Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Inginerie Geologica

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
AndreiSp

AndreiSp

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.10.2017
Buna! In primul rând, mulțumesc pentru timpul pe care mi-l acordați. Apelez la voi și la forumul acesta pentru ca am anumite întrebări la care nu reușesc sa găsesc răspunsuri.
Situația mea? Familia mea a luat calea străinătății acum 9 ani (nu din cauza ca le era prea bine în Romania...), am terminat liceul aici și am intrat la facultate. In prezent, după ani de chinuri, job + facultate și nopți nedormite, sunt anul 2 la master, Inginerie Geologica, presionat de timp pentru a alege o tema pentru teza.
Știu ca o sa fiu criticat pentru chestia asta, dar vreau sa ma întorc în Romania, nu vreau sa mai fiu "străin". Asa mi-am dat seama ca nu știu multe despre profilul meu pe piața muncii din Romania. Nu am unde sa găsesc informațiile acestea. Înafara de știri cu proteste de la Roșia Montana, nu stiu de altceva, nu cunosc pe nimeni care sa-mi dea un feedback.

Problema adevărata: Atât licența cât si masterul pe care i-l fac, cuprind 3 arii oarecum diferite: Geo-tehnica (ramura a Ing. Civile), Geo-resurse (studii și proiecte miniere) și Geo-ambientala (studii și proiecte de mediu/ gropi de gunoi, contaminări, tratare reziduuri, etc). Problema mea e ca trebuie sa aleg una pentru specializare, dar eu le iubesc pe toate Posted Image . Ce pare sa aibă mai mult viitor în Romania?

Orice informație care mi-o puteti oferi, este binevenita: firme, locații, contacte, salarii (nu caut mare, cât sa simt ca nu i-și bat joc de mine), proceduri de intrare în firmele respective, internships, eventuale subiecte pentru teza, etc.

Va mulțumesc anticipat!

#2
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014
viitorul nu il cunoaste nimeni.Vezi la care din ele ai mai multe oferte de angajare si alegeo pe aia.Ce o fi mai apoi, nu se stie.

#3
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,334
  • Înscris: 29.07.2013
Colegule, geotehnica nu te va lasa sa mori de foame, in momentul in care ajungi s-o stapanesti ca si meserie.

#4
stefalexe

stefalexe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 17.12.2007
Salutare, tinere domn!

Te felicit pentru că ai spart gheața (iți trebuie puțin curaj), că încerci să găsești calea pentru mai departe (înseamnă că te interesează să faci ceva în domeniu), că vrei să rămâi în țară (denotă un dram de patriotism, calitate din ce în ce mai rară).

Din start îți spun că în general în ceea ce privește direcțiile de urmat în viață, răspunsurile trebuie să le cauți în tine!

De ce te-ai înscris la acea facultate? De ce ai continuat studiile acolo după fiecare an?
Ce ai făcut în fiecare an pentru înlesnirea unei cariere în acest domeniu?

În lipsa unor lămuriri, impresia pe care mi-o lasă mesajul tău este că te-ai înscris din inerție la acea facultate, ca majoritatea colegilor tăi și nu din pasiune. Cred că în timpul facultății ai avut nevoie să te susții financiar și ai lucrat în afara domeniului; acest lucru probabil ți-a consumat mare parte din energie și nu ai acordat atenție către pregătirea unei cariere în domeniu. Cred că nu ai avut activități în vreo organizație profesională sau studențească, cred că nu ai participat la simpozioane sau conferințe organizate în facultate sau la instituții / societăți / companii partenere, cred că nici măcar nu știi care sunt acelea, cred că nu ai încercat să participi la nici un stagiu de pregătire practică în afară de cele obligatorii, cred că nu te-ai dus la nici un eveniment de tip porți deschise, cred că nu ai abordat nici un angajator din domeniu, cred că nu le monitorizezi anunțurile de angajare și nici nu ai fost prezent când au fost întâlniri cu potențiali angajatori. Cred că porți o mare parte din vină! Nu sunt Metusalem, corectează-mă unde greșesc!

Și mai cred că ai probleme de ortografie, care nu ar fi trebuit să existe după 18 ani de școlarizare!

PS: te avertizez prietenește că domeniul este în cădere liberă și foarte puțini absolvenți reușesc să se angajeze pe specializarea lor, majoritatea nu datorită forțelor proprii, ci datorită unui program guvernamental, pilelor sau nimerelii!

Edited by stefalexe, 05 October 2017 - 05:08.


#5
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Wow ce tari is unii in a trage concluzii bazate pe nimic.
Initiator: in locul tau as alege Geologia Ambientala si as cauta ceva worldwide; in Ro sansele sa reusesti ceva sunt aproape zero; e decizia ta

#6
orfirel

orfirel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 06.07.2008
Parerea mea este ca in Romania va avea mare cautare Geologia Ambientala. Suntem foarte in urma in acest domeniu iar integrarea in UE presupune si respectarea angajamentelor de mediu.

#7
vpiti

vpiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 11.01.2010
@AndreiSp - o sa vorbesc mai mult despre partea de zacaminte. Sunt cateva companii active ce fac explorare in Romania dar, la momentul actual, situatia nu este prea roz. Atat populatia cat si autoritatile par sa fie impotriva proiectelor miniere si Institutul Geologic Roman sta degeaba. Salariile nu sunt extrem de mari tinand cont de volumul de munca depus. Am lucrat ~ 2 ani facand explorare pentru porphyry copper ca junior si salariul era ~ 3000 lei/luna, avantajul fiind ca atunci cand eram pe teren aveam asigurate cazarea + mesele (a reprezentat un caz fericit, pentru juniori salariile sunt mai mici in alte parti). O problema pentru cineva care nu a terminat in Romania sau nu este extrem de bun este ca e un domeniu destul de inchis, unde oamenii se cunosc si se merge foarte mult pe recomandari. A, da. Si trebuie sa fii pregatit sa ai de-a face cu multi idioti. O gramada de oameni pe care-i vei intalni vor considera ca ei stiu mai bine decat tine ce faci, chit ca tu ti-ai batut capul cativa ani buni studiind.

Despre geologie ambientala nu stiu ce sa spun. Teoretic da, ar trebui sa fie de viitor dar unei cunostiinte i-a luat o gramada de timp sa-si gaseasca de lucru in domeniu - un post la Apele Romane parca. In petrol pare ca se mai misca cate ceva.

Finalitatea masterului tau se va baza pe o dizertatie? Daca da, atunci poti vorbi cu supervizorul tau si sa propui un proiect in Romania. Poti vorbi cu cei de la Universitatea din Bucuresti/Cluj/Iasi pentru a colabora. Daca vrei neaparat sa te intorci, ar fi probabil cel mai bun mod de a te face cunoscut breslei.

Edited by vpiti, 05 October 2017 - 08:21.


#8
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,603
  • Înscris: 30.07.2003

View PostAndreiSp, on 05 octombrie 2017 - 01:21, said:

nu știu multe despre profilul meu pe piața muncii din Romania
O cautare prin site-urile cu joburi. Si auzi doar ecoul...

#9
ammazon

ammazon

    Active Member from Bucharest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,551
  • Înscris: 08.10.2007
Am un văr care este inginer geolog. Lucrează pentru o firmă cu sediul în Băneasa și câștigă atât cât să nu moară de foame, adică în jur de 2000 de lei.
Salariul mai crește atunci când merge în deplasare la sonde.

#10
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010
Inainte de 1989, din ce stiu, inginerii geologi lucrau in domeniul minier: mergeau prin galerii, luau probe de roci sau carbuni si dupa ce le analizau trimiteau rezultatele la sefi pt diverse decizii. Am cunoscut absolvente de geologie, carora nu le placea acest tip de munca (sute de metri sub pamant, baltoi cu apa, teperaturi mai ridicate) si au preferat sa predea materii de specialitate la licee industriale cu profil minier. Dar astazi n-am auzit sa mai exste asemenea licee. Altele au revenit in Bucuesti sa predea geografia la elevi (se pare ca se echivalaza) sau sa lucreze la muzeul de geologie
O alta categorie de geologi stateau pe langa marile baraje in constructie (Siriu) si cred ca analizau compzitiile de betoane, pt a asigura calitatea si rezistenta probabil.
Astazi am citit pe internet, ca studiile de proiectare pt constructia de autostrazi ( Buc - Pitesti de ex) a impus si analiza tipurilor de sol pe unde sa treaca autostrada, ca sa nu se surpe sa zicem,

Edited by RomeoM, 05 October 2017 - 12:11.


#11
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,334
  • Înscris: 29.07.2013
Sunt absolventul acelei facultati, acu ceva vreme :)
Exceptandu-l pe @vpiti care se pare ca stie ce zice, restul sunt parerologi.
Iti repet, geotehnica este singura care poate sa iti asigure un trai linistit si este o meserie care n-o poate face altcineva decat un absolvent al Ingineriei Geologice.
Toate proiectele de constructii, indiferent de amloarea lor au nevoie de un aviz geotehnic, semnat de un specialist. Meserie se bazeaza atat pe cercetarea terenului cat si pe date aflate in arhive. Tot ce trebuie sa faci este sa inveti sa le interpretezi si corelezi.

Mesreia de geotehnician nu are amplitudinea, spectaculozitatea si romantismul celei de geolog lucrand in explorare, cu stadii lungi pe coclauri sau de geofizician ce bate campurile petrolifere si face interpretari pe sonde.
Viata ti se poate parea mult mai anosta si lipsita de aventura in schimb dispui de timpul tau si banii vin fara foarte mare efort.
Eu nu mai profesez dar am fosti colegi de serviciu care se descurca onorabil cu o echipa mica de muncitori, completandu-si veniturile cu transformarea forajelor de explorare in surse de apa ;)

#12
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View Postargonaut, on 05 octombrie 2017 - 18:10, said:

Exceptandu-l pe @vpiti care se pare ca stie ce zice, restul sunt parerologi.
Cum spuneti Dvs nu va putem contrazice doar ati terminat acolo; doar o mica precizare, daca nu va suparati, interpretarile "pe sonde"  in general sunt facute de geologi si de petrofizicieni, geofizicianul face cel mult achizitia de date in sonde urmand a fi (dupa procesare) corelate si interpretate de geologi; da, VSP-urile si check shot-urile sunt intr-adevar utilizate de geofizicieni atunci cand fac "seismic well tie" pentru a sti pe ce orizont sunt cand fac interpretarea seismica; deasemenea time-depth conversion este tot o aributiune a geofizicienilor; geologi umbla sau nu pe coclauri in functie de tipul de explorare in care sunt implicati, in explorare pentru minereuri da in explorarea pt hidrocarburi nu prea; oricum in ziua de azi specializarile astea se intrepatrund cam fiecare poate face munca celuilalt dupa o anumita perioada; cam asta-i opinia mea de parerolog Posted Image

Revenind la subiect studiile geotehnice (atatea cate se mai fac) din Ro sunt deja acaparate de cateva firme cu care n-ai cum sa concurezi si il miniti frumos pe initiator daca ii spui ca o sa isi faca loc pe piata asta; singura lui sansa e sa se specializeze pe ambientala si sa caute job afara;

#13
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,334
  • Înscris: 29.07.2013
Prietene, facultatea se numeste Inginerie Geologica si Geofizica. Specializarile se aleg incepand cu anul III.
Iar geofizica de sonda este facuta de geologul specializat in geofizica, la fata locului. Am colegi care de ani de zile fac naveta Bucuresti - Videle pentru ca acolo le este locul de munca.
O parte dintre ei au fost "cumparati" cu firma cu tot de Tender, acum nu stiu ce s-a mai ales de compania aia, a cui este, dar de functionat functioneaza.
Eu locuiesc in provincie, in resedinta de judet. In tot judetul sunt vreo 3 geotehnicieni si, crede-ma, e coada la usa lor. Fac astia studii geotehnice pe banda, de fapt emit un aviz pentru conditiile si solutia de fundare, date pe care le gasesti lejer pe net dar care trebuiesc contrasemnate de specialist.
Cat am lucrat in proiectare am reusit sa pun la punct un laborator unde aveam de la etuve pana la edometre si puteam face determinari suficient de exacte, mai ales ca eram atestati de IPGG. Ultima scula pe care am reusit sa o pun la punct a fost un penetrometru de teren, pe un sasiu auto, cu care faceam penetrai pana pe la 50m, suficient pentru baza de date necesara in constructii.
Era o trusa de teren celebra, numita Lidvinov cu care puteai stabili o gramada de chestii daca stiai sa o folosesti, inclusiv aparatul ala numit cassagrande, foarte util in determinari pe PSU.
Deh, s-or fi schimbat lucrurile dar, in continuare, recomand geotehnica Posted Image

LE. "Petrofizicieni" nu exista in nomenclatorul meseriilor din Romania. Se face geofizica de sonda, seismologie, teledetectie, etc. Posted Image

Edited by argonaut, 05 October 2017 - 21:45.


#14
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View Postargonaut, on 05 octombrie 2017 - 21:37, said:

Prietene, facultatea se numeste Inginerie Geologica si Geofizica.

la Bucuresti se cheama altfel

http://www.unibuc.ro...ogie-geofizica/

LE in ce an zici ca ai terminat? poate om fi fost colegi si ne certam ca fraierii pe aici Posted Image

Edited by Octavian_SK, 05 October 2017 - 21:59.


#15
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,334
  • Înscris: 29.07.2013
Daca am fi fost colegi, ai fi stiut ca inainte de '89 se numea Facultatea de Geologie-Geografie, sectia de Inginerie Geologica si Geofizica, 5 ani la zi ;)

#16
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
k, am inteles, n-am fost colegi :)

#17
stefalexe

stefalexe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 17.12.2007

View PostOctavian_SK, on 05 octombrie 2017 - 06:32, said:

Wow ce tari is unii in a trage concluzii bazate pe nimic.
Mesajul meu este bazat fix pe ce a transmis inițiatorul, nu pe nimic! Fiecare propoziție spusă și nespusă de el transmite ceva. Pot justifica fiecare afirmație făcută de mine.

View Postargonaut, on 05 octombrie 2017 - 18:10, said:

Exceptandu-l pe @vpiti care se pare ca stie ce zice, restul sunt parerologi.

În sensul normal, toți participanții la un forum sunt părerologi, pentru că iși exprimă părerea despre ce se discută acolo. În sensul mai întâlnit în prezent, este o jignire pentru cei care se exprimă și îi poate face să renunțe la a se exprima, lăsându-i să-și dea cu părerea doar pe ceilalți, care sunt tot părerologi, dar nu părerologi din ăia răi.

View Postargonaut, on 05 octombrie 2017 - 18:10, said:

geotehnica ... este o meserie care n-o poate face altcineva decat un absolvent al Ingineriei Geologice.

Geotehnica este o meserie practicată de Geologi sau Ingineri Geologi, specializați în Geotehnică, sau de Ingineri în Construcții, specializați în Geotehnică. În România se practică două tipuri de studii geotehnice, pe bune și la mișto. Cele la mișto se fac prin primării, au câteva pagini copiate din alte studii și costă câteva sute de lei. Cele pe bune, care pot fi și ele împărțite în funcție de calitatea lor, sunt solicitate de obicei de proiectanți, principalii utilizatori ai datelor. Proiectanții sunt de obicei Ingineri în Construcții, prin urmare aleg frecvent să lucreze cu specialiști care au acea formare. Majoritatea firmelor de geotehnică din București sunt cu aceasta orientare.

Restul afirmațiilor dvs sunt corecte!

Pentru cine nu știe, Facultatea de Geologie și Geofizică din cadrul Universității din București desfășoară în prezent cursuri pe două ramuri. Facultate de 3 ani la finalul căreia obții titlul de Geolog, echivalentul de subinginer, cum era vocabularul prin domeniu, sau facultate de 4 ani de Inginerie Geologică, având specializările de Resurse Minerale, Geologie Ambientală și Geofizică. Absolvenții de la cele 3 ramuri sunt ingineri geologi! Asta înseamnă ca Geofizicianul poate lucra în petrofizică sau interpretare geologică, pentru că e Inginer Geolog, înainte de specializare.

Ulterior sunt disponibile niște trei programe standard de Master, în direcțiile Evaluarea Bazinelor de Sedimentare și Resurse Minerale, Inginerie Geotehnică și Geologie Ambientală, Geofizică, plus un program interdisciplinar de Geo-Biologie Aplicată (se studiază relația dintre mediul geologic și biologic, plus o componentă culturală, de patrimoniu).

În cadrul facultății funcționează două organizații studențești, una mai de gargară-distracție-politică, alta mai de specialitate. Aia de gargară desfășoară activități precum relaționare cu studenți din alte facultăți, competiții, balul bobocilor, etc. Cealaltă desfășoară activități utile unui tânăr în formare, printre care prezentări publice de două ori pe lună, susținute de profesori, cercetători sau specialiști din facultăți, institute sau companii din domeniu, prezentări de companii sau institute, se organizează vizite la unele companii sau institute, acestea sponsorizează uneori anumite stagii de practică adiționale față de cele obligatorii "finanțate" de stat, se atrag finanțări de la asociații profesionale internaționale, la care studenții pot fi membri și pot participa la conferințe internaționale, care au și târg de locuri de muncă simultan. În plus, studenții pot participa la simpozioane naționale și internaționale, atât la nivelul studențesc, cât și la nivel de cercetare, în fiecare an fiind cel putin trei manifestări de acest fel în facultate și alte câteva în București. La toate aceste evenimente întâlnești specialiști de peste tot și după un singur an de participare activă la viața studențească vei cunoaște cel putin 20 de nume de potențiali angajatori. Că au locuri libere sau nu, că ai șanse corecte de angajare sau nu, e alta discuție, dar nu ajungi să întrebi pe forum general nume de angajatori pentru că nu-i cunoști și nu știi unde îi poți găsi, întrucât îi cam cunoști, mai ales după 5 ani de școală (4 de facultate și primul dintre cei doi ani de Master).

Inițiator, nu e vina ta că domeniul e în scădere și că doar câțiva absolvenți se angajează pe specializarea lor, că salariile sunt acum mici, că nu există consiliere profesională și nici pregătirea nu e conform cu ce-și doresc angajatorii. Vina ta e că declari că iubești domeniul și specializările, dar nu știi ce și cum sa faci, în timp ce dacă ai fi făcut ce ți-am spus că înțeleg că n-ai făcut, altul ar fi fost rezultatul. Încă mai ai timp în acest an de master. Te așteptăm peste un an și peste mai mulți ani cu concluzia ta!

#18
AndreiSp

AndreiSp

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.10.2017

View Poststefalexe, on 05 octombrie 2017 - 04:51, said:

Salutare, tinere domn!

Te felicit pentru că ai spart gheața (iți trebuie puțin curaj), că încerci să găsești calea pentru mai departe (înseamnă că te interesează să faci ceva în domeniu), că vrei să rămâi în țară (denotă un dram de patriotism, calitate din ce în ce mai rară).

Din start îți spun că în general în ceea ce privește direcțiile de urmat în viață, răspunsurile trebuie să le cauți în tine!

De ce te-ai înscris la acea facultate? De ce ai continuat studiile acolo după fiecare an?
Ce ai făcut în fiecare an pentru înlesnirea unei cariere în acest domeniu?

În lipsa unor lămuriri, impresia pe care mi-o lasă mesajul tău este că te-ai înscris din inerție la acea facultate, ca majoritatea colegilor tăi și nu din pasiune. Cred că în timpul facultății ai avut nevoie să te susții financiar și ai lucrat în afara domeniului; acest lucru probabil ți-a consumat mare parte din energie și nu ai acordat atenție către pregătirea unei cariere în domeniu. Cred că nu ai avut activități în vreo organizație profesională sau studențească, cred că nu ai participat la simpozioane sau conferințe organizate în facultate sau la instituții / societăți / companii partenere, cred că nici măcar nu știi care sunt acelea, cred că nu ai încercat să participi la nici un stagiu de pregătire practică în afară de cele obligatorii, cred că nu te-ai dus la nici un eveniment de tip porți deschise, cred că nu ai abordat nici un angajator din domeniu, cred că nu le monitorizezi anunțurile de angajare și nici nu ai fost prezent când au fost întâlniri cu potențiali angajatori. Cred că porți o mare parte din vină! Nu sunt Metusalem, corectează-mă unde greșesc!

Și mai cred că ai probleme de ortografie, care nu ar fi trebuit să existe după 18 ani de școlarizare!

PS: te avertizez prietenește că domeniul este în cădere liberă și foarte puțini absolvenți reușesc să se angajeze pe specializarea lor, majoritatea nu datorită forțelor proprii, ci datorită unui program guvernamental, pilelor sau nimerelii!
Buna seara domnule! Da, in mare parte aveti dreptate, eu nu am avut timp liber care sa-l pot folosi pentru conferinte, simpozioane si altele...Da, a trebuit sa ma sustin financiar, nu am avut ajutorul nimanui. Facultatea nu am ales-o din inertie, sunt mai multe variabile in luare deciziei (prima fiind aceea ca am crescut pe langa mina de carbuni, la Hunedoara, tata fiind miner pe atunci).
Acum in privinta domeniului. Gresiti in totalitate. Domeniul nu este in declin. Nu cunosc nici o persoana care a terminat profilul respectiv (normal, cu o medie bunicica, cel putin) si care nu lucreaza in domeniu (da, unele nu pe specializare dar tot in domeniul  Ing. geologice), si nu pe pile..Am avut oferte, dar am vrut master de frica ca nu o sa fiu angajat. Recunosc ca am procedat gresit, trimiteam Cv's si ma asteptam sa primesc raspunsuri in termeni de o luna.. raspunsurile au aparut, dar mai tarziu, cand deja incepusem masterul. In prezent lucrez in industria pietrei ornamentale  (e singurul job care mi-l permit din cauza orarului) si pot sa spun ca am fost contactat pentru asta din cauza profilului. Nu ma imbogatesc dar nici rau nu i-mi este.

Cat despre greselile gramaticale, nu o sa-mi cer scuze. Nu-mi dau seama cum de numai romanii simt nevoia sa evidentieze faptul ca cineva care nu a invatat ultimii 9 ani in Romania, nu reuseste sa scrie corect gramatical. Aproeape in fiecare zi tre sa dau in 4 limbi, sa lucrez si sa invat in acelasi timp, intr-o tara straina,. pentru ca Romania nu mi-a oferit sansa... Gramatica este ultima mea preocupare.

View Postvpiti, on 05 octombrie 2017 - 08:06, said:

@AndreiSp - o sa vorbesc mai mult despre partea de zacaminte. Sunt cateva companii active ce fac explorare in Romania dar, la momentul actual, situatia nu este prea roz. Atat populatia cat si autoritatile par sa fie impotriva proiectelor miniere si Institutul Geologic Roman sta degeaba. Salariile nu sunt extrem de mari tinand cont de volumul de munca depus. Am lucrat ~ 2 ani facand explorare pentru porphyry copper ca junior si salariul era ~ 3000 lei/luna, avantajul fiind ca atunci cand eram pe teren aveam asigurate cazarea + mesele (a reprezentat un caz fericit, pentru juniori salariile sunt mai mici in alte parti). O problema pentru cineva care nu a terminat in Romania sau nu este extrem de bun este ca e un domeniu destul de inchis, unde oamenii se cunosc si se merge foarte mult pe recomandari. A, da. Si trebuie sa fii pregatit sa ai de-a face cu multi idioti. O gramada de oameni pe care-i vei intalni vor considera ca ei stiu mai bine decat tine ce faci, chit ca tu ti-ai batut capul cativa ani buni studiind.

Despre geologie ambientala nu stiu ce sa spun. Teoretic da, ar trebui sa fie de viitor dar unei cunostiinte i-a luat o gramada de timp sa-si gaseasca de lucru in domeniu - un post la Apele Romane parca. In petrol pare ca se mai misca cate ceva.

Finalitatea masterului tau se va baza pe o dizertatie? Daca da, atunci poti vorbi cu supervizorul tau si sa propui un proiect in Romania. Poti vorbi cu cei de la Universitatea din Bucuresti/Cluj/Iasi pentru a colabora. Daca vrei neaparat sa te intorci, ar fi probabil cel mai bun mod de a te face cunoscut breslei.
Multumesc mult pentru parerea ta. Conteaza mult. Ce ai spus in ultimele randuri mi-a fost propus cu 2 zile in urma, de coordonatorul masterului si sincer, iau in calcul varianta asta.

Edited by AndreiSp, 06 October 2017 - 03:17.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate