Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Joc Drone

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 

Pentru ce studiem ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
57 replies to this topic

#19
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View PostAL_DRAGON, on 12 octombrie 2017 - 08:30, said:

dar și dacă ar învăța pentru bani, și ce dacă, nu? Posted Image
Exact, și ce dacă ar fi așa? E foarte important pentru ei că învață mult. Sau doar cei care studiază pentru dezvoltarea personală merită respect, în opinia ta?


Quote

E vorba de a face diferența între a avea abilitatea de a învăța și de a trage ca..... pentru anumite lucruri, versus a avea o gândire înțeleaptă și individuală.
Adică dacă îți alegi o anumită profesie pentru că ai satisfacții materiale ești de disprețuit, sau ce vrei să spui?  


Quote

Să zici că unul care nu învață domenii de viitor și cu bani, ci alege să se facă grafician și să facă desene animate, pentru că în timpul liber vrea să citească să zicem, sau să călătorească ( cu buget minim ), sau să facă parte dintr-o organizație/grupă al căror scop nu este banul, sau să cânte la un instrument, sau să devină scriitor ( cu riscul de a nu da niciodată lovitura ) - să zici despre un astfel de om că din punctul tău de vedere nu este realizat și că tu nu ai alege calea lui, asta e de înțeles.
De unde naiba din ce am scris ai înțeles tu asta?!

Sau astea:

Quote

Dar să zici că un astfel de om nu este inteligent, doar pentru că refuză să considere importante lucrurile pe care restul le consideră importante, asta este deja pură condiționare socială și brainwashing.

Quote

Dar să zici că un astfel de om nu este inteligent, doar pentru că refuză să considere importante lucrurile pe care restul le consideră importante, asta este deja pură condiționare socială și brainwashing.

În fine, nu contează.

#20
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View Postrosix, on 12 octombrie 2017 - 08:43, said:

este pus la zid chiar de propria familie, pentru simplu fapt ca nu castiga bani.
Asta e realitatea. Viata noastra este alcatuita din obligatii, rate si facturi iar acestea se rezolva aproape in toate cazurile cu bani.

Cui îi pasă că este pus la zid ?

Ratele și facturile se rezolvă cu bani, dar pentru asta nu trebuie să fii sclavul banului.
Și nimeni nu are obligația să stea de victimă când alții îl pun la zid.

View Postalthea, on 12 octombrie 2017 - 09:02, said:

1.  Sau doar cei care studiază pentru dezvoltarea personală merită respect, în opinia ta?

2. Adică dacă îți alegi o anumită profesie pentru că ai satisfacții materiale ești de disprețuit, sau ce vrei să spui?  


3. De unde naiba din ce am scris ai înțeles tu asta?!

1. Nu, dar subiectul discuției accentuează acest aspect, pentru că cei care învață pentru bani primesc suficient credit pentru ceea ce fac, în schimb cei care o fac pentru ei și mai puțin pentru partea financiară, aceia sunt adesea criticați.

2. Nu, dar este o observație că mulți care își aleg ocupația în funcție de asta ajung să îi critice mai încolo pe cei care nu fac la fel.
Adulții materialiști de azi vor deveni părinții materialiști de mâine, care își vor crește copiii cu aceleași idei pe care le au ei în cap, și de asemenea îi vor influența în judecarea celor care nu trăiesc pentru bani ca fiind ”mai puțini realizați” și la un ”alt nivel” decât sunt ei.

3.

View Postalthea, on 12 octombrie 2017 - 08:13, said:

Cei care o fac au capacitate intelectuală, sunt curioși, sunt competitivi

De aici.
A, că nu ai afirmat direct că doar ei sunt curioși și cu capacități intelectuale, asta e altceva, dar când formulezi ceva în acest mod se poate înțelege că faci și o distincție.
Nu e cazul să te aprinzi :D

#21
Abc2OO1ro

Abc2OO1ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 27.08.2017
Studiul, ca studiul. Dar pentru ce traim ? Asta-i intrebarea! Ca vad ca oamenii traiesc doar ca sa nu moara.

#22
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View PostAbc2OO1ro, on 12 octombrie 2017 - 09:28, said:

Studiul, ca studiul. Dar pentru ce traim ? Asta-i intrebarea! Ca vad ca oamenii traiesc doar ca sa nu moara.
Evident.
Omul care nu știe pentru ce trăiește studiază la fel.
Până la urmă miezul întregii discuții se află aici, ce busolă are fiecare în funcție de care se orientează în viață.

Dacă cineva consideră că acel job călduț și comfortabil este mai important decât explorarea altor lucruri care există și care ar putea să le experimenteze dacă nu ar fi închis în acel job comfortabil, ci ar risca și și-ar alege ceva pentru care are o motivație intrinsecă, și care reprezintă un risc, pentru că nu este garantat că vei da lovitura acolo, jobul comfortabil e mult mai garantat, acel cineva navighează prin viață folosind o busolă care nu îndrăznește să iasă din zona de confort și din condiționarea socială.

Să nu cumva să filozofezi, să nu cumva să zici vreo idee neînfrânată cuiva, pentru că cum să-ți permiți așa ceva ? Posted Image
Stai în banca ta cu ceilalți, că frica are nevoie de companie.

De altfel, când mulți antreprenori/cercetători/revoluționari au pornit la drum, lumea mereu îi eticheta ca fiind inconștienți.
Ei nu înțelegeau că aceștia înțelegeau riscul , dar nu le păsa.
Majoritatea oamenilor nu concep cum se poate trăi riscând confortul personal și întreaga ”reputație” de altfel, care depinde cât de bine știi să fii marioneta celor din jur.

Edited by AL_DRAGON, 12 October 2017 - 09:39.


#23
Abc2OO1ro

Abc2OO1ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 27.08.2017
Din filozofare nu castigi bani. Eu de exemplu sunt cel mai mare filozof al Romaniei din toate timpurile, si cu toate astea nimeni nu ma plateste.

Plus ca indemnul tau cu traitul motivatiei interne, nu are la ce sa fie aplicat, 99% din oameni neavand nicio motivatie interna, alta decat aceea sa nu moara.

#24
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View PostAL_DRAGON, on 12 octombrie 2017 - 09:24, said:

De aici.
A, că nu ai afirmat direct că doar ei sunt curioși și cu capacități intelectuale, asta e altceva, dar când formulezi ceva în acest mod se poate înțelege că faci și o distincție.
Se poate înțelege așa dar ar fi o premisă falsă, deci concluzia ta e o eroare logică. De-aia m-am aprins. E pierdere de vreme să discuți cu cineva care face chestii de-astea.

Și ca să fiu mai clară că cine știe ce mai înțelegi: eu cred că o discuție e constructivă când trebuie să argumentez ce părere am, nu să tot explic că nu mi-a trecut prin cap ce își imaginează celălalt. Doar astfel de discuții, constructive, mă atrag.

Edited by althea, 12 October 2017 - 12:05.


#25
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,818
  • Înscris: 13.07.2011
dupa parerea mea in ziua de azi, facultatea este doar o diploma necesara pentru a te angaja. Facultatea nu te mai invata ceva in plus fata de cei fara facultate, cum era inainte. Cand eu am inceput facultatea, acum multi ani in urma, inca invatai materie si nu oricine se ducea la facultate pentru ca facultatea avea niste standarde ridicate. Acum fiecare face o facultate si iese cu o diploma, dar nimeni nu are un Know-How dupa facultate.

Singuriile facultati in care mai am incredere sunt cele de specialitate, chimie, fizica, industriale, etc.

Am cunostinte care au terminat o facultate de drept, de economie (facultati la moda, care sunt vizitate de principala masa de studenti), care dupa ce termina se angajeaza in vanzari la mall, conduc Uber sau alte rahaturi pentru ca nu isi gasesti joburi in domeniu.

Edited by business11, 12 October 2017 - 10:55.


#26
da.ta

da.ta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 01.06.2006
Fata aia din ce traieste in acest moment?  Daca se intretine singura, bravo ei, sa faca exact cum ii place. Daca nu, atunci spune-mi ce face cu studiile ei din placere daca maine nu mai primeste absolut nici un ban de la nimeni. Doamne fereste, maine e un accident si ii moare familia. Crezi ca va avea probleme financiare si de mentinere a nivelului de trai care si-l doreste?

#27
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Nu se poate trai fara bani iar lumea e plina de prejudecati. Societatea nu e configurata sa ne urmam visele, pasiunile, ci sa lucram in call-centere pe bani putini.
Chiar citeam in presa ca l-au intrebat pe un tanar care lucrase afara pe perioada verii de ce nu isi cauta in tara iar ala le-a spus franc "Din banii pe care ii fac in Anglia in 3 luni, pot trai un an in Romania fara sa muncesc"  si il puneau aia din presa la zid, ca cik nu vrea sa munceasca.  Un astfel de articol semnat de CTP este si aici:  https://republica.ro...e-a-sta-degeaba

Ideea e ca, ideal ar fi ca munca sa fie o chestie de optiune, ca mai sunt oameni pe lumea asta care vor sa traiasca altfel, respectiv sa faca bani o vreme si dupa aceea sa calatoreasca, sa experimenteze, etc, etc.  La un interviu de job, de pilda esti pus la zid daca n-ai muncit un an. Te intreaba lumea ce drk ai facut in tot acest timp. Daca le raspunzi "am facut ce a vrut muschiul meu de om liber" nu da bine la interviu. Lumea e obisnuita cu oameni care muncesc zilnic, o viata, apoi se pensioneaza cand mai au 5 ani si mor.

Edited by rosix, 12 October 2017 - 11:25.


#28
Vyorela

Vyorela

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 231
  • Înscris: 06.12.2016
Nu conteaza cate studii ai, conteaza sa fi om

#29
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View Postalthea, on 12 octombrie 2017 - 07:56, said:

Un trai cel puțin decent înseamnă să ai și bani. Nu putem scoate din ecuația succesului banii, au fost o motivație extrinsecă de când au apărut. Și bursa aia e tot o recompensă și mă îndoiesc că ar fi primul factor care influențează un copil sau un tânăr să învețe. Dacă nu curios din fire, dacă nu-i place sau nu-i obișnuit să învețe nu cred că-l determini să studieze fluturându-i o sută-două.
Exact! dar nu e tot una sa faci bani cu carca sau cu creionul.

#30
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View PostAbc2OO1ro, on 12 octombrie 2017 - 09:45, said:

1. Din filozofare nu castigi bani. Eu de exemplu sunt cel mai mare filozof al Romaniei din toate timpurile, si cu toate astea nimeni nu ma plateste.

2. Plus ca indemnul tau cu traitul motivatiei interne, nu are la ce sa fie aplicat, 99% din oameni neavand nicio motivatie interna, alta decat aceea sa nu moara.
1. Eu câștig bani muncind într-un domeniu față de care am o motivație intrinsecă.
Filozofarea o fac în timpul liber Posted Image
Dar trăiesc în concordanță cu cuvintele mele.

2. Acea statistică ți-ai scos-o din dos și o știi bine.

View Postalthea, on 12 octombrie 2017 - 09:47, said:

1. deci concluzia ta e o eroare logică. De-aia m-am aprins. E pierdere de vreme să discuți cu cineva care face chestii de-astea.

Și ca să fiu mai clară că cine știe ce mai înțelegi: eu cred că o discuție e constructivă când trebuie să argumentez ce părere am, nu să tot explic că nu mi-a trecut prin cap ce își imaginează celălalt. Doar astfel de discuții, constructive, mă atrag.
Dacă crezi că este o pierde de vreme să discuți cu mine, atunci eu nu te țin aici.
Dar nu ți-am răspuns în vreun mod neadecvat sau miștocar, așa că nu prea ai motive să te ambalezi.
1. Te-ai aprins că am făcut o eroare de logică ? Posted Image
Acest forum plutește în erori de logică, but never mind.

Eu ți-am interpretat greșit o afirmație, tu câte afirmații mi le-ai interpretat greșit ?
Numai că nu fac caz din asta, ci trec peste și îți clarific dacă văd că nu ai înțeles ceva așa cum am intenționat eu.

View Postda.ta, on 12 octombrie 2017 - 10:57, said:

Fata aia din ce traieste in acest moment?  Daca se intretine singura, bravo ei, sa faca exact cum ii place. Daca nu, atunci spune-mi ce face cu studiile ei din placere daca maine nu mai primeste absolut nici un ban de la nimeni. Doamne fereste, maine e un accident si ii moare familia. Crezi ca va avea probleme financiare si de mentinere a nivelului de trai care si-l doreste?
Este corectă această presupunere, dar vorbim de o familie care are puși bani deoparte în asemenea cazuri de urgență.
Deci aș zice că răspunsul depinde de la caz la caz.
Chiar dacă în cazul ei nu se pune problema, au fost și destule exemple de oameni cu nici măcar 2 bani în buzunar care și-au clădit cariera pe o pasiune.
Dintre cântăreții americani ( în special cei de culoare ) mulți au pornit așa și au ajuns să facă milioane.
Dar nici exemple precum Steve Jobs, Walt Disney nu sunt diferite.
Căutați biografie, Walt Disney era falit în timp ce își croia visele de desene animate.
Cine are o pereche de balls să facă desene animate când este falit ?
Deci se poate.

View Postrosix, on 12 octombrie 2017 - 11:23, said:

1. Nu se poate trai fara bani iar lumea e plina de prejudecati. Societatea nu e configurata sa ne urmam visele, pasiunile, ci sa lucram in call-centere pe bani putini.


2. Ideea e ca, ideal ar fi ca munca sa fie o chestie de optiune, ca mai sunt oameni pe lumea asta care vor sa traiasca altfel, respectiv sa faca bani o vreme si dupa aceea sa calatoreasca, sa experimenteze, etc, etc.  

3. . Te intreaba lumea ce drk ai facut in tot acest timp. Daca le raspunzi "am facut ce a vrut muschiul meu de om liber" nu da bine la interviu.
1. Sorry, dar dacă lucrezi la un call center nici nu ai prea multe în cap.
Societatea nu te ”face” să lucrezi la un call center, ci societatea + propria ta lipsă de creativitate, gândire, curaj și destule altele fac  ca tu să lucrezi într-un call center.

Da, acum poți veni cu scuza de ”Dar trebuie să plătesc facturile!” - Asta e una, dar de ce ai ajuns doar la un call center să faci asta  ?
Pe mine mă enervează când cineva zice că a picat în call center de parcă planetele s-ar fi aliniat împotriva lui să ajungă acolo.
Nu, ai ajuns acolo pentru că asta a fost rezultatul timpului pe care l-ai investit în cei 18 ani+  în activitățile pe care le-ai avut.

2. Asta și fac mulți antreprenori care s-au trezit din timp.

3. Asta e deja comic și deraiezi.
Să faci ”ce vrea mușchiul tău” nu are nicio legătură cu ce am zis eu.
Eu am zis să lucrezi dintr-o motivație intrinsecă, nu am zis să freci menta.
Că mulți confundă motivația intrinsecă cu frecatul mentei este fix problema lor.

Edited by AL_DRAGON, 12 October 2017 - 18:13.


#31
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

View PostAL_DRAGON, on 12 octombrie 2017 - 05:44, said:

Întrebarea mea este: mai studiem și noi din pasiune și dorință de cunoaștere ?
Asta ar trebui sa fie principala atractie, catre cunoastere.
Altele ar fi: realizarea profesionala, sociala, economica etc

Cine nu invata... ramane un prost... (in adolescenta nu se (re)simte prea mult... mai tarziu... iti dai cu pumnii in cap ca ai ramas dobitoc)

View Postalthea, on 12 octombrie 2017 - 07:56, said:

Nu putem scoate din ecuația succesului banii
Corect. Banii sunt o masura a succesului. (si e bine... si sa-i faci, si sa-i ai)
Mai sunt si alte masuri ale succesului.

#32
Abc2OO1ro

Abc2OO1ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 27.08.2017

View PostAL_DRAGON, on 12 octombrie 2017 - 18:10, said:

1. Eu câștig bani muncind într-un domeniu față de care am o motivație intrinsecă.
Filozofarea o fac în timpul liber Posted Image
Dar trăiesc în concordanță cu cuvintele mele.

Si daca motivatia mea intrinseca e sa filozofez, cum fac bani ?

#33
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014
Studiem ca sa ajungem sclavi ascultatori si sa scoatem profit inzecit stapanului. Daca te nasti bogat nu e nevoie de studiu ca sa dai cu biciu in sclaveti. Treb sa mentionam ca majoritatea sclavilor vor fi sclavi toata viata, iar motivatia lor va fi copii, deobicei facuti cu o femeie muuult mai uzata ca ei, nefiind neaparat necesar sa fie copii lui, cucii oricum sunt inselati pe toate planurile.

#34
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View PostAbc2OO1ro, on 12 octombrie 2017 - 23:16, said:

Si daca motivatia mea intrinseca e sa filozofez, cum fac bani ?
Îți dai seama că motivația ta intrinsecă nu este să filozofezi, ci să faci bani, dacă asta e întrebarea ta.

Cei care au motivație intrinsecă să filozofeze, chiar asta fac.
Scriu cărți, merg la conferințe și vorbesc, se fac profesori, publică referate, etc.
Tu de ce n-ai făcut astea până acum ?
Sau dacă ai fi vrut o variantă alternativă, puteai să mergi în Est, cum a făcut-o Alan Watts, și a trăit acolo mai mulți ani, studiind filozofiile estice printre oamenii de acolo, cu un buget minim.
Lucra ce era acolo, nu conta pentru el, important era să învețe, să observe.

Faptul că tu n-ai făcut niciuna dintre variantele menționate arată clar că poate licărește ceva motivație în tine către filozofie, dar nu este nici pe departe o dorință atât de arzătoare.

Iar filozofia și banul, dacă se întâlnesc, se întâlnesc după  risc și investiție.
Atunci când decizi că vei face acest lucru indiferent de partea financiară, ai șansa să dai lovitura și poate cărțile tale se vor vinde atât de bine sau vei fi chemat la atât de multe conferințe, încât vei face și bani din acest lucru.
Dacă în schimb nu iei decizia și nu îți asumi riscul, atunci n-ai la ce să te aștepți, că garanție în acest domeniu nu există.

Același principiu se aplică și la scriitori și la poeți de altfel.
Nu știi că mulți dintre ăia cât de săraci au fost ?
Și totuși, cât de mulți au decis să-și aleagă să facă aia, în loc să facă altceva, ceva care să aducă bani pe vremea aia.

Asta înseamnă să riști cu adevărat pentru pasiune.
Jocul supraviețuirii presupune riscuri.
Doar noi, în special în vremurile astea, ne-am obișnuit ca totul să fie garantat și safe și comfortabil, cu joburile de call center și vânzători de supermarket, care oferă siguranța după care mulți se isterizează.

Ce siguranță exista în vremurile de demult ?
Niciuna.
Și oamenii o știau și o acceptau ca pe un factor al vieții.
Numai în prezent se închide fiecare în micul său cuib, nu cumva să cadă de acolo și să se prăpădească.
Universul nu ar supraviețui o asemenea tragedie Posted Image

Edited by AL_DRAGON, 13 October 2017 - 07:18.


#35
Abc2OO1ro

Abc2OO1ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 27.08.2017

View PostAL_DRAGON, on 13 octombrie 2017 - 07:14, said:

vei fi chemat la atât de multe conferințe, încât vei face și bani din acest lucru.

Se vede ca nu prea stii cum merg lucrurile. Ca sa participi la conferinte trebuie sa platesti tu! Ca sa publici articole trebuie sa platesti tu! Cateva mii de euro pe articol chiar. Asa ca nu mai visa atata la plouat bani din senin.

#36
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View PostAbc2OO1ro, on 13 octombrie 2017 - 09:11, said:

Se vede ca nu prea stii cum merg lucrurile. Ca sa participi la conferinte trebuie sa platesti tu! Ca sa publici articole trebuie sa platesti tu! Cateva mii de euro pe articol chiar. Asa ca nu mai visa atata la plouat bani din senin.
La început trebuie să plătești, honey.
Dacă ajungi în top, te plătesc ei.

Se vede că te ”pricepi” la lumea business-ului Posted Image
Probabil că și la filozofie te supraestimezi.

Apropo, dacă poți face un efort și să citești mai mult decât 2 rânduri din ce am scris, atunci vei vedea că am scris și că atunci când ești pasionat de filozofie sau orice alt domeniu similar, atunci nu te gândești la cum să curgă banii din cer.
De aici se vede că ești total paralel și cu filozofia, și cu banii.

Edited by AL_DRAGON, 13 October 2017 - 09:18.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate