Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Suntem o generatie care o sa moara nefericita?

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#37
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Poti fi fericit stiind ca mori fericit?
Ma gandesc ca daca te nefericeste gandul mortii, nu mai poti muri fericit, dar daca te impaci cu soarta si totusi esti nefericit asa in general, faptul ca nu te mai sperie moartea ar trebui sa fie un motiv de fericire si implicit mori fericit desi esti nefericit?

Fericirea'i la bursa baaa! De o aveti si pe aia

#38
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,725
  • Înscris: 14.10.2008
Eu sunt optimist ca va fi bine si dincolo de moarte. Mi-e frica sa nu ma arunce in Iad pentru pacatele din viata aceasta. Nu sunt nici ateu dar nici bisericos.

Ma nefericeste cand am auzit ca si dincolo exista munca. Munca, programul, bataia de cap si a fi batut la cap sunt cele mai mari nefericiri ale mele. Si bineinteles trezitul de dimineata, desi ce am eu ca serviciu si trezire sunt mai moderate, plecare de acasa la 09:20. Imi e dor de perioada in care nu munceam (mai) deloc. Ma enervez cand nu am timp sa ascult muzica sau sunt prea obosit pentru asta.

 djl, on 12 octombrie 2017 - 23:30, said:

Fericirea depinde de gradul de mulţumire al fiecăruia. De exemplu un om mai simplu ca şi intelect se va mulţumi cu papa, smartfăun, electronice, o locuinţă ieftină/simplă şi poate o maşină. Alţii au maşină scumpă, smartphone, merg în club şi gata. Alţii cu familia. Nasol e când te pasionează mai multe... atunci devii nefericit pentru că realizezi anumite lucruri.
Mie nu-mi trebuie prea multe pentru a fi fericit dar nu cred ca sunt slab ca intelect, oi fi slab pe partea sociala, dar mereu sunt acuzat ca am mult creier (mostenit de la tata care cica si el era prea comod in tinerete) pe care nu-l folosesc, il folosesc dar la pasiunile mele ciudate si neproductive de bani, cand e vorba de munca productiva, randamentul e destul de mic sau cel mult average, dar ceilalti se minuneaza de ce chestii tin minte si de cand le tin minte si ca daca si la munca as tine minte asa, ar fi beton.

Program mai lejer si mai multe permisiuni culinare/mai putine cicaleli culinare de la maica-mea si ar fi perfect. Programul lejer dintre 2011 si 2014 il vreau. Parca nici 0 munca nu-i prea OK, dar munca putina si usoara e super. Inainte eram dactilograf, acum imi rup capul cu dosarele, cu ce si cum sa fac in ele. Stau de la 09:30 la 17:30 la birou si e cam mult.

Pe partea amoroasa, imi e de ajuns iubirea platonica(dar parintii m-au stresat cu casatoria, chiar terorizat in 2010), prezenta constanta a unei tipe de care imi place, insa din 2014 nici aia nu mai este, pentru ca daca nu poti lega o relatie serioasa, nu poate fi stabila nici prezenta ei in preajma ta. Cum liceul si facultatea s-au dus, am ajuns sa apelez la net/forum pentru imagini cu fete/femei. Posted Image

Edited by Neaceasca85, 13 October 2017 - 01:20.


#39
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Da. Din indolenta si neimplicare.

#40
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,466
  • Înscris: 15.06.2007

 Karogs, on 12 octombrie 2017 - 22:21, said:


Iti dai seama ca nu o sa contrazic ideea de mai sus. Raportandu.ma la enuntul tau si cunostintele tale, o sa declar ca eu sunt printre cei mai prosti.

Sa rasound totusi la obiect. Fericirea reprezinta dpmdv pasiuni, mai mult sau mai putin implinite, dar "fericit" ca macar ai incercat. Poate iti va ocupa toata viata, ca dedicatia pentru familie sau iti va lua cateva zile, cat sa citesti o carte. Fericirea este asociata culturii, noului, inovatiei, cunoasterii de sine si a mediului inconjurator. Fericirea din acelasi umil pdv al meu ar trebui sa le lege prea putin de capitolul financiar.

Si lumea alearga sa produca bani, cand de fapt pierde timp. Resursa limitata.
Uite ce , nu eu am inventat zicala cu fericirea este pentru prosti. Google completeaza singur cand scrii.

http://blogdecititor...menilor-prosti/

Este o constatare pe care, spre regretul meu, o verific în fiecare clipă: nu pot fi fericiți decât oamenii care nu gândesc nimic, adică aceia care gândesc numai cât trebuie vieții. Căci a gândi numai cât trebuie vieții nu înseamnă a gândi. Adevărata gândire seamănă unui demon care tulbură sursele vieții, sau unei maladii ce afectează rădăcinile acestei vieți.


Nu degeaba circulă vorba aia din popor conform căreia doar proștii sunt fericiți. Taică-miu are o zicală pe care o rostește destul de des, ”prost să fii, noroc să ai”. Probabil așa se consolează el pentru că nu a câștigat niciodată la loto. Dar nu e vorba doar de noroc. Dacă analizăm puțin situația vedem că proștii nu sunt doar norocoși, ci și fericiți. E un paradox, oarecum, o nedreptate. Dacă ești atât de prost încât să crezi că scopul tău în viață e să-ți cumperi un BMW la mâna a patra, vechi de zece ani și să te îmbârligi cu o artificială din plastic, atunci chiar vei fi fericit când le vei avea. Bineînțeles, o să-ți dorești mai mult, dar tot fericit o să fii. Fiindcă ești prost.

"Să fii prost, egoist și să ai o sănătate bună sunt trei cerințe pentru a fi fericit, deși dacă prostia lipsește celelalte nu mai contează. Gustave Flaubert"

 "Ştiu că sunt prost. Dar când mă uit în jur, prind curaj"- Ion Creanga;

http://www.elady.ro/...tru-prosti.html

http://mariussescu.r...i-dar-fericiti/



#41
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,466
  • Înscris: 15.06.2007

 argentum, on 13 octombrie 2017 - 01:02, said:

Poti fi fericit stiind ca mori fericit?
Ma gandesc ca daca te nefericeste gandul mortii, nu mai poti muri fericit, dar daca te impaci cu soarta si totusi esti nefericit asa in general, faptul ca nu te mai sperie moartea ar trebui sa fie un motiv de fericire si implicit mori fericit desi esti nefericit?

Fericirea'i la bursa baaa! De o aveti si pe aia
Probabil ca in timp ce se trage o "liniuta" pe nas, si la scurt timp se rupe filmul?

 Argent, on 12 octombrie 2017 - 18:16, said:

Pe scurt am dat despre un video care fara sa vrea raspunde multor intrebari adresat de generatia mea, adica cei nascuti dupa 1984
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hER0Qp6QJNU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si ma gandeam ca am trecut de 30 de ani, am o situatie financiara ok, confortabila, daca Doamne fereste se intampla ceva o sa imi permit sa ma intretin singur doar din sumele din banca, ma gandesc si sper ca poti face si cativa bani pe langa, dar cu toate astea simt ca fac prea putin.
Asa ca intrebarea mea este una simpla si una pusa de un baiat trecut de 30 de ani care este vazut de societate ca fiind Barbat, cap de familie si etc...

Am 30 si ceva de ani de viata si mai am vreo 30 si ceva de ani pana sa primesc pensie in Romania, deci gandul ca o sa mai trebuiasca sa lucrez 30 si ceva de ani este mind blowing.
Asa ca va intreb pe voi, pe cei care aveti peste 30 de ani si intelegeti cat de cat ce inseamna responsabilitatea, voi ce parere aveti despre treburile astea? O sa murim nefericiti cu gandul si speranta ca o sa reusim sa facem ceva sa conteze pe lumea asta? Adica texte implantate de mici in cap.
Cineva zicea ca majoritatea omenirii  pana pe la 1800, avea un bagaj de cunostinte atat de limitat, incat tot ce acumulau oamenii intr-o viata, ar incapea intr-un singur ziar (mai stufos sa zicem asa).
Biserica incerca din rasputeri sa tina omenirea incuiata, cat mai proasta pentru a avea un control mai usor asupra enoriasilor.  
Astazi traim in era vitezei (informatiei) orice se poate afla extrem de rapid, de la un capat la altul al omenirii.  Practic oricum stim mai multe decat avem nevoie, informatii care ne afecteaza, ca nu-i secret ca intotdeauna vestile proaste ajung primele.  Asa dar, mereu va fi ceva care sa ne intristeze, sa alimenteze o relativa nefericire.   Daca vrei sa fii fericit, alege calea ignorantei, a nepasarii fata de retul lumii, fericit  in cochilia lumii proprii.

#42
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017

 Argent, on 12 octombrie 2017 - 18:26, said:

kirkik Cuvintele tale sunt pline de adevar, dar cei care te citim tot ne gandim ca o sa ducem o viata neimplinita, adica am fost crescuti sa credem ca suntem un om, un individ special, ca putem si trebuie sa facem o diferenta in viata tuturor.


Nimeni nu iti face statuie daca te simti sau nu implinit.

A fi implinit inseamna sa fii fericit doar tu insuti.

 KreutzerKonig, on 12 octombrie 2017 - 18:31, said:

În România doar tefeliștii o să moară nefericiți.
Clar.

Ca daca tinerii frumosi si liberi erau si DESTEPTI, Dragnea era demult la Rahova din 2012  si nu mai avea tupeul sa manevreze trei guverne.

#43
Daian95

Daian95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,424
  • Înscris: 17.03.2012
Sunt un pic off-topic, dar asta e.


Am venit de la serviciu, am mancat, am alergat si ma simt foarte bine :) incercati si voi reteta asta.


Va doresc tuturor starea mea de acum!

#44
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Suntem o generație care nu a prins războaie și slabe șanse să prindă. Suntem nefericiți, pentru că avem prea mult timp să ne întrebăm cât de fericiți suntem.

Bunică-mea n-avea timp să se întrebe dacă era fericită. Bunică-mea și-a pierdut soțul în război, era în puterea vârstei în al doilea război mondial. Bunică-mea a trăit singură mai toată viața și a crescut copii, iar mai târziu a crescut și copiii copiilor lor. Crezi că bunică-mea stătea să se întrebe cât de fericită era? N-avea timp, că trebuia să ne facă nouă de mâncare sau să ne alerge prin bătătură. La pensie, lua vreo 50 de lei pe lună, pentru că n-a avut timp să muncească în tinerețe, cu războiul și crescutul copiilor. Însă zâmbea mult mai des decât tinerii din ziua de azi. Cu o zi înainte să moară a făcut curat în curte. Aia era fericirea ei, să aibă o gospodărie curată.

Acum, ai tineri din țările civilizate care muncesc 3 ore pe zi, mută două cifre pe un ecran, se relaxează în timpul liber, sunt la distanță de un click de orice produs, pot da un telefon iar mâncarea le vine acasă în 30 de minute, au mereu frigiderul plin, se duc să viziteze orice țări au chef în vacanțe, cumpără haine în funcție de preferințele estetice mai mult decât necesitate, dar stau ei așa și se întreabă dacă sunt fericiți. Asta în timp ce mare parte a tinerilor din alte părți ale globului n-au ce mânca.

Când compari "nefericiții" moderni cu ăia care sunt într-adevăr nefericiți... A, ești nefericit pentru că un prieten nu ți-a dat like pe Facebook? Unul din patru oameni din Africa trăiesc înfometați. Sentimentul ăla care la tine ține maxim o oră, până mănânci, ăia îl au zi de zi. Și nu și-l pot stopa. Ești nefericit pentru că șeful a țipat la tine? Încă există sclavi în unele zone ale globului. Nefericit pentru că stai o oră la coadă la doctor? Mare parte a globului n-are acces la doctor. Se îmbolnăvesc și mor, chiar și dintr-o banală răceală.

Am ajuns să trăim cu toate condițiile, dar ne considerăm nefericiți.

Suntem o generație extraordinar de norocoasă. Ăștia care trăim în condițiile lejere în care trăim, ar trebui să ne trezim în fiecare dimineață, să ne uităm în oglindă și să exaltăm de fericire când constatăm cât de norocoși suntem. Pentru că suntem.

Edited by SmurfK, 14 October 2017 - 23:00.


#45
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,725
  • Înscris: 14.10.2008
Eu imi mai compar viata cu a oamenilor strazii sau a celor mai saraci, mai ales cand sunt suparat si-mi revin. Sau imi compar copilaria cand nu puteam avea tot ce imi doream cu ce am acum. Visele mi s-au implinit dar cu foarte mare intarziere.

Pentru cozi la orice solutia optima este smartphone-ul. Posted Image

Sa te auda Dumnezeu la cum ai inceput postarea, ca slabe sanse sa prindem vreun razboi, fiindca mai exista nebuni pe planeta ce ar declansa asa ceva, vezi Kim Jong Bong dintr-o tara ce nu ar trebui sa existe, Coreea de Nord, impreuna cu ratoiul Trump.

Cand beau apa, ma gandesc la cum e sa mori de sete in Sahara, iar cand am parte de un festin culinar, ma gandesc cum era in anii '80 sa stai la coada la mancare si tot sa mori de foame. Sau ca nu mai e armata obligatorie.Posted Image

Chiar si a fi singur si necasatorit la o varsta destul de inaintata cum sunt eu este un privilegiu fatza de vremurile comuniste cand erai casatorit fortat si nu neaparat cu cine iti placea. Posted Image

Edited by Neaceasca85, 15 October 2017 - 04:16.


#46
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,259
  • Înscris: 24.01.2008

 Neaceasca85, on 15 octombrie 2017 - 04:04, said:

vremurile comuniste cand erai casatorit fortat si nu neaparat cu cine iti placea. Posted Image
Au fost niste vremuri de rahat din orice pdv, dar asta nu se-ntampla, totusi.

P.S.  Nu mai scrie(ti) cu "tz" !

#47
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Si cu toate astea parca erai mai fericit inainte, te bucurai cand primeai repartitie pentru un apartament, acum cand faci rate pe prima casa te loveste stresul, nu prea ai chef de facut vreun chef de apartament nou.
Aveai o dacie si reparai la ea de te simteai cel mai smecher cand o faceai sa mearga cu o sarma si cu ceva chei ruginite.

Ma uitam pe olx ca pot sa imi cumpar motocicleta, pot sa imi cumpar masina, ma uitam pe acolo si ma gandeam ca cu motocicleta este drum sigur catre moarte la cum se conduce pe la noi, cu masina? Pai te costa masina personala asa de mult ca mai bine ti-ai lua amanta.

Si legat de traim sa cumparam, mi-am facut o baie, stau la caldura si butonez pe internet, ma gandesc sa ma duc pana in decatlon sa imi iau ceva tricouri de casa si pantaloni, ceva sa mearga iarna, ma uit pe adresele CHINA sa cumpar cate ceva, parca nu am stare daca nu cumpar ceva si dupa ce dau click ma gandesc daca nu mai bine era cu sumele alea pe card!?
Deci orice faci parca esti nefericit, analizezi dracu orice prostie.

#48
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,259
  • Înscris: 24.01.2008

 Argent, on 15 octombrie 2017 - 11:25, said:

Si cu toate astea parca erai mai fericit inainte
[...]
Deci orice faci parca esti nefericit, analizezi dracu orice prostie.
Tu.

#49
Mariabulz

Mariabulz

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 16.10.2017
Probabil ca o sa murim nefericiti daca nu vom salva pamanturile de chimicale. Nu facem nimic. Chimicala ataca creerul si vom trai ca niste drogati, otraviti, moarte lenta dar sigura.
Alungati la propriu taranii de pe piata care aduc produse cu chimicale.
M-am saturat de expresia “ cumparam de la tarani nu de la supermaketuri”. E acelasi lucru ba mai rau tinand cont ca taranii nici nu au control sau cunostinte prea multe in utilizarea chimicalelor.
Ne omoram noi pe noi pentru bani.

#50
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Într-o lume în care poți călători liber aproape oriunde, unii oameni se plâng ca sunt nefericiți.
Și nu s-au născut în Africa.
Senzațional!

Edited by mihaigerard, 07 November 2017 - 17:53.


#51
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,496
  • Înscris: 02.09.2006

 Argent, on 12 octombrie 2017 - 18:26, said:

kirkik Cuvintele tale sunt pline de adevar, dar cei care te citim tot ne gandim ca o sa ducem o viata neimplinita, adica am fost crescuti sa credem ca suntem un om, un individ special, ca putem si trebuie sa facem o diferenta in viata tuturor.
Nu esti suficient de clar: ai facut sondaje sau vorbesti in numele unei asociatii de nefericiti sau a federatiei asociatiilor de nefericiti? Daca da, citi nefericiti cint in Ro si cit reprezinta in procente? Tu aici folosesti o tactica destul de periculoasa afirmind ca divere fantasmagorii din mintea unora sint lucruri general acceptata ca reale. Nu sint, dar asta incerci sa induci, cam in toate topicurile tale, este interesan de stiut de ce deschizi topicuri defetiste unul dupa altul ca la concursul pe meserii!

 rosix, on 12 octombrie 2017 - 21:49, said:

Pai... fa si tu un exercitiu de imaginatie... Te vezi la 65 de ani la acea firma (presupun plina de tinerei) deschizand aceeasi usa, asezandu-te la acelasi birou? In caz ca nu, sa spunem ca te hotarasti sa pleci pe la 55 de ani, te vezi chemandu-te cineva la interviu sa vada ce stii, ce poti?  Iti raspund eu: dupa 40 si ceva de ani nu te mai cheama nici draku la vreun interviu macar sa te intrebe ce varsta ai.. te deselecteaza automat din softul de cautari...

Si atunci.. cum drk sa ajunga un om sa se pensioneze la 65 de ani, daca lucreaza la privat (ca la stat or mai fi dinozauri) ???

Din punctul meu de vedere nu e nicio posibilitate obiectiva ca un om trecut de 45-50 de ani sa mai lucreze la privat.  Si atunci ce mai faci in timpul ramas pana la pensie?
Daca ai fost bagator de seama, da, ai dreptate, la privat nu te angajeaza nimeni ca decor. In rest, e de lucru girla.

 tfmercedez, on 13 octombrie 2017 - 08:28, said:

Uite ce , nu eu am inventat zicala cu fericirea este pentru prosti. Google completeaza singur cand scrii.

http://blogdecititor...menilor-prosti/

Este o constatare pe care, spre regretul meu, o verific în fiecare clipă: nu pot fi fericiți decât oamenii care nu gândesc nimic, adică aceia care gândesc numai cât trebuie vieții. Căci a gândi numai cât trebuie vieții nu înseamnă a gândi. Adevărata gândire seamănă unui demon care tulbură sursele vieții, sau unei maladii ce afectează rădăcinile acestei vieți.


Nu degeaba circulă vorba aia din popor conform căreia doar proștii sunt fericiți. Taică-miu are o zicală pe care o rostește destul de des, ”prost să fii, noroc să ai”. Probabil așa se consolează el pentru că nu a câștigat niciodată la loto. Dar nu e vorba doar de noroc. Dacă analizăm puțin situația vedem că proștii nu sunt doar norocoși, ci și fericiți. E un paradox, oarecum, o nedreptate. Dacă ești atât de prost încât să crezi că scopul tău în viață e să-ți cumperi un BMW la mâna a patra, vechi de zece ani și să te îmbârligi cu o artificială din plastic, atunci chiar vei fi fericit când le vei avea. Bineînțeles, o să-ți dorești mai mult, dar tot fericit o să fii. Fiindcă ești prost.

"Să fii prost, egoist și să ai o sănătate bună sunt trei cerințe pentru a fi fericit, deși dacă prostia lipsește celelalte nu mai contează. Gustave Flaubert"

"Ştiu că sunt prost. Dar când mă uit în jur, prind curaj"- Ion Creanga;

http://www.elady.ro/...tru-prosti.html

http://mariussescu.r...i-dar-fericiti/
Desigur, desteptii sint nefericiti ca nu au mai prins bilete la concert sa-l asculte pe Sopenhauer!

 Neaceasca85, on 15 octombrie 2017 - 04:04, said:

........
Chiar si a fi singur si necasatorit la o varsta destul de inaintata cum sunt eu este un privilegiu fatza de vremurile comuniste cand erai casatorit fortat si nu neaparat cu cine iti placea. Posted Image
Spune, sa stie si cei mai tineri, cum era? primeai repartitie de  sot/sotie pe care nu o puteai refuza ca te baga securitatea la beci? sau bagam usor sopirle ca poate se lipesc?

Edited by tytysor, 08 November 2017 - 15:36.


#52
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

 Karogs, on 12 octombrie 2017 - 18:26, said:

Mori nefericit doar cand esti prost!
Și uite așa, avem sute de useri pe s/p care vor muri nefericiți Posted Image

#53
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

 Mariabulz, on 06 noiembrie 2017 - 10:31, said:

Ne omoram noi pe noi pentru bani.
Cum s-a intamplat de ai scapat?
(scuza-ma, dar sinucigasii ma afecteaza imens)

#54
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
Pina sa muriti , traiti nefericiti !

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate