Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Vreau sa fac vin dulce
Last Updated: Dec 09 2017 15:03, Started by
ashavoda
, Oct 01 2017 02:53
·
0
#1
Posted 01 October 2017 - 02:53
As vrea sa incerc, intr-o damingeana de 20 litri, sa fac niste vin dulce. Ma gandesc sa pun peste must zahar. Am chestie din aia care chiar nu stiu cum se cheama, pe care o pui in must, pluteste si citesti cantitatea de zahar. As putea deci sa am un control asupra cat zahar sa pun. Ce sfaturi imi recomandati? Ma gandesc ca zaharul sa il pun direct zahar pudra ca sa se disolve mai repede.
|
#3
Posted 01 October 2017 - 04:20
#4
Posted 01 October 2017 - 04:24
daca ai cit de cit habar de tebnologia vinului, ai idee ce face nenorocita aia de unicelulara numita drojdie? care este rolul ei in procesul de fermentare? |
#5
Posted 01 October 2017 - 06:39
Ca să rămână la stadiul de must, trebuie să-i oprești fermentarea. Și, de obicei, nici nu mai e nevoie de adaos de zahăr.
Ignoră trolli. |
#6
Posted 01 October 2017 - 07:21
#8
Posted 01 October 2017 - 10:04
ashavoda, on 01 octombrie 2017 - 02:53, said:
Ma gandesc sa pun peste must zahar. Am chestie din aia care chiar nu stiu cum se cheama, pe care o pui in must, pluteste si citesti cantitatea de zahar. Un ou? ursamajor, on 01 octombrie 2017 - 06:39, said:
Ca să rămână la stadiul de must, trebuie să-i oprești fermentarea. Și, de obicei, nici nu mai e nevoie de adaos de zahăr. Ignoră trolli. Nu vrea sa faca must, vrea sa faca vin. |
#10
Posted 01 October 2017 - 10:47
Eu nu as putea bea vin dulce....tot mai bun e cel de la mama natura,acrisor,dupa doua pahare de 200 ml te ia ameteala )
|
|
#11
Posted 01 October 2017 - 10:57
Daca si borsul ala facut prin curtile oamenilor mai e vin.....
|
#13
Posted 01 October 2017 - 11:34
ashavoda, on 01 octombrie 2017 - 02:53, said:
As vrea sa incerc, intr-o damingeana de 20 litri, sa fac niste vin dulce. Ma gandesc sa pun peste must zahar. Am chestie din aia care chiar nu stiu cum se cheama, pe care o pui in must, pluteste si citesti cantitatea de zahar. As putea deci sa am un control asupra cat zahar sa pun. Ce sfaturi imi recomandati? Ma gandesc ca zaharul sa il pun direct zahar pudra ca sa se disolve mai repede. Quote Daca pui zahar in vin, obtii altceva, ce nu se mai numeste vin |
#14
Posted 01 October 2017 - 15:29
Daca ai un soi de struguri(ex: ceva hibrid), mustul din ei va avea 18 grade pe mustimetru. Ca sa aiba tarie se adauga 1kg zahar/100 litri de must/ fiecare grad. Mustul trebuie dus la 21 de grade, altfel vei bea un otet slab alcoolizat. Astfel vei adauga 3kg zahar/100 kg.Aceasta regula e valabila pentru soiurile hibride.
La strugurii aia mai de calitate, daca sunt copti cum trebuie si mustul lor are peste 21 de grade, nu se adauga zahar deloc, sau foarte putin. Deci vinul dulce nu-l vei obtine niciodata din zaharul adaugat ci din soiul strugurilor. Degeaba bagi o galeata de zahar in must, ca vei reusi sa-l indulcesti foarte putin. In schimb vei avea un vin puternic alcoolizat. |
#15
Posted 01 October 2017 - 18:14
|
#16
Posted 01 October 2017 - 19:55
pfuu cate informatii aiurea, vin dulce faci din orice soi. sunt mukte metode, clasificarea in dulce demidulce sec se face in functie de zaharul rezidual ramas dupa fermentare. mai mult zahar mai pitin alcool de aici vei avea un vin instabil caci alcoolul actioneaza si ca un fel de conservant. o varianta ar fi opriprea din fermentare fie prin adaugate de so2 fie prin racire brusca, apoi ar trebui fortificat cu alcool sa l duci la minim 11 grade alcoolice, sau il lasi sa fermenteze complet si separat fierbi niste must il faci mai concentrat, si le amesteci si pui so2 bioxid de sulf sa nu cumva sa i vina idei de fermentare, sau pui pe iarna la pstrat niste struguri aia se stafidesc si n primavara faci must din ei si amesteci si iar so2 sau mai taaneste ii pui pastile de zaharina. profesional ar fi sa ai struguri cu acumulare mare de zahar supramaturati si ti va ramane mai dulce da ar cam trebui sa ai cam 260 grame Ahar per litru, sau struguri botirizati cauta info despre vinurile de tokaj facute prin botirizatea strugurilor. sau xerez, porto prin adaos de alcool dupa ce e oprit din fermentare. in alta ordine de idei gusturile se educa, eu evit vinurile dulci taman pe considerentul ca dupa cum vezi necesita cele mai multe interventii. daca tot insisti cauta niste struguri din soiul tamaioasa cu astia ai sanse ca natural sa ramana mai dulceag si e si aromat nu o sa simti alcoolul asa tare ca la unul sec. spor
|
#17
Posted 01 October 2017 - 23:04
Multumesc la toti pentru sfaturi!
Dupa cum spuneam vreau sa fac un vin dulce, de desert, asa, sa bei din cand in cand un paharel. Nu vreau cantitate mare. Evident, stiu ca nu e natural/sanatos. As putea sa cumpar struguri/must din lista asta de aici. Ce imi recomandati sa cumpar? Am intrebat care e mai dulce si nu pot(vor) sa imi spuna. Nici nu pot gusta din fiecare. Dupa voi, ce sa cumpar? Lista e in franceza, scuze pt asta. Attached Files |
#18
Posted 02 October 2017 - 09:30
pai pe la noi vei gasi merlot si cabernet sauvignon, feteasca neagra, pt un vin dulce mai pretabil e merlot, cabernetul e f dur, la albe muscat ottonel care e aromat ca si tamaioasa, sauvignon blanc semiaromat sau feteasca regala.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users