Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Paradoxul Fermi - s-ar putea sa fim singuri in Univers!

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
196 replies to this topic

#1
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017
Teoretic, ar trebui ca numai in aceasta galaxie sa se gaseasca cel putin 2 miliarde de planete care sa suporte viata,   300 000 de planete care sa fie populate de civilizatii avansate de tip 0,5-1   si numai  1000 sa fie civilizatii de tip 2 si  3 (capabile de calatorii interstelare si sa foloseasca energia stelelor).

S-ar putea sa fie insa o problema si sa fim chiar SINGURI in galaxia asta.
Pentru ca noi oamenii am avut conditii intamplator de speciale  ca sa aparem.  Cam ce ar trebui unei planete ca sa se dezvolte  o specie  inteligenta si o civilizatie avansata?


1. Galaxia: sa nu aiba forma  prea eliptica, nici prea iregulata:  in caz contrar, planetele ar fi expuse la radiatii, iar elementele grele necesare vietii nu ar fi disponibile.

2. Steaua:  sa nu fie nici prea indepartata, nici prea apropiata de Gaura Neagra din centrul galaxiei.....daca ar fi prea aproape, densitatea si radiatia stelara ar fi prea mare, daca ar fi prea indepartata,  elementele grele distribuite de supernove ar fi insuficiente pentru formarea planetelor din roca.  Obligatoriu sa fie doar o singura Stea intr-un sistem solar ca daca ar fi doua stele, s-ar dezmembra orbitele planetare . Sa aiba varsta de  cel putin 4-5 miliarde de ani pentru a oferi caldura rezonabila si  pentru a se forma si celelalte corpuri planetare din elemente grele.  Sa nu aiba o masa nici prea mare, nici prea mica, in caz contrar, fie ar dezmembra perioada de rotatie a unei planete , fie radiatiile ultraviolete ar face imposibila aparitia vietii.    Sa nu fie nici prea rosiatica, nici prea albastra, altfel nu s-ar mai putea desfasura fotosinteza plantelor.  Steaua sa nu fie nici prea apropiata, nici prea departata de stelele care devin supernove, in caz contrar, fie ar fi expuse radiatiilor gamma, fie nu ar primi suficiente elemente grele precum fier pentru formarea planetelor din roca.  Si evident, supernovele din vecinatate sa nu fie prea frecvente, nici prea rare.

3. Planeta :  sa fie din roca.  Sa aiba gravitatie moderata, in caz contrar, atmosfera ar retine amoniac si metan   daca gravitatia ar fi prea puternica si ar turti orice forma de viata,  ori ar pierde prea multa apa daca gravitatia ar fi prea slaba. Ar putea rezulta fiinte fie prea inguste si masive, fie fiinte prea inalte si slabe, incapabile sa se dezvolte.
Trebuie sa fie la o distanta medie de Stea, in zona Goldilock...in caz contrar, daca ar fi prea departata de stea, ar fi rece ca Marte, darca ar fi prea apropiata, ar fi prea fierbinte ca Venus .
Sa fie inclinata moderat pentru a exista diferente moderate  de temperatura, sa existe un mediu temperat, mediu arid si mediu rece si sa aiba o excentricitate orbitala moderata.  Sa fie o inclinare axiala moderata. De asemenea, perioada de rotatie sa nu fie nici prea mare, nici prea scurta, in caz contrar, viteza vantului atmosferic ar fi prea crescuta, fie diferentele de temperatura ar fi prea crescute.
Sa exist un raport echilibrat intre uscat si apa.
Sa nu fie doar insule izolate si indepartate, dar nici un ditamai continentul care sa fie arid.
Sa existe continente separate de mari si oceane si de munti caci  acesti factori contribuie la curentii atmosferici.
Sa existe un numar echilibrat de minerale si nutrienti.
Activitatea seismica a planetei sa nu fie nici prea mare, ca altfel formele de viata nu s-ar putea dezvolta, nici prea mica, ca altfel nutrientii din etajele oceanice nu ar ajunge catre continente prin placile tectonice.
Obligatoriu trebuie sa existe rauri, fluvii si lacuri.
Sa existe vegetatie si fauna bogata pentru dezvoltarea civilizatiei.



4. Satelitul: obligatoriu, orice planeta trebuie sa aiba o LUNA, un satelit adica.  Sa nu existe o interactiune gravitationala prea mare sau prea mica, ca in caz contrar, ar cauza instabilitati climatice, iar fluxul si refluxul marilor si oceanelor  ar fi instabile, fie prea frecvente.
  
5. Campul magnetic:
sa nu fie nici prea puternic, ca altfel furtunle electromagnetice ar fi prea severe, nici prea slab ca altfel am fi lipsiti de protectie fata de radiatia stelei.
Campul Magnetic care sa ne protejeze de furtunile solare este foarte necesar pentru ca o civilizatie sa aiba curent electric.

6. Clima:   Reflexia planetei sa nu fie nici prea mare, nici prea mic, altfel s-ar ajunge fie la efect de sera, fie la o  era glaciara.
Anotimpurile sunt obligatorii pentru dezvoltarea unei civilizatii si fiecare anotimp sa aiba o durata moderata. Sa nu fie numai vara sau numai iarna, sa existe perioade proprice pentru recolte.  Crusta planetei sa nu fie nici prea groasa, ca s-ar transfera prea mult oxigen din atmosfera catre crusta, nici prea subtire ca altfel activitatea tectonica si vulcanica ar fi prea crescuta.
Clima trebuie in asa fel sa fie moderata pentru a permite existenta si dezvoltarea copacilor.

7. Atmosfera:  raportul de Oxigen/Azot sa nu fie prea mare,nici prea mic, caci ar afecta procesul de evolutie. Nivelul de Dioxid de Carbon sa nu fie prea mare pentru a dezvolta efectul de sera, nici prea mic ca fotosinteza la plante ar fi imposibila.  Continutul vaporilor de apa sa nu fie prea crescut in atmosfera, nici prea scazut, ca altfel s-ar dezvolta fie efect de sera, fie ploile ar fi insuficiente si rare pentru aparitia vietii.
Ozonul sa nu fie nici prea intarit ca altfel temperaturile de la suprafata ar fi prea mici, nici prea subtiat ca altfel planeta ar fi expusa la radiatie ultravioleta.  Rata de descarcare electrica din atmosfera sa nu fie prea mare caci ar cauza prea multe incendii, nici prea mica fiindca prea putin azot s-ar fixa in atmosfera.
Cantitata de Oxigen sa nu fie prea crescuta ca plantele ar creste prea usor si foarte repede,   nici prea mica ca altfel vertebratele  terestre  ar respira prea putin.


8. Evolutia:  sa existe o varietate mare de specii de pesti in mari , oceane si rauri. Sa existe o varietate mare de insecte, plante, amfibieni,  pasari si bacterii care sa contribuie la functionarea vietii . Sa existe obligatoriu lantul trofic si  selectia naturala. Sa existe un echilibru intre reptile si mamifere.Daca se poate, mamiferele sa fie dominante.
Pentru ca numai un mamifer cu sange cald si care isi poarta grija de puii sai poate sa evolueze intr-o fiinta inteligenta....spre deosebire de reptilele care au avut vremea lor si maximul lor pe care l-au atins a fost cel de DINOZAURI masivi, dar fara pic de creier.
E imposibil ca reptilele cu sange rece sa evolueze in fiinte inteligente.
Creierul, pentru a functiona la maxim si pentru a se dezvolta, are nevoie de sange cald.


Sunt 100% sigur ca daca am intalni extraterestri, ar fi mamiferi bipezi ca noi, si in mod sigur, tot PRIMATE.

9. Dezvoltarea:  pentru ca o civilizatie sa se dezvolte:
  • mamiferul trebuie sa fie biped, deci doua picioare pentru a avea un mers echilibrat, obligatoriu sa fie o PRIMATA
  • sa se reproduca sexual, act care sa produca placere si nu prea multa durere sau disconfort
  • sa aiba doua maini cu degete pe care sa le foloseasca, sa tina obiecte, sa construiasca, sa sape, sa culeaga, sa dezvolte arme si unelte
  • sa aiba organele la locul potrivit: ochii  , urechile,   nasul si gura la nivel superior, organele genitale si de excretie la nivel inferior, coloana vertebrala, coaste care sa-i protejeze organele interne,  sa aiba sistem digestiv, circulator,   respirator si excretor ca sa functioneze asemeni unei MASINI
  • sa aiba tesuturi moi si piele cat de cat flexibila si protectoare
  • sa consume PROTEINE si VITAMINE,  dar si alimente variate care sa contina si amidon si  glucide
  • sa stie sa faca focul:  se stie ca mancarea gatita sporeste inteligenta, ceea ce-i diminueaza procesul masticator, dar digereaza mai usor si automat, creierul primeste mai multe proteine
  • sa aiba catusi de putin par ca sa-l protejeze de frig
  • sa stie sa vaneze si sa  tese vestimentatii din blanurile animalelor
  • sa stie sa-si caute adapost sau sa-si construiasca locuinta din materialele prime : lemn, piatra, oase, ciment vulcanic, otel, sticla etc.
  • trebuie ca pe planeta respectiva sa existe obligatoriu  PETROL, CARBUNI si GAZE NATURALE pentru a permite Industrializarea  si dezvoltarea de vehicule care necesita combustibili . Si pentru a exista petrol si carbuni,  trebuie sa moara niste copaci si plante primitive si sa treaca zeci sau sute de milioane de ani pentru ca acestea sa se transforme in carbuni si petrol.
  • E obligatoriu sa nu fie nici razboaie prea frecvente, nici prea rare
  • Oamenii trebuie sa locuiasca in grupuri mici si competitive, aka natiuni sau orase-state. Asezarile sa nu fie nici prea dense si suprapopulate, nici prea rasfirate si pustii.
  • Trebuie sa existe o mare masa de fermieri pentru dezvoltarea categoriilor de meseriasi mestesugari, industriasi, constructori, si apoi sa apara categoria afaceristilor, negustorilor  si a cercetatorilor si artistilor.
  • Comertul e foarte vital. De asemenea, sa nu uitam de educatie.
  • Regimul politic , fie totalitar, fie democratic, trebuie  sa permita dezvoltare tehnologica continua.
  • Sa existe un factor decisiv (bombele nucleare, strategia MAD) care sa mentina pacea mondiala si ordinea geopolitica.
  • Numai asa am putea ajunge o civilizatie de tip 1 capabila sa foloseasca energia intregii planete, poate si a Soarelui, si sa efectuam calatorii interstelare.





10. Noroc
Acum 165 milioane de ani,  planeta era formata in asa fel incat sa gazduiasca DINOZAURI. Era mai mult oxigen si mai multa caldura.
Dar printr-un noroc chior, un asteroid a cazut pe planeta, eruptii vulcanice au avut loc, rezultand miscarea maselor continentale si  racirea climei pentru a favoriza aparitia si dezvoltarea mamiferelor cu blana , sange cald si care nasc pui vii.




Daca alte zeci de miliarde de planete n-au trecut prin acelasi proces intamplator ca planeta Terra de la marginea  galaxiei Caleea  Lactee , da, s-ar putea sa fim SINGURI in univers.
S-ar putea ca viata inteligenta sa fie un ACCIDENT.

#2
ddaannii

ddaannii

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 26.04.2011
Pana sa putem călători în galaxie rămâne doar o presupunere.

Edited by ddaannii, 09 October 2017 - 00:22.


#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003

View Postkirkik, on 09 octombrie 2017 - 00:07, said:

S-ar putea sa fie insa o problema si sa fim chiar SINGURI in galaxia asta.
...
S-ar putea ca viata inteligenta sa fie un ACCIDENT.
Nu cred pentru ca nu sunt elemente care macar sa conduca spre o asa ipoteza. Viata nu are nevoie de criteriile alea imaginate, se descurca si in adancurile oceanelor la temperaturi mai mari chiar, langa vulcani :) Sa nu uitam ceva relevant, viata e cea care se adapteaza, nu planeta.

Edited by andreic, 09 October 2017 - 00:23.


#4
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017

View Postandreic, on 09 octombrie 2017 - 00:21, said:

Nu cred pentru ca nu sunt elemente care macar sa conduca spre o asa ipoteza. Viata nu are nevoie de criteriile alea imaginate, se descurca si in adancurile oceanelor la temperaturi mai mari chiar, langa vulcani Posted Image Sa nu uitam ceva relevant, viata e cea care se adapteaza, nu planeta.

Pana una alta, fiintele alea din adancurile oceanelor nu sunt inteligente.


Eu vorbesc strict de viata inteligenta.

Nu-mi pasa daca pe Marte s-ar descoperi microbi sau pesti pe Europa....sau meduze plutitoare  pe Saturn...

Edited by kirkik, 09 October 2017 - 00:25.


#5
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,876
  • Înscris: 28.11.2006
Tu pui problema ca pe o alta planeta sa se dezvolte fiinte asemanatoare oamenilor, care au aceleasi nevoi si o evolute asemamatoare. Dar te-ai gandit ca poate formele de viata de pe alte planete sunt cu totul altfel decat noi? Ca ar putea fi fiinte care sa nu ne semene deloc, care sa nnu poata macar trai pe Pamant?

#6
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017

View Postpufonel, on 09 octombrie 2017 - 00:25, said:

Tu pui problema ca pe o alta planeta sa se dezvolte fiinte asemanatoare oamenilor, care au aceleasi nevoi si o evolute asemamatoare. Dar te-ai gandit ca poate formele de viata de pe alte planete sunt cu totul altfel decat noi? Ca ar putea fi fiinte care sa nu ne semene deloc, care sa nnu poata macar trai pe Pamant?


Eu nu prea concep  reptilieni care sa fie bipezi si inteligenti in Universul asta cu legile sale proprii .
Cum nici nu concep delfini umanoizi sau pasari umanoide.







Chiar pe planeta asta, reptilele au avut ocazia sa demonstreze ce pot. Si cata mai ocazia....

N-au putut mai mult de atat sa evolueze in  200  de milioane de ani cat au dominat planeta asta !  
Ba chiar mai mult, multi dintre urmasii lor au evoluat in GAINILE de azi!  
[ https://i.ytimg.com/vi/HWBLS0u1L0g/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Pe cand primatele, dupa  75 milioane  de ani de evolutie accelerata,   au modificat suprafata planetei in totalitate si au  ajuns in spatiu :
[ https://fact5.net/wp-content/uploads/2017/01/Animals-That-Went-To-Space.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


De ce pasarile n-au evoluat in fiinte inteligente capabile sa dezvolte tehnologia  calatoriei interstelare ?
De ce insectele nu au evoluat in niste Zergi gigantici care sa zboare in spatiu ca-n StarCraft?  



De ce pisicile sau cainii nu pot evolua in fiinte inteligente?  

Speciile acvatice de ce nu au evoluat in fiinte inteligente care sa construiasca orase subacvatice?

Sunt pe Pamantul asta de  1 miliard  de ani....si inca mai sunt in stadiul asta:

[ https://i.ytimg.com/vi/qfNBGuUmL7A/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]









Cum spuneam:  pe orice planeta  din universul asta, numai niste mamifere bipede dotate cu brate si maini  precum PRIMATELE   pot fi capabile sa evolueze in fiinte inteligente.

Ce-i drept, avem un stramos comun, adica ne tragem laolalta dintr-un organism microbian, din pesti, amfibieni,  soricei, dar Mama Natura a conceput ca numai Primatele sa fie cea mai avansata forma biologica de viata.

Edited by kirkik, 09 October 2017 - 00:44.


#7
maxxmedia1999

maxxmedia1999

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,326
  • Înscris: 15.08.2015

View Postkirkik, on 09 octombrie 2017 - 00:07, said:

Teoretic, ar trebui ca numai in aceasta galaxie sa se gaseasca cel putin 2 miliarde de planete care sa suporte viata,   300 000 de planete care sa fie populate de civilizatii avansate de tip 0,5-1   si numai  1000 sa fie civilizatii de tip 2 si  3 (capabile de calatorii interstelare si sa foloseasca energia stelelor).

Prea mult 2 miliarde,mult mult mai putin,daca gasesti 2 sau 3 planete asemanatoare e bine


View Postkirkik, on 09 octombrie 2017 - 00:07, said:

1. Galaxia: sa nu aiba forma  prea eliptica, nici prea iregulata:  in caz contrar, planetele ar fi expuse la radiatii, iar elementele grele necesare vietii nu ar fi disponibile.

Altceva foarte important este pozitia in galaxie,daca esti prea aproape de centru unde este instabil sansele sunt zero


View Postkirkik, on 09 octombrie 2017 - 00:07, said:

Daca alte zeci de miliarde de planete n-au trecut prin acelasi proces intamplator ca planeta Terra de la marginea  galaxiei Caleea  Lactee , da, s-ar putea sa fim SINGURI in univers.
S-ar putea ca viata inteligenta sa fie un ACCIDENT.

Celelalte planete daca ar fi gazduit viata extraterestra trebuiau sa treaca prin aceleasi procese si in acceasi ordine cu toate elementele chimice disponibile

#8
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,437
  • Înscris: 10.08.2005

Quote

N-au putut mai mult de atat sa evolueze in  200  de milioane de ani cat au dominat planeta asta !
Dupa ce i-a lovit asteroidu (formele primare) au pornit alta ramura , si au ajuns gaini .. da e greu de inteles ce inseamna extinctie

Edited by MarianG, 09 October 2017 - 00:42.


#9
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017

View PostMarianG, on 09 octombrie 2017 - 00:41, said:

Dupa ce i-a lovit asteroidu (formele primare) au pornit alta ramura , si au ajuns gaini .. da e greu de inteles ce inseamna extinctie

E nevoie sa ma repet?

Reptilele sunt pe planeta asta de vreo 312 milioane de ani, inca din Carbonifer.  Lasand deoparte  extinctiile din Triasic sau Jurassic a caror efecte s-au facut simtite doar cateva milioane de ani (adica , n-au cuprins nici macar un sfert din durata suprematiei a reptilelor),   in   ultimii 200 de milioane de ani, n-au putut evolua mai mult decat in niste DINOZAURI, in niste reptile gigantice primitive erbivore si carnivore.

Tu stii ce inseamna 300 milioane de ani?  




Primatele sunt  pe planeta asta de 75 milioane de ani.

Hominidele, rude  cu acest ordin al primatelor, sunt pe Pamantul asta de 20 de milioane de ani.
Specia Homo Sapiens, care apartine ordinului primatelor si familiei hominidelor, e pe Pamantul asta de 250 000 de ani.

Dupa numai 250 000 de ani de existenta,  de 6000 de ani am inceput sa traim in civilizatie,  am invatat sa cultivam legume, sa domesticim animale, sa extragem resurse, sa  construim locuinte si zgarie-nori, sa fabricam masini, roboti , sa ne vaccinam pentru a ne prelungi viata si chiar am reusit sa ajungem sa pasim pe Luna si sa trimitem sateliti si sonde pe orbita planetei.



250 000  de ani vs 300 milioane de ani!  



Daca reptilele si dinozaurii tai erau asa de inteligenti, in aia 300 de milioane de ani de suprematie   trebuiau sa fi  experimentat de 300  de ori istoria   speciei umane  si sa fi fost capabili de calatorii interstelare ca sa fondeze IMPERII GALACTICE REPTILIENE.


Uite ca nu s-a intamplat nimic, reptilele n-au fost in stare sa faca nimic in doar   20 milioane de ani cum au putut primatele.




Si oricum, discutia era cu pufonel privind posibilitatea ca un alt regn animalic sa aiba capacitatea de a evolua in fiinte inteligente.

Edited by kirkik, 09 October 2017 - 01:02.


#10
maxxmedia1999

maxxmedia1999

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,326
  • Înscris: 15.08.2015

View Postkirkik, on 09 octombrie 2017 - 00:55, said:

Uite ca nu s-a intamplat nimic, reptilele n-au fost in stare sa faca nimic in doar   20 milioane de ani cum au putut primatele.

Au creierul mic :D

#11
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,437
  • Înscris: 10.08.2005
Daca reptilele si dinozaurii tai erau asa de inteligenti,
Cine a spus ca trebuie sa fie inteligenti ?
Conteza unde esti in lantul trofic.

View Postkirkik, on 09 octombrie 2017 - 00:55, said:

Dupa numai 250 000 de ani de existenta,  de 6000 de ani am inceput sa traim in civilizatie,  am invatat sa cultivam legume, sa domesticim animale, sa extragem resurse, sa  construim locuinte si zgarie-nori, sa fabricam masini, roboti , sa ne vaccinam pentru a ne prelungi viata si chiar am reusit sa ajungem sa pasim pe Luna si sa trimitem sateliti si sonde pe orbita planetei.
Evident ca am reusi sa facem lucruri, nu mai sunt fiinte uriase care sa ne manance.

#12
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017

View PostMarianG, on 09 octombrie 2017 - 01:01, said:

Daca reptilele si dinozaurii tai erau asa de inteligenti,
Cine a spus ca trebuie sa fie inteligenti ?
Conteza unde esti in lantul trofic.
Scuze, dar eu vorbeam aici strict despre civilizatii avansate.
Despre asta e vorba in Paradoxul Fermi, daca este posibil sau imposibil sa fi evoluat alte specii inteligente ca omul pe alte planete,  in alte conditii diferite.


Ca dinozaurii au fost in varful lantului trofic 200 milioane de ani, oricum nu conteaza, nu erau destul de inteligenti sa constientizeze asta. Posted Image

Edited by kirkik, 09 October 2017 - 01:04.


#13
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,437
  • Înscris: 10.08.2005

View Postkirkik, on 09 octombrie 2017 - 01:04, said:

Scuze, dar eu vorbeam aici strict despre civilizatii avansate.
Tu esti cel care plange ca dinozaruii n-au construit nave spatiale.
Eu iti spun ca n-au avut nici un interes, deoarece activitatea numarul 1 era hrana.

Quote

daca este posibil sau imposibil sa fi evoluat alte specii inteligente ca omul pe alte planete
Pai atunci da exemple de specii inteligente, nu de reptile pe care oricum le disconsideri.

Edited by MarianG, 09 October 2017 - 01:09.


#14
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017

View Postmaxxmedia1999, on 09 octombrie 2017 - 01:00, said:

Au creierul mic :D
Pai spune-le asta si la conspirationistii cu  foliile de aluminiu pe cap   care cred ca suntem condusi in secret de Reptilieni sau ca Regina Elisabeta ar fi o reptilianca metamorfozata. :D

#15
maxxmedia1999

maxxmedia1999

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,326
  • Înscris: 15.08.2015

View Postkirkik, on 09 octombrie 2017 - 01:04, said:

Scuze, dar eu vorbeam aici strict despre civilizatii avansate.
Despre asta e vorba in Paradoxul Fermi, daca este posibil sau imposibil sa fi evoluat alte specii inteligente ca omul pe alte planete,  in alte conditii diferite.


Este imposibil,in cel mai bun caz poti sa gasesti alti "oameni" sau un fel de umanoizi daca conditiile au fost exact ca aici,Universul nu difera mult fata de ce avem noi in galaxia noastra,deci ceva mai special nu gasesti.
Sau poti gasi pe unii ca noi dar la care procesul de evolutie a inceput mai devreme si sa fie mai avansati ca noi,asta in cazul in care teoria evolutiei era adevarata

#16
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017

View PostMarianG, on 09 octombrie 2017 - 01:05, said:

Eu iti spun ca n-au avut nici un interes, deoarece activitatea numarul 1 era hrana.

Pai normal, de aia spun ca nu vom gasi niciodata in tot universul asta Reptile inteligente capabile  sa faca  calatorii interstelare.
Sunt fiinte prea COMODE, la fel ca si pestii si pasarile si insectele.

Mamiferele in schimb, au avut dificultati de indurat mai in toata existenta.  

Ca de exemplu, raportul rasei negre africane care stateau cu burta la soare  in comoditatea ei tribala vs rasa alba europeana care pentru a supravietui, a trebuit sa mai construiasca sau sa inventeze ceva cand venea iarna.

View Postmaxxmedia1999, on 09 octombrie 2017 - 01:09, said:

Este imposibil,in cel mai bun caz poti sa gasesti alti "oameni" sau un fel de umanoizi daca conditiile au fost exact ca aici,Universul nu difera mult fata de ce avem noi in galaxia noastra,deci ceva mai special nu gasesti.
Sau poti gasi pe unii ca noi dar la care procesul de evolutie a inceput mai devreme si sa fie mai avansati ca noi,asta in cazul in care teoria evolutiei era adevarata



Pai da, dar s-ar putea sa difere un pic.
S-ar putea ca oamenii aia de pe alta planeta sa fie un pic mai parosi, sa aiba urechile mai tuguiate,  sa fie mai scunzi sau mai inalti, mai grasi sau mai atletici, sa aiba 6 degete la o mana,  sa aiba altfel de organe sexuale.....depinde ce tipuri de clima, biosfera  si conditii geologice au pe planeta lor.  

S-ar putea sa semene a Elfi, a Orci sau Gnomi.....sau sa fie pur si simplu cimpanzei vorbitori.  


Ma intreb daca si pe alta planeta ar exista doua sexe:  feminin si masculin.  Posted Image

E foarte probabil sa existe planete unde viata sa fie doar de sex feminin  sau chiar hermafrodit.

Edited by kirkik, 09 October 2017 - 01:15.


#17
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,437
  • Înscris: 10.08.2005
De ce ne limitam la reptile ?

Ia exemplu o parare care isi face singura cuibul, sau o armata  de furnici
crezi ca este atat de simplu sa intretii structura unui labirint ?

#18
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017

View PostMarianG, on 09 octombrie 2017 - 01:15, said:

De ce ne limitam la reptile ?

Ia exemplu o parare care isi face singura cuibul, sau o armata  de furnici
crezi ca este atat de simplu sa intretii structura unui labirint ?



Apreciez inteligenta furnicilor si albinelor.

Dar cu  toate astea, albinele si furnicile sunt dezvoltate doar la scara lor  microcosmica.

Ele nu sunt capabile sa construiasca zgarie-nori, sa fabrice masini, sa cultive legume, sa extraga petrol si sa calatoreasca in spatiu. Si sunt limitate si comode la  mediul si scara lor.

Edited by kirkik, 09 October 2017 - 01:18.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate