Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce ardei iuti sunt acestia?
Last Updated: May 23 2019 16:22, Started by
GigiZmeu
, Oct 04 2017 10:01
·
0
#1
Posted 04 October 2017 - 10:01
Am luat o caserola cu un mix de ardei iuti de la Kaufland si sunt curios sa aflu ce soi sunt acestia. 2 tipuri le-am identificat: mai erau si trei Jalapeno acolo si un Habanero ciocolatiu, dar nu sunt sigur ce soi sunt acestia din poza.
[ https://i.imgur.com/yS0LGqK.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by GigiZmeu, 04 October 2017 - 10:09. |
#4
Posted 04 October 2017 - 10:11
Am reuploadat-o din nou, pe imgbb facea probleme, acum am pus-o pe imgur.
|
#6
Posted 04 October 2017 - 10:40
Alte poze, la calitate mai buna.
[ https://i.imgur.com/gFP9f40.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://i.imgur.com/mjTCOHO.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://i.imgur.com/Kd2l1sc.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#7
Posted 04 October 2017 - 10:43
[ https://onceuponaspice.files.wordpress.com/2014/05/varieties.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#8
Posted 04 October 2017 - 10:54
Al treilea seamana cu Yellow Mushroom, al doilea e Habanero, dar primul tot nu am aflat ce este.
|
#9
Posted 04 October 2017 - 11:07
Eu zic ca si primul este tot Yellow Mushroom,da' un pic mai sfrijit.
Pana la urma cred ca n-are nici un pic de importanta denumirea.Spune-ne in schimb cum a fost gustul,senzatia de iuteala.Astea importante. Uite inca o prezentare de ardei iuti: https://ro.pinterest...64509233083355/ |
#10
Posted 04 October 2017 - 11:25
adisz, on 04 octombrie 2017 - 11:07, said:
Eu zic ca si primul este tot Yellow Mushroom,da' un pic mai sfrijit. Pana la urma cred ca n-are nici un pic de importanta denumirea.Spune-ne in schimb cum a fost gustul,senzatia de iuteala.Astea importante. Cei Jalapeno au putut fi mancati fara probleme, la fel si Habanero, nu mi s-a parut cu mult mai iute decat un Cayenne sa zicem. Habanero-ul ciocolatiu(asta nu e in poze) era extrem de iute, mi-au dat lacrimile, a inceput sa imi curga nasul, sa salivez abundent, etc. Am avut probleme si cand am taiat ardeii cu un cutitas sa scot semintele din ei, mi-a ramas pe degete iuteala si a inceput apoi sa usture, degeaba m-am spalat cu apa, sapun, lapte, etc. nu a trecut decat dupa cateva ore. |
|
#11
Posted 04 October 2017 - 11:46
data viitoare foloseste manusi (chirurgicale, din latex subtire), cand tai ardei a caror iutime n-o cunosti.
nu stiu daca functioneaza trucul vazut intr-un film, sa-ti dai pe degete cu putin ulei inainte de a taia ardeiul iute. |
#12
Posted 04 October 2017 - 13:33
vezi dupa ce-i mananci pe toti ce soi de ardei iuti sunt. cert este ca toti incep cu "valeu muoama"
Edited by iulian160380, 04 October 2017 - 13:33. |
#13
Posted 04 October 2017 - 14:41
N-am înțeles niciodată care e farmecul mâncării exagerat de iuți. Mai poți simți aromele mâncării dacă o „inunzi” la greu cu iuțeală?
|
#14
Posted 04 October 2017 - 15:06
KreutzerKonig, on 04 octombrie 2017 - 14:41, said:
N-am înțeles niciodată care e farmecul mâncării exagerat de iuți. Mai poți simți aromele mâncării dacă o „inunzi” la greu cu iuțeală? nici eu n-am inteles, dar stii cum se spune, gusturile nu se discuta. nu am mancat niciodata ardei iute, la modul sa musc direct dintr-un ardei sau sa mananc o bucatica. nu pot, nu-mi place iuteala ardeiului, prefer iuteala si aroma piperului. ma uit la sotul meu, mananca ardei iute la ciorba, varza calita, sarmale, ii curg apele pe frunte (pentru ca si mancarea o prefera fierbinte, clocotita), galopeaza cu mancarea fierbinte sa-si astampere iuteala din gura, eu cred ca nu intelege mai nimic din gustul mancarurilor, practic nu savureaza ce are in farfurie, ci doar isi astampara foamea. |
#15
Posted 04 October 2017 - 17:29
De fapt am luat caserola asta cu ardei pentru seminte, am primit odata cadou un ardei iute ornamental in ghiveci si dupa ce s-au facut ardeii i-am mancat dar erau cam mici, asa ca m-am gandit sa cresc si eu in ghiveci niste soiuri mai serioase. Primavara asta am pus seminte de Cayenne in doua ghivece si au crescut frumos ardeii, am avut suficient cat sa mananc cate o bucatica la fiecare ciorba, acum am luat pachetul asta cu 5 soiuri diferite, o sa pun si semintele astea in ghivece sa vad ce o sa iasa, mi se pare mai interesant decat sa tin muscate, ficusi sau ferigi in ghivece - care e rostul lor, mai bine pun niste plante pe care le pot consuma apoi.
|
|
#16
Posted 04 October 2017 - 18:39
Ala din mijloc e cu siguranta scotch bonnet, sau al doilea din pozele dupa. Este aproape de wasabi la tarie, extrem de iute.
Edited by RaulPV, 04 October 2017 - 18:40. |
#17
Posted 05 October 2017 - 10:30
KreutzerKonig, on 04 octombrie 2017 - 14:41, said:
N-am înțeles niciodată care e farmecul mâncării exagerat de iuți. Mai poți simți aromele mâncării dacă o „inunzi” la greu cu iuțeală? corinadaniela, on 04 octombrie 2017 - 15:06, said: nici eu n-am inteles, dar stii cum se spune, gusturile nu se discuta. nu am mancat niciodata ardei iute, la modul sa musc direct dintr-un ardei sau sa mananc o bucatica. nu pot, nu-mi place iuteala ardeiului, prefer iuteala si aroma piperului. ma uit la sotul meu, mananca ardei iute la ciorba, varza calita, sarmale, ii curg apele pe frunte (pentru ca si mancarea o prefera fierbinte, clocotita), galopeaza cu mancarea fierbinte sa-si astampere iuteala din gura, eu cred ca nu intelege mai nimic din gustul mancarurilor, practic nu savureaza ce are in farfurie, ci doar isi astampara foamea. Pai normal ca nu intelegeti "filozofia" ardeilor iuti daca nu-i folositi. Si sa stiti ca se pot simti exact aromele mancarii daca ai "foc" in gura.Nu degeaba ardeii iuti se gasesc pe toate continentele si in toate retetele traditionale. Este adevarat ca nu toata lumea poate manca/digera/elimina fara probleme ardeii,dar cei care pot nu au nici o problema in aceasta privinta. Ce senzatie mai placuta poti avea cand iti curge transpiratia (de la ardei) in farfurie si ti se incetoseaza vederea Doar cei alesi pot face diferenta dintre iuteala de la intrare si cea de la iesire. Despre ardeii iuti si consumul lor pot vorbi doar cei in cunostinta de cauza.Ceilalti nu vor intelege niciodata de ce exista pe lume ardeii iuti Dar vorba aia,ardeii iuti fac parte din picanteriile vietii. |
#18
Posted 05 October 2017 - 13:04
adisz, am incercat sa gust, dar efectiv nu suport iuteala ardeiului iute.
a, ca am pus ardei iute intr-o saramura de crap/biban, sau in diverse sosuri - da, dar am folosit o cantitate mica, iuteala obtinuta astfel fiind foarte suportabila pentru mine. dar de mancat ardei iute ca atare - nope, nu pot, nu e de mine si nu-i pot intelege pe cei care se "tortureaza" astfel cu buna-stiinta. accept faptul ca exista astfel de preferinte gastronomice, dar eu personal nu le vad rostul, nu inteleg ce-i mana pe acesti oameni sa-si bicuiasca simturile chiar in asa hal...o fi si o doza de masochism la mijloc in cazul lor, cine stie :-)) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users