Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Creati o asertiune

Anulare imobilizator, scule, etc

B.U.G. MAFIA - 3 PIESE NOI

Pasaport - intrebare nelamurire
 Masina oras la 2000-2500 Euro

Viorica Dancila si PETROM (famili...

Dreptul la viata - Interzicerea a...

Drum Delta prin Braila
 Crop & Subtitrare

Alegere facultate

cecuri de calatorie

Samsung Galaxy S8 vs. iPhone 7 vs...
 Eroare windows 7

Intrebare steam

Razboaiele Putiniste (1999-2018)

Mesaj bord Fiat
 

HK6300 ieșiri boxe

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
the_ice_master

the_ice_master

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 20.03.2008
Salut!

Aș vrea să întreb aici deoarece sigur sunt persoane care știu mai bine ca mine.
Știu că acest amplificator este pe 2 canale (stereo), însă are în spate 4 ieșiri pentru boxe. Și în față are un comutator cu următoarele poziții : boxe 1,boxe 2, boxe 1+2.
1. De ce are așa ceva dacă este doar pe 2 canale?
2. Nu este totuna cu a pune câte 2 boxe în paralel pe canal? (caz în care, dacă nu mă înșel, impedanța scade și nu e ok)
3. E ok să îl folosesc cu 2 perechi de boxe pe 8 ohmi în sistem 1+2 sau scade impedanța? Eventual dacă nu exagerez cu volumul se poate?
Și dacă tot sunt aici, o întrebare pe lângă subiect :
4. Funcția LOUDNESS  (sau funcția asemănătoare, nu îi rețin exact numele și nu am amplificatorul în față) cu ce e diferită față de potențiometrul de bass și înalte?

#2
Rubin1977

Rubin1977

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 15.07.2017

View Postthe_ice_master, on 11 octombrie 2017 - 19:29, said:

1. De ce are așa ceva dacă este doar pe 2 canale?
Pe Boxe 1 asculți muzică în sufragerie. Pe Boxe 2 muți muzica pe boxele din bucătărie. Pe Boxe 1+2 asculți muzică dacă ai 4 boxe de impedanță dublă față de cea scrisă în manual (16 Ohm în loc de 8 Ohm-de exemplu).

Attached Files


Edited by Rubin1977, 11 October 2017 - 20:21.


#3
modoran

modoran

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 08.02.2011
Cele doua canale A si B sunt concepute in cazul in care ai doua perechi de boxe in camere diferite si sa le poti comuta diferit in functie de preferinte, nu-i acelasi lucru ca si cum ar fi legate permanent in paralel.


Functia "loudness" accentueaza frecventele joase si inalte la volum mic.

#4
edigee

edigee

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,907
  • Înscris: 16.10.2008

View Postmodoran, on 11 octombrie 2017 - 20:05, said:

Cele doua canale A si B sunt concepute in cazul in care ai doua perechi de boxe in camere diferite si sa le poti comuta diferit in functie de preferinte, nu-i acelasi lucru ca si cum ar fi legate permanent in paralel.


Functia "loudness" accentueaza frecventele joase si inalte la volum mic.
Ce spui tu inseamna multi room. Acel HK nu are asa ceva. Si da ,este exact cum ai lega doua perechi de boxe in paralel. De acolo si cerinta ca la 2 perechi de boxe acestea sa aiba impedanta dubla decat cele folosite la legarea unei singure perechi.

#5
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,093
  • Înscris: 10.05.2006
E simplu ca bunaziua.
Pe iesire exista niste relee care comuta de pe o iesire pe alta sau ambele in paralel in functie de pozitia comutatoatelor de pe fata.
Cand mergi in paralel(A+B ) trebuie avut mare atentie ca impedanta nominala echivalenta sa nu cada sub cea minima suportata de amp.Sunt inscriptii clare pe spate si in manual cu privire la asta.
S-a optat pentru solutia asta pentru a nu sta tu sa surubaresti in spate de fiecare data cand vrei sa comuti intre 2 perechi de boxe sau cand vrei sa pui 2 perechi in paralel.
Aceasta facilitate este foarte utila si la auditii in shoowroom pentru a putea face diferenta face to face la 2 perechi de incinte conduse de un anume amp.

Edited by geo123, 11 October 2017 - 20:47.


#6
Rubin1977

Rubin1977

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 15.07.2017

View Postedigee, on 11 octombrie 2017 - 20:30, said:

Si da ,este exact cum ai lega doua perechi de boxe in paralel. De acolo si cerinta ca la 2 perechi de boxe acestea sa aiba impedanta dubla decat cele folosite la legarea unei singure perechi.
Răspunsul tău este corect dacă întrebarea era „Ce înseamnă A+B?”
Uite-aici, în dreapta, la contactele releelor:
Analizează-le și vei vedea ce și cum. Și nu numai la AM2200 ci la toate AAF care au A, B și A+B.

Attached Files


Edited by Rubin1977, 11 October 2017 - 20:49.


#7
edigee

edigee

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,907
  • Înscris: 16.10.2008
Pai la functionara concomitenta A+B ma refeream. Toate amplificatoarele pe care le-am avut erau cu A si(+)B.

#8
Rubin1977

Rubin1977

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 15.07.2017

View Postedigee, on 11 octombrie 2017 - 20:53, said:

Pai la functionara concomitenta A+B ma refeream.
Atunci editează (dacă mai ai timp) și șterge „Ce spui tu inseamna multi room. Acel HK nu are asa ceva”.

Edited by Rubin1977, 11 October 2017 - 20:59.


#9
the_ice_master

the_ice_master

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 20.03.2008
Okay, mulțumesc, așa credeam și eu, dar nu eram absolut sigur.
Și legat de întrebarea aceasta?
Eu unul așa l-am folosit până acum, ce-i drept, nu l-am dat prea tare, nici nu se prea încălzea.

View Postthe_ice_master, on 11 octombrie 2017 - 19:29, said:

3. E ok să îl folosesc cu 2 perechi de boxe pe 8 ohmi în sistem 1+2 sau scade impedanța? Eventual dacă nu exagerez cu volumul se poate?
Îmi place cum sună acum, în față(1) sunt boxele Jazz HI-FI, cu accentuare pe medii. În spate(2) sunt niște boxe Sony SS-MF450 care au bașii și înaltele mai pronunțate.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate