Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Arcadia Apartments Domenii

- - - - -
  • Please log in to reply
168 replies to this topic

#127
sorinvbb

sorinvbb

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 10.02.2018

 alexandrupope, on 27 august 2018 - 22:11, said:

Sunt și cazuri aiurea, aia care au cumpărat scump și prost, dar asta e valabil și acum, daca cumperi în fundul unui cartier dormitor bloc din 60', aia e, ești păcălici.
Dar aia care au luat locuințe bune in 2008, iau și acum, pe termen lung e ok. In lei deja suntem de vreo câțiva ani la preturi similare cu 2008 la apartamente bune.
Nu ii mai plângeți că sunt ok, dar e sport national sa te văicărești că e greu cu credite dar ai șapcă de 50 euro pe cap.
Cel care trebuie sa faca calcule esti tu, aproape in orice postare esti in eroare si dai informatii false, verificabile toate in 3 clickuri pe google. Nici logica nu te ajuta. Teapa este teapa, ti-o poti lua daca cumperi pe trend de crestere economica la pret umflat, indiferent de locatie si anul constructiei. Singura verificare pentru teapa este propria ratiune, iar voi v-o pierdeti, exact cum faceau si baietii pe threadul Asmita, acum 10 ani, se incurajau unul pe altul ca fac treaba buna, ca nu este mult 120k pentru o garsoniera, ca o sa fie in cativa ani deja considerata zona ultracentrala, ca sa citez doar cateva elucubratii.

 alexandrupope, on 28 august 2018 - 08:58, said:

Tot timpul s-a cumparat cu disperare, daca tot cumperi macar cumpara ceva de calitate si intr-o locatie cat de cat ok. Imobilele de calitate au fost scumpe si in 2007 si in 2015 si acum. Prin 2011-2012 a fost o perioada cu preturi ceva mai mici, dar a fost o perioada scurta. Oamenii se raporteaza doar la euro dar majoritatea castiga lei, cand calculezi in lei iti da cu virgula.
In perioada 2009-2014 nu se construia nimic serios, doar blocuri construite de gigei pe la periferie sau cate un bloc printr-o zona mai bunicica construite tot de gigei. Oferta era mult mai limitata ca acum.
Acum de vreo 3-4 ani ai avut de unde alege in proiecte serioase.
Calitatea imobilelor nu este data de marimea ansamblelor rezidentiale. Calitatea se poate verifica impreuna cu un inginer, diriginte de santier si/sau arhitect si mai ales prin prezenta ta la locul faptei, din cand in cand, pentru a semnala eventualele defecte.
Maximul istoric s-a inregistrat in 2008, iar apoi minimul istoric a fost in 2014, in timp ce 2015 a fost primul an in care au fost iar cresteri, dupa 6 ani de scaderi.
Asa ca dedu si tu singur, cand este cel mai bun moment pentru o achizitie (pe trend de scadere, stagnare sau crestere economica?) si incearca sa faci diferenta intre o investitie reala in imobiliare, facuta la momentul oportun si o cheltuiala. Este ok sa faci ambele, atata vreme cat o faci in cunostinta de cauza. Si eu tocmai mi-am achizitionat un apartament in acest an, dar nu imi propun sa ma conving pe mine sau pe altii ca este o investitie.
In continuare, tot ce postezi aici este fara fundament rational si incerci doar sa te legi de niste lucruri care iti suna tie bine, pentru a te convinge ca ai facut o super investitie. Te asigur ca te vei simti bine cu alegerea ta si acceptand realitatea: este o achizitie pe trend de crestere, conform unor preferinte personale, un moft, o aroganta.
Cat despre comentariile tale despre limbajul altora, nu este ca si cum limbajul tau ar fi de dat exemplu Posted Image Pe langa faptul ca incluzi multe neadevaruri, expui o gandire deziderativa, irationala si o dai frecvent in trolling, cand nu mai ai argumente. Intre timp, marinionn expune argumente rationale, fundamentate.

@marinionn, perfect de acord cu completarile tale referitoare la chirie, se vede ca probabil ai cel putin un spatiu pe care il inchiriezi, de cativa ani. Presupunerea mea de 3000/an a fost, asa cum am precizat acolo, foarte optimista, de dragul argumentarii, ca sa evidentiez, chiar si aceste conditii presupuse ideale, ce "investitie" buna ar fi fost o garsoniera in Asmita, achizitionata cu peste 100k in 2007, cand inca mai erau disponibile. Ca deh, investitorii s-au repezit sa cumpere garsonierele, "ca alea se inchiriaza bine, dom'ne". Cat despre costurile de la intretinere, am vazut ca erau undeva la 800lei pentru luna ianuarie, pentru 1 persoana / 2 camere, asa ca estimarea ta de 150eur pentru utilitati, electric, cablu TV, internet este cat se poate de realista.

@foreverbflux, cercul ala de oameni tineri, "cu venituri suficiente cat sa nu-si doreasca sa inchirieze in militari, palady sau piata sudului" va fi doar in mintea ta si nu pe harta in mijlocul acelui triunghi Posted Image Un om tanar o sa vrea cat mai aproape de M2 si de viata de noapte din centru vechi si o sa doreasca sa isi minimizeze cheltuiala cu chiria.

Edited by sorinvbb, 28 August 2018 - 13:15.


#128
marinionn

marinionn

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 56
  • Înscris: 28.08.2018
foreverbflux - Cred că nu s-a înțeles ce am scris mai înainte. Eu am zis să te duci pe lângă Arcadia la proprietarii care au apartamente și garsoniere la închiriat și tu să faci pe chiriașul ca să vezi cât sunt chiriile reale care se pot obține și să-ți faci o idee de un minim și un maxim pe o rază de circa 500 m în jurul complexului, eu nu am zis să te duci în alte zone (Militari, Berceni). Trebuie să iei în considerare că în Arcadia acolo vor fi mai multe garsoniere luate și băgate la închiriat exact cum iei tu și măcar să ai o idee de chiriile reale care se încasează în jurul complexului și poate tu dai mai ieftin față de alții care o să aibă în Arcadia fiincă ai avantajul că iei cu chas și nu trebuie să plătești rata lunară la bancă din chirie cum o să facă alții care iau cu credit. Du-te și în alea noi (dacă sunt) și în alea vechi din jurul complexului și scade-i chiria proprietarului tocmai să vezi cât este un MINIM posibil pe acolo.

Edited by marinionn, 28 August 2018 - 17:55.


#129
foreverbflux

foreverbflux

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.01.2007
Am inteles, dar nu stiu daca am timp sa ma ocup de asta atat cat sa am o imagine completa in timp util. Informativ, reprezentantii proiectului au estimat ca ce cumpar eu, cu loc de parcare inclus, inchiriez cu 450 eur.

Edited by foreverbflux, 28 August 2018 - 18:46.


#130
marinionn

marinionn

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 56
  • Înscris: 28.08.2018
Vezi că ăia pot să spună așa la vreo 100 de inși în Arcadia ca să vândă. Poate sunteți 20 30 care cumpărați pentru chirie, măcar să fi pregătit pentru vreo surpriză neplăcută (să ceri 450 și să stai cu garsoniera și 6 luni până închiriezi) dar dacă ei spun 450 cum cred că spun la toți e bine ca tu să-ți faci calcule și socoteli pe 400 să nu ai goluri (luni fără chiriași). Chiria REALĂ este cea pe care poți să o obții și nu ce zic alții, de aia trebuie să faci o medie (minim-maxim) EXACT lângă Arcadia să știi la ce să te aștepți. Eu tocmai de aia iau cele mai MICI chirii unde am și nu am goluri (luni fără chiriași). Ia exemplu la garsoniera din Văcărești care NU se închiriază nici la 350 de euro. Te asigur că trăiesc din multe chirii și de mulți ani.

Aia din Văcărești mai mult de 300 chirie + 150 utilități = 450 cheltuială totală pe lună pentru chiriași nu merită și gândește-te cât a costat. Vezi că REALITATEA din chiriile din București nu este ce vezi pe internet sau ce zic alții, este chiria REALĂ pe care o poți obține și - ATENȚIE - dacă îl întrebi pe dezvoltator câți au întrebat de chirie SIGUR nu o să spună ca să nu afli că poate 20-25% (zic eu, nu lua de bună cifra) sunt luate pentru închiriat și atunci cam ai o problemă dacă sunteți cam mulți.

Edited by marinionn, 28 August 2018 - 19:15.


#131
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Hahahahaha. Ce gluma buna, chirie de 450 de euro la garsoniera prin Grivița. Locul ala de parcare e fix sula, tu crezi ca aia care au mașină vin sa stea la garsoniera?:))))

#132
foreverbflux

foreverbflux

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.01.2007
Da, pai de aici incep si ezitarile mele pe care bineinteles ca le am. Sigur ca dezvoltatorul spune ce vrea el, si realitatea este alta, chirie mai mica, chiriasii care sunt cum sunt, alti 'investitori' care inchiriaza tot acolo, etc. Nu sustin ca voi face achizitia, este o discutie deschisa momentan, dar vroiam sa acumulez suficiente argumente pro sau contra si din alta perspectiva.

Edited by foreverbflux, 28 August 2018 - 21:33.


#133
alexandrupope

alexandrupope

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,053
  • Înscris: 21.08.2018
Culege printre rânduri ce se spune aici, să îți faci o analiză privind în viitor, lucrurile se schimbă, oamenii se schimbă. Momentan in zona nu ai ce sa compari deoarece nu există ceva similar, cat cer chirie babele sau moșii din blocurile vechi din zona e fix pix.
Diferență între ceva nou beton și ceva vechi împuțit e uriașă.
Tot așa acum 2-3 ani au râs și alții precum mihai de zona grozavesti - politehnica când se speculau preturi la chirii, acum surpriză au fost depășite speculațiile, se obțin super chirii.

In primul rand trebuie să îți placă ție acolo unde vrei sa cumperi, să îți dorești tu sa locuiești acolo, după aia te descurci.

Edited by alexandrupope, 28 August 2018 - 22:06.


#134
foreverbflux

foreverbflux

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.01.2007
Aici este un aspect pe care nu l-a atins nimeni si multumesc pt atentie. Da este adevarat, faza cu chiria nu ma preseaza, daca nu functioneaza sau se doveste a fi o bataie de cap, am relaxarea sa-mi bag picioarele in ea de chirie si pur si simplu sa-mi fac acolo un birou si un loc de vazut filme, pt ca da, este deja in proximitatea locuintei actuale si da, este un loc in care probabil m-as simti bine sa stau eu personal.

#135
alexandrupope

alexandrupope

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,053
  • Înscris: 21.08.2018
Faza e că in astfel de proiecte trebuie sa te arunci sa rezervi imediat cum apar planurile și preturile, acum iei pe preț maxim și alegi din ce a mai rămas.

#136
foreverbflux

foreverbflux

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.01.2007
Corect si asta, din intamplare la Arcadia vor exista si faza 3 si 4, la care inca nu au inceput vanzari, deci exista si solutia unei amanari cu avantajele enumerate, pret mai mic, selectie mai larga. Este adevarat ca ce a ramas acum la vanzare in fazele 1 si 2 nu reprezinta o situatie ideala pt mine (pret umflat, etaj, pozitionare) dar asta devine deja subiectiv.

Edited by foreverbflux, 28 August 2018 - 22:23.


#137
alexandrupope

alexandrupope

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,053
  • Înscris: 21.08.2018
Vezi că mașina are toată lumea acum, musai parcare, oricum poți închiria parcarea separat.
Mașină a ajuns atât de accesibilă acum precum o bicicleta înainte. Numai tâmpenii își imaginează unii, au impresia că cei ce stau prin chirii in blocuri noi sunt niște amărâți fără mașini proaspăt angajați la multinațională.

Edited by alexandrupope, 28 August 2018 - 22:26.


#138
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Cei care stau în garsoniere sunt majoritar studenți. Dacă nu-i da tăticu bani de mașină merge cu metroul sau ratb. Familiile nu închiriază garsoniere, decât ca soluție de avarie. Grivița nu e politehnica, ca n-are facultăți sau birouri în zona ca sa zici ca o sa și dificultăți în a alege chiriaș dintre atâția doritori. Da ești aproape de rromeala de la gara de nord.

Edited by mihaigerard, 28 August 2018 - 23:07.


#139
Hamutovski

Hamutovski

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 07.03.2009
Cine-si permite sa dea minim 450 de euro pe luna doar pe chirie, sigur nu va cauta o garsoniera.
Si sigur nu la Piata Chibrit.
Nu va mai imbatati cu apa rece....

#140
okayro

okayro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 28.03.2007

 MembruAnonim, on 07 februarie 2018 - 00:12, said:

Ce obtiuni de spatiu verde sunt prin zona?


cum se vede aici

Imi place capitalismul si e ok sa faci bani, dar poza asta e ingrijoratoare. Eu daca as fi in locul lor nu as face profit maxim pe terenul respectiv, as vrea sa fac ceva frumos cu spatii verzi cat mai mari si bine gandite. Cum poti sa pui blocurile asa aproape unul de altul? La 2130eur/mp? Lux? Probabil ca e ok(glumesc) sa pui blocurile la 2m distanta unul de altul la apartamentele care se vand cu 800-1000eur/mp (am vazut asta prin colentina, 2 aparamente fata in fata parca si cu balcon... sari dintr-un bloc in altul) Posted Image Posted Image

#141
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Nu credeam ca o sa zic asta vreodată, dar 2k/mpu a ajuns sa nu mai fie lux/scump. Eu ma uit după 4 camere și sunt lejer peste 2k eur/mpu (fără terase) in zone chiar mai rele (Băneasa, Pipera). Lux este peste 4k eur/mpu

Edited by figo1988, 13 November 2018 - 15:06.


#142
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Sunt chiar asa apropiate unele de altele blocurile in Arcadia? Nu am mai trecut de ceva timp pe acolo, nu stiu in ce faza au ajuns. Am inteles ca cei din prima faza se vor muta prin martie-aprilie '19, estimat.

#143
okayro

okayro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 28.03.2007

 Tendor83, on 05 aprilie 2018 - 20:23, said:

Total, de acord. Domenii park este un ansamblu, care la vremea inaugurarii, si chiar si acum iese in evidenta prin arhitectura deosebita si suprafețe generoase.  Preturile de achizitie au fost ridicate (lucru normal pentru zona respectiva), totusi el avea in plus avantajele indicate mai sus.
Pacat ca vor fi aglomerati de furnicarul "Arcadia"....

Am oferta pe email de la ei. Bun istoricul emailului in era asta :)
1600eur/mp util (pret calculat fara balcon, daca pui balconul iese mai bine) - pret oferta anul 2014. (pt garsoniera in tronsonul din spate)
Apropo de suprafete, garsoniera din Domenii Park are 44mp utili(63construiti cu balcon inclus). Deci cat 2 camere sau aproape 3 din Arcadia :)
Pentru apartamentele de 2 camere la blocul din fata stiu ca erau mai scumpe, parca 1800eur/mp. Am fost in interior atunci la vizionare, si pot sa spun ca era o calitate buna a constructiei si finisajelor.

Acum ca au cazut placile alea, se pun la loc, nu e problema. Sa nu fim perfectionisti. Blocul arata bine.

#144
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu nu pot sa inteleg cum, la preturile cerute, sa livrezi apartamente cu peretii interiori din gips-carton, sa ai bucatarii deschise sau sa ai holuri de distributie minuscule: de 1.30 metri latime.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate