Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Ce ardei iuti sunt acestia?
Last Updated: May 23 2019 16:22, Started by
GigiZmeu
, Oct 04 2017 10:01
·
0
#19
Posted 24 November 2017 - 21:26
corinadaniela, on 05 octombrie 2017 - 13:04, said:
adisz, am incercat sa gust, dar efectiv nu suport iuteala ardeiului iute. a, ca am pus ardei iute intr-o saramura de crap/biban, sau in diverse sosuri - da, dar am folosit o cantitate mica, iuteala obtinuta astfel fiind foarte suportabila pentru mine. dar de mancat ardei iute ca atare - nope, nu pot, nu e de mine si nu-i pot intelege pe cei care se "tortureaza" astfel cu buna-stiinta. accept faptul ca exista astfel de preferinte gastronomice, dar eu personal nu le vad rostul, nu inteleg ce-i mana pe acesti oameni sa-si bicuiasca simturile chiar in asa hal...o fi si o doza de masochism la mijloc in cazul lor, cine stie :-)) Nu ai cum sa intelegi daca nu poti suporta iuteala. Dar ardeii iuti mai au si foarte multa aroma. Cel mai mult Chinense apoi Bacatum, Frutescens si chiar si Annuum. De asemenea iuteala poate sa fie foarte agresiva, o simti imediat ce ai muscat din ardei, dar poate sa fie si foarte lina, catifelata. O caldura care iti invaluie gura si pe care ai vrea sa o simti cat mai mult cu putinta. Este diferenta foarte mare intre iuteala unui Chinense si cea a unui Bacatum. Sunt diferente care nu pot fi accesibile celor care nu pot suporta iuteala ardeiului. Ardeiul iute intensifica aroma oricarei mancari, adauga si completeaza arome si gusturi. Eu simt nevoia de a manca ardei aproape cu orice fel de mancare. Trebuie doar sa alegi ardeiul potrivit felului de mancare respectiv. Edited by SineNomine, 24 November 2017 - 21:28. |
#20
Posted 23 May 2019 - 16:22
SineNomine, on 24 noiembrie 2017 - 21:26, said:
Nu ai cum sa intelegi daca nu poti suporta iuteala. Dar ardeii iuti mai au si foarte multa aroma. Cel mai mult Chinense apoi Bacatum, Frutescens si chiar si Annuum. De asemenea iuteala poate sa fie foarte agresiva, o simti imediat ce ai muscat din ardei, dar poate sa fie si foarte lina, catifelata. O caldura care iti invaluie gura si pe care ai vrea sa o simti cat mai mult cu putinta. Este diferenta foarte mare intre iuteala unui Chinense si cea a unui Bacatum. Sunt diferente care nu pot fi accesibile celor care nu pot suporta iuteala ardeiului. Ardeiul iute intensifica aroma oricarei mancari, adauga si completeaza arome si gusturi. Eu simt nevoia de a manca ardei aproape cu orice fel de mancare. Trebuie doar sa alegi ardeiul potrivit felului de mancare respectiv. Ai dreptate. Si eu mananc usturat si cultiv pe balcon de ani de zile ghivece cu ardei mici. Dar nu trebuie sa-i mananci cu pumnul si pe toti odata. Am vazut la "Stiinta prostiei' pe National Georaphic cum "bolovanii" luau scortisoara cu pumnul. si vomitau, normal. Cei drept si eu mananc un ardeias din acesta cam la o masa-roua, iar daca este din ala floare chiar si o saptamana. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users