 generații de acum încolo, deci peste 100 de ani mai vorbim.

Strategia de până acum de a nu zice nici da nici ba e bună, deși poate să nu funcționeze într-un final, lasă totuși loc de diplomație.

Kurz e prost.

#12
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,236
  • Înscris: 23.07.2014
Turcii din Europa au mancat democratie si bunastare europeana pe paine de generatii si au votat cu Erdogan larg majoritar la referendumul lui. In proportie mai mare (chiar mult mai mare, in unele cazuri), decat turcii din Turcia. Apoi au iesit pe strazi cu steaguri si claxoane sa-i sarbatoreasca victoria. N-a prea functionat nici cu pipeta, nici cu furtunul la ei.

"În acest mod trebuie Turcia ținută în șah vreo 3-6 generații de acum încolo, deci peste 100 de ani mai vorbim."

N-o sa mai stie nimeni peste 100 de ani ce a spus Kurz azi, nici n-o sa le mai pese.

Edited by SorinGT, 20 October 2017 - 15:00.


#13
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postmarius.bunu, on 20 octombrie 2017 - 13:21, said:

Exagereaza.
Discutiile pot continua inca 30 de ani.
Deja discuta de vreo 13.
Putina conversatie nu face rau nimanui.
Discutiile sterile nu isi au rostul.

#14
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostIochanan, on 20 octombrie 2017 - 13:19, said:

Iohannis se pretindea un bun cunoscător al istoriei Transilvaniei atunci când s-a întîlnit cu autoritățile din Harghita și Covasna, întîlnire care a avut loc nu chiar cu multă vreme în urmă.
Bine zis, "se pretindea".
Din pacate, nu s-o si confirmat.

View PostOriginalCopy, on 20 octombrie 2017 - 14:51, said:

Strategia de până acum de a nu zice nici da nici ba e bună, deși poate să nu funcționeze într-un final, lasă totuși loc de diplomație.

Kurz e prost.
Fiindca nu-i duplicitar, nu ?
Eee, nu toti is capabili sa stea cu kuru'n doua luntri.

#15
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostOriginalCopy, on 20 octombrie 2017 - 14:51, said:

O Turcie reformată și asimilată în uniune poate ajuta uniunea să se protejeze de cucerirea culturală venită din exterior.
Este un scenariu extrem de improbabil și care se contrazice cu ce ai scris mai jos în aceeași postare, pentru că o Turcie ținută afară nu este reformată și asimilată în UE; adică ori, ori. Dar avînd în vedere cum merg lucrurile în Turcia, avînd în vedere presiunile pe care islamiștii turci le fac pentru a extinde islamul în Europa, inclusiv prin acel proiect de mega-moschee și de centru teologic ideologic propus pentru capitala României, nu doar că Turcia nu va fi asimilată, ci dimpotrivă va exercita presiuni clare de a asimila eu turcii pe alții din Europa, prin demografie crescută, prin agresiune ideologico-religioasă, prin jihad pașnic (adică nu neapărat armat, dar în același timp fiind tot război sfânt în numele credinței lor islamice), ajutîndu-se de neajunsurile de azi și de mâine ale unora dintre europeni, de tot felul de legi ale „rectitudinii politice” și așa mai departe. Din punctul ăsta de vedere, care pare mult mai probabil și care ar putea fi fatal de această dată poporului român și nu doar lui, avînd în vedere apropierea teritorială a Bulgariei și României de Turcia, sîntem practic „în prima linie” a unui pericol de această natură, or din punctul ăsta de vedere rațiunea dictează apărarea adevăratelor interese naționale și spirituale, prin urmare Iohannis ar face bine să precizeze foarte clar respingerea candidaturii Turciei la UE, pentru că altfel s-ar putea ca totuși tot românii înșiși să își scrie istoria pe viitor, iar nu turcii, arabii sau africanii musulmani, și prin urmare am convingerea că îi vor scrie și lui Iohannis după ceea ce va binemerita sau nu de la patrie și de la popor.

#16
CaleaAdevarulSiViata

CaleaAdevarulSiViata

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,376
  • Înscris: 13.10.2016
Turcia, calul Troian al Rusiei in NATO, sa fie primita si in UE ? da chiar s-a sclerozat UE de tot ?

#17
bullterrorist

bullterrorist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,939
  • Înscris: 18.10.2007

View PostSorinGT, on 20 octombrie 2017 - 14:56, said:

Turcii din Europa au mancat democratie si bunastare europeana pe paine de generatii si au votat cu Erdogan larg majoritar la referendumul lui. In proportie mai mare (chiar mult mai mare, in unele cazuri), decat turcii din Turcia. Apoi au iesit pe strazi cu steaguri si claxoane sa-i sarbatoreasca victoria. N-a prea functionat nici cu pipeta, nici cu furtunul la ei.

"În acest mod trebuie Turcia ținută în șah vreo 3-6 generații de acum încolo, deci peste 100 de ani mai vorbim."

N-o sa mai stie nimeni peste 100 de ani ce a spus Kurz azi, nici n-o sa le mai pese.
lasa ca si romanii au papat ceausism de le-a venit acru si au votat iliescu cu ambele maini...................................


sa nu se inteleaga ca sustin aderarea turciei, dar noi ar trebui sa ne amintim zicerea cu parul si cu paiul inainte de a vorbi de alegerile lor.

#18
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostCaleaAdevarulSiViata, on 20 octombrie 2017 - 22:12, said:

Turcia, calul Troian al Rusiei in NATO, sa fie primita si in UE ?
Eu cred că este mai degrabă calul troian al „daimonului” Islamului; Erdogan are convingeri religioase greșite, însă este foarte credincios în felul lui, așa greșit cum gîndește și crede. Și în fața unei Europe care și-a cam pierdut bine de tot „busola spirituală”, nu este exclus să aibă succes deplin, pentru că deja a avut destul succes prin faptul că a fost acceptat și încă este la masa negocierilor și pentru că Turcia a primit deja foarte mulți bani din munca europenilor ca fonduri de preaderare.

View PostCaleaAdevarulSiViata, on 20 octombrie 2017 - 22:12, said:

da chiar s-a sclerozat UE de tot ?
Este evident că unii europeni sînt „dați dracului” rău de tot, sclerozați este prea puțin spus.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate