Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 

Am sanse sa dau de permis?

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
jimmyboy9111

jimmyboy9111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 29.07.2017

View Postdanidica, on 06 octombrie 2017 - 04:04, said:

Momentan merga unul din locitatea mea.
Cert este ca eu nu pot privi cu amandoi ochi in acelasi punct, am strabism, e imposibil, insa, deseori zic ca am o privire ceva mai larga decat restul, aici na refer in partea stanga, adica in lateral. Gen parca as avea doua camere, insa nu se suprapun peste si nu e deranjant. Pot aprecia distanta, daca vreau sa dau bata cand sutez, dau bara, am jucat mijlocas la echipa locala.
Totusi, imi fac griji. Daca amicului ia dat drept de condus avand probleme cu orientarea in spatiu si cu aprecierea distantei, ar trebuie sa fie ok si la mine.

:))..da, ai o vedere mai larga:))..un punct de vedere foarte bun:))

#20
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
În principiu, strabismul ar trebui să-l ajute, să vadă mai mult din drum, dacă ochii privesc în direcţii diferite.

Umor negru.
Nu, părerea mea este că o persoană cu tulburări de vedere nu are ce căuta la volan. După corectarea vederii, dacă medicul spune Yes, e altceva.

Sunt mulţi care, cu vederea bună, conduc precum chiorii. Sunt destui. Ajunge.

#21
on64

on64

    DEGEABA, RAMAN O LEGENDA!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,760
  • Înscris: 17.03.2012
nu am citit tot romanul insa mi-a sarit in ochi cuvantul "strabism"
si eu am asa ceva am si permis iar in afara de faptul ca ma cam chinui cand vine vorba de parcari in locuri stramte alte probleme nu am

#22
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
@danidica: Data viitoare cand mai scrii asa de mult te rog foloseste alineate. Este foarte obositor sa citesti asa ceva fara alineate.

Eu n-am reusit sa citesc tot textul tau insa am inteles ca ai strabism si vrei sa iei permisul de conducere.

Ca regula generala strabismul nu impiedica obtinerea permisului de conducere. Si eu aveam strabism cand l-am luat si nu a fost nicio problema.

Din punct de vedere legal crieteriile necesare obtinerii permisului de conducere nu sunt foarte inalte. E suficient sa ai acuitate 0,5 cu ambii ochi deschisi dar nu este neaparat necesar ca amandoi ochii sa vada. Poti avea un ochi lipsa sau orb complet si tot poti obtine permisul.

Sunt insa doua probleme atunci cand ai un ochi lipsa, orb sau cu acuitatea foarte scazuta:

1) Campul vizual trebuie sa aiba o anumita largime. Daca la controlul pentru permis doctorul observa ca nu vezi bine cu un ochi te poate trimite la un alt test care sa iti verifice campul vizual si daca asta este in regula primesti permisul.

2) Exista si oftalmologi care nu respecta legea si considera ca daca nu vezi bine cu amandoi ochii nu ai dreptul la permis. S-a discut asta aici pe forum in alte topicuri. Cauta te rog ca in unele topicuri din cate tin minte am si postat link catre lege.

#23
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Poste2k, on 06 octombrie 2017 - 11:41, said:

Ca regula generala strabismul nu impiedica obtinerea permisului de conducere. Si eu aveam strabism cand l-am luat si nu a fost nicio problema.

Din punct de vedere legal crieteriile necesare obtinerii permisului de conducere nu sunt foarte inalte. E suficient sa ai acuitate 0,5 cu ambii ochi deschisi dar nu este neaparat necesar ca amandoi ochii sa vada. Poti avea un ochi lipsa sau orb complet si tot poti obtine permisul.
Dacă ceea ce spui este valabil la nivel de lege, atunci nu mă mai miră de ce avem atâtea accidente rutiere.
Dacă o lege este în stare să susţină aşa ceva, trebuie schimbată de urgenţă.

Edited by PSC, 06 October 2017 - 11:51.


#24
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
@PSC: Nu se poate schimba legea pentru ca ea este bazata pe o directiva a Uniunii Europene pe care suntem obligati sa o implementam. Dar stai linistit ca s-au facut teste si s-a ajuns la concluzia ca pentru a conduce nu e nevoie de o vedere prea buna.

http://eur-lex.europ...:l24141&from=EN

Directiva este 2006/126/CE dar a fost amendata in timp. Initial era necesara o acuitate de 0,6 dar apoi s-a schimbat la 0,5.

Uite ce zice directiva (amendata):

6.2.
Persoanele care solicită un permis de conducere sau reînnoirea acestui permis și care au pierdut în totalitate vederea la un ochi sau care utilizează doar un ochi (de exemplu în cazul diplopiei) trebuie să aibă o acuitatea vizuală de cel puțin 0,5 cu lentile de corecție, dacă este necesar. Organul medical de specialitate trebuie să certifice existența suficient de îndelungată a stării respective de vedere monoculară pentru a permite adaptarea și că, la ochiul respectiv, câmpul vizual întrunește cerințele stabilite la punctul 6.1.

6.3.
După apariția recentă a diplopiei sau după pierderea vederii la un ochi, trebuie să existe o perioadă suficientă de adaptare (de exemplu, șase luni) pe durata căreia se interzice condusul autovehiculelor. După această perioadă, condusul se permite numai în urma unui aviz favorabil din partea specialiștilor oftalmologi și a experților auto.

Noi am copiat aceste prevederi in legislatia interna si suntem obligati sa le aplicam.

#25
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
danidica, parerea mea este ca mai importanta acum este sanatatea ochilor tai, nu-ti mai bate joc de ei incercand tot felul de situatii,sa-i fortezi la calculator sau nu's ce simulatoare.
du-te la un medic bun si vezi daca se poate face ceva - operatie, tratament, ochelari - pentru corectia strabismului. de fapt, pe langa strabism, medicul ar trebui sa verifice daca nu ai si alte probleme legate de vedere. nu mi se pare normal ca ai tras tu concluzia, citind pe net, ca ai ambliopie la unul dintre ochi. poate e vorba despre altceva si medicul este cel mai in masura sa-ti puna un diagnostic corect, sa-ti faca recomandari pentru corectia vederii.
gandeste-te ca o faci pentru binele tau in primul rand, sa-ti fie mai usor la modul general, si de ce nu - poate vei avea sanse mai mari si la gasirea unei partenere.
sa fim realisti, putine sunt fetele care ar accepta sa iasa cu un baiat care are strabism, si sa poata trece peste prejudecatile si rautatile prietenelor, familiei, celor din jur.

abia apoi, dupa vindecare si dupa ce te obisnuiesti sa vezi lumea cu alti ochi, te poti gandi sa dai pentru permis, sa iei lectii de sofat.
nu e vorba ca-i pui pe altii in pericol, e vorba ca altii te pot pune pe tine in pericol, si tu sa nu-ti dai seama de asta la timp, si te poti trezi accidentat in timp ce-ti vedeai linistit si regulamentar de drum cu masina ta.
sunt oameni, care vorba aia, vad si aud bine, si tot zici ca's surzi si chiori, fie ca sunt la volan, fie ca sunt pietoni.

#26
danidica

danidica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,583
  • Înscris: 09.09.2013

View Postgcom61, on 06 octombrie 2017 - 06:26, said:

Am avut un coleg cu aceeasi problema si a tot amanat.A ajuns sa nu mai vada f bine cu ochiul afectat.In final a ajuns la operatie,si acum este un om normal.A durat ceva pana cand ochiul afectat si-a revenit.
Nu da zi dupa zi ,ca ...vei face curand o vizita la medic;operatia,nu te imobilizeaza in spital.In fond ,este vorba de unul din cele mai importante simturi si nu cred ca vrei sa fie in stare nu prea buna...
Merg luna viitoare pe 1 sau 2 sigur. Am sa va las aici rezultatul :)

View Postflorinel, on 06 octombrie 2017 - 06:31, said:

Asa cum ti-a spus si Tsunnnami - prima data mergi la un oftalmolog bun pentru consultatie si variante de corectie (ochelari, operatie...etc).
In functie de diagnosticul medicului intrebi daca e posibil sa treci examenul medical pentru permis.

Ca sa poti conduce nu e suficient sa vezi niste litere de la distanta. Ai nevoie de vedere periferica corecta, aprecierea distante&vitezei, adaptare rapida a ochilor la schimbari de luminozitate si adaptare normala la diferente de distanta.
Chiar daca nu se testeaza toate astea - cam cum te vei simti daca dupa ce te uiti in oglinda laterala iti ia 2 sec sa vezi din nou clar catre inainte? Mai ales daca esti pe inserate si esti intr-un sat plin de carute pline cu fan +betivi pe drum?
Nu am probleme cu orientarea in spatiu sau cu aprecierea distantei, nu vars pahare din ,,greseala,,. Am practicat fotbal cativa ani unde ai nevoie sa fii agil. E ok. Nu am probleme de lumina, si de adaptare la ea.

View PostPSC, on 06 octombrie 2017 - 11:19, said:

În principiu, strabismul ar trebui să-l ajute, să vadă mai mult din drum, dacă ochii privesc în direcții diferite.

Umor negru.
Nu, părerea mea este că o persoană cu tulburări de vedere nu are ce căuta la volan. După corectarea vederii, dacă medicul spune Yes, e altceva.

Sunt mulți care, cu vederea bună, conduc precum chiorii. Sunt destui. Ajunge.
Eu zic ca e ok sa ajunga la volan o persoana cu tulburari de vedere. Stiu pe cineva cu ochelari, care conduce foarte bine si abia vede... a fost la comisii etc si nu a avut nici un accident. Dar conduce prudent, nu se da in spectacol si are carnet de peste 25 de ani.

View Poste2k, on 06 octombrie 2017 - 11:41, said:

@danidica: Data viitoare cand mai scrii asa de mult te rog foloseste alineate. Este foarte obositor sa citesti asa ceva fara alineate.

Eu n-am reusit sa citesc tot textul tau insa am inteles ca ai strabism si vrei sa iei permisul de conducere.

Ca regula generala strabismul nu impiedica obtinerea permisului de conducere. Si eu aveam strabism cand l-am luat si nu a fost nicio problema.

Din punct de vedere legal crieteriile necesare obtinerii permisului de conducere nu sunt foarte inalte. E suficient sa ai acuitate 0,5 cu ambii ochi deschisi dar nu este neaparat necesar ca amandoi ochii sa vada. Poti avea un ochi lipsa sau orb complet si tot poti obtine permisul.

Sunt insa doua probleme atunci cand ai un ochi lipsa, orb sau cu acuitatea foarte scazuta:

1) Campul vizual trebuie sa aiba o anumita largime. Daca la controlul pentru permis doctorul observa ca nu vezi bine cu un ochi te poate trimite la un alt test care sa iti verifice campul vizual si daca asta este in regula primesti permisul.

2) Exista si oftalmologi care nu respecta legea si considera ca daca nu vezi bine cu amandoi ochii nu ai dreptul la permis. S-a discut asta aici pe forum in alte topicuri. Cauta te rog ca in unele topicuri din cate tin minte am si postat link catre lege.
Nu am probleme cu acuitatea sau cu campul vizual, din contra campul vizual e mai larg. Dar oricum merg la control si voi vedea

View Postcorinadaniela, on 06 octombrie 2017 - 12:32, said:

danidica, parerea mea este ca mai importanta acum este sanatatea ochilor tai, nu-ti mai bate joc de ei incercand tot felul de situatii,sa-i fortezi la calculator sau nu's ce simulatoare.
du-te la un medic bun si vezi daca se poate face ceva - operatie, tratament, ochelari - pentru corectia strabismului. de fapt, pe langa strabism, medicul ar trebui sa verifice daca nu ai si alte probleme legate de vedere. nu mi se pare normal ca ai tras tu concluzia, citind pe net, ca ai ambliopie la unul dintre ochi. poate e vorba despre altceva si medicul este cel mai in masura sa-ti puna un diagnostic corect, sa-ti faca recomandari pentru corectia vederii.
gandeste-te ca o faci pentru binele tau in primul rand, sa-ti fie mai usor la modul general, si de ce nu - poate vei avea sanse mai mari si la gasirea unei partenere.
sa fim realisti, putine sunt fetele care ar accepta sa iasa cu un baiat care are strabism, si sa poata trece peste prejudecatile si rautatile prietenelor, familiei, celor din jur.

abia apoi, dupa vindecare si dupa ce te obisnuiesti sa vezi lumea cu alti ochi, te poti gandi sa dai pentru permis, sa iei lectii de sofat.
nu e vorba ca-i pui pe altii in pericol, e vorba ca altii te pot pune pe tine in pericol, si tu sa nu-ti dai seama de asta la timp, si te poti trezi accidentat in timp ce-ti vedeai linistit si regulamentar de drum cu masina ta.
sunt oameni, care vorba aia, vad si aud bine, si tot zici ca's surzi si chiori, fie ca sunt la volan, fie ca sunt pietoni.
Nu-mi trebuie partenera, in 24 de ani am fost doar cu o fata si asa vreau sa revina.
E de ajuns sa muncesc, si sa iau permisul si sa imi vad linistit de viata mea fara sa deranjez pe cineva si invers.
Nu-mi pasa de ce zice lumea, daca astea sunt criteriile dupa care se aleg o persoana in viata e clar.

#27
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

View Postgready, on 06 octombrie 2017 - 14:20, said:

Avand in vedere cat de relaxate sunt controalele la ochi, sansele sunt ca treci cu brio peste ele.

Ele sunt relaxate pentru ca relaxata este si legea Uniunii Europene in domeniu. Legea permite sa obtina permisul de conducere si cei care au vederea mult sub medie.

#28
danidica

danidica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,583
  • Înscris: 09.09.2013

View Poste2k, on 06 octombrie 2017 - 14:29, said:


Ele sunt relaxate pentru ca relaxata este si legea Uniunii Europene in domeniu. Legea permite sa obtina permisul de conducere si cei care au vederea mult sub medie.
Oricum, cele mai multe accidente am auzit sa fie din cauza alcoolului sau a peripetiilor :) in nici un caz la vederii. Dar poate ma insel eu :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate