![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Apa imbuteliata contine clor ? de ce pe majoritatea etichetelor nu se specifica concentratia de Cl mg/l ? ar trebui sa fie specificat obligatoriu

#1
Posted 19 October 2017 - 01:46

salutare,
Apa imbuteliata contine Clor ? am inteles ca se adauga pentru a creste terenul de valabilitate a altfel nu ar fi ok sa stea asa mult imbuteliata.... De ce pe majoritatea Etichetelor apelor imbuteliate nici nu se specifica concentratia de Cl mg/l ? - ar trebui sa fie olbigatoriu specificatia cat Clor contine o apa imbuteliata pe toate etichetele apelor imbuteliate - nu doar pe unele.... (deoarece trebuie sa cunoastem cat Clor este in apa imbuteliata respectiva sau cat Clor se adauga in aceastea).... Edited by July02, 19 October 2017 - 02:08. |
#3
Posted 19 October 2017 - 07:21

Esti constient(a) ca si sarea de bucatarie contine clor? Si apa de izvor contine clor, sub forma de saruri.
Apa nu are termen de expirare. Termenul care e pus pe sticla se refera la ambalaj, faptul ca se degradeaza plasticul in timp. Daca concentratia de ioni de clor este nesemnificativa, nu se mai mentioneaza pe eticheta. Edited by AlexEn, 19 October 2017 - 07:22. |
#4
Posted 19 October 2017 - 08:04

Apa imbuteliata contine Clor ? am inteles ca se adauga pentru a creste terenul de valabilitate a altfel nu ar fi ok sa stea asa mult imbuteliata.... Evident pot exista cantitati minuscule dar natural sub forma de saruri intrucat in natura exista multe substante ce ajung in apa. Edited by andreic, 19 October 2017 - 08:05. |
#5
Posted 19 October 2017 - 08:26

Esti constient(a) ca si sarea de bucatarie contine clor? Si apa de izvor contine clor, sub forma de saruri. Apa nu are termen de expirare. Termenul care e pus pe sticla se refera la ambalaj, faptul ca se degradeaza plasticul in timp. Daca concentratia de ioni de clor este nesemnificativa, nu se mai mentioneaza pe eticheta. Ba are termen de expirare sub directiva europeana prietene. Orice vari in cavitatea bucala cu scopul de a lua-o pe matz in jos, trebuie prin lege sa aiba un termen de valabilitate. Si cred ca apa imbuteliata se trateaza cu clor altfel se inmultesc amibele prin ea daca da de lumina. Problema cu clorul e ca in secunda in care ai scos dopul incepe sa se disperseze in aer. D-aia bine sa termini o sticla cu apa desfacauta in maxim 2-3 zile, ca in lipsa clorului incepe vanzoleala in sticla aia. Edited by izometric, 19 October 2017 - 08:28. |
#6
Posted 19 October 2017 - 09:50

Nu va speriati asa mult de clorul asta. In Romania, doza de clor recomandata de DSP este de 0,50 mg/litru, vorbesc de apa potabila. La apa imbuteliata nu stiu cum sta treaba, dar de foarte multe ori ea provine de la hidrantul de incendiu.
|
#7
Posted 19 October 2017 - 09:53

Pai... din cate stiu... clorul este bun in organism daca este in cantitati mici... distruge bacteriiile si microorganismele din apa
|
#8
Posted 19 October 2017 - 12:24

si ce daca sarea contine clor, fiecare e liber sa puna sau nu sare , asta nu are nici o legaura cu apa imbuteliata nesemnificativa nu este concentratia de clor, dar nu are e cauta clorul intr-o apa de izvor, pai apa e curata deasta e de izvor nu trebuie sa mai adauge clor avem dreptul sa cunoastem cat clor este in apa imbuteliata , daca exista clor trebuie specificat cat, nu exista nesemnificativ e ceva foarte subiectiv nu poate fi trecut asa cu vederea
ca si consumator am dreptul sa selectez apa care doresc sa o beau dupa valorile de clor adaugate, spre imi pare ceva absolut normal si firesc sa pot alege o apa imbuteliata care folosese mai putin clor, dar cum sa aflu aceasta informatie daca ea nu este afisata catre consumator...
aham pai daca le distruge , noua nu ne face rau ? eu zic ca daca are capacitatea asta de distrugere inevitabil bine nu ne face in mod sigur... trebuie sa stim exact pe apa imbuteliata cat clor se pune in apa, o firma poate pune maximul admis alta mai putin, dar trebuie sa stim suntem in secolul 21 nu mai merge iti vinde si nici nu sti pe ce dai banii sau ce consumi chiar sunt curios spre exemplu apa plata de la izvorul minunilor ce cantitate de clor contine la bucovina scrie clar cantitatea de clor, nu mai zic ca am vazut la mai toate apele minerale blugaresti scrie la toate cat clor au... |
#9
Posted 19 October 2017 - 12:33

Eu spuneam ca apa poate sa contina in mod natural clor, sub forma de saruri.
Daca esti curios poti duce apa la un laborator pentru analize. |
#10
Posted 19 October 2017 - 12:52

daca contine in mod natural tot trebuie specificat pe eticheta atata timp cat o pun in comert trebuie sa furnizeze toate datele, e obligatia lor, nu e obligatia mea ca si client sa faca Analizele Complete , si nu franturi de analize...sau doar cele care ai avanteajeaza..., elementele care ai dezavantajeaza nu le mai trec....Astea e chiar smecherie , fentare prin omisiune cu buna stiinta... (pai asa stau eu ca si client sa fac analizele la toate apele de pe piata? e obligatia mea asta ca si client ? nu cred) Ei trebuie sa le faca si sa instiinteze consumatorul prin afisarea pe eticheta de continutul care il au in interiorul pet-ului apei imbuteliate , de la a la z.... nu pe franturi... repet unele ape minerale cum am spus spun clar cat clor este indiferent de cantitate mica sau mare , dar sunt cinstiti si afiseaza asa ar trebui sa afiseze toti - ar trebui sa fie obligatoriu, nu este o informatie secundara asta, trebuie cunoscuta de catre consumator cand i se vinde acea apa imbuteliata... la Bucovina scrie clar cantitatea de clor, nu mai zic ca am vazut la mai toate apele minerale blugaresti scrie la toate cat clor au... Oare apele plate Izovrul Minunilor, Aquavia, Borsec cat Clor contin in apa imbuteliata mg/l ? Edited by July02, 19 October 2017 - 13:03. |
|
#11
Posted 19 October 2017 - 13:39

in lipsa clorului incepe vanzoleala in sticla aia. avem antiorpi, celulte T in organism care ataca corpii straini microorganismele , nu ar mai fi nevoie de clor oricum organismul prin ridicarea temperaturii ai distruge singur in mod normal ca avem sange cald, nu stiu la reptile care e mecanismul de distrugere a microorganismelor Edited by July02, 19 October 2017 - 13:42. |
#12
Posted 19 October 2017 - 21:17

Apa conține și cianuri, sulfiți, sulfați și multe altele. Cu ce te-ar încânta să ai menționată treaba asta pe ambalaj? Sunt compuși care există natural în ape. Ei trebuie să fie sub un anumit nivel pentru ca apa respectivă să fie considerată potabilă. Acum dacă stăm să menționăm fiecare compus, oricât de mic, din orice, ne ia durerea de cap, pentru că sunt sute. Majoritatea ar fi la valori nedectabile, dar unele ar fi și detectabile. Se consideră că sunt în cantități atât de mici încât pot fi ignorate. Aerul conține vreo 15-20 de compuși chimici diferiți.
Dacă se menționează clorul, de ce nu s-ar menționa și restul? Sunt de acord dacă se adaugă clor în proces. Atunci mi s-ar părea normal. Dar dacă nu se adaugă, mi se pare o prostie să fie menționat. Se ajunge la niște absurdități. Edited by SmurfK, 19 October 2017 - 21:18. |
#13
Posted 19 October 2017 - 21:44

Aceasi scarbosenie cu apa de la robinet...gusturi identice..iti vine sa versi dupa ce bei!
|
#14
Posted 19 October 2017 - 22:56

Apa nu are termen de expirare. Daca vrei sa nu se strice adaugi clor, ioni se argint sau agheazma (alte substante acelasi efect bactericid si toxic pentru micro-organisme). Insa in aceste conditii ii scade potabilitatea.
Oare apele plate Izovrul Minunilor, Aquavia, Borsec cat Clor contin in apa imbuteliata mg/l ?
Pai... din cate stiu... clorul este bun in organism daca este in cantitati mici... distruge bacteriiile si microorganismele din apa
dar de foarte multe ori ea provine de la hidrantul de incendiu. Edited by andreic, 19 October 2017 - 22:54. |
#15
Posted 19 October 2017 - 23:16

Nope. Nu se pune clor in mod special decat in apele curente si bazine pentru a bloca dezvoltarea algelor si micro-organismelor. In cele de baut niciodata. Evident pot exista cantitati minuscule dar natural sub forma de saruri intrucat in natura exista multe substante ce ajung in apa. Gresesti ! Apa potabila de la robinet contine clor. Pe scurt, apa capturata din izvoare sau extrasa din pamant este contaminata cu bacterii. De asemenea, apa poate deveni contaminata de la sursa pana la utilizator. Ca atare, apa destinata consumului public este tratata cu hipoclorit. Deci, apa imbuteliata contine clor. |
|
#16
Posted 20 October 2017 - 13:36

e normal sa sti cat clor este in fiecare apa imbuteliata ca sa poti face ca si client selectia , sa-ti alegi ce apa doresti in cunostinta de cauza, deasta e normal sa fie specificat obligatoriu pe eticheta
intrebarea e de ce nu mentioneaza pe eticheta cat clor are asa cum Bucovina si alte firme sunt cinstiti si mentioneaza de ce Borsec, Aquavia, izvorul minunilor etc nu mentioneaza , e ca si cum ar ascunde ceva, caci sunt sigur a ei fac analizele si stiu precis cat Clor au acolo doar ca nu afiseaza sa stie Consumatorul sunt banditi si necinstiti fata ce consumator
eu stiam de canale Na-K pentru semnalele electrice nu de canale de Cl nu stiu sa genereze Clorul vreun potential electric... agheazma e practic din ce stiu eu apa tinuta in vasul de argint care prin ionii de argint neutralizeaza bacteriile corect ? Edited by July02, 20 October 2017 - 13:37. |
#17
Posted 20 October 2017 - 14:50

Nu va speriati asa mult de clorul asta. In Romania, doza de clor recomandata de DSP este de 0,50 mg/litru, vorbesc de apa potabila. La apa imbuteliata nu stiu cum sta treaba, dar de foarte multe ori ea provine de la hidrantul de incendiu. intrebarea este: - Borsec, Aquavia, izvorul minunilor etc cat Clor au per litru ? nu cumva acestea depasesc cu mai mult doza maxima admisa de Clor ? Edited by July02, 20 October 2017 - 14:53. |
#18
Posted 20 October 2017 - 15:25

spre exemplu: - la Bucovina scrie 3,55 mg pe Litru este peste doza admisa de Clor care este de maxim 0.5 mg/l din ce am cosnulatat un buletin de analiza a apei potabile De-asta nu țin ei neapărat să pună rezultatele analizelor, pentru că ăia care le citesc, nu știu ce citesc. E fix ca în cazul mierii. Când citeau românii "zaharuri" și ziceau că adaugă zahăr în miere și e miere falsă. La clor rezidual liber ai 0,50 mg/l la intrarea în rețea. La cloruri, ai 250 mg/l. Sarea de bucătărie, de exemplu, e o clorură. Clorul în sine e foarte toxic, chiar și în cantități mici, sarea mai puțin, pentru că sarea nu conține efectiv clor, chiar dacă se numește "clorură". Este o limită, pentru că nu poate fi sănătos să bei apă sărată. Clor rezidual liber: clor elementar (Cl2), hipocloros (HOCl), hipoclorit (ClO-). Cloruri: sare (NaCl) și alte câteva, dar sarea e de bază. Când verifici clorura în apă, de fapt verifici salinitatea apei. Dacă ai băut apă de la izvoarele alea sărate, acolo ai cantități mari de cloruri, nu neapărat și de clor. Sunt chestii diferite. Cantitatea de clorură nu-ți poate da nici o informație despre cea de clor. Sunt teste separate care n-au nici o legătură. Clorul se adaugă în apa potabilă pentru distrugerea unor bacterii. Probabil că se adaugă și în unele ape îmbuteliate, însă nu se menționează nicăieri cât. Edited by SmurfK, 20 October 2017 - 15:26. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users