Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce inseamna ''gust foxat''?
Last Updated: Oct 07 2018 22:46, Started by
validoe
, Oct 03 2017 10:47
·
0
#19
Posted 08 November 2017 - 10:34
Atentie - gustul foxat (fox grapes) nu este acelasi lucru cu aroma de fragi/capsuni pe care il au doar cativa dintre HPD (parca Isabella - zisa si Capsunica pe la noi sau Fragola)
Gustul foxat e de naftalină, de fenol, in nici un caz ceva placut. |
#20
Posted 08 November 2017 - 10:39
Păi nici n-are cum să fie plăcut.
Taman ca și mirositul unei vulpi. Sub coadă, da. |
#21
Posted 13 November 2017 - 17:32
Oxigen1234, on 08 noiembrie 2017 - 10:34, said:
Atentie - gustul foxat (fox grapes) nu este acelasi lucru cu aroma de fragi/capsuni pe care il au doar cativa dintre HPD (parca Isabella - zisa si Capsunica pe la noi sau Fragola) Gustul foxat e de naftalină, de fenol, in nici un caz ceva placut. Sursa? Tot ce am gasit pe net zice contrariul, gustul foxat este cel de 'fraga'. Mai exact este dat de prezenta 'methyl anthranilate', folosit ca aromatizator. |
#22
Posted 13 November 2017 - 18:12
Foxy - Musty, earthy flavor characteristics of native American wines. This is usually a derogatory term when applied to a wine.
sursa Foxy - The odor and taste of methyl anthranilate and/or ethyl anthranilate and in wine exclusively associated with wines made from grapes with a Vitis labrusca parentage or ancestry. The pleasant and unpleasant odors and tastes associated with other native grapes, without Vitis labrusca ancestry, should not be termed "foxy." sursa |
#23
Posted 13 November 2017 - 22:23
Realizati ca de fapt toata discutia asta despre ce inseamna aroma asta " foxata" spune un lucru simplu?
Din moment ce practic foarte multi nu stiu ce e aia si/sau nu identifica acea aroma(macar) cu atat mai putin ii si deranjeaza? Care ar fi deci relevanta atata vreme cat, usor perceptibila fiind nu deranjeaza sau nici macar nu poate fi identificata de ala care bea? Relevanta e ca niste destepti de la "ONU" au decretat ei ca aroma exista si extrateresti nu, ca aroma e naspa si extraterestri nu...exact aia , extraterestri aia care nu exista sunt foarte naspa si mori. Problema se pune ...cand nu e vorba de o chestie imperceptibila care te imbolnaveste, ce relevanta are parerea altora? Trebuie sa imi placa muzica clasica pt ca asa trebuie? Trebuie sa ma imbrac in izmene cu turul la genunchi pt ca asa zice nu stiu ce popandau de trendsetter? Trebuie sa imi placa rucola si uleiul de masline pt ca asa au decretat unii? Nu, asculti dan spataru, umbli in blugi sau itari si mananci slana cu ceapa daca asa iti place tie si atata vreme cat asta nu deranjeaza peste masura pe cei din jur. Cam asa e si cu vinul. Nici macar nu e obligatoriu sa consumi asa ceva, daca o faci e pt placerea ta, fiind placerea ta nu conteaza ce cred altii ca ar trebui sa iti placa. |
#24
Posted 07 October 2018 - 22:46
Bunicul avea Ananas si Nova si dam cu basca in sus dupa vinul lui. Anul acesta am consumat ultima damigeana din productia din ultima vie din 2012 cand am ras pamantul.
Mai beau ocazional cand pica cate un vin de Nova. Comparandu-l cu vinul meu de Feteasca, il las pe al meu de-o parte si ma mut pe cel de Nova. E mult folclor despre aspectele negative ale vinurilor din HPD. Nu ies vinuri de colectie din HPD dar cui ii place si-l produce corect e un vin de casa excelent. Am masurat la cineva si Capsunica/Ananas-ul avea 200g/l. Ce soiuri de HPD sunt din generatia 3, 4 ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users