Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ceva neinregula de la Trulicity p...

Pasare (uliu) care nu poate zbura

BMW/Mini Wallbox gen3 22kW

Telefon ieftin si ... bun?
 Sucul natural de visine fara zaha...

Auchan Gavana - ce pun aștia...

AQUAVIA - apa cu ph 9,4 in noul r...

Recomandare pom pentru umbra
 Nelamurire TVA auto cumparat in UE

Transfer in US

¨leziuni voinicești¨?

Cu mașina electrica spre ...
 Cort in bagajul de mana

Go pro hero 8 black ,a luat apa d...

Aliniament de tuia

Alcool fara tigari
 

Problema

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
criscristina83

criscristina83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 26.06.2016
Bună, am și eu o problema care nu îmi iese.
În reactia de cracare a propanului,  la 800 grade Kelvin presiunea creste de la 1.4 atm la 2.1 atm. Considerând ca se lucrează cu 1 mol propan, sunt corecte afirmatiile:
A) KP=0.7 atm
B) masa moleculara medie a amestecului nu variază în cursul cracarii
C) din etena rezultata se pot obține cu randament de 50% 22 g etandiol.

#2
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Da
Da
Nu

#3
criscristina83

criscristina83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 26.06.2016
Am mai găsit o problema pe care nu știu cum sa o rezolv.

Din reactia a 10 g Na cu apa se degaja o cantitate de căldură de 78.68 kj. Calculati procentul
din caldura de reactie care este consumat pentru a aduce bucata de sodiu în stare topita.
Se cunosc caldura latenta specifica de topire a Na, landa=2.6 kj/mol , caldura specifica a Na solid
c= 1.23 J/gK , temperatura de topire a sodiului p.t = 98 grade celsius și se considera ca Na solid și apa
au inițial 20 grade celsius.

#4
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
17.24 %

#5
criscristina83

criscristina83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 26.06.2016

View Postcriscristina83, on 24 septembrie 2017 - 16:20, said:

Bună, am și eu o problema care nu îmi iese.
În reactia de cracare a propanului,  la 800 grade Kelvin presiunea creste de la 1.4 atm la 2.1 atm. Considerând ca se lucrează cu 1 mol propan, sunt corecte afirmatiile:
A) KP=0.7 atm
Posted Image masa moleculara medie a amestecului nu variază în cursul cracarii
C) din etena rezultata se pot obține cu randament de 50% 22 g etandiol.

Am gasit o modalitate de rezolvare a problemei, imi iasa A si C, dar nu stiu sa demonstrez pe B. Postez rezolvarea mea. Daca am gresit ceva, va rog sa ma ajutati!

Attached Files



#6
lucian-irimie

lucian-irimie

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 06.02.2017

View Postcriscristina83, on 24 septembrie 2017 - 16:20, said:

Bună, am și eu o problema care nu îmi iese.
În reactia de cracare a propanului,  la 800 grade Kelvin presiunea creste de la 1.4 atm la 2.1 atm. Considerând ca se lucrează cu 1 mol propan, sunt corecte afirmatiile:
A) KP=0.7 atm
Posted Image masa moleculara medie a amestecului nu variază în cursul cracarii
C) din etena rezultata se pot obține cu randament de 50% 22 g etandiol.

View Postcriscristina83, on 29 septembrie 2017 - 14:11, said:

Am gasit o modalitate de rezolvare a problemei, imi iasa A si C, dar nu stiu sa demonstrez pe B. Postez rezolvarea mea. Daca am gresit ceva, va rog sa ma ajutati!

Masa moleculară medie nu variază, adică masa moleculară medie a amestecului rezultat în urma cracării este identică cu masa moleculară a propanului (faza iniţială a procesului).

#7
criscristina83

criscristina83

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 26.06.2016

View Postlucian-irimie, on 01 octombrie 2017 - 12:08, said:

Masa moleculară medie nu variază, adică masa moleculară medie a amestecului rezultat în urma cracării este identică cu masa moleculară a propanului (faza iniţială a procesului).

Multumesc frumos pentru raspuns!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate