Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Vreau sa fac vin dulce

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#55
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,295
  • Înscris: 08.02.2015
Pe sacii ăia de care a vorbit colegul crezi că scria sare de lămâie? D-aia am scris că este impropriu spus.
Și, repet încă o dată că poate nu e clar, aici e topic despre de vin dulce făcut artizanal, acasă.

#56
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,990
  • Înscris: 17.03.2005

Colegul a folosit denumirea " populara" a compusului chimic respectiv probabil tocmai pt ca suntem pe topic de facut vin acasa si nu pe topic de chimisti, poate unii colegi care fac vin acasa nu stiu ca sarea de lamaie e citric, vitC e ascorbic si otetul e acetic...
Ce relevanta are o denumire cand de fapt discutia era despre folosirea unor substante care in mod normal nu au ce cauta in vin..





#57
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,295
  • Înscris: 08.02.2015
Pentru tine multe lucruri nu au relevanță, dar nu stau să dezgrop morții. Pa!

#58
hvali

hvali

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 05.01.2012
ridicau procentul de zahar la un vin deja facut , sarea de lamaie e altceva , evident ca nu face obiectul unui vin dulce sau demidulce indicat , tipul de la care am informatia a lucrat acolo , el nu bea decat vin demisec sau sec vazand reteta de preparare

#59
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,295
  • Înscris: 08.02.2015

View Posthvali, on 17 noiembrie 2017 - 14:38, said:

ridicau procentul de zahar la un vin deja facut
Dacă te mai întâlnești cu cel care ți-a spus asta să-i spui că minte de-ngheață apele.

View Posthvali, on 17 noiembrie 2017 - 14:38, said:

sarea de lamaie e altceva , evident ca nu face obiectul unui vin dulce sau demidulce indicat
Are, dar nu știi tu.

View Posthvali, on 17 noiembrie 2017 - 14:38, said:

tipul de la care am informatia a lucrat acolo , el nu bea decat vin demisec sau sec vazand reteta de preparare
Din ce scrii aici se poate înțelege că vinurile seci și demiseci nu aveau zahăr adăugat în vin, iar cel dulce avea. Păi, de ce n-ar fi pus respectivii și în cel demisec?

#60
MrAlin

MrAlin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.11.2013
Salut,
Referitor la cantitatea de zahar adaugata in must, am adaugat 20 kg de zahar la 400 l de vin alb in conditiile in care acesta avea cu mult peste 180g/l.
Problema este ca inca este foarte dulce(nu are gust de vin) si fierbe in continuare la temperatura de 15-17g.
Mentionez ca as vrea sa il trag de pe drojdie peste doua saptamani(aprox 4 luni de la cules).
Ce se poate intampla daca il trag in timp ce inca fierbe si este foarte dulce?
Va mai fierbe in continuare ?
Daca doresc sa reduc dulceata din el, ce posibilitati as avea?
Va multumesc!

#61
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,295
  • Înscris: 08.02.2015
1. Normal, dacă avea destule zaharuri și i-ai mai pus și tu. Mă mir că mai fierbe la ora asta...
2. Dacă elimini drojdia elimini factorul care determină fermentația vinului, adică transformarea mustului în vin. Teoretic, nu va mai fierbe. Practic, în condiții artizanale, nu ai cum să elimini complet drojdiile și, în consecință va mai fierbe un pic după care se va opri. Iau în calcul și temperaturile din această perioadă.
3. Să pui apă-n lichidul rezultat.Posted Image Posted Image Posted Image Sau să creezi condițiile optime pentru ca drojdiile să-și continue activitatea de fermentare, adică de transformare a zaharurilor în alcool.
Spor!

#62
neamanole

neamanole

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 840
  • Înscris: 12.01.2014

View PostMrAlin, on 23 noiembrie 2017 - 17:41, said:

Salut,
Referitor la cantitatea de zahar adaugata in must, am adaugat 20 kg de zahar la 400 l de vin alb in conditiile in care acesta avea cu mult peste 180g/l.
Problema este ca inca este foarte dulce(nu are gust de vin) si fierbe in continuare la temperatura de 15-17g.
Mentionez ca as vrea sa il trag de pe drojdie peste doua saptamani(aprox 4 luni de la cules).
Ce se poate intampla daca il trag in timp ce inca fierbe si este foarte dulce?
Va mai fierbe in continuare ?
Daca doresc sa reduc dulceata din el, ce posibilitati as avea?
Va multumesc!
   Ai cules strugurii in august???

Si aveau deja 180 ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate