Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Bacșișul în București și în țară

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
305 replies to this topic

#1
TheShen

TheShen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 25.02.2008
Am fost de curând la un restaurant în Centrul Vechi al Bucureștiului pentru a sărbători ziua de naște a unui prieten, nota de plată fiind aprox. 1000 lei.

În momentul în care a făcut plata, a dat bacșiș 30 de lei, iar chelnerul (care până atunci a fost foarte arogant, ne mai și vorbea la per tu) a întrebat: Nu v-a plăcut ceva? Nu a fost mâncarea bună? Decât să lași atât, mai bine nu mai lași deloc, o să plătesc eu comisionul la bucătărie (ce rahat o mai fi și ăsta?! :))), iar atunci prietenul meu a spus: Bun, nu mai las nimic dacă nu îți convine așa. Să îmi aduci și bonul fiscal.

Și nu e prima dată când în București fac figuri chelnerii, taximetriștii, etc la bacșiș.

Mi se par în București prețurile de 5-6 ori mai mari decât în provincie. Eu stau și mă întreb dacă acel chelner în momentul în care și-ar sărbători ziua de naștere ar lăsa bacșiș 100 lei la nota de 1000 lei.

Voi ce părere aveți? Cât lăsați bacșiș în București? A procedat corect prietenul meu sau nu?

#2
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
Și eu care credeam că omul e plătit să ia și să aducă la masă comanda

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostTheShen, on 15 octombrie 2017 - 22:09, said:

Mi se par în București prețurile de 5-6 ori mai mari decât în provincie.
e 1 leu o bere in provincie?

#4
gump4

gump4

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,787
  • Înscris: 10.01.2017
Regula cica e sa lasam 10%-15% "ciubuc".Unii din afara au trecut acest ciubuc pe bon, altii nu.La noi au incercat unii sa fiscalizeze ciubucul , insa nici nu stiau ca exista casa de marcat mobila.....Dar sa ajunga, oarecum,  sa-ti ceara pe fata ciubuc, este degradant, indiferent de serviciul oferit...eu nu as mai calca  vreodata in asemenea loc...

Edited by gump4, 15 October 2017 - 22:19.


#5
Owidiu

Owidiu

    ***

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,360
  • Înscris: 11.08.2008
Cam asa-i in Bucuresti, toti sunt ciubucari: chelneri, taximetristi, paznici, etc.

#6
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,513
  • Înscris: 06.01.2012
Nu e treaba ghertoiului care te serveste nici daca lasi sau nu spaga.
Eu chemam seful de tura si le faceam un circ mai mare decat la Globus.
Ospatarul e platit pentru munca lui de patron.
Nu e datoria ta sa-l platesti si tu decat daca ti-a placut cum te-a servit.
Nu-i convine? Sa-si caute de munca in alta parte.
Valabil si pentru taximetristi, alta categorie de plescari.

Edited by jeffy86able, 15 October 2017 - 22:20.


#7
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007
i-auzi...plm...100 de lei ii trebuia?
V-a facut si cate un oral ca sa merite un asa bacsis?

Edited by dan1980_25, 15 October 2017 - 22:23.


#8
dasvik

dasvik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 31.03.2009

View PostTheShen, on 15 octombrie 2017 - 22:09, said:

Mi se par în București prețurile de 5-6 ori mai mari decât în provincie.

Daca tot faci asa o afirmatie, poate ne spui si cate persoane ati fost si cate feluri de mancare ati avut. Ca daca ati fost 20 de insi, cu 2 feluri de mancare + desert, si ati trantit si vreun "gec deniels" pe la masa - pe langa restul bauturilor - parca nu pare asa mult 1000 de feline. Pe de alta parte, daca ati fost 5, e alta poveste.

View Postdan1980_25, on 15 octombrie 2017 - 22:20, said:

auzi ma...100 de lei ii trebuia?
V-a facut si cate un oral ca sa merite un asa bacsis?

Depinde, dupa cum l-am intrebat si pe initiator, una e sa servesti 5 insi, alta e sa servesti 20. Nu spun ca merita 100 de lei, sau ca n-a fost tzaran de oras la faza cu comentatul la baccsis, dar totusi, de 1000 de lei a facut ceva joc de glezne si ospatarul ala.

Si totusi, stie cineva ce inseamna comision la bucatarie? WTF, e ceva de gen santaj? Nu-mi dai bani, nu-ti mai dau mancare sa o servesti la clienti? Posted Image

Edited by dasvik, 15 October 2017 - 22:26.


#9
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
Comisionul să nu îți scuipe in mancare, bineînțeles.

#10
Karogs

Karogs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 877
  • Înscris: 22.06.2006
La salariile pe care le au, daca ar disparea bacsisul, vei primi numai fete acre si nu numai. Si de asemeni, bacsisul motiveaza, sa faci ceva in plus, cel putin ca atitudine.

Dar lipsa educatiei isi pune amprenta si in acest domeniu.

Legat de acel servitor...pacat ca sunt astfel de specimene numite ospatari. Dobitocul ala merita mai multa "atentie". De fapt, ospatarii au disparut de ceva vreme. Acum sunt numai caratori de farfurii.  



#11
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007

View PostDamascus77, on 15 octombrie 2017 - 22:27, said:

Comisionul să nu îți scuipe in mancare, bineînțeles.
pai comisionul il dai dupa ce mananci.
Ca aia ce dau spaga la doctor la externare, dupa ce i-a operat deja de vreo 15 zile.

Edited by dan1980_25, 15 October 2017 - 22:32.


#12
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Eu nu vin în bucurești....

#13
Owidiu

Owidiu

    ***

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,360
  • Înscris: 11.08.2008
In Bucuresti este asa:
- chemi tehnicienii pentru internet - lasi bacsis
- iti vine un colet - lasi bacsis
- parchezi masina intr-o parcare plina de parcangii - lasi bacsis
- parchezi masina intr-o parcare amenajata cu plata - lasi bacsis
- te costa 7 lei taxi, lasi 15, altfel te injura.
- te cazezi la hotel, lasi bacsis la aia de la receptie, de ce ? Habar nu am, dar am vazut ca se lasa. Eu nu am lasat niciodata.

#14
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

View Postdan1980_25, on 15 octombrie 2017 - 22:31, said:

pai comisionul il dai dupa ce mananci.
Ca aia ce dau spaga la doctor la externare, dupa ce i-a operat deja de vreo 15 zile.
Aia nu e șpagã, e recunoștințã.....o recunoaștere a mãiestriei....
Dar e mai simplu sã dãm cu cãcat în elitele noastre....

View PostKarogs, on 15 octombrie 2017 - 22:30, said:

De fapt, ospatarii au disparut de ceva vreme. Acum sunt numai caratori de farfurii.  
Permanent mã întreb ce haiqiu tre-sã deții sã mai muncești ca un rob aici pe 2oo ioro....
Dar mai grav....ce minte sã ai...sã ceri servicii de calitate?????

Edited by sarac.lipit, 15 October 2017 - 22:44.


#15
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012

View PostKarogs, on 15 octombrie 2017 - 22:30, said:

La salariile pe care le au, daca ar disparea bacsisul, vei primi numai fete acre si nu numai. Si de asemeni, bacsisul motiveaza, sa faci ceva in plus, cel putin ca atitudine.
Dar lipsa educatiei isi pune amprenta si in acest domeniu

A fi ospatar (editare ulterioara: aici includ multe joburi care apar in ziarul Anuntul, e plin de cereri de forta de munca unde nu ai nevoie de vreo calificare) nu e un job/serviciu, e o activitate pe care trebuie sa o consideri temporara, in ideea ca ai nevoie urgenta de ceva pana gasesti altceva mai bun, repejor, fie ai o anumita varsta sau ai o lipsa crasa de skill-uri/edicatie la o varsta medie si atunci "ce gasesti in cale, e bun".
Bine, eu nu m-as face ospatar nici sa fie program de maxim 8 ore pe zi si salariu bun (chiar si fara bacsisuri), sa fie la ei!!!!
Ma rog, tot ai nevoie de un om sa iti aduca ceea ce ai comandat, poate intr-o zi o sa fie o masa mobila pe roti care se va misca automat prin local sa iti aduca mancarea/bautura si tu sa o iei de pe ea Posted Image .

Edited by bogdan_z, 15 October 2017 - 22:46.


#16
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,502
  • Înscris: 13.06.2004
Taximetriştii de la Gara de Nord...
Sau după nu ştiu ce concert, R.A.T.B. ioc, Metrorex nem, ia ghici ce au făcut taximtriştii.

Sărind în altele, am preferat să plătesc transportul când am cumpărat unele chestii s.h. din provincie că am ieşit mai ieftin decât dacă le-aş fi cumpărat din Bucureşti.

#17
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Măcar masa aia mobilă de care spui, nu îți va aduce nici aroganță și nici nesimțire la masă, dacă nu comanzi.

#18
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007

View Postsarac.lipit, on 15 octombrie 2017 - 22:42, said:

Aia nu e șpagã, e recunoștințã.....o recunoaștere a mãiestriei....
Dar e mai simplu sã dãm cu cãcat în elitele noastre....

o recunoastere a maiestriei e cand ma duc la un mecanic auto si ma opereaza pe cord si culmea...operatia reuseste.
Dar cand merg la doctor, ma astept sa stie exact cum se face o operatie. Deci din punctul meu de vedere, deja faptul ca intru in cabinetul lui e o recunoastere a maiestriei. Ca are salariu mic, nu e vina mea.

Edited by dan1980_25, 15 October 2017 - 22:49.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate