Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 [UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 

Digi Fiberlink 1000

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#1
STReight

STReight

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 03.09.2012
Salut. Zilele trecute am semnat un contract pentru Fiberlink 1000. Problema este viteza foarte scazuta pe Wi-FI. Au montat un ONT cu functie WLAN Huawei
Echolife HG8121H. Am facut urmatoarele teste:
-am legat laptop-ul direct in portul LAN de la ONT si obtin viteze 800-950Mbps
-m-am conectat la WI-FI la ONT si nu obtin mai mult de 100Mbps(si acestia foarte rar, in general are 40-60Mbps)
-am legat de portul LAN un router ASUS RT-N12E 300Mbps si am aceiasi viteza ca pe ONT pe WI-FI (40-60Mbps)
Cand ma conectez la ONT din proprietatile retelei imi arata Speed 144Mbps
Iar la ASUS 300Mbps si pe cablu direct 1000Mbps
Pe deasura , in camera cealalta , obtin doar sub 10Mbps semnalul trecand prin 3 pereti.
Laptopul este Acer V15 Nitro Black Edition
As vrea sa iau un router Xiaomi MI3 WIFI Router 3... Ce parere aveti?

#2
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,545
  • Înscris: 10.08.2005

View PostSTReight, on 14 octombrie 2017 - 17:21, said:

Salut. Zilele trecute am semnat un contract pentru Fiberlink 1000. Problema este viteza foarte scazuta pe Wi-FI. Au montat un ONT cu functie WLAN Huawei
Echolife HG8121H. Am facut urmatoarele teste:
-am legat laptop-ul direct in portul LAN de la ONT si obtin viteze 800-950Mbps
perfect, primesti ceea ce ai cerut

cat despre Wi-Fi (off-topic fata de furnizor)
viteza este limitata de mediu, si de echipamentele in cauza, emitor-receptor
vorbind despre mediu, vezi si tu cat de aglomerata este banda, daca poti muta pt 5GHz, vezi ce canal este liber.

nu stiu nimic despre Xiaomi

Edited by MarianG, 14 October 2017 - 17:34.


#3
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,848
  • Înscris: 07.06.2014
cand puneti astfel de contracte in functiune, nu realizati un lucru. 1000Mbps nu inseamna ca scoti cu 1GB, asta e o greseala extrem de comuna.

pe de alta parte, prin wifi, nu ai cum sa obtii acea viteza. viteza este calculata la conexiunea pe cablu. tie iti trebuie in acea retea un router cu o viteza cat mai mare la wifi. dar in nici un caz nu vei ajunge la 1000, care de altfel este de fapt maximul prin contract, nicidecum o viteza garantata. pt asemenea viteze garantate, platesti de te ustura.

Edited by Dany_Darke, 14 October 2017 - 17:37.


#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Nu se poate atinge viteza aia cu wireless-ul emis de ONT, trebuie alt router. Si, mai apoi, conteaza si cu ce te conectezi.

#5
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
am legat laptop-ul direct in portul LAN de la ONT si obtin viteze 800-950Mbps

PERFECT


Restul e treaba ta.

PS :  In UK am 50Mbs nelimitat si platesc 32 £ / luna.

Edited by keta, 14 October 2017 - 17:42.


#6
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,848
  • Înscris: 07.06.2014
ca o completare: rds are treaba pana la mufa care intra in echipament, daca acolo ai ceea ce ai contractat, restul nu-i mai priveste pe ei, ci pe tine, cum zic si colegii.

pe de alta parte, tu vrei sa mai introduci un router in ecuatie. pai hai sa vedem de fapt ce vrei sa faci, un router la o frecventa de 2.4GHz, asa cum folosesc cei mai multi, nu te duce peste 300Mbps, care la randu-i se traduce prin aceleasi viteze scazute care le ai si acum.

prin protocolul AC, vei avea 5GHz, care urca pana pe la 800Mbps, dar aici intervine mareata intrebare, pt a beneficia de aceste viteze, conectezi la el ceva prin AC? posibil telefoane si acel laptop, in rest esti limitat. poti incerca pana la urma, dar doar asa poti creste viteza pe wifi.

#7
iulian160380

iulian160380

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 426
  • Înscris: 20.09.2017
Daca ai crezut VREODATA ca pe wireless-ul echipamentului lor ai sa scoti peste 50-60Mbps te-ai inselat, iar viteza aia pe cablu ca sa o obtii trebuie sa ai sistem serios nu gluma. Optim la ei este sa iei abonamentele FB300 daca ai un sistem dual core si FB500 daca ai un sistem quad core

Edited by iulian160380, 14 October 2017 - 18:43.


#8
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,201
  • Înscris: 18.04.2008

View PostSTReight, on 14 octombrie 2017 - 17:21, said:

Salut. Zilele trecute am semnat un contract pentru Fiberlink 1000. Problema este viteza foarte scazuta pe Wi-FI. Au montat un ONT cu functie WLAN Huawei
Echolife HG8121H. Am facut urmatoarele teste:
-am legat laptop-ul direct in portul LAN de la ONT si obtin viteze 800-950Mbps
-m-am conectat la WI-FI la ONT si nu obtin mai mult de 100Mbps(si acestia foarte rar, in general are 40-60Mbps)
-am legat de portul LAN un router ASUS RT-N12E 300Mbps si am aceiasi viteza ca pe ONT pe WI-FI (40-60Mbps)
Cand ma conectez la ONT din proprietatile retelei imi arata Speed 144Mbps
Iar la ASUS 300Mbps si pe cablu direct 1000Mbps
Pe deasura , in camera cealalta , obtin doar sub 10Mbps semnalul trecand prin 3 pereti.
Laptopul este Acer V15 Nitro Black Edition
As vrea sa iau un router Xiaomi MI3 WIFI Router 3... Ce parere aveti?
1. Este bine.
2. Este foarte normal.
3. Are porturi de 10/100 Mbps, deci viteza este bună.
4. 144 Mbps, adică canal cu lățime de 20 MHz, iar la Asus ai 40 MHz de zici că ai sincronizare la 300 Mbps.
5. 1000 Mbps la Asus nu ai cum, doar la ONT în portul GE.

#9
STReight

STReight

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 03.09.2012
Am alest acest pachet deoarece nu era mare diferenta de pret dintre acesta si cel de 300 sau 500.Nu ma astept sa prind exact 1G pe wifi. Dar totusi am pretentii pentru un internet rapid. Mie nu mi se pare normal ca in cealalta camera sa fie cateodata internetul aproape inutilizabil(cu viteze de 2-5Mbps). Am sa conectez doar dispozitive care suporta ac.(telefon , laptop)

#10
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,848
  • Înscris: 07.06.2014
pai si ce vina are RDS cu amplasarea ta si cu peretii tai? ei isi respecta partea de contract vizavi de viteza. unde stai pt acea viteza si prin cati pereti de carton, de rigips, de caramida, de bca, de beton armat, etc vrei sa treaca semnalul wifi, e strict problema ta si a echipamentului folosit de tine.

#11
Petrecristi

Petrecristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,367
  • Înscris: 19.12.2009

View PostSTReight, on 15 octombrie 2017 - 12:02, said:

Am alest acest pachet deoarece nu era mare diferenta de pret dintre acesta si cel de 300 sau 500.Nu ma astept sa prind exact 1G pe wifi. Dar totusi am pretentii pentru un internet rapid. Mie nu mi se pare normal ca in cealalta camera sa fie cateodata internetul aproape inutilizabil(cu viteze de 2-5Mbps). Am sa conectez doar dispozitive care suporta ac.(telefon , laptop)
Nu e vina lor ca nu ai semnal in cealalta camera. Daca ai nevoie de semnal si acolo suplimentezi tu cu un router, sau AP sau....
Ce spui tu e ca si cum te-ai plange la compania de electricitate ca nu vezi lumina de la becul din aceasta camera in alta camera.

Edited by Petrecristi, 15 October 2017 - 12:48.


#12
STReight

STReight

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 03.09.2012
Vad ca nu intelegeti de ce am deschis topicul asta... Eu nu am scris aici sa ma plang ca nu am semnal bun la internet sau sa dau vina pe RDS. Eu vreau sa rezolv problema, de asta am scris.
Sunt constient ca este din vina echipamentului. De asta am intrebat. Cu un router pe 5Ghz cu standard ac (de exemplu acel Xiaomi), as putea imbunatatii calitatea internetului in apartament?

#13
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,848
  • Înscris: 07.06.2014
poti imbunatati doar viteza teoretica, semnalul ramane in sarcina ta. in functie de echipament, de antenele folosite, amplasare, pozitionare, directionare, etc.

cat si puterea de receptie a echipamentelor de conectat

#14
STReight

STReight

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 03.09.2012
M-am mai gandit si sa pun in camera cu semnal slab un astfel de amplificator :https://www.gearbest.../pp_607560.html

#15
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,848
  • Înscris: 07.06.2014
amplificarea nu o pui in zona cea mai slaba de semnal, ci inaintea ei pt a avea ce sa amplifice.

#16
STReight

STReight

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 03.09.2012

View PostDany_Darke, on 15 octombrie 2017 - 14:41, said:

amplificarea nu o pui in zona cea mai slaba de semnal, ci inaintea ei pt a avea ce sa amplifice.
Inteleg...Si ce crezi, ar merita un astfel de ampliciator?

#17
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,848
  • Înscris: 07.06.2014
pai in primul rand tu ai nevoie de ac, nu? iar tu abia il bagi pe n cu acel amplificator, e la 300Mbps. deci nu rezolvi nici o halvita pt ce zici ca ai nevoie.

nu poti pune in nici o alta locatie acel router ca sap oti da mai in toata casa semnalul? pe 5GHz oricum e mai liber de interferente. dar dupa cum ziceam, mai ai restul de factori de considerat.

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Nu merita sa folosesti un amplificator pentru ca viteza se va înjumătăți peste tot in casa. Cea mai buna solutie e sa folosesti cate un AP legat pe fir pus strategic in locurile cu semnal slab.

De exemplu poti sa pui unul sau doua routere ac 2x2 mimo (archer c5) pe care sa il folosesti doar ca si AP. Asa o sa ai pe device-uri care stiu AC undeva peste 300Mbps, ceea ce este foarte ok.

Edited by MembruAnonim, 15 October 2017 - 15:44.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate