Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Activare Card national de sanatate

Ballerina (2023)

Recomandare boxe

Advanced Weapons of Ghana
 Wallbox Witty Start by Hager 22KW

Actualizare drivere (DUMo)

PC uneori nu inregistreaza click ...

obtinere proiect instalatii sanit...
 Numere pe BG si politia

Ce soft monitorizare trafic / vit...

Twisted Metal

Capcana purici. Insecticid nevata...
 Ce sa aleg intre ryzen 7 5700G si...

Unde gasesc butelii cu butan ?

DGITL Sector 4 - interactiune onl...

Boxe behringer b1520 pro
 

Problema

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
criscristina83

criscristina83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 26.06.2016
Bună, am și eu o problema care nu îmi iese.
În reactia de cracare a propanului,  la 800 grade Kelvin presiunea creste de la 1.4 atm la 2.1 atm. Considerând ca se lucrează cu 1 mol propan, sunt corecte afirmatiile:
A) KP=0.7 atm
B) masa moleculara medie a amestecului nu variază în cursul cracarii
C) din etena rezultata se pot obține cu randament de 50% 22 g etandiol.

#2
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Da
Da
Nu

#3
criscristina83

criscristina83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 26.06.2016
Am mai găsit o problema pe care nu știu cum sa o rezolv.

Din reactia a 10 g Na cu apa se degaja o cantitate de căldură de 78.68 kj. Calculati procentul
din caldura de reactie care este consumat pentru a aduce bucata de sodiu în stare topita.
Se cunosc caldura latenta specifica de topire a Na, landa=2.6 kj/mol , caldura specifica a Na solid
c= 1.23 J/gK , temperatura de topire a sodiului p.t = 98 grade celsius și se considera ca Na solid și apa
au inițial 20 grade celsius.

#4
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
17.24 %

#5
criscristina83

criscristina83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 26.06.2016

View Postcriscristina83, on 24 septembrie 2017 - 16:20, said:

Bună, am și eu o problema care nu îmi iese.
În reactia de cracare a propanului,  la 800 grade Kelvin presiunea creste de la 1.4 atm la 2.1 atm. Considerând ca se lucrează cu 1 mol propan, sunt corecte afirmatiile:
A) KP=0.7 atm
Posted Image masa moleculara medie a amestecului nu variază în cursul cracarii
C) din etena rezultata se pot obține cu randament de 50% 22 g etandiol.

Am gasit o modalitate de rezolvare a problemei, imi iasa A si C, dar nu stiu sa demonstrez pe B. Postez rezolvarea mea. Daca am gresit ceva, va rog sa ma ajutati!

Attached Files



#6
lucian-irimie

lucian-irimie

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 06.02.2017

View Postcriscristina83, on 24 septembrie 2017 - 16:20, said:

Bună, am și eu o problema care nu îmi iese.
În reactia de cracare a propanului,  la 800 grade Kelvin presiunea creste de la 1.4 atm la 2.1 atm. Considerând ca se lucrează cu 1 mol propan, sunt corecte afirmatiile:
A) KP=0.7 atm
Posted Image masa moleculara medie a amestecului nu variază în cursul cracarii
C) din etena rezultata se pot obține cu randament de 50% 22 g etandiol.

View Postcriscristina83, on 29 septembrie 2017 - 14:11, said:

Am gasit o modalitate de rezolvare a problemei, imi iasa A si C, dar nu stiu sa demonstrez pe B. Postez rezolvarea mea. Daca am gresit ceva, va rog sa ma ajutati!

Masa moleculară medie nu variază, adică masa moleculară medie a amestecului rezultat în urma cracării este identică cu masa moleculară a propanului (faza iniţială a procesului).

#7
criscristina83

criscristina83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 26.06.2016

View Postlucian-irimie, on 01 octombrie 2017 - 12:08, said:

Masa moleculară medie nu variază, adică masa moleculară medie a amestecului rezultat în urma cracării este identică cu masa moleculară a propanului (faza iniţială a procesului).

Multumesc frumos pentru raspuns!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate