Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung XCover 4

Abuzurile israelului asupra pales...

Segmenti

Caut spre donatie/sau c.cost - re...
 Recomandare placa video 4k

Permis categoria B1

(film bizar) Hard To Be A God

Unele mașini hibride consuma...
 Singapore, prima țara din lume ca...

Asus Rog GL753VD upgrade SSD

abric + circular + ?

Cum sa modific din Hollywood in S...
 Reziliere leasing inainte de prim...

a picat dns-ul la upc?

bormasina de banc

Cum se numeste axul pe care se ba...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Imprimanta de retea pusa pe un wireless repeater.

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
maccip

maccip

    39 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,363
  • Înscris: 06.01.2007
  • ID membru: 122,957
Ma gandesc sa-mi cumpar Range Extender Wireless N 300Mbps TP-LINK TL-WA850RE pentru a putea muta imprimanta de langa routerul actual.
Imprimanta nu e WiFi, momentan e conectata prin cablu UTP la router, dar as dori sa o mut in alta parte a apartamentului, mult mai departe de router si sa fie accesibila in reteaua wireless, ca si pana acum, dar nu vreau prin cablu.

Pot folosi RangeExtenderul ala pentru a o conecta prin el wireless la router?
La ce foloseste de fapt portul ala RJ-45?
Adica am inteles ca prin el se configureaza repeaterul, dar... poate fi utilizat si pentru a conecta un calculator sau aceasta imprimanta wired?

Sarumana!

#2
cspot

cspot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,922
  • Înscris: 22.07.2004
  • ID membru: 20,288
Deci, imprimanta nu are Wi-Fi si nu vrei sa o conectezi prin cablu.
    Posteaza din nou cand nu esti in stare de ebrietate.

#3
keta

keta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,201
  • Înscris: 31.12.2007
  • ID membru: 266,577
  • Locație: EDINBURGH,UK
Ethernet port allows the Extender to function as a wireless adapter to connect wired devices

http://uk.tp-link.co...TL-WA850RE.html

Asa scrie in specificatiile produsului, in concluzie ar merge....., mai ramane de vazut in practica.

Edited by keta, 11 October 2017 - 23:57.


#4
scaiba

scaiba

    Pastafarian, fost șacal.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,644
  • Înscris: 03.11.2006
  • ID membru: 106,748
  • Locație: Prin curu' Banatului

View Postmaccip, on 11 octombrie 2017 - 22:52, said:

...La ce foloseste de fapt portul ala RJ-45?
Adica am inteles ca prin el se configureaza repeaterul, dar... poate fi utilizat si pentru a conecta un calculator sau aceasta imprimanta wired?...
Dap, dap.
O problemă identică cu a ta mi-am rezolvat-o cu ăsta.
Cumpărat din Selgros cu vreo 40lei.
Ai aici un prtscr cu ce poate face:

Attached File  omega.jpg   84.49K   32 downloads

Câteva click-uri să-i spui ce vrei și ai terminat.


Cafa' îi pentru cspot:

Attached File  cafa.jpg   94.56K   26 downloads

I-aș fi pus și o linguriță de miere să se mai îndulcească, da mi-e că are trebuință de un butoi întreg.

#5
buyonevideo

buyonevideo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.02.2016
  • ID membru: 944,078

View Postcspot, on 11 octombrie 2017 - 23:34, said:

Deci, imprimanta nu are Wi-Fi si nu vrei sa o conectezi prin cablu.
Nu vrea sa traga un cablu de la routerul actual pina la noua locatie a imprimantei.
Daca ne dam putin silinta, macar 2 secunde, stai tu linistit ca se intelege foarte bine ce a scris initiatorul.

#6
rosix

rosix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 01.02.2008
  • ID membru: 282,653
  • Locație: Bucuresti

View Postscaiba, on 12 octombrie 2017 - 07:30, said:

Dap, dap.
O problemă identică cu a ta mi-am rezolvat-o cu ăsta.

Cum il configurezi pentru imprimanta, ce setari se fac?  Merge si cu alte routere sau are vreo caracteristica speciala? Nu merge cu un access point simplu, legat prin cablu ca in exemplul initiatorului?

Edited by rosix, 12 October 2017 - 08:26.


#7
scaiba

scaiba

    Pastafarian, fost șacal.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,644
  • Înscris: 03.11.2006
  • ID membru: 106,748
  • Locație: Prin curu' Banatului
Mno bade', hai să ne deslușim.
M-am dus la magazin și l-am cam ales după dimensiune și culoare.
L-am lăsat pe router:

Attached File  Screen Shot 10-12-17 at 11.21 AM 001.jpg   72.39K   14 downloads

da' i-am dat un IP fix să nu se ia la harță cu altele.

Am găsit imprimanta în EpsonConfig (imprimanta are doar USB)

Attached File  Screen Shot 10-12-17 at 11.21 AM.jpg   193.42K   18 downloads

Am băgat cablul de rețea în gaura pe care scrie LAN:

Attached File  IMG_3336.JPG   217.22K   15 downloads

Am scanat reteaua după imprimante noi, găsit, dat pagină de test, ura și la gară.
Că mere doar de frică, habar n-am și nici nu-mi pasă.
Io' mai mult mi-s cu cazmaua, sap varza.

M-am băgat în seamă pe aici aiurea, n-am absolut nicio idee despre ce întrebi.
Da' mi-e că răspunsu-i da, merge cu orice Posted Image

#8
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,214
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,617
  • Locație: Bucuresti

View Postscaiba, on 12 octombrie 2017 - 07:30, said:

....
O problemă identică cu a ta mi-am rezolvat-o cu ăsta.
....
Câteva click-uri să-i spui ce vrei şi ai terminat.
...
asta pentru ca doar tu sti ungureste si noi nu...

Acu' intrebare...
Cum printezi de pe android pe jucaria aia?

#9
maccip

maccip

    39 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,363
  • Înscris: 06.01.2007
  • ID membru: 122,957
O sa incerc si eu cu chestia asta de la emag.
Ar trebui sa mearga, multumesc.

#10
scaiba

scaiba

    Pastafarian, fost șacal.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,644
  • Înscris: 03.11.2006
  • ID membru: 106,748
  • Locație: Prin curu' Banatului
Domnu' maccip, am verificat factura, am plătit exact 37.49lei, plus TVA, în Selgros Timișoara.

View Postarg, on 12 octombrie 2017 - 13:46, said:

...Cum printezi de pe android pe jucaria aia?
Întreabă-mă după ce mi-o apare nevoia asta, amu' n-o am.
Da' tre' să fie ceva; secretu-i să cumperi când ești bat și să-l configurezi treaz, nicidecum dacă poți ori nu vorbi ungurește Posted Image

#11
rosix

rosix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 01.02.2008
  • ID membru: 282,653
  • Locație: Bucuresti

View Postmaccip, on 12 octombrie 2017 - 13:48, said:

O sa incerc si eu cu chestia asta de la emag.
Ar trebui sa mearga, multumesc.

Sa ne dai si noua un feedback scurt, daca a mers. Mai au nevoie si altii...

@scaiba... sa ne intelegem.. Imprimanta e in alta camera decat routerul, are LAN dar n-are wireless.  Merge legata chinezaria aia printr-un cablu scurt astfel sa comunice pe WIFI cu routerul si sa se poata printa in retea?  Cum configurezi routerul legat de imprimanta? Ca Access Point?

#12
maccip

maccip

    39 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,363
  • Înscris: 06.01.2007
  • ID membru: 122,957
Da o sa scriu, deocamdata am constatat ca tre sa-mi iau si imprimanta, s-a uscat cartusul si n-o mai suport, i-o dau cuiva sa faca ce vrea cu ea. O sa iau un laser color. Aniway, problema va ramane ca imi iau SH, majoritatea n-au wireless dar au network.
Am intrebat un prieten mai priceput in retele&shit, el zice ca 100% merge.

View Postrosix, on 12 octombrie 2017 - 15:10, said:

Cum configurezi routerul legat de imprimanta? Ca Access Point?
Cica ca Repeater. Range extender sau ceva de genul.
Adica vei avea aceiasi retea, dar mai extinsa.

Dar va zic dupa ce testez. O sa-mi ia ceva zile pana iau printerul si dracovenia aia.

#13
scaiba

scaiba

    Pastafarian, fost șacal.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,644
  • Înscris: 03.11.2006
  • ID membru: 106,748
  • Locație: Prin curu' Banatului

View Postrosix, on 12 octombrie 2017 - 15:10, said:

...Merge legata chinezaria aia printr-un cablu scurt astfel sa comunice pe WIFI cu routerul si sa se poata printa in retea?...
Da domnule, funcționează.

View Postrosix, on 12 octombrie 2017 - 15:10, said:

...Cum configurezi routerul legat de imprimanta? Ca Access Point?
Măi bade...
Păi pun fotografie clară și matale tot cu batman?!?

Attached File  Screen Shot 10-12-17 at 11.21 AM 001.jpg   72.39K   11 downloads

Scriu și în cuvinte:
Nu acces point, nu repeater, nu client, nu switch.
Cu toate că switch nu văd de ce nu ar merge, adică DHCP disable.

L-am lăsat pe router.

#14
rosix

rosix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 01.02.2008
  • ID membru: 282,653
  • Locație: Bucuresti

View Postscaiba, on 12 octombrie 2017 - 15:50, said:

Da domnule, funcţionează.


Măi bade...
Păi pun fotografie clară şi matale tot cu batman?!?

Attachment Screen Shot 10-12-17 at 11.21 AM 001.jpg

Scriu și în cuvinte:
Nu acces point, nu repeater, nu client, nu switch.
Cu toate că switch nu văd de ce nu ar merge, adică DHCP disable.

L-am lăsat pe router.

Deci, al doilea router, ala din cealalta camera, unde e  imprimanta il configurezi tot ca router, si comunica WIFI cu routerul principal... Ma frec la ochi, dar daca zici tu, pot sa te contrazic?
Eu credeam ca e Access point sau repeater, ceva... habar n-am, nu ma pricep, de asta intreb.
Deci, al doilea router ia un IP local din LAN (pe WIFI), din DHCP_ul routerului principal, right?  In acest caz, imprimanta legata la al doilea router, ce fel de IP ia?

Edited by rosix, 12 October 2017 - 16:31.


#15
scaiba

scaiba

    Pastafarian, fost șacal.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,644
  • Înscris: 03.11.2006
  • ID membru: 106,748
  • Locație: Prin curu' Banatului

View Postrosix, on 12 octombrie 2017 - 16:28, said:

... Ma frec la ochi, dar daca zici tu, pot sa te contrazic?...
Da' chiar te rog să mă contrazici, am rămas cu exact senzația celui care aruncă piatra și voi încercați să o soateți...

View Postrosix, on 12 octombrie 2017 - 16:28, said:

Deci, al doilea router, ala din cealalta camera, unde e  imprimanta il configurezi tot ca router, si comunica WIFI cu routerul principal...
Nu, bine că te-ai gândit să îmi pui întrebarea potrivită, altminteri eu nu înțelegeam ce nu înțelegeți:

Attached File  Screen Shot 10-12-17 at 08.15 PM.jpg   17.25K   10 downloads

Nu, nu comunică cu celalalt ci direct cu calculatoarele.
Imprimanta are rețeaua ei, când am vreun print de făcut mă conectez la ea și dau print.
La fel din celelalte două laptopuri.
În rețeaua cealaltă am netul și NAS.

Înțeleg acum că îi un scărpinat cu stânga la urechea dreaptă, da' chiar asta îmi era supărarea, poziția imprimantei.
Și nu aveam niciun chef de tras cabluri...

#16
rosix

rosix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 01.02.2008
  • ID membru: 282,653
  • Locație: Bucuresti

View Postscaiba, on 12 octombrie 2017 - 19:30, said:

Nu, nu comunică cu celalalt ci direct cu calculatoarele.
Imprimanta are rețeaua ei, când am vreun print de făcut mă conectez la ea și dau print.

Bravo, asta voiam sa aud... Deci te conectezi prin wifi cu laptopul si dai prin din fundul patului / curtii...

Eu am doua dektopuri (fara wifi) in 2 camere diferite. In cea in care e routerul nu mai am loc si de imprimanta.. asa ca am pus imprimanta in camera cealalta, dar o tin pe USB din pacate legata doar de calculatorul de acolo. De asta ma intrebam daca nu merge legat la ea un access point, ceva ieftin prin care s-o vad pe wifi in LAN sa pot sa printez si din cealalta camera, unde e routerul.

Edited by rosix, 13 October 2017 - 15:16.


#17
maccip

maccip

    39 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,363
  • Înscris: 06.01.2007
  • ID membru: 122,957
Imi vine maine jucaria si va zic exact ce si cum.
Dar merge, altfel n-o luam.
Trebe setat ceva WDS, ambele (ruterul + dracovenia asta) tre sa suporte WDS, asa mi s-a zis.
Se poate si sa-ti faca 2 retele wireless, dar nu asta-i scopul meu, dar in principiu cre ca merg mai multe configuratii.
E doar 90lei, eu zic ca merita.
O sa injumatateasca banda routerului (in anumite configuratii) deoarece tre sa comunice si cu dracovenia si cu celelalte devices in aceiasi banda. De aia cu ocazia asta am comandat si un router mocaciune, al meu e unul vechi de 12 ani, merge brici dar are viteza cam mica(50Mbps pe wireless).

Imprimata mi-a sosit deja, merge, nu am testat-o in retea ca mi-e lene s-o mut langa router, e destul de grea si voluminoasa. Apropo, ieftina si buna. Cam prafuita, astia nu au sters-o si ei . In timpul testarii mi-a prins o foaie AFDul scanerului, dar o s-o curat si o rezolv.
Dar merge(sper) si in LAN.
Dupa ce-mi vine jucaria n-o sa mai fie nevoie de cablu la router, doar la jucarie, care o sa fie chiar langa printer, nu ma deranjeaza un cablu UTP de 1m.

#18
rosix

rosix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 01.02.2008
  • ID membru: 282,653
  • Locație: Bucuresti

View Postmaccip, on 15 octombrie 2017 - 14:22, said:

Dupa ce-mi vine jucaria n-o sa mai fie nevoie de cablu la router, doar la jucarie, care o sa fie chiar langa printer, nu ma deranjeaza un cablu UTP de 1m.

Sa ne spui daca merge si ce anume ai avut de setat.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users