Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare monitor 4K pentru HOM...

Digi a stins litigiile cu grupul ...

Forward port 21 - 192.168.1.1

Problema FB pe android
 setare claritate/rezolutie youtube

Nu pot sa sun la un anumit numar

Amazon, planul individual

Achizitionat boxe,urmeaza amplifi...
 Ghiseul.ro

Dell XPS 9550 - tureaza ventilato...

Dan Tanasa: „Coaliția ...

Subwoofer auto
 Propaganda pro femei

Generatia 80-90 Vs. Generatia de ...

Polo pe apa si compresia video

La ce chitara canta Paul Ciuci ?
 

Problema partitionare Mac

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
VldP

VldP

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.12.2016
Am vrut sa instalez W10 prin bootcamp. Am rugat un prieten sa imi faca asta, dat fiind ca el o facuse inainte, dar nu stiu ce a facut de m-am ales si cu SSD-ul partitionat gresit si fara W10.
Problema e asa:
Am ramas cu partitia principala "Macintosh HD" si cu inca doua partitii "BOOTCAMP" si "Untitled" (Ultimul habar nu am ce e cu el) si mai am si 1.12 GB de free space.
!In poze sunt deja in Recovery Internet Mode!
http://i64.tinypic.com/2wc1pc5.jpg
http://i65.tinypic.com/30v10uf.jpg

[ http://i64.tinypic.com/2wc1pc5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i65.tinypic.com/30v10uf.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i64.tinypic.com/2wc1pc5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Jucandu-ma cu partitionarile, am reusit pana la urma sa il aduc in stadiul asta:
http://i63.tinypic.com/2h82ryd.jpg


[ http://i63.tinypic.com/2h82ryd.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Numai ca, dupa ce dau apply imi apare asa ceva:
[ http://i68.tinypic.com/jufo1y.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
http://i68.tinypic.com/jufo1y.jpg
Chiar si dupa ce dau "-" la free space imi arata asa ceva.

#Cu Assistant Bootcamp nu pot sa sterg acea partitie deoarece intalnesc urmatoarea problema:
http://i68.tinypic.com/2dr6fld.jpg

[ http://i68.tinypic.com/2dr6fld.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
#Macbook Air Early 2015
#OS X El Capitan 10.11.6
Ce vreau eu? Sa revin la o singura partitie, cum era inainte, iar apoi sa instalez singur W10 prin Bootcamp.(De data asta m-am interesat eu cum si o sa fac singur. "Daca vrei ceva bine facut, fa-o singur")
Pe internet am gasit solutii de genul "Fa backup si reinsteleaza OSX". Alta solutie exista?
Multumesc!

Edited by Adm, 13 October 2017 - 06:59.


#2
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 20,654
  • Înscris: 21.03.2013
Am patit si eu odata treaba asta in urma unei instalari esuate de Windows (cauzata de faptul ca mai aveam ceva conectat pe un port USB si installerul de Windows 10 nu se descurca cu el).
Cu Disk Utility nu am rezolvat nimic, deoarece nu detecta corect partitiile (puteam doar sa sterg si sa recreez partitia Bootcamp, dar mai ramanea o mica partitie invizibila inaintea ei).
Am rezolvat bootand de pe stick-ul cu installerul pentru Windows 10 si cand a aparut partition managerul am sters partitiile create pentru Windows (erau doua partitii alaturate, daca imi aduc bine aminte), apoi am repornit Mac-ul. Din Disk Utility am extins partitia Macintosh HD asupra zonei ramase nealocata (ceea ce a functionat fara probleme), apoi din Boot Camp Assistent am realocat spatiu pentru Windows, am bootat de pe stick-ul cu Windows 10 creat din nou, am ales partitia Bootcamp pentru instalarea Windows-ul si am instalat Windows fara alte probleme.

Daca vrei sa nu ai probleme, atunci trebuie sa nu faci nicio modificare din installerul de Windows asupra partitiilor create de Boot Camp Assitant. Doar selectezi partitia Bootcamp. Daca primesti vreun mesaj de eroare, atunci incerci sa identifici cauza si bootezi din nou.

#3
VldP

VldP

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.12.2016
Am incercat acum sa bootez de pe un stick cu windows 10. Stickul e facut bootabil cu Rufus pe un pc cu windows(fiindca nu mai am bootcamp care sa mi-l faca)... Totusi acum macul meu nu il recunoaste. Idei?

Edited by VldP, 12 October 2017 - 19:27.


#4
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 20,654
  • Înscris: 21.03.2013
Pai trebuie sa fie scris in asa fel incat sa poti boota pe un sistem cu UEFI.

#5
VldP

VldP

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.12.2016
"GPT partition scheme for UEFI" , format FAT32

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 20,654
  • Înscris: 21.03.2013
Cred ca trebuie sa alegi, de fapt, "MBR partition scheme for UEFI".
Sau incearca, eventual, cu tool-ul de la Microsoft: http://www.softpedia...load-Tool.shtml

Anunturi


Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate