Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Noua generatie - Īncotro mergem?

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
95 replies to this topic

#37
G-0Man

G-0Man

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 15.10.2017
Pai sa vedem:
  • nimeni nu mai trebuie sa spele de mana ca s-au inventat masinile de spalat rufe si masini de spalat vase
  • nu e mare lucru sa dai cu aspiratorul si sa speli niste geamuri sau sa-ti cureti propria baie .....ma rog, daca esti extrem de lenes si ai bani,  te costa 200 lei sa chemi o menajera sa-ti faca curatenie saptamanal, asta ar insemna cam 800 lei pe luna!
  • nimeni nu mai trebuie sa gateasca si sa foloseasca ingrediente cand poti sa iei pui gata facut cu ceva cartofi de la Mega Image , poti sa iei mancare gata preparata la caserola. Doar le bagi la cuptorul cu microunde si gata.  Bine, sa nu stii sa faci macar o omleta sau o salata chiar e o problema.
  • numai zic de fast-fooduri unde un meniu e minim 14 lei la KFC, 10 lei la McDonalds',  o Shaorma mica cu de toate care face cat o masa este 10 lei
  • calcat rufe sau schimbat un bec...hai sa fim seriosi, asta poate orice maimuta
  • in ce priveste reparatiile: fire de cablu, tevi,  prize, masina ......asta revine instalatorilor, mecanicilor auto si electricienilor profesionisti.  Ca nu degeaba se difuzeaza reclame zilnic la TV care transmit clar ca mai bine chemi un specialist decat sa "repari" tu  si sa faci nu stiu ce prostie, chiar sa arunci casa in aer ca ai vrut tu sa fii mare "Dorel Priceputus"
Partea si mai buna e ca  profesiile de bucatari, instalatori, mecanici , electricieni, spalatori , menajere vor fi  MESERII DE LUX in viitor.
Nu vor mai fi amatori, ci doar profesionisti cu adevarat motivati si specializati.



Ganditi-va totusi cata nevoie avea lumea pana in secolul XIX de tamplari, fierari sau de cosari, meserii care sunt disparute azi.
Nu stii ce surprize poate rezerva viitorul.

Cat despre agricultura, constructii si fabrici....daca nu vrea niciun european sau american puturos sa lucreze,  foarte bine, sunt destui chinezi, indieni si africani dispusi sa lucreze terenurile, sa dea cu sapa, cu tarnacopu, sa dea cu matura, sa spele WC-urile, sa repare instalatiile, sa faca de mancare etc.

Occidentalul  alb si gras de 150 kg  n-are decat sa lucreze  la birou la PC  sau sa stea acasa sa o frece acasa pe PC.



Ne plangem de invazia musulmanilor,asiaticilor, mexicanilor si africanilor, dar pana la urma,  noi oamenii albi suntem de vina pentru ca din cauza acestui stil de viata comod   pe care il ducem de cateva decenii am involuat intr-o noua specie hidoasa, obeza, superficiala,  si sedentara  pe cale de disparitie.

O viata exagerat de confortabila e foarte nociva.
De aia si a crescut rata cancerului........de sedentari ce suntem, fiindca nu mai ne miscam,  nu mai facem copii, mancam mancare nesanatoasa, nu mai rationalizam, vrem totul de-a gata, stam incuiati doar intre patru pereti expusi la  electronice  nocive pentru creier ,  ochi  si care ne reduc fertilitatea ,  traind intr-o lume virtuala si falsa etc.
Da, spre deosebire de noi, africanii, asiaticii si arabii nu stau sa vizioneze filme, nu traiesc in jocuri virtuale, nu traiesc intr-o perpetua fantezie indusa de tehnologia virtuala.
Ei nu stau sa se uite la filme porno, ci fac copii.

Da, eu consider o femeie alba siliconata, botoxata, machiata exagerat, imbracata  destrabalat,  superficiala ca fiind   la fel de hidoasa precum un obez alb   de 150 kg , prost,  miop si chelios.
Da, rasa alba a devenit una hidoasa!
Nu urata, ci hidoasa la capitolul fapte.

Traim exact ce a profetit H.G . Wells  in "Masina Timpului", ca intr-un viitor indepartat vor fi doua rase:  eloi, acele fiinte care traiesc imbelsugat si confortabil, dar sunt total proaste si superficiale,   si morlocii , sclavii lor , care fac munca fizica si mizerabila, dar  la un moment dat se revolta si devin agresivi.

Ghiciti cine sunt eloii si cine sunt morlocii.


Si evident ca asiaticii, africanii si  musulmanii ne vor lua locul in cateva zeci de ani.  
Si vor incepe si ei sa adopte acelasi stil de viata confortabil cand se vor satura de frecat podele  , punand robotii la treaba.

Si ciclul se reia, pana cand specia umana va disparea si va fi inlocuita de roboti cu AI.

Edited by G-0Man, 16 October 2017 - 01:19.


#38
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,475
  • Înscris: 18.10.2011

View PostAdm, on 15 octombrie 2017 - 21:32, said:

Eu ma lupt cu ai mei sa scrie... frumos (si esuez teribil), dar mi-au pus o intrebare f clara: de ce sa scriu de mana, cand Siri intelege ce ii spun in engleza si tastatura scrie automat ce vorbesc in romana?

Sa ii explic ca ii va trebui sa scrie ff rapid cand dicteaza profesorii la scoala (pt ca asta e  de fapt scoala romaneasca)?
Imi vor spune ca pot inregistra pe telefon ce debiteaza profu...

Nu e prima revolutie tehnologica! Sa nu uitam de revolutia aburului sau mecanizarea agriculturii.
Eu imi amintesc ca in scoala si chiar liceu (prin anii 90) eram pusi sa memoram capitale, munti etc. Lucruri care inca de pe vremea aia mi se pareau inutile, plictisitoare. Dar asa, la virgula (capitalele Africii, toate grupele de munti din Meridionali). Nu cred ca le stia mai nimeni. Pe vremea aia nu puteam sa le spun profilor de telefon si iPad, dar imi inchipuiam ca se va inventa asa ceva. In orice caz, mi se parea o tampenie teribila.

Scoala de acum mi se pare totusi de conceptie veche. Nu vad de ce ar trebui sa stiu matematica superioara inginereasca din liceu. Si sa nu se faca electronica, de exemplu.

Edited by aaaa4567, 16 October 2017 - 03:28.


#39
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017
Mergem către o schimbare și evoluție eternă, către o eră a informației dinamice.
Tinerii care sunt deștepți din generațiile noi se vor descurca, se vor adapta acestei noi ere care este total diferită față de ce a fost până acum și care îi înspăimântă pe părinții lor, care n-ar știi să trăiască într-o astfel de lume, doar dacă s-ar naște din nou.
Asta pentru că ideile lor sunt deja învechite, rigide, necompatibile cu lumea din prezent.

Multe sisteme se vor schimba, multe lucruri în lumea virtuală vor căpăta o nouă formă, o nouă funcție, un nou loc în lumea fizică.
În lumea financiară cei care văd anumite lucruri se vor îmbogăți datorită crizei.
Și multe alte surprize.

Edited by AL_DRAGON, 16 October 2017 - 06:15.


#40
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,502
  • Înscris: 20.10.2015

View Postdjl, on 16 octombrie 2017 - 00:13, said:

Adevărul e că ăla care ştie să dea cu sapa are mai multe şanse de supravieţurie decât ăla care se pricepe la IT...

Dar cand moare ala din IT a vazut deja 40 de tari si moare intr-un spital pe cearceaf alb, al de da cu sapa, moare pe camp la el in sat bucuros de altfel ca daca vine sfarsitul lumii el moare dupa IT-st.

Ce va lamentati atat?
Situatia merge bine si se numeste evolutie.
Mie-mi place.

#41
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,155
  • Înscris: 21.08.2003
>cererea tot mai mare, ci de incapacitatea acestor tineri de a face lucruri banale în gospodărie, de la bătutul unui cui până la măsuratul cu ruleta, spălatul cu mopul sau vopsirea unei uși", scrie The Wall Street Journal.

Cand esti American (cu A nu cu a)  si ai resurse inepuizabile de mexicani, sud-americani si asiatici care -ti fac mancarea si-ti repara masina si toata treaba posibila si imposibila din gospodarie, totul pe cativa dolari, chiar nu are sens sa te complici cu munca ci doar cu distractia si divertismentul chiar daca asta inseamna in mare parte din pacate doar tableta si telefon.

#42
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,502
  • Înscris: 20.10.2015

View Postcristian_sen, on 16 octombrie 2017 - 06:50, said:

Cand esti American (cu A nu cu a)  si ai resurse inepuizabile de mexicani, sud-americani si asiatici care -ti fac mancarea si-ti repara masina si toata treaba posibila si imposibila din gospodarie, totul pe cativa dolari, ..

Aia e o iluzie

#43
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Pai pana la urma mecanizarea si automatizarea sunt lucruri naturale. Normal ca din moment ce au aparut softuri care iti proiecteaza singure produsele se  ajunge aici. Nu e mare problema , pana la urma tot felul de roboti o sa ne ia locul. Restul, intretinere si supraveghere o sa ramana pe mana unui numar mic de oameni calificati si cu pasiune pentru asa ceva. Fata de anii 50 cand desi era clar ca nu le aveai cu mesteritul trebuia sa fii in casa de la tamplar pana la vopsitor , zidar , gradinar , depanator, instalator etc etc.

#44
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,316
  • Înscris: 24.02.2017
Citeam acum cateva zile un articol, in presa straina , cum ca pana in 2050 nu se va mai face sex, asa cum stim noi acum. Oamenii vor evita (aproape) orice contact fizic cu oricine de frica contaminarii cu diferiti microbi, bacterii, etc.  Totul se va face in laborator. Iar pentru sex vom folosi surogate virtuale. Probabil realitatea virtuala va deveni mult mai evoluata decat este astazi si ne va oferi absolut tot ce avem nevoie.

Asta e doar un aspect. Referitor la noua generatie .... nu stiu daca mai putem (deja) schimba ceva. E ca si cu incalzirea globala. O data porniti pe o directie ... mergem pe ea, fara cale de intoarcere. Ne vom obisnui cu aceste generatii de analfabeti functionali.

#45
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,071
  • Înscris: 07.07.2006
Problema cred că e evacuarea umanului din om. Ajungem maimuțe cu haine, oi conectate la internet. Memorarea diverselor capitale, filosofia de care se plîngea Băsescu etc. se numesc cultură, fac deosebirea dintre un dezorientat și unul care cunoaște lumea și specia din care face parte, și care are mai multe șanse să gîndească cu mintea proprie și nu să adopte după nici 2 minute efective de reflecție orice ideologie îi sună bine.
Care e ținta? Un om care nu are nimic de făcut, adică o grămadă de timp liber în care stă degeaba?

#46
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Hai mai ce dreacu ori cât de tâmpit ai fi un cui sau să folosești fierastrilul știe toată lumea.

Alea că nu știa tânără aia cu ce parte se taie e vrăjeală rău.



#47
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,316
  • Înscris: 24.02.2017

View Postzzhunt, on 16 octombrie 2017 - 08:08, said:

Hai mai ce dreacu ori cât de tâmpit ai fi un cui sau să folosești fierastrilul știe toată lumea.

Uite ca nu e chiar asa .....

Exemplu real: o prietena a cumparat o lampa si dorea sa functioneze fara sa isi dea seama ca lampa nu are bec :)  Defapt mergea cu un spot, care binenteles lipsea. :)

#48
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postdoxan, on 15 octombrie 2017 - 21:03, said:

Useless eaters...asta e viitorul, la ce folosesc tabletele, telefoanele, etc ? Porn, facebook si cam atat, multi nici macar nu mai folosesc browserul, nu stiu decat facebook.
Păi, pentru porn, nu trebuie să foloseşti browser-ul? Sunt aplicaţii dedicate?

#49
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postandreic, on 15 octombrie 2017 - 21:32, said:

Bine punctat.
Recomand filmul lui Moore cu sistemul de invatamant din Finlanda (actualmente cel mai bun din lume).

Da..se pare ca finlandejii si-au dat primii din lume seama ca copiii au orice altceva mai bun de facut in viata decat tema pentru acasa...
Nu stiu restul lumii ce mai asteapta sa ajunga la aceleasi concluzii.

In rest, e clar ca viata la oras transforma oamenii in niste handicapati din toate punctele de vedere, in afara (probabil) de cel digital.  Daca aprare vreo situatie majora oamenii mor pur si simplu pentru ca nu se pot autogestiona in afara infrastructurii de oras (nu pot trai fara transport, banci, magazine deschise, energie electrica, etc, etc.). Asta e o dovada de handicapare urbana.

#50
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007

View PostPSC, on 16 octombrie 2017 - 08:44, said:

Păi, pentru porn, nu trebuie să foloseşti browser-ul? Sunt aplicaţii dedicate?
pornhub vad ca are aplicatie, asa ca, nu iti mai trebuie browser.

#51
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
La sat nu ne mai putem întoarce în număr mare. Pur şi simplu viaţa la oraş are anumite avantaje. Asta nu înseamnă că nu e nevoie de sate. Dar să ai magazin, servicii, transport în comun ţine de simplificarea vieţii. Omul mai doreşte să aibă şi timp liber.

Eu mai spăl unele lucruri de mână (atunci când am cum). Fie pentru că le port mai mult şi spălate de mână îşi păstrează mai mult timp prospeţimea, fie pnetru că le-am cumpărat (nu cumpăr haine la s.h.) şi nu ştiu ce în condiţii au fost depozitate. În schimb mi-aş dori maşină de spălat vase   Posted Image

Cât despre reparat singur la aparate... depinde de cât de bine te pricepi. La vechea maşină de spălat, am scos singur blocul cu electrovalvele şi m-am dus cu el la depanator... era stricată una dintre ele (am dibuit după sunet asta, că pe un canal nu băga apă şi nu se mai auzea acel click); cu altă ocazie am pus eu hubloul. Deşi tehnicianul e la maxim 300 m de mie mi-ar fi luat bani pentru deplasare, bani pe care i-am economisit. Recunosc că sunt unele chestii la care nu mă pricep şi acolo nu mă bag, ca să nu fac vreo prostie.

Edited by djl, 16 October 2017 - 09:16.


#52
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,292
  • Înscris: 07.02.2003

View Postmireazma, on 16 octombrie 2017 - 00:41, said:

Sub influenta tot mai presanta a occidentului, lucrurile isi pierd din profunzime,
Aiurea, de parca aveau profunzime inainte...
Patapievici are dreptate.

View PostG-0Man, on 16 octombrie 2017 - 00:54, said:

profesiile de bucatari, instalatori, mecanici , electricieni, spalatori , menajere vor fi  MESERII DE LUX in viitor.
Nu vor mai fi amatori, ci doar profesionisti cu adevarat motivati si specializati.
Nu ca partea buna... este esenta unei societati moderne in care serviciile ocupa mai mult de 50% Posted Image Eu am fost ironic cu gauritul zidurilor la bloc dar ideea e ca de aia avem o gramada de asa zisi mesteri prosti, pentru ca fiecare crede ca e bun... intr-o societate moderna insa meseria chiar si de nisa va fi bratara de aur.

Edited by andreic, 16 October 2017 - 09:19.


#53
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Eu aş putea trăi la sat foarte bine, cu o singură condiţie: să am apă curentă şi canalizare. Igiena este foarte importantă, iar în secolul XXI nu te mai poţi întreţine cu ligheanul.

#54
G-0Man

G-0Man

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 15.10.2017
Daca stai la casa, mai poti sa te apuci de gradinarit, tot iti ocupi timpul cu ceva in afara sa tot o freci pe tableta si plasme non-stop.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate