Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Vreau sa fac vin dulce
Last Updated: Dec 09 2017 15:03, Started by
ashavoda
, Oct 01 2017 02:53
·
0
#37
Posted 26 October 2017 - 11:14
Absolut @cotzi am si eu aceeasi parere, dar mi-ar fi placut sa inteleg si o legatura intre soiul respectiv si cantitatea de zaharuri acumulate de la cineva care experimenteaza in domeniu si are oarece experienta.
Personal am facut referire la Merlot deoarece imi place cel mai mult din zona Pietroasele (de unde il si cumpar) desi nu pot sa spun ca-mi sta in gat si din alte parti. Si binenteles, mi-ar placea sa-l fac eu pentru mine demidulce... daca tot nu prea-l gasesc. Apoi pot sa mai spun ca am facut teste cu el in solul din zona mea, asa ptr cultura mea generala, si este timp pierdut. Adica mai bine folosesc timpul pentru scopuri mai rentabile (ca si asa nu-i prea mult). Cu stima. |
#38
Posted 26 October 2017 - 13:46
sebybastian, on 26 octombrie 2017 - 10:18, said:
Nu vorbesc de zaharurile din magazine, nu stiu de ce deduceti ca as vorbi despre ele. Sper ca nu insinuati ca as cumpara vin din surse "de la marginea drumului". sebybastian, on 26 octombrie 2017 - 10:18, said:
Intrebarea ramane valabila deoarece eu chiar nu inteleg de ce se gaseste mai greu Merlot demidulce. Si cred in continuare ca tine ori de procesul de fabricare ori de cerinta pietei, in detrimentul faptului ca nu ai cum sa-l asociezi sau ca te doare capul de la zaharuri. sebybastian, on 26 octombrie 2017 - 10:18, said:
Era mai mult o intrebare despre alcoolul metilic. Deci exista alcool metilic in vinul produs din hibrizi. sebybastian, on 26 octombrie 2017 - 10:18, said:
Cat despre constatare: sa stiti ca alcoolul da dureri de cap. Daca dvs credeti ca nu da este alegerea dvs. Mai ales alcoolul metilic da dureri de cap destul de serioase si este groaznic pentru ficat chiar in cantitati mici. Dar nu vreau sa intru in detalii ce tin de medicina aici. sebybastian, on 26 octombrie 2017 - 10:18, said:
Vedeti ca tot nu ati spus care este legatura dintre sol si zaharul acumulat (daca este). Intrebarea mea era legata de acest aspect (imi cer scuze daca nu s-a inteles de la inceput). sebybastian, on 26 octombrie 2017 - 10:18, said:
Eu am intrebat de o metoda de filtrare/conservare in gospodarie, daca exista si este la indemana. Filtrare in gospodarie cum s-ar putea face? sebybastian, on 26 octombrie 2017 - 11:14, said:
Personal am facut referire la Merlot deoarece imi place cel mai mult din zona Pietroasele (de unde il si cumpar) desi nu pot sa spun ca-mi sta in gat si din alte parti. Si binenteles, mi-ar placea sa-l fac eu pentru mine demidulce... daca tot nu prea-l gasesc. În opinia mea, scoate-ți din cap Merlot-ul pentru vinuri demidulci. Nu știu dacă speculez sau ai zis, este vorba de vin roșu, nu-i așa? Din Merlot poți scoate un rose demisec (mai apropiat de ceea ce dorești) care poate ieși bestial. Iar zona cea mai bună de Merlot nu este la Pietroasele, ci în zona Tohani, Ceptura, Urlați. Dacă vrei neapărat un vin demidulce îndreaptă-ți atenția către soiurile albe Tămâioasă românească și/sau Busuioacă de Bohotin. Astea sunt două soiuri care chiar se pretează zonei Pietroasele, iar vinurile nu sunt așa corpolente precum este vinul din Merlot. Părerea mea... Edited by Otineu, 26 October 2017 - 13:47. |
#39
Posted 26 October 2017 - 15:10
Otineu, on 26 octombrie 2017 - 13:46, said:
............................................................................................ Dacă tot ai dat aceste detalii, vin și eu cu ceva propuneri. În opinia mea, scoate-ți din cap Merlot-ul pentru vinuri demidulci. Nu știu dacă speculez sau ai zis, este vorba de vin roșu, nu-i așa? Din Merlot poți scoate un rose demisec (mai apropiat de ceea ce dorești) care poate ieși bestial. Iar zona cea mai bună de Merlot nu este la Pietroasele, ci în zona Tohani, Ceptura, Urlați. Dacă vrei neapărat un vin demidulce îndreaptă-ți atenția către soiurile albe Tămâioasă românească și/sau Busuioacă de Bohotin. Astea sunt două soiuri care chiar se pretează zonei Pietroasele, iar vinurile nu sunt așa corpolente precum este vinul din Merlot. Părerea mea... Multumesc pentru raspunsuri si explicatii. Pai despre scos din cap Merlot pentru demidulce nu as putea decat daca l-as avea la consum 2-3 ani sa ma conving. Ce credeti...sunt unul din aia cu capsa pusa! Desi nu sunt consumator de vinuri dulci imi doresc un Merlot demidulce ptr consum. Cat despre vinurile enumerate de dvs pai cum credeti ca am ajuns eu din SV sa cumpar vin de la Pietroasele? Daca nu stiati va spun eu ca pentru cei din nordul tarii (Moldova, Bucovina) le este obisnuit sa consume vinuri demidulci chiar si la masa. Stiu ca poate parea absurd, dar asa este (lasand la o partea deserturile). Si cautand/degustand vinuri demidulci/dulci am descoperit ca cele mai echilibrate si indragite in familie sunt intradevar Tamaioasa si Busuioaca produse acolo. Desi eu personal prefer Tamaioasa demiseaca (un deliciu) si un cupaj excelent din Feteasca si Tamaioasa (tot demisec) care este, in unii ani, "superb de baubil"! Iar Merlot-ul de Tohani il stiu foarte bine deoarece l-am cumparat de multe ori, fie varsat de acolo, fie imbuteliat de la distribuitori. Cu stima. |
#40
Posted 27 October 2017 - 08:03
sebybastian, on 26 octombrie 2017 - 15:10, said: ........................... si un cupaj excelent din Feteasca si Tamaioasa (tot demisec) care este, in unii ani, "superb de baubil"! De fapt vroiam sa spun Merlot + Tamaioasa (este o culoare spre rose mai inchis) ca sa fiu corect si sa nu dezinformez pe cei interesati, daca sunt. Cu stima. |
#41
Posted 27 October 2017 - 08:05
sebybastian, on 27 octombrie 2017 - 08:03, said: De fapt vroiam sa spun Merlot + Tamaioasa (este o culoare spre rose mai inchis) ca sa fiu corect si sa nu dezinformez pe cei interesati, daca sunt. |
#42
Posted 27 October 2017 - 08:16
Otineu, on 27 octombrie 2017 - 08:05, said:
Adică, rubiniu. Păi, tu amesteci strugurii albi cu cei roșii? E..., contra naturii, nu știu cum să zic. Nu strugurii, ci doar ceea ce rezulta din ei! Amestecul este facut oarecum industrial, cel care-l produce a facut investitii serioase in ultimii ani (peste 100k euro) si proportiile din cele 2 vinuri sunt dozate exact. Acum sigur ca gusturile nu se discuta. Eu as spune ca se discuta si se educa, mai ales in acest domeniu si mai ales in ce ma priveste pe mine. Si apoi daca nu gusti si nu inveti, cum poti face diferente?! Sa nu se inteleaga reclama pentru acest cupaj, dar daca aveti ocazia incercati. Este posibil sa aveti surprize placute. Sau poate ca nu. Cu stima. |
#43
Posted 27 October 2017 - 08:26
sebybastian, on 27 octombrie 2017 - 08:16, said:
Nu strugurii, ci doar ceea ce rezulta din ei! Iar individul cu investițiile vrea să scoată pe piață astfel de vinuri? Asta mi-aduce aminte de obiceiurile de pe la ruși de a amesteca vinul cu bere și cu vodcă. |
#44
Posted 27 October 2017 - 08:58
Otineu, on 27 octombrie 2017 - 08:26, said:
..................................................... Iar individul cu investițiile vrea să scoată pe piață astfel de vinuri? .......................................... Nuuu, nici pe departe! Experimenteaza si se joaca cu gusturile pentru el si pentru cunoscutii lui. Cupajele pe care le incearca sunt oricum facute din vinul pe care nu cred ca l-ar da la vanzare, din varii motive mai mult sau mai putin cunoscute de mine. Ceea ce produce si produce bine este Merlot, Feteasca, Tamaioasa si uneori Busuioaca. Cu stima. |
#45
Posted 27 October 2017 - 09:00
#46
Posted 14 November 2017 - 17:12
varianta de Muscat Otonel demidulce la Zarea 11 saci de zahar la o cisterna de vin de la producator
|
|
#48
Posted 15 November 2017 - 12:56
Nu se pune o laie zahar. Din intamplare pentru ca aveam un tractor intr-un TIR am ajuns intai pe la Murfatlar (asa ii zicea pe atunci) ca era urgent de descarcat 10 tone de sare de lamaie din Franta. Coada tata, tiruri de zahar inaintea noastra. Altfel nu ar iesi asa ieftin vinul la baxuri de carton
|
#49
Posted 15 November 2017 - 13:10
La ce să pună zahăr? Ce, vorbim de vinuri din hibrizi? Nu. Iar soiurile nobile au o concentrație suficient de ridicată de zahăr. Este un nonsens.
Pe de altă parte, nu este eficiență economică să pui zahăr în must. Și, în final, să mai spun că s-a ajuns foarte aproape de supraproducție și la noi în România. Adică, sunt producători care își fac probleme ce să facă cu vinul existent. Și-atunci, pentru ce să mai folosească zahărul în vinificație? Plus că sunt controale mai stricte acum la analiza vinurilor. Nu mai este chiar așa cum era acum vreo 15-20 ani. |
#50
Posted 15 November 2017 - 13:13
E adevarat ca asta era acum vreo 10-12 ani, nu mai stiu exact. Am inteles ca erau folosite (zaharul si sarea de lamaie) pentru tragerea a doua respectiv a treia, alta calitate, alta forma de ambalare si alt pret
|
#51
Posted 15 November 2017 - 13:55
Sarea aia de lămâie e impropriu spus. E un corector de aciditate. Dar nu e cazul să dezvolt subiectul (tocmai) pe acest topic.
|
|
#52
Posted 15 November 2017 - 15:34
E foarte propriu, acid citric. Ca unii o folosesc drept corector de aciditate, altii sa stinga bicarbonatul si altii sa curete de calcar masina de spalat, asta e alta poveste.
|
#53
Posted 15 November 2017 - 15:43
Acidul citric, da, dar sarea de lămâie, nu. Și, întradevăr, e altă poveste care normal s-ar discuta pe un alt topic, nu pe ăsta.
|
#54
Posted 15 November 2017 - 15:49
Care e diferenta intre una si alta?
Denumirea face vreo diferenta? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users