Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Vreau sa fac vin dulce
Last Updated: Dec 09 2017 15:03, Started by
ashavoda
, Oct 01 2017 02:53
·
0
#55
Posted 15 November 2017 - 15:55
Pe sacii ăia de care a vorbit colegul crezi că scria sare de lămâie? D-aia am scris că este impropriu spus.
Și, repet încă o dată că poate nu e clar, aici e topic despre de vin dulce făcut artizanal, acasă. |
#56
Posted 15 November 2017 - 16:09
Colegul a folosit denumirea " populara" a compusului chimic respectiv probabil tocmai pt ca suntem pe topic de facut vin acasa si nu pe topic de chimisti, poate unii colegi care fac vin acasa nu stiu ca sarea de lamaie e citric, vitC e ascorbic si otetul e acetic... Ce relevanta are o denumire cand de fapt discutia era despre folosirea unor substante care in mod normal nu au ce cauta in vin.. |
#57
Posted 15 November 2017 - 16:56
Pentru tine multe lucruri nu au relevanță, dar nu stau să dezgrop morții. Pa!
|
#58
Posted 17 November 2017 - 14:38
ridicau procentul de zahar la un vin deja facut , sarea de lamaie e altceva , evident ca nu face obiectul unui vin dulce sau demidulce indicat , tipul de la care am informatia a lucrat acolo , el nu bea decat vin demisec sau sec vazand reteta de preparare
|
#59
Posted 17 November 2017 - 15:45
hvali, on 17 noiembrie 2017 - 14:38, said:
ridicau procentul de zahar la un vin deja facut hvali, on 17 noiembrie 2017 - 14:38, said:
sarea de lamaie e altceva , evident ca nu face obiectul unui vin dulce sau demidulce indicat hvali, on 17 noiembrie 2017 - 14:38, said:
tipul de la care am informatia a lucrat acolo , el nu bea decat vin demisec sau sec vazand reteta de preparare |
#60
Posted 23 November 2017 - 17:41
Salut,
Referitor la cantitatea de zahar adaugata in must, am adaugat 20 kg de zahar la 400 l de vin alb in conditiile in care acesta avea cu mult peste 180g/l. Problema este ca inca este foarte dulce(nu are gust de vin) si fierbe in continuare la temperatura de 15-17g. Mentionez ca as vrea sa il trag de pe drojdie peste doua saptamani(aprox 4 luni de la cules). Ce se poate intampla daca il trag in timp ce inca fierbe si este foarte dulce? Va mai fierbe in continuare ? Daca doresc sa reduc dulceata din el, ce posibilitati as avea? Va multumesc! |
#61
Posted 24 November 2017 - 22:47
1. Normal, dacă avea destule zaharuri și i-ai mai pus și tu. Mă mir că mai fierbe la ora asta...
2. Dacă elimini drojdia elimini factorul care determină fermentația vinului, adică transformarea mustului în vin. Teoretic, nu va mai fierbe. Practic, în condiții artizanale, nu ai cum să elimini complet drojdiile și, în consecință va mai fierbe un pic după care se va opri. Iau în calcul și temperaturile din această perioadă. 3. Să pui apă-n lichidul rezultat. Sau să creezi condițiile optime pentru ca drojdiile să-și continue activitatea de fermentare, adică de transformare a zaharurilor în alcool. Spor! |
#62
Posted 09 December 2017 - 15:03
MrAlin, on 23 noiembrie 2017 - 17:41, said:
Salut, Referitor la cantitatea de zahar adaugata in must, am adaugat 20 kg de zahar la 400 l de vin alb in conditiile in care acesta avea cu mult peste 180g/l. Problema este ca inca este foarte dulce(nu are gust de vin) si fierbe in continuare la temperatura de 15-17g. Mentionez ca as vrea sa il trag de pe drojdie peste doua saptamani(aprox 4 luni de la cules). Ce se poate intampla daca il trag in timp ce inca fierbe si este foarte dulce? Va mai fierbe in continuare ? Daca doresc sa reduc dulceata din el, ce posibilitati as avea? Va multumesc! Si aveau deja 180 ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users