Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Sugesti deschidere bar!

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005
Asta sa fie tot necazul. Inregistreaza datoriile pe tableta si tine datele in cloud.
Parca si vad cum vine unu'si zice "da si mie o bere pe cloud" Posted Image

Reprezentativ e barul lui Bobita din Las Fierbinti. Asta place la tara. Mult "chici", ieftin si un smecher la tejghea.

#20
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,516
  • Înscris: 05.06.2009
ca sa stii daca afacerea va supravietui, trebuie sa estimezi realist cati locuitori are satul/comuna respectiva, care este media de varsta, din ce traiesc localnicii - lucreaza in oras, primesc ajutor social, se intretin din ceea ce produc in gospodarie. cu alte cuvinte, daca isi permit sa bea la crasma sau nu, sa nu incepi sa lucrezi "pe caiet".

poate ca ar fi mai rentabil sa te ocupi de distribuirea produselor alimentare eco/bio/crescute cat mai natural. fructe, legume, oua, carne, lapte, dulceturi, muraturi, conserve (zacusca, zarzavat pentru ciorba, etc.) - din gospodaria omului, fara insecticide, pesticide, ingrasaminte chimice, le poti distribui in oras, pe baza de comenzi telefonice sau on-line - iti faci un magazin virtual sau pagina de FB.
daca pana acum nu a fost bar in sat, inseamna ca nu e o lipsa atat de mare pentru localnici, se descurca cu bautura din alte surse - cumpara de la magazin sau isi fac vin/tuica in gospodarie.
de ce sa incurajezi acest viciu, de fapt chiar doua - bautul si pariurile ? mai bine faci altceva, mai folositor, mai util, mai sanatos.

#21
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,784
  • Înscris: 13.07.2011
80% din companiile care dau faliment au un singur motiv, le lipseste know-how-ul. Sar in apa rece, fara sa se asigure. Important este sa cunosti domeniul macar din teorie, inainte sa deschizi ceva fara sa stii cu ce se mananca. Pe forum nu vei gasi foarte multi "sefi" de bar-uri care sa iti spuna pas cu pas ce e de facut. Aici trebuie sa te informezi singur.

Fiind un bar intr-un sat, clientii sunt limitati. Nici nu stiu daca are rost sa iti faci mari planuri despre "arhitectura" si alte tam tamuri. O casuta transformata in bar, cu multa tuica, vodca, tarie pentru ca asta se consuma la tara. Nimeni nu o sa vina sa consume Moet si Campari orange. Asa ca... mare greutate nu poate fi la tara.

#22
jimmyboy9111

jimmyboy9111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 29.07.2017

View Postcorinadaniela, on 25 septembrie 2017 - 09:43, said:

ca sa stii daca afacerea va supravietui, trebuie sa estimezi realist cati locuitori are satul/comuna respectiva, care este media de varsta, din ce traiesc localnicii - lucreaza in oras, primesc ajutor social, se intretin din ceea ce produc in gospodarie. cu alte cuvinte, daca isi permit sa bea la crasma sau nu, sa nu incepi sa lucrezi "pe caiet".

poate ca ar fi mai rentabil sa te ocupi de distribuirea produselor alimentare eco/bio/crescute cat mai natural. fructe, legume, oua, carne, lapte, dulceturi, muraturi, conserve (zacusca, zarzavat pentru ciorba, etc.) - din gospodaria omului, fara insecticide, pesticide, ingrasaminte chimice, le poti distribui in oras, pe baza de comenzi telefonice sau on-line - iti faci un magazin virtual sau pagina de FB.
daca pana acum nu a fost bar in sat, inseamna ca nu e o lipsa atat de mare pentru localnici, se descurca cu bautura din alte surse - cumpara de la magazin sau isi fac vin/tuica in gospodarie.
de ce sa incurajezi acest viciu, de fapt chiar doua - bautul si pariurile ? mai bine faci altceva, mai folositor, mai util, mai sanatos.

ce taran isi cumpara zacusca?? el prefera sa si-o faca el, si sa bea cand se coc vinetele:))

Aia cu pariuri, poate ar megre..cea cu barul, ma cam indoiesc..lumea mai mult bea la magazin..un magazin e cel mai indicat, cu un loc mai ferit de lume, unde lumea poate a bea linistita o bere..si sa dai pe caiet, e obligatoriu

#23
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,516
  • Înscris: 05.06.2009
nu sa cumpere taranii, n-ai inteles.
satul/comuna se afla in apropierea orasului ploiesti. multi dintre cunoscutii / colegii mei ar cumpara produse "de la tara" daca ar avea un furnizor/distributor de incredere, fara sa se mai deplaseze la sat sau la piata. majoritatea generatiilor actuale nu mai au parinti, bunici sau rude la tara, de unde s-ar putea aproviziona cu produse naturale.

#24
jimmyboy9111

jimmyboy9111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 29.07.2017

View Postcorinadaniela, on 25 septembrie 2017 - 10:02, said:

nu sa cumpere taranii, n-ai inteles.
satul/comuna se afla in apropierea orasului ploiesti. multi dintre cunoscutii / colegii mei ar cumpara produse "de la tara" daca ar avea un furnizor/distributor de incredere, fara sa se mai deplaseze la sat sau la piata. majoritatea generatiilor actuale nu mai au parinti, bunici sau rude la tara, de unde s-ar putea aproviziona cu produse naturale.

aa

asta e altceva, si pare o idee  mult mai misto:)..

#25
spinname

spinname

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 01.08.2011

View Postcorinadaniela, on 25 septembrie 2017 - 09:43, said:

produselor alimentare eco/bio/crescute cat mai natural. fructe, legume, oua, carne, lapte, dulceturi, muraturi, conserve... - din gospodaria omului, fara insecticide, pesticide, ingrasaminte chimice, le poti distribui in oras,

Nu exista asa ceva (eco/bio) la tara... sunt pline toate de insecticide, ingrasaminte etc.

#26
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,516
  • Înscris: 05.06.2009

View Postspinname, on 25 septembrie 2017 - 10:13, said:

Nu exista asa ceva (eco/bio) la tara... sunt pline toate de insecticide, ingrasaminte etc.

pe ici-pe colo mai gasesti gospodarii in care se produc legume, fructe, samd. fara astfel de chimicale.
un pui sau o gaina crescute cu boabe (cereale), iarba, lasate sa creasca in aer liber, nu in baterii precum la crescatorie. la fel- oua, lapte, branza.
ma refer la ceea ce produce omul in gospodarie,  pentru consumul propriu, nu neaparat pentru vanzare la piata/taraba.
de exemplu mamaitele care incearca si ele sa vanda o legatura de verdeata, cateva oua, cateva fructe - la margine de trotuar, ca in piata n-au sanse si bani sa inchirieze taraba, au produse mult mai ok decat la magazin. si tot pe ele le fugaresc/amendeaza politistii locali sau jandarmii, ca fac ceva ilegal.

chiar daca n-or fi eco/bio 100%, rpodusele din ograda proprie cu siguranta sunt mai sanatoase decat "bombele" care vin din turcia, iran, egipt, ouale cu fipronil/salmonella si alte minunatii din raftul supermarketului.
uite, intamplator am descoperit ca produsele facute in republica moldova, existente in supermarket, sunt mai ok dpdv al gustului decat cele autohtone sau de import.
de exemplu, zahar "mos zaharia" sau pasta de tomate facuta in rep. moldova, facuta din rosii, nu din concentrat de tomate made in china, care e plin de chimicale, coloranti, potentiatori de gust si cine stie cate E-uri.

#27
GigiZmeu

GigiZmeu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 25.09.2017
Sa nu cumva sa dai pe caiet, e cea mai rapida modalitate de a intra rapid in faliment !

#28
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,137
  • Înscris: 15.05.2008
ma bag si eu in seama un pic
initiator esti un visator trezireaaa
barurile la sate sunt mancate de acele alimentare de care ai pomenit
tu vei trai din vanzarea berii si a rachiului,automat trebuie sa bagi pret,in schimb acea alimentara are sute de produse unele si peste mie
cum te bati cu ala in pret,ca doar asta conteaza,restul sunt basini
mai toate magazinele mixte pe timp de vara au terasa sau umbrele chiar de la producatorii,distribuitorii de bere
sfat,cauta altceva

#29
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,870
  • Înscris: 25.12.2016
Daca vrei sa deschizi ceva, deschide BIRT. Si o spun cu toata seriozitatea. Conceptul de bar (pub) nu prinde la tara pentru ca nu exista putere financiara. Acolo lumea consuma MULT si IEFTIN. Nu zic sa faci o bomba insalubra unde sa vinzi cea mai nenorocita posirca, dar cel mai bine e sa incepi cu bautura ieftina (tarie si bere populara, ieftina) si daca vezi ca exista potential in zona, upgradezi la ce ai tu in gand. Dar sa incepi direct cu bar in care sa investesti o gramada in mobilier, dotari, etc... nu mi se pare o idee prea inspirata.

View Postcorinadaniela, on 25 septembrie 2017 - 10:26, said:

pe ici-pe colo mai gasesti gospodarii in care se produc legume, fructe, samd. fara astfel de chimicale.
Nu e atat de simplu. Degeaba iti tii tu gradina fara chimicale, daca vecinul da cu toate nenorocirile in gradina lui. Toate alea, prin sol, ajung si la tine in gradina. Tocmai de aceea exista niste regulamente dracesti pentru certificarile acestea, dureaza niste ani pana se obtin.

Edited by Manasu, 25 September 2017 - 10:46.


#30
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,137
  • Înscris: 15.05.2008
da,da,pune-l sa faca birt,inca o data cum te bati cu magazinul mixt de langa tine
cand s-a scos tigara din localuri s-a pierdut singurul avantaj dintre cele 2

#31
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,772
  • Înscris: 20.10.2015

View Posttehnics, on 25 septembrie 2017 - 08:46, said:

Problema cea mai mare o sa fie atunci cand ii vor sparge barul si va constata cu stupoare ca nu lipeste absolut nimic cu exceptioa caietelului pentru datorii.
O spun pentru ca la parintii mei la sat exact asta s-a intamplat.

:lol:
Cel mai tare post

Sevenhit, sa cumperi si indigo sa faci mai multe exemplare, unul il tii in sefi la banca, :lol:

#32
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,813
  • Înscris: 01.11.2005

View Posttehnics, on 25 septembrie 2017 - 08:46, said:

Problema cea mai mare o sa fie atunci cand ii vor sparge barul si va constata cu stupoare ca nu lipeste absolut nimic cu exceptioa caietelului pentru datorii.
O spun pentru ca la parintii mei la sat exact asta s-a intamplat.
Ca sa fac o mentiune: in satul unde locuiesc parintii mei. A nu se intelege ca asta li s-a intamplat parintilor mei...ei nu au magazin. Singura lor avere e un catelus care il au in curte.
Asta s-a intamplat la un magazin din sat. Mai degraba a fost ceva razbunare pe patronul magazinului din ce am inteles. ( initial am scris patronul satului :) )

Edited by tehnics, 25 September 2017 - 12:28.


#33
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

View PostSevenhit22, on 25 septembrie 2017 - 01:53, said:

- cca 800-900 bastinasi

Dar n-o sa-i ai clienti pe bastinasi, ci pe cei ca tine, plecati din satul natal si care vin de 2 ori pe an, de paste si craciun.
Cati mai raman?

#34
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
subiectul crasma e strans legat de drum.
deci o crasma intr-un colt de sat abonadonat are sanse de supravieturie -95%

o crasma la rascruce de drumuri, in statia de "rata" (acu is microbuze) mai are ceva sanse.
dar doar in cazul in care nu se plateste chirie.

p.s. problema e ca toate locatiile astea sunt deja ocupate...

Edited by arg, 25 September 2017 - 12:37.


#35
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,813
  • Înscris: 01.11.2005

View Postarg, on 25 septembrie 2017 - 12:35, said:

subiectul crasma e strans legat de drum.
deci o crasma intr-un colt de sat abonadonat are sanse de supravieturie -95%

o crasma la rascruce de drumuri, in statia de "rata" (acu is microbuze) mai are ceva sanse.
dar doar in cazul in care nu se plateste chirie.

p.s. problema e ca toate locatiile astea sunt deja ocupate...
Nu e totul pierdut. Muti statia de autobuz fix in fata barului tau. :). Case solved.

#36
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
macar sa treaca microbuzul pe acolo, caci cu preturi bune se muta statia singura, vine dupa crasma... atrasa de bautura si pacanele...

Edited by arg, 25 September 2017 - 14:12.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate