Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce legume cultivam anul viitor?
Last Updated: Feb 08 2020 19:15, Started by
corsica
, Oct 08 2017 19:29
·
0
#163
Posted 16 January 2019 - 17:44
eu pun doar pt consumul familiei, asa nu-mi trebuie decat max 100 de fire de rasad pe an, asta daca pun in doua serii
|
#164
Posted 17 January 2019 - 09:26
cris1981, on 16 ianuarie 2019 - 17:27, said:
Este la 2500 de seminte , mai putin chiar nu a fost niciodata ambalata , mie mi-a ramas de anul trecut pentru ca nici eu nu pun multa .... Varza Sarmalin F1 - pachet 2.500 seminte (Syngenta Vegetables)Pret: 56,03 Lei , asta am luat de pe Morami ... Eu vreau sa inlocuiesc bucharestul,este cam sensibila la crapare.Am incercat autumn queen,mult mai rezistenta,dar frunzele cam groase. |
#165
Posted 17 January 2019 - 09:37
horia100, on 02 decembrie 2018 - 19:33, said:
Deja am comandat si au ajuns semintele pt. anul viitor. Kapia,Kaptur F1 si citiva KapitanY F1 pt. timpurietate,Ureche cca 200 de fire de rezerva sau vinzare,gogosar:Kabala F1(250 sem),Bihar F1(250 sem),Cornel si Vlad cca 3-400 fire,ardei gras Maradonna F1-50 de fire,Stanley F1-50 de fire.Iuti: Daras F1-50 de sem,Nagykuti-100 sem.Castraveti Mirabelle F1-100 buc.Rosii:Kivelli F2-150 fire,Homestead,Dar roz,Inima fecioarei si Alamina F1-100 fire,vinete Aragon F1.Salata Aficion,ridichi sora. Salut! Nagykuti ai mai avut plantat? Daca da mar interesa cat sunt de mari ardei? |
#166
Posted 17 January 2019 - 14:01
biburadu, on 17 ianuarie 2019 - 09:26, said:
Daca ai pus anul trecut,poti sa ne spui daca este conforma cu descrierea?Se mureaza bine? Eu vreau sa inlocuiesc bucharestul,este cam sensibila la crapare.Am incercat autumn queen,mult mai rezistenta,dar frunzele cam groase. Este ca si in descriere , se mureaza foarte bine , frunzele subtiri si cu nervuri mici , aproape ca devin transparente dupa murare . Am pus vreo 3 sezoane consecutiv Beverly Hills , am fost multumt si de ea , dar ii mai ok Sarmalinul din toate punctele de vedere , rasad mai rezistent ...etc . Bucharestul il pun foarte mult pietarii , ii o varza grea , batuta .... recunosc ca nu am pus niciodata ....dar imi cer clientii samanta in fiecare sezon , sunt vanzator intr-o fitofarmacie .... Peticel 31 , mai gasesti pe cineva cu cine sa imparti un plic , eu asa mai procedez , pretul unui plic nu ii o avere ... Sau daca cunosti bine un vanzator de rasaduri , dar bine de tot ... Edited by cris1981, 17 January 2019 - 14:04. |
#167
Posted 17 January 2019 - 22:02
#168
Posted 24 January 2019 - 08:22
Anul acesta voi planta in premiera RUGANTINO si COUNTRY TASTE, semintele primite ieri de la Suceava si Iasi. Pentru cei care nu stiu, vreau sa spun ca ma aflu pe partea cealalta de Prut, si e cam anevoiosa treaba asta cu transmisul de colete pe la transport. As dori sa le aduc multumiri si pe aceasta cale, colegilor cotzi si danis2005, care si-au adus aportul pentru micile mele incapatinari de a experementa mereu cu ceva nou pentru mine!!! Respect !
Edited by gherundii, 24 January 2019 - 08:23. |
#170
Posted 31 January 2019 - 17:32
#171
Posted 31 January 2019 - 17:39
gherundii, on 24 ianuarie 2019 - 08:22, said:
Anul acesta voi planta in premiera RUGANTINO si COUNTRY TASTE La fel si eu ! De pe unde esti, gherundii, mai exact? Ca daca imi zici ca esti pe partea ailalta de Galati .... motorina de la Giurgiulesti e foarte buna Edited by Taxon, 31 January 2019 - 17:40. |
#172
Posted 01 February 2019 - 20:43
Sunt din capitala, pina la Giurgiulesti am aproape 200km, si chiar nu stiu cum e cu motorina, merg pe benzina, dar am fost la voi la Galati, mi-a placut mult, mi-am facut prieteni si am mers cu ei la pescuit in Delta, ceva de neuitat!!! sper sa repetam aceste momente frumoase.
|
|
#173
Posted 04 February 2019 - 05:19
si eu merg in solar pe Rugatinio si pink wonder si afara pe troy si in camp pe nemabrix (am gasit la o firma prin vest pataki) o sa pun si niste kaptur pe care vreau sa i copilesc si sa i palisez (nu am mai facut asa ceva) bag si vreo 1000 de dovlecei pascal, nelipsitul spanac de primavara. kapia ureche de alifant , gogoșari Cornel de Olanda , vinete clasic, Aragon si bilbo, vreau sa seman si niste roșii Rio grande, nelipsita varza.. bineînțeles incerc sa fac rasad de varza de Buzău (anu trecut din 2 locuri am luat seminte si de doua ori am semnat si tot de doua ori nimic nu a rasarit.. ,), o sa cultiv si bucarest si vreau sa incerc si sarmalinul asta cu toate ca aici in zona se vinde f greu pentru ca toti mureaza Buzău, si mai bag si vreo 2500 de conopide lecanu dar care o sa le seman pe 20 aprilie si o sa le plantez la sfârșitul lui mai ca anu trecut plantate in iulie odata cu varza... deabia sau facut cat pumnul pana la sfârșit..
|
#174
Posted 04 February 2019 - 15:46
O sa incerc sa va dau un raspuns la solicitarile Dvs-tra atit descriptiv cit si vizual. In atach pozele sunt cu denumiri sugestive (vezi si denumirea fisierelor - descriu soiul, data si ora cind au fost facute).
Am cultivat in gradina anul trecut, pozele sunt facute dupa ploile de anul trecut (!!). Nu va mai spun prin ce chinuri am trecut pina sa ajung cu ele in acest stadiu. Nu vreau sa ies in "evidenta" dar a fost un pic de munca cu ele.. Ca si opinii personale: Kiveli in gradina: aspect comercial, rezistenta la pastrare si transport si pina acum nu m-a dezamagit nici ca nivel al productiei si nici comportamental din punct de vedere al vigurozitatii pe perioada de vegetatie, rezistenta destul de buna la boli. Destul de ferme ca si compozitie iar in cazul in care se doreste prelucrarea trebuie lasate macar doua trei zile sa se inmoaie (!). Depinde mult de gusturi... Country Taste - anul trecut a fost primul an cind le-am cultivat - aspect comercial placut , rezistenta mai scazuta decit kiveli, gust relativ bun, nu atit de ferme ca si kiveli (sufera deci o prelucrare imediata, totusi o zi ar fi de preferat sa stea inainte de a fi prelucrate. Rugantino - Ce sa va zic - o impresie placuta - Al doilea an de cind le cultiv in gradina. Aspect foarte placut, poate fi culeasa inca din parg (inainte de coacere) cind are culoarea rozalie in vederea transportului si depozitarii pe perioada indelungata, apoi intradevar se coace dupa un timp, dar nu are acelasi gust ca si atunci cind o culegi de curpan. Pline in interior la coacere (seci in interior doar acele fructe cu probleme de carente si care mi s-au manat..) cu gust bun chiar placut (din punctul meu de vedere) . Se preteaza la o prelucrare imediata in vederea semindustrializarii (bulioane, etc...). Poate ca ar mai fi multe de zis dar va las sa apreciati singuri despre ce si cum .... Totodata aduc multumiri pentru informatiile pertinente de pe acest sit ale colegilor care posteaza si in masura modesta in care mi-o permit incerc sa adaug si eu cite ceva.. Succes! Attached Files |
#175
Posted 04 February 2019 - 22:23
mulțumim!
totuși.. nu prea vad multe muraturi rosii pe Rugatinio in poze.. ' |
#176
Posted 06 February 2019 - 19:39
Eu voi cultiva:profilo,export II,c.taste,zuccherino,esmira la tomate;bibic la ardei gras;misina si kraljica la kapia;bihar si bucur la gogosari;madonna,classic si aragon la vinete;ekron si kybria la castraveti.Plus colomba la cartofi.
|
#178
Posted 06 February 2019 - 19:57
Deocamdata este doar vorbe...vom vedea la vara ce iese!
|
#179
Posted 02 December 2019 - 11:35
Ați făcut lista de cumpărături semințe pentru anul viitor? Eu da:
Tomate: Zuccherino, Country Taste, Summer Sun, Pink Wonder și soiul meu Capia: Kaprima Gras roșu: Red Knight Gras: Bibic Gogoșar: Bihar Vinete: Madonna Castraveți: Ekol Iute: Sahem sau Arwad |
#180
Posted 02 December 2019 - 20:28
Pink Wonder ai cultivat anul asta? Cât de timpurii sunt fata de country taste?
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users