Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Antrenament picioare!

Cum sa izolez aici?

domo.ro =cel.ro...preturi diferit...

Placa de baza Z370 cu memorie de ...
 Earpad-uri pentru Audio-Technica ...

Cum sa cumpar lemnele pentru foc?...

De ce este Romania ultima?

Cablu BNC
 Iphone - motiv de fun. De ce?

Verificare metrologica a contorul...

Care au fost originile crizei eco...

Program pentru fisiere corupte
 KAON AR4010 si fix pentru KRACK

achizitionare placa video sh

Cheie telescopica pentru auto tip...

Cinematografie asiatica
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Problema partitionare Mac

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
VldP

VldP

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.12.2016
  • ID membru: 973,922
Am vrut sa instalez W10 prin bootcamp. Am rugat un prieten sa imi faca asta, dat fiind ca el o facuse inainte, dar nu stiu ce a facut de m-am ales si cu SSD-ul partitionat gresit si fara W10.
Problema e asa:
Am ramas cu partitia principala "Macintosh HD" si cu inca doua partitii "BOOTCAMP" si "Untitled" (Ultimul habar nu am ce e cu el) si mai am si 1.12 GB de free space.
!In poze sunt deja in Recovery Internet Mode!
http://i64.tinypic.com/2wc1pc5.jpg
http://i65.tinypic.com/30v10uf.jpg

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Jucandu-ma cu partitionarile, am reusit pana la urma sa il aduc in stadiul asta:
http://i63.tinypic.com/2h82ryd.jpg


Posted Image
Numai ca, dupa ce dau apply imi apare asa ceva:
Posted Image
http://i68.tinypic.com/jufo1y.jpg
Chiar si dupa ce dau "-" la free space imi arata asa ceva.

#Cu Assistant Bootcamp nu pot sa sterg acea partitie deoarece intalnesc urmatoarea problema:
http://i68.tinypic.com/2dr6fld.jpg

Posted Image
#Macbook Air Early 2015
#OS X El Capitan 10.11.6
Ce vreau eu? Sa revin la o singura partitie, cum era inainte, iar apoi sa instalez singur W10 prin Bootcamp.(De data asta m-am interesat eu cum si o sa fac singur. "Daca vrei ceva bine facut, fa-o singur")
Pe internet am gasit solutii de genul "Fa backup si reinsteleaza OSX". Alta solutie exista?
Multumesc!

Edited by Adm, 13 October 2017 - 06:59.


#2
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,863
  • Înscris: 21.03.2013
  • ID membru: 804,140
  • Locație: M÷bius strip
Am patit si eu odata treaba asta in urma unei instalari esuate de Windows (cauzata de faptul ca mai aveam ceva conectat pe un port USB si installerul de Windows 10 nu se descurca cu el).
Cu Disk Utility nu am rezolvat nimic, deoarece nu detecta corect partitiile (puteam doar sa sterg si sa recreez partitia Bootcamp, dar mai ramanea o mica partitie invizibila inaintea ei).
Am rezolvat bootand de pe stick-ul cu installerul pentru Windows 10 si cand a aparut partition managerul am sters partitiile create pentru Windows (erau doua partitii alaturate, daca imi aduc bine aminte), apoi am repornit Mac-ul. Din Disk Utility am extins partitia Macintosh HD asupra zonei ramase nealocata (ceea ce a functionat fara probleme), apoi din Boot Camp Assistent am realocat spatiu pentru Windows, am bootat de pe stick-ul cu Windows 10 creat din nou, am ales partitia Bootcamp pentru instalarea Windows-ul si am instalat Windows fara alte probleme.

Daca vrei sa nu ai probleme, atunci trebuie sa nu faci nicio modificare din installerul de Windows asupra partitiilor create de Boot Camp Assitant. Doar selectezi partitia Bootcamp. Daca primesti vreun mesaj de eroare, atunci incerci sa identifici cauza si bootezi din nou.

#3
VldP

VldP

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.12.2016
  • ID membru: 973,922
Am incercat acum sa bootez de pe un stick cu windows 10. Stickul e facut bootabil cu Rufus pe un pc cu windows(fiindca nu mai am bootcamp care sa mi-l faca)... Totusi acum macul meu nu il recunoaste. Idei?

Edited by VldP, 12 October 2017 - 19:27.


#4
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,863
  • Înscris: 21.03.2013
  • ID membru: 804,140
  • Locație: M÷bius strip
Pai trebuie sa fie scris in asa fel incat sa poti boota pe un sistem cu UEFI.

#5
VldP

VldP

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.12.2016
  • ID membru: 973,922
"GPT partition scheme for UEFI" , format FAT32

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,863
  • Înscris: 21.03.2013
  • ID membru: 804,140
  • Locație: M÷bius strip
Cred ca trebuie sa alegi, de fapt, "MBR partition scheme for UEFI".
Sau incearca, eventual, cu tool-ul de la Microsoft: http://www.softpedia...load-Tool.shtml

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users