Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Aparat foto cu film

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#37
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006

View Posttinel231, on 07 octombrie 2017 - 12:44, said:

Daca vrei intr-adevar sa faci poze pe film , nu inteleg ce te opreste ...un film costa cam 12-18lei ,developarea cam tot pe acolo...Daca vrei sa le scoti pe hartie ,e acelasi pret ca la digitale. Nu e vreo avere , asa ca nu inteleg ce te tot codesti si astepti sfaturi de la tot felul de ,,experti de internet''.
Vezi ca baterii 625 se gasesc; am cumparat eu acum vreo 2 luni pt ap. meu- cam 5 lei la o reprezentanta Varta.
Daca vrei sa le scanezi ca sa le vezi pe calc, aici e mai problematic - trebuie sa cauti pe cineva care are un scanner specializat foto , cu rezolutie mare.

Acele 625 facute acum sunt cu tensiune de 1,55V si 1,6V si sunt complet incompatibile cu camera lui, si nu se pot corecta de nici un fel pt ca expunerea nu este liniara ci raspunsul difera mult in f de lumina, poate sa varieze expunere lejer si cu 4 EV din cauza tensiunii diferite, adica cat absolut toata latidudinea de expunere a unui Fuji Provia 400 X/F care are cea mai amre latitudine de expunerea la dia, si nu se poate corecta cu 4EV pt ca este multiplu inconstanta expunerea, odata ca raspunsul exponometrului din acesta camera care face subiectula aici este f sensibila atat la diferente de tensiune, nu are electronica de corectie, apoi are si o celula care are un raspuns neliniar la lumina si exponometrul e calibrat doar pt 1,35V, si in fine si pt ca la alcaline tensiunea pleaca de la 1,6V si scade pana la 0,9V cand se descarca, deci e varza stricata totala.
Daca ar fi cu oxid de argint macar ar avea tensiune consanta, insa e nevoie de o dioda care sa suporte si amperajul si caderea de tensiune fix necesara, si daca pleaca direct cu 625 nu mai incape dioda decat daca desface camera si o indeasa in interior. Daca pune SR44 cu oxid de argint poate sa puna o dioda mica si in adaptorul manufacturat pt 2 x SR44.
Dioda trebuie sa fie mica dac sa suporte un curent temporar de cel putin 1 mA, preferabil si ami mult, sa fie cat de cat stabila si la temperatura, si sa ofere o cadere de tensiune fix pana la 2 x 1,35V.
Daca are 2 x 1,55 V adica 3,1 V, e nevoie de o cadere de tensiune pe dioda de 0,4V ca sa ajunga la 2,7V ( 2 x 1,35V )
Daca are cadere de 0,5V deja e prea mult si camera respectiva nu mai expune bine.
La fel daca are cadere de 0,25 sau 2 x 0,25 e prea putin.
Deci dioda trebuie aleasa in f de 4 criterii, cadere de tensiune fix 0,4V, stabilitate a caderii de tensiune la temperatura, maxim 1 mV / 1C, marime sa incapa si amperaj sustinut la 2,7V de cel putin 1 mA, poate si mai mult.
Unele diode nu tin decat pana la 200 microA si este insuficient pt camerele care au fie LED-uri fie AV sau TV.

Edited by loock, 07 October 2017 - 15:45.


#38
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 15.03.2009
Cum le stii tu pe toate !  Posted Image

#39
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005

View Postbetrax, on 06 octombrie 2017 - 16:29, said:

Buna, imi poate spune cineva va rog cam ce calitate a pozelor ar scotae acest aparat clasic cu film? Este un aparat Konica Autoreflex TC , poze cu el mai jos, multumesc.

https://postimg.org/image/2cc0ot4vij/

https://postimg.org/image/3pyjsuefiz/
Ce aparat "digital" ai?
Daca vrei aparat cu film care chiar sa faca diferenta ar trebui sa te bagi la un format mediu, restul e doar prosteala vintage.
Ce mai poti face, e sa folosesti oboective super premium vechi cu optica de exceptie pe un dslr de generatie noua.... dar sa te chinui cu filme si scanuri la filme e doar asa de kiki....

P.s. Exista aparate cu film de unica folosinta, astea sunt bune cand te duci pe paja.

#40
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,222
  • Înscris: 13.06.2004
Oricum, azi găseşti unele aparate foto bune pe film la preţ decent. Ţinând cont de cât costau la vremea lor...
În general "Minolta" sunt aparatele alea. Nu la fel de dotate precum ale altor mărci consacrate, dar bune.
Dacă vrei să faci poze pe film (alb-negru, color, dia), dar nu ai centru de developare la tine în oraş, cauţi filme care expiră peste un an după ce le-ai făcut, le ţii la frigider (se păstrează mai bine) şi când ajungi într-un oraş unde developează cineva filme (alb-negru şi diapozitive mai greu) şi le procesezi acolo. Din păcate diapozitive alb-negru (doar "A.G.F.A." Scala cred că mai există pe piaţă) nu ştiu dacă mai developează cineva  Posted Image
Aşa precum am mai zis cineva, dia(pozitivele) pot fi proiectate pe perete. Însă sunt şi cele mai sensibile la expunerea incorectă. Filmele negative sunt mai puţin sensibile la expunerea greşită. Plus că nu contează ce tip de lumină bagi (la color contează temperatura de culoare). Nu sunt sigur, dar am auzit că dacă proiectezi imaginea de pe o peliculă alb-negru pe altă peliculă alb-negru obţii o imagine pozitivă (adică diapozitive).

Formatul mediu e interesant... dar găseşte aparate din alea la preţ decent. "Pentacon" Six T.L. au mecanica nasoală...
Eu nu prea mai am de gând să investesc în foto deoarece nimeni nu prea mai are chef să fie pozat cu aparatul foto (fie el şi digital). Dacă e telefoane cu cameră... Măcar trenuleţele şi electronicele îmi aduc mie satisfacţie.

Diode din alea adaptoare pe unde se găsesc?   Posted Image

Edited by djl, 08 October 2017 - 13:22.


#41
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 15.03.2009
Avand in vedere anul fabricatiei , probabil ca exponometrul incorporat in ap. sa fie o simpla punte wheatstone , la care nu conteaza cateva zecimi de volt.

#42
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006

View Posttinel231, on 08 octombrie 2017 - 15:20, said:

Avand in vedere anul fabricatiei , probabil ca exponometrul incorporat in ap. sa fie o simpla punte wheatstone , la care nu conteaza cateva zecimi de volt.

Am vazut mai sus ca ai raspuns la postarile mele de cateva ori.

Multe camere din acea perioada, printre care si Konica Autoreflex TC NU au punte Wheatstone, si mai mult, multe - printre care chiar si acesta camera, folosesc o celula CdS care are un raspuns ne-proportional cu lumina, si este calibrat pt. o tensiune anume.
Bateriile respective erau utilizate anume pt ca aveau tensiune foarte constanta de la noi pana la descarcare, mai constanta chiar si fata de cele cele cu oxid de argint si mai ales cu tensiune diferita, mai mica.

Eu nu am scris ca poate, ci scriu ca sigur da erori grave si inconstante acesta camera.
Erorile ajung si pana la 4EV adica 1600 %, si sunt inconstante in f. atat de lumina cat si in f. de tensiunea bateriilor care se descarca.

Cele mai apropiate baterii care dau erori mai mici sunt cele de 1,4V zinc-aer, insa au durata redusa de viata din momentul in care se desigileaza.

Solutia OK consta intr-un adaptor cu 2 x SR44 cu oxid de argint si o dioda aleasa special a.i. sa dea o cadere de  0,4V fara diferente mari la temperatura, si sa sustina si un curent suficient pt. electronica camerei care are si prioritate timp numita EE/AE/TV si care seteaza automat diafragma la valoarea indicata de exponometru. Adaptarele care sustin doar 200 microA nu sunt recomandate, si este OK sa fie de minim 1 mA, chiar si mai mult.

Nu se recomanda deloc nici LR44 alcaline pt. acesta camera, pun problemele cele mai mari, deoarece pleaca de la 1,6V si se descarca spre 0,9 V.

Singurele so-so acceptabile fara modificari sunt cele zinc-aer de 1,4V, care dau si ele erori dar mai mici, si care insa se consuma mai repede prin oxidare - ele functioneaza cu aer din exterior si trebuie desigilate pt utilizare, si necesita si un timp de stabilizare/crestere a tensiunii dupa desigilare, si necesita si o gaura de acces pt aer din exteriorul compartimentului bateriilor. Daca au mai mult de 4 gauri, unele se pot astupa ca sa tina mai mult, dar impartite uniform.
Problema e ca variaza mult durata de viata in f de baterii. Unele tin cateva zile, altele 6 luni...

Au existat in acea vreme si camere care aveau punte wheatstone sau si alta electronica de compensare, si au existat si camere care tot atunci foloseau alte baterii, respectiv echivalentul de atunci pt SR44.
K2-ul meu din '75 foloseste SR44, si chiar daca oficial se recomanda cele cu oxid de argint, merge bine chiar si cu LR44 - chiar si 10 ani daca sunt baterii bune Varta, insa are un buton cu led rosu pt testarea bateriilor si le schimb atunci cand nu se mai aprinde sau se aprinde slab.

Edited by loock, 08 October 2017 - 18:46.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate