Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
legat de hrană
Last Updated: Oct 20 2017 15:25, Started by
dannyetlv
, Oct 20 2017 11:46
·
0
#1
Posted 20 October 2017 - 11:46
De foarte multe ori mi s-a părut complicată noțiunea de mâncare. Mă refer aici că nu mai știam ce să cumpăr ca ingrediente să-mi fac de mâncare.
Acasă la munte sunt obișnuit cu mâncăruri gen: ochiuri de ou, cartofi prăjiți, carne de porc și pulpe de pui. M-am întrebat și azi ce aș mai putea mânca și mi-am zis: există 2 surse de hrană: 1. Din pământ, deci recolte (legume, fructe) 2. Din animale/păsări, deci carne, lapte, ouă etc. Aceste două surse din câte am observat ar fi bine să fie combinate gen pâine cu ceva din carne. Nu poți mânca toată ziua doar dintr-o sursă. Întrebarea mea e în felul următor: legat de mâncare, cum să mă gândesc să le combin ca să aibă corpul meu tot ce-i trebuie, să mă hrănesc bine? Cel puțin minim. Când mă uit la ingrediente la ceva produs sincer mă pierd. Sper că ați înțeles întrebarea mea. |
#3
Posted 20 October 2017 - 11:55
sunt niste principii simple. trebuie evitat pe cat posibil tot ce e procesat si tot ce contine zahar. trebuie sa manaci cam ce ai fi mancat in salbaticie.
|
#5
Posted 20 October 2017 - 12:00
Le combini pe rand, din pamant si din animal.
Painea e de de la fabrica. |
#6
Posted 20 October 2017 - 12:33
dannyetlv, on 20 octombrie 2017 - 11:46, said:
Întrebarea mea e în felul următor: legat de mâncare, cum să mă gândesc să le combin ca să aibă corpul meu tot ce-i trebuie, să mă hrănesc bine? Cel puțin minim. Când mă uit la ingrediente la ceva produs sincer mă pierd. Sper că ați înțeles întrebarea mea. Esti bolnav,nu te simti bine,sau ai facut analizele si ai ceva carente?Asa afli ce si cum.Trebuie sa stii ca tot ce e bun e naspa si ca totul trebuie consumat cu moderatie.Plus miscare.Si evita nutritionistii ieftini.Am un amic care intr-o perioada era gras,a apelat la unul din asta ,ca intr-o vreme manca numai biscuiti pentru caini,a slabit de a ramas numai capul ca la E.T. si se simtea rau,apoi cauta altul sa se ingrase. Poti manca orice,moderat este cuvantul cheie. Edited by daniMMM, 20 October 2017 - 12:41. |
#7
Posted 20 October 2017 - 12:53
Cea mai buna reteta de slabire este sa nu mananci nimic si sa bei apa plata/minerala la greu ca sa-si ia corpul mineralele de care are nevoie. Daca esti o persoana de peste 100 de kile crede-ma ca n-ai sa mori de foame CHIAR DACA simti senzatia de foame. Am aplicat metoda asta si de la 110 de kile in 2 zile am dat jos 3 kile.... incerc sa nu depasesc 1000-1300 de kilocalorii zilnic si dupa vreo luna de dieta am ajuns la 92 de kilograme. La 1.86 cat am vreau sa mai dau jos vreo 5-6 kile si apoi sa merg cu maxim 2000 de kilocalorii pe zi mancare. Nu mananc deloc paine, fainose si dulciuri, mananc carne de orice fel, branzeturi, fructe la greu si.... decat sa merg cu masina sau autobuzul pentru o statie sau doua prefer sa merg pe jos minim 20 de minute zilnic.
Edited by iulian160380, 20 October 2017 - 12:58. |
#8
Posted 20 October 2017 - 12:54
dannyetlv, on 20 octombrie 2017 - 11:46, said:
Acasă la munte sunt obișnuit cu mâncăruri gen: ochiuri de ou, cartofi prăjiți, carne de porc și pulpe de pui. Întrebarea mea e în felul următor: legat de mâncare, cum să mă gândesc să le combin ca să aibă corpul meu tot ce-i trebuie, să mă hrănesc bine? Cel puțin minim. Când mă uit la ingrediente la ceva produs sincer mă pierd. Trebuie sa mananci cat mai variat si cat mai putin procesat, adica alimente care nu au trecut prin diverse etape de fabricatie. In privinta constituientilor trebuie sa asiguri organismului proteine, lipide, glucide cu precizarea ca toate cu masura. In privinta glucidelor, poti renunta cu totul la zahar sau la tot ce contine zahar intrucat zaharul se regaseste in forma integrala sau modificata in cca 90% din alimente si nu mai ai nevoie sa-l iei din sursa separata. Idem cu proteina, daca mananci care un pic mai grasa, trebuie sa scazi pe partea cu uleiuri, unt sau orice alt fel de grasi animale sau vegetale, pentru a asigura un echilibru. Nu trebuie sa tii, in acest sens, niste tabele sau niste calcule avansate ci doar sa tii minte ce ai mancat si o perioada sa nu mai mananci acelasi lucru (aceeasi constituienti alimentari). mesele trebuie mancate cat mai independent cu putiinta - exclus carne cu paine decat daca muncesti greu din punct de vedere fizic (constructii pe schela, mutari de mobilier, depozite). Hrana alcatuita din gustare+ciorba+fel principal+desert+o bautura nu se mai poarta de mult in lumea urbana, pentru ca incarca organismul de calorii care sunt greu de utilizat / dat jos la oras, si creste burta. O simpla masa principala, corect alcatuita e suficient, iar desertul, daca nu te poti lipsi de el, il poti lua peste 2 ore |
#9
Posted 20 October 2017 - 12:55
dannyetlv, on 20 octombrie 2017 - 11:46, said:
De foarte multe ori mi s-a părut complicată noțiunea de mâncare. Mă refer aici că nu mai știam ce să cumpăr ca ingrediente să-mi fac de mâncare. Acasă la munte sunt obișnuit cu mâncăruri gen: ochiuri de ou, cartofi prăjiți, carne de porc și pulpe de pui. M-am întrebat și azi ce aș mai putea mânca și mi-am zis: există 2 surse de hrană: 1. Din pământ, deci recolte (legume, fructe) 2. Din animale/păsări, deci carne, lapte, ouă etc. Aceste două surse din câte am observat ar fi bine să fie combinate gen pâine cu ceva din carne. Nu poți mânca toată ziua doar dintr-o sursă. Întrebarea mea e în felul următor: legat de mâncare, cum să mă gândesc să le combin ca să aibă corpul meu tot ce-i trebuie, să mă hrănesc bine? Cel puțin minim. Când mă uit la ingrediente la ceva produs sincer mă pierd. Sper că ați înțeles întrebarea mea. |
#10
Posted 20 October 2017 - 13:00
dannyetlv, on 20 octombrie 2017 - 11:46, said:
De foarte multe ori mi s-a părut complicată noțiunea de mâncare. Mă refer aici că nu mai știam ce să cumpăr ca ingrediente să-mi fac de mâncare. Acasă la munte sunt obișnuit cu mâncăruri gen: ochiuri de ou, cartofi prăjiți, carne de porc și pulpe de pui. M-am întrebat și azi ce aș mai putea mânca și mi-am zis: există 2 surse de hrană: 1. Din pământ, deci recolte (legume, fructe) 2. Din animale/păsări, deci carne, lapte, ouă etc. Aceste două surse din câte am observat ar fi bine să fie combinate gen pâine cu ceva din carne. Nu poți mânca toată ziua doar dintr-o sursă. Întrebarea mea e în felul următor: legat de mâncare, cum să mă gândesc să le combin ca să aibă corpul meu tot ce-i trebuie, să mă hrănesc bine? Cel puțin minim. Când mă uit la ingrediente la ceva produs sincer mă pierd. Sper că ați înțeles întrebarea mea. excentryc, on 20 octombrie 2017 - 11:58, said:
...o shaorma cu de toate ! |
|
#11
Posted 20 October 2017 - 15:25
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users