Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lumina ciudata la becul led din b...

Sistemul de dezvațamint

cum citim contor energie termica ...

Cablu USB cu intrerupator
 Cablu FPC 30pini 15mm

Aplicatie media player TV Samsung...

Un crafter din 2014? 2l . masina...

GPL - avertisment rezervor gol, e...
 Pot monta acest monitor pe un bra...

Impartire bani divort

Mesaj de eroare

nici inteligenta artificiala nu m...
 Recomandare suport 2 monitoare de...

Tastatura nu este recunoscuta - s...

I know you

Surse de unde se pot afla informa...

Am muncit, fara sa fiu platit

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
83 replies to this topic

Animanui88

Animanui88

New Member

• Grup: Junior Members
Ok, mulțumesc!

arab

arab

Senior Member

• Grup: Senior Members
Welcome! Sa ne mai scrii...!Posted Image

Edited by arab, 15 October 2017 - 14:02.

Isaak

Isaak

Member

• Grup: Members

View PostAnimanui88, on 15 octombrie 2017 - 13:42, said:

Nu am cont bancar german.

Dar poti sa-ti faci. Iei buletinul/pasaportul cu tine, apoi:
1. Te duci sa-ti faci "Anmeldung" (Marktplatz 1, 74336 Brackenheim - vad ca stai in Brackenheim)
2. Cu foaia care ti-o da la "Anmeldung" te duci la orice banca si-ti deschide cont.

In mod normal, la Anmeldung trebuie sa ai contract de inchiriere, dar eu de fiecare data m-am dus doar cu buletinul si adresa scrisa pe-o foaie. Mi-au spus ei sa le aduc si-un contract scris, dar grija asta n-am avut-o. Deci, pentru cine nu stie, pina la urma poti sa-ti faci cont bancar si fara contract de inchiriere/munca. Atentie: unele banci vor 4-5 euro pentru deschiderea contului, altele nu.

mariovrs

mariovrs

Senior Member

View PostAnimanui88, on 15 octombrie 2017 - 13:21, said:

Da, cunosc limba germana la nivel conversațional și engleza

Si cum dracu esti asa de tamp, de-ai ajuns pe o plantatie ??

sarac.lipit

sarac.lipit

Cînd ești condus de proști, toate merg prost

View Postalexpet, on 15 octombrie 2017 - 13:03, said:

cu ocazia asta ai aflat ca prostia costa, asta este.....deci tot nu a fost degeaba.
Auzi, in tara nu poate sa-si faca un viitor. Da' , cam ce fel de meserie cunosti?
Asa ca idee azi am fost sa-mi iau masina de la tinichigiu/vopsitor. Am avut trei elemente de reparat usor si vopsit. Am lasat masina vineri seara am luat-o duminica dimineata. Deci cam o zi de munca. A luat 600 de lei (f. putin chiar) banii lui, in mana. Fa si tu calculul cam ce viitor are tipul asta. Este ocupat full, 7 zile din 7 si nu vorbesc de Bucuresti. Merge lejer in 3000 de euro pe luna si doarme acasa cu nevasta, nu-l tepuieste nimeni. Dar munceste, este serios si stie o meserie. Este doar un exemplu.
Clar, 6 milioane de tîmpiți au plecat de la 3ooo iorominim lunar în mînã!!!!!
Mã mir cã nu dau nãvalã germanãii aici!!!!

Lucrul neplãtit, probabil nu-l poți proba acolo.

Edited by sarac.lipit, 15 October 2017 - 15:16.

Animanui88

Animanui88

New Member

Nu stau pe câmp, stau la cazare până mâine

G-0Man

G-0Man

Member

Initiator:  poate data viitoare te vei gandi de 100 de ori inainte sa mai actionezi de-a-n boulea.  
Emigratul in Europa civilizata nu e pentru oricine  care nu stie sa se adapteze, nu stie  sa se orienteze pe cont propriu si nu stie sa anticipeze, sa nu faca niste planuri de rezerva. Ai absolut degeaba chestia aia numita creier.
In al doilea rand, nu mai traim in 2004 cand se pleca cu foamea-n gat si cu 0 euro in buzunar chit si daca erai analfabet si nu stiai o boaba de engleza.
Vremurile alea au trecut, gata!  
Vezi bine ca acum UE e obligata sa primeasca o gramada de refugiati musulmani infometati. Se pune apoi accent pe performanta, tot mai multi patroni vor angajati eficienti.
Nu descurajez emigrarea in vest, dimpotriva, o sustin decat sa stai sa faci foamea in Romania condusa de PSD, dar fa-o in plm cu CAP!
Faptul ca stii  doua limbi nu-i de ajuns, tot analfabet functional ramai daca nu esti capabil sa judeci si sa-ti selectezi angajatorul.
Pana una alta, in ce pestera ai locuit in ultimii ani cand vezi ca la PRO TV si antene vuiesc stiri despre muncitori romani exploatati si neplatiti de patroni romani pe plantatii?
Ce era daca te duceai la un patron german sa te angajeze?
Acum, nu te lua dupa ceilalti....eu zic sa te prezinti si la consulat, si la politie pentru ca orice actiune de exploatare si munca la negru trebuiesc descurajate!
Asta e, s-ar putea sa-ti iei amenda si niste ani de inchisoare ca ai acceptat sa muncesti la negru, sau poate ca nu....faptul ca o ASCUNZI denota ca tu vei incuraja mai departe exploatarea muncitorilor romani neplatiti la negru  .
Iar daca se afla, tu poti sa fii pasibil sa primesti amenda si mai mare si mai multi ani de inchisoare.
Si mai ajuti si lasi un INFRACTOR  evazionist  in libertate sa scape si sa profite de munca sclavilor naivi !
Deci, eu iti repet: du-te si raporteaza la cea mai apropiata sectie de politie toata treaba asta.  Germania nu-i Romania unde coruptia este nepedepsita. Patronul ala trebuie arestat cat mai repede.
Sclavia nu trebuie tolerata si  incurajata  nicaieri.

View PostAnimanui88, on 15 octombrie 2017 - 12:20, said:

sa îmi fac un viitor mai bun pentru ca un tânăr ca mine de 20 de ani nu are prea multe șanse în România.
Nu au prea multe sanse ratatii incapabili sa gandeasca...si asta  oriunde in LUME.
Daca ai cap,  ai putea gasi foarte multe oportunitati si  sanse  chiar si in Congo.

Sa tot dai vina pe sistemul corupt si saracia din Romania e o scuza lamentabila ca sa ascunzi faptul ca esti un lenes.

Edited by G-0Man, 15 October 2017 - 17:13.

Animanui88

Animanui88

New Member

Am să merg la consultant și vom vedea ce va fi, eu în primul rând nu știam ca am sa lucrez la negru pentru ca altfel nu veneam, mie mi s-a spus ca voi fi angajat din prima zi de muncă, deci eu nu promovez munca la negru prin străinătate... Am sa încerc sa fac ceva în România, probabil când o sa am bani școala de șoferi de categoria C+E, iar probabil ca așa va merge.

Owidiu

Owidiu

Tu in prima zi, ai vazut contractul de munca ?

myshyk

myshyk

Guru Member

View PostjavaEEDevOps, on 15 octombrie 2017 - 13:14, said:

La jegul ala care arefuzat sa deschida biserica pentru o slujba  pentru o femeie aflata in coma in spital? Fii serios! O pot dovedi daca e nevoie! Am apelat la alta biserica, de alt rit, unde n-au fost probleme. Stii macar care  e orarul bisericii in discutie?
Si on: daca vrei sa te alegi cu dosar pentru munca la negru, du-te la politie. Tu ai impresia ca patronul ala e prost si-si risca afacerea asa, a proasta, doar ca sa te duci tu sa-l reclami? Crezi ca esti primul pe care-l tepuieste, sau ca aia nu-si primesc "comisionul" ca sa nu vada chestii de acest fel?

Edited by myshyk, 15 October 2017 - 18:17.

TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

Semper Member

View PostAnimanui88, on 15 octombrie 2017 - 13:45, said:

Asta e un fel de ziar de weekend, unul editat local de land/primărie capitalei de land sau ceva organizatie din Stuttgart (Württemberg), du-te la consulat, la politie si eventual (doar dacă vrei) contacteaza si parohia, nu prea mai ai nimic de pierdut .
Ziarul face reclama la un eveniment comercial  Posted Image care are loc de cel mult doua ori pe an , duminica , în plus încurajează ''alimentația sănătoasă și gustoasă'' Posted Image
Spre deosebire de duminicile obisnuite, când foarte puține magazine sunt deschise azi au fost destul de multe la dispoziția clienților, mi se pare ca doar doua duminici pe an e asa.

Edited by TheStarkestTruthMatters, 15 October 2017 - 19:19.

TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

Semper Member

View PostG-0Man, on 15 octombrie 2017 - 17:09, said:

...Pana una alta, in ce pestera ai locuit in ultimii ani cand vezi ca la PRO TV si antene vuiesc stiri despre muncitori romani exploatati si neplatiti de patroni romani pe plantatii?
Ce era daca te duceai la un patron german sa te angajeze?
Acum, nu te lua dupa ceilalti....eu zic sa te prezinti si la consulat, si la politie pentru ca orice actiune de exploatare si munca la negru trebuiesc descurajate!
Asta e, s-ar putea sa-ti iei amenda si niste ani de inchisoare ca ai acceptat sa muncesti la negru, sau poate ca nu....faptul ca o ASCUNZI denota ca tu vei incuraja mai departe exploatarea muncitorilor romani neplatiti la negru  .
Iar daca se afla, tu poti sa fii pasibil sa primesti amenda si mai mare si mai multi ani de inchisoare.
Si mai ajuti si lasi un INFRACTOR  evazionist  in libertate sa scape si sa profite de munca sclavilor naivi !
Deci, eu iti repet: du-te si raporteaza la cea mai apropiata sectie de politie toata treaba asta.  Germania nu-i Romania unde coruptia este nepedepsita. Patronul ala trebuie arestat cat mai repede.
Sclavia nu trebuie tolerata si  incurajata  nicaieri. Nu au prea multe sanse ratatii incapabili sa gandeasca...si asta  oriunde in LUME.
Daca ai cap,  ai putea gasi foarte multe oportunitati si  sanse  chiar si in Congo. Sa tot dai vina pe sistemul corupt si saracia din Romania e o scuza lamentabila ca sa ascunzi faptul ca esti un lenes.
Nota +10 pentru vehemența și onestitatea părerii exprimate de dumneata!

View Postarab, on 15 octombrie 2017 - 13:47, said:

M-ai convins 99%...deci e soare acolo acum!
A fost vreme foarte însorită în majoritatea zonei fostului land Württemberg ( jumătatea de est a actualului land Baden - Württemberg) ,
cel puțin după ora 11:00 , deși inițial, dis de dimineață a fost o ceață extrem de deasă dimineața devreme până pe la 9:00 /9:30, cel puțin în zona din jurul orașului Ulm ( aproape de valea Dunării) .

Edited by TheStarkestTruthMatters, 15 October 2017 - 19:30.

ddaannii

ddaannii

Haiduc

Dacă vezi ca cei din consulat mârâie le spui ca mergi oricum la politie.
Dacă ei nu sunt capabili sa rezolve astfel de situații.
As fi vrut sa te ajut, sunt la Köln dar am fost ars de 2 ori pana acum de cei pe care i-am ajutat.
Am băgat 2 romani la lucru unde eram primul și pana la urma ajunsesem peste 10.
Eu am fost dat la o parte, eram cel mai bine plătit și va dați seama, out.
Acum sunt la alta firma și mai bine ca la fosta, tot singurul roman, aici am jurat ca nu mai aduc pe nimeni.
Deci îmi pare rău, momentan nu pot face nimic.

javaEEDevOps

javaEEDevOps

Member

View Postddaannii, on 15 octombrie 2017 - 21:58, said:

Dacă vezi ca cei din consulat mârâie le spui ca mergi oricum la politie.
Dacă ei nu sunt capabili sa rezolve astfel de situații.
As fi vrut sa te ajut, sunt la Köln dar am fost ars de 2 ori pana acum de cei pe care i-am ajutat.
Am băgat 2 romani la lucru unde eram primul și pana la urma ajunsesem peste 10.
Eu am fost dat la o parte, eram cel mai bine plătit și va dați seama, out.
Acum sunt la alta firma și mai bine ca la fosta, tot singurul roman, aici am jurat ca nu mai aduc pe nimeni.
Deci îmi pare rău, momentan nu pot face nimic.
deci stai sa inteleg.Tu le-ai facut un bine celor pe care i-ai angajat si cum ei te-au dat afara sau cum ?

MikeSpike

MikeSpike

Senior Member

Javaeeetc ,mergi te rog si pe planeta asta.

ddaannii

ddaannii

Haiduc

Ei direct nu, dar din cauza lor, eu eram cel mai bine plătit și ei au adus alți romani.
Au tot adus pana trecuseră de 10, eu la un moment dat eram o problema, eram scump deodată asa.

Pengoon

Pengoon

Ударник

Am lucrat pana acum doua săptămâni fără sa primesc vreun ban, iar când i-am cerut patronului bani de mâncare a zis ca nu îmi da nici un ban.
ce intelegere ai cu el asupra sumei? ai martori pentru intelegerea asta? firma ce forma juridica are? cand te-ai inteles cu el ca va trebui sa te plateasca?

Încă nu am fost angajat, nu m-i s-a făcut nici un fel de contract dar eu am muncit zi de zi timp de doua săptămâni fără sa primesc nimic.
ba ai fost angajat. intre tine si "patron" exista un contract de munca verbal. problema la verbal e, sa demonstrezi termenii contractuali. in absenta lor, ti se cuvine minimul pe economie nationala. fa-ti un jurnal in case scrii zilnic:
- cand ai venit
- ce munca ai prestat
- cand ai plecat
daca exista martori, incearca sa obtii semnatura unuia. o sa ai nevoie de astea in tribunal.

Întrebarea mea ar fi: Dacă merg aici la politie și  le spun ca ce am pățit, ca nu am mâncare și am lucrat fără sa fiu angajat sau plătit mă vor trimite ei în țară sa ajung și eu acasă?
politia n-are treaba cu probleme de natura civila si/sau drept de munca.
Eu presupun ca lucrezi la negru. Asta inseamna ca "patronul" nu te-a inregistrat la asigurarea sociala si nu plateste asigurarea medicala. asta e fapta penala (§ 266a StGB).
Pentru munca la negru il poti reclama la Zoll, pentru asigurarea medicala la asigurare (doh! :huh: )
pentru salariul datorat mergi la Arbeitsgericht si cauti un Rechtspfleger. El te va ajuta sa formulezi plangerea. In mod normal, angajatorul iti datoreaza banii pe o luna in ultima zi a lunii. dupa aia e in Verzug automat si poti depune plangere. inainte nu.

skandal

skandal

Senior Member

L-ati luat cam tare pe baiat aici. Eu am un prieten care doi ani de zile a dus-o din teapa in teapa. Inca se judeca cu administratorul uneia din firme sa-si ia niste bani inapoi. Neamt, nu roman. Problema e ca e foarte posibil ca in cel mai bun caz sa te trezesti ca iti da tribunalul drept sa vinzi te miri ce la licitatie de la respectivul, chestie care te ajuta cam cat un deget in fund cand tu nu ai bani de mancare. Ca taxele de licitatie se platesc dinainte. Faptul ca nu i-a facut contract e vina patronului, dar oricum primul lucru pe care il faci acolo e sa ai o chirie. Nu exista cont in banca si taxe la stat fara o adresa de rezidenta. Iar fara taxe nu exista contract si nici drepturi. E drept ca in Germania e valabil contractul verbal, dar iti trebuie dovezi.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate